Ga naar inhoud

hemmel

Members
 • Items

  367
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door hemmel

 1. Mijn konijnen deden dat ook. Ik heb eerst steeds geveegd en alle plasjes met azijn nagewassen. Ik heb heb probeerd om de ruimte te verkleinen en nieuwe plasplaatsen af te dwingen. Ik heb ook geprobeerd om alleen met water te poetsen zodat ze hun geurvlaggen niet steeds opnieuw hoefden aan te brengen. Ik ben nu 9 maanden verder en heb nu vier plasplaatsen op 7 m2. Keutelen in de ren doen ze nog steeds ongelimiteerd.
 2. Dank je wel voor het filmpje. Cedric heeft mijn waardering voor konijnen verdubbeld. Wat een kei van een maatje.
 3. hoi Leonora! Ik wou net uitloggen en toen zag ik jouw vraag verschijnen. Het konijn loopt met zijn neus 4 cm boven die stoflaag, dus hij ademt er wat van in. Ik zou het gewoon weggooien.
 4. Even wat anders: ik zag mijn ouwetje net door de ren huppen en dacht 'oei, wat een blij konijn'. Hij heeft de motoriek van een jonger konijn.
 5. Misschien, ik roep maar wat, kost het haar heel veel energie om een grote ruimte in de gaten te houden, nu ze zwak is. Het blijft een vluchtdier. Beperkte ruimte kan tijdelijk best fijn zijn.
 6. Moeilijk, zeg, die bezorgdheid in je buik. Ikzelf heb nooit een abces behandeld. Gek hè?, na negen jaar bij een opvang werken. Heeft zij zijn maatje bij zich? Als je dat niet wil/kan, kan je een handdoek even op de toiletplaats van het maatje leggen, zodat de geur erin trekt, en dan de handdoek bij het herstellende konijn leggen. Meer dan een schuilhuisje aanbieden en een heatpad, kan ik ook niet bedenken. Weinig prikkels rond de ziekenboeg (denk ook aan licht en geur) en een voorspelbare omgeving is fijn voor Bobbie. Je doet al heel veel en de dierenartsen kijken geregeld. Het blijft spannend. Ik hoop dat dit weekend wat meer mensen hun ervaring voor je opschrijven
 7. Ik heb gemaild en de assistente zegt dat de intake 121,50 euro is.
 8. Ik heb dit letterlijk van de factuur overgetypt. Omdat dit forum openbaar is, wil ik zo exact mogelijk zijn als ik over een ander schrijf.
 9. Klaver is de witte. Zijn meisjes heten Bliksem en Lazy.
 10. vers en gedroogd groenvoer leg ik naast de etensbak op de droge grond. Bij hevige regen gaat het in het nachthok. Ik heb 1x een mix weggegooid omdat er spinrag en een rups in zat. Anders blijf ik het geven als het goed ruikt. Ik heb een verhuisdoos vol mixen en maak op basis van houdbaarheidsdatum de zakken 1 voor 1 leeg. 's Zomers krijgen ze zo veel mogelijk uit de tuin. Ik pluk de grootste bladeren of degenen die lijken te gaan afsterven, om de planten sterk te houden. Bloemen en vruchten knip ik snel eruit. Ik vind meeldauw in de tuin wel een dingetje. Dit jaar kon ik de druif, roos en esdoorn niet voeren. 's Winters geef ik gedroogde kruiden. Het poeder en gruis uit de haast lege zakken schud ik uit over het hooi. En als een konijn meer moet eten dan doe ik gruis of kruidenmix door z'n hooi. Ik probeer verschillende winkels en kijk hoe het aankomt. Soms ontvang je een zak vol gruis, dat is meteen een drempel om daar nog eens te kopen. Kleine zakken (250 gr) hebben minder kans op gruis dan de zware zakken, merk ik. Mixen zonder ingrediëntenlijst sla ik over. Ik wil weten wat ze eten en op basis van homeopathie beslissen wat ze nodig hebben.
 11. Hallo, Volgens mijn zoekopdracht is het woord chiropractor nog niet genoemd op dit forum. Ik ben naar Eelco vd Pol geweest, die in alledrie de behandelingen is geschoold. Gelukkig een bekende van mij en hier in Nijmegen dus de dremoel was laag voor mij. Ik wilde weten of mijn ram van zijn kale hakken af kan komen als zijn gewrichten weer losgemaakt zijn en hij anders gaat lopen. Voeding en huisvesting hebben we nauwelijks besproken omdat hij wist dat ik daar al goed naar keek. We hadden een consult van 20 minuten. De ram is 3 x gemanipuleerd (2x de gewrichten en 1x een soort handoplegging) en de ram ging tussendoor even bijkomen in het reishokje bij zijn maatje. Over 2 weken hebben we een herhaling en daarna kijken we of het effect heeft. Zo ja, dan moeten we proefondervindelijk vaststellen hoe vaak per jaar het herhaald moest/mag worden. Een vervolgconsult is bijna 85 euro voor een konijn. Ik hoop dus dat over een maand de eelt dunner is en de plekjes kleiner en dat het dan sporadisch herhaald hoeft te worden. Klaver zit nu weer in zijn ren en kan een paar dagen moe zijn van de energie dit dit kostte. Ik hou jullie op de hoogte.
 12. Dank je voor het meedenken! De nagels lijken mij kort genoeg maar ik heb ze expres niet geknipt om de da de huidige lengte te laten zien. Ze zijn 0,5 cm wit, dan komt het leven.
 13. Ik heb Miranda de Vries gemaild. Die werkt bij Dtails en adverteerde in Lang Leve Konijnen dat je vragen mag mailen. Ze mailde namen van bladeren en zaden die ik zeker ga bestellen, maar ze wees me ook op fysiotherapie. Misschien moet het bekken van de 9-jarige worden losgemaakt, zodat hij weer op zijn tenen gaat lopen. Ik heb donderdag een afspraak met Eelko van Dierenkliniek Hees.
 14. Dat was schrikken, stel ik me zo voor.
 15. Verleid hem te eten. Sommige konijnen vinden Critical Care heerlijk ruiken en likken het van een lepeltje. Mijn ervaring is dat konijnen Science Selective 4+ de lekkerste brokjes vinden. Ik geef castraten na de ingreep een mengel broksoorten, en de 4+ gaan er altijd als eerste uit. En paardebloem, kan je dat ergens vinden? Vergeet niet op een onvervuilde plek te plukken en altijd wassen.
 16. Hallo allemaal! Heeft iemand eens een tip, artikel of onderzoek gelezen over de effecten van bamboe? Mijn gecastreerde ram is 9 en heeft zijig halflang haar. Sinds een halfjaar heeft hij kale schrale hakjes. Ik heb vinyl in de ren gelegd en dik stro in verschillende toiletbakken. Hij kreeg de hele zomer geregeld aardbeiblad, frambozenblad, echinecea blad en smalle weegbree. Ik ga nu goudsbloem en brandnetel toevoegen. Hij heeft 2 voedsters en 7 m2 de ruimte en zijn nagels zijn kort genoeg. De hakken zijn niet verbeterd. Hij heeft zijn haarstructuur tegen, denk ik. Ikzelf slik bamboe tabletjes voor mijn haar en vanmorgen stond ik ernaar te kijken en dacht: waarom geen bamboe blad aan mijn ram geven? Mijn buurman zegt dat ik zijn bamboe mag plukken en ze krijgen het soms. Heeft iemand kennis hiervan? Of een ongefundeerde mening?
 17. Als Bonnie haar snuit tegen zijn kont duwt, begraaft ze dan echt haar neus? Ik zie mijn konijnen als voorspel zo hun neus begraven, en dan pas gaan rijden. Theo geeft met weglopen zonder vechten aan dat hij niet van rijden gediend is. Happy's advies is goed. Je kunt ook beide konijnen helemaal scheiden, tot ze elkaar en de woonkamer vergeten zijn. En dan na 6 weken ofzo opnieuw koppelen zoals Happy uitlegt.
 18. Ik was met een voedster met gasbuik bij een mij onbekende DA. waar de konijnkundige DA was weet ik niet maar ik vertrouwde de praktijk dat ze voor een spoedkonijn een deskundige inplannen. De voedster moest volgens haar uit haar pijn worden verlost. Ik heb 1 tegenwerping gemaakt, maar ze zei dat de pijn enorm was en deze gasbuik niet te behandelen was. Ik kreeg een stoel en kon bij het konijn blijven in de behandelkamer. De DA gaf een injectie en zei dat het 15 minuten kon duren. Konijn kreeg een handdoekje over haar lijf en ik gaf haar een schuilplek met de bovenkant van de reisbox. Na 15 minuten ademde ze nog en kreeg ze nog een injectie en werd ik weer alleen gelaten. Na 15 minuten ademde ze nog en moest ik de behandelkamer verlaten.
 19. drukdrukdruk🙃. Maar ik ben een dag minder gaan werken. Nu heb ik soms niks te doen.
 20. Je kunt op een paar plaatsen een loopplankje naar de wal maken.
 21. Mijn konijnen kennen mij wel, en mijn zoon ook. Mijn zoon is de enige waarvan ze volledig enthousiast raken omdat hij echt altijd wat brokjes geeft. Ik heb zijn ochtendroutine eens nageaapt om te kijken, maar de konijnen trapten er niet in. Verder zie ik dat mijn jongste voedster haar oogjes wijd openspert als er een vreemde in de buurt is. Als ik alleen in de ren ben, heeft ze een ander koppie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .