Ga naar inhoud

hemmel

Members
 • Aantal items

  148
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

hemmel won de laatste dag op 25 april 2016

hemmel had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

1116 profielweergaven

hemmel's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

46

Community reputatie

 1. Hallo konijnenliefhebbers, Jullie verwelkomden mij 7 jaar geleden op het forum en zagen mij een hoop fouten maken en kennis opdoen. Wat was ik naief 🙄. Al vrij snel leerde ik hier over dumpkonijnen en overbelaste konijnenasiels en schafte ik een logeerkooi aan om Konijnenopvang Hazel in Schaijk bij drukte bij te staan. Vier jaar later heb ik aaneensluitend logees die medische zorg behoeven. Vorig jaar betaalden ze voor mij de cursus Konijnenwelzijn van het Konijnenadviesbureau, waar ik zo dankbaar voor ben. En nu is het tijd voor de volgende stap. Drie logeerkooien in mijn tuin. En ik ben niet de enige: de opvang gaat voor verschillende vrijwilligers crowdfunden voor logeerkooien. Dus hier is de link. Er staan deel-buttons op de actiepagina. Verspreid hem zo ver mogelijk, alsjeblieft. Niet iedereen kan met tijd en geld konijnen helpen, maar vandaag kan je helpen door te forwarden. Dank jullie wel ❤️ https://steunactie.nl/actie/help-zieke-adoptiekonijnen-huisvesten/-6629
 2. Het enige wat ik nog kon bedenken was 'ergens in het konijnenverblijf een bacterie' die gas veroorzaakt. Dus ik heb alles een grondige schoonmaakbeurt gegeven en drinkbakjes gekocht waar geen hooi in terecht kan komen. Maar ja, als de bacterie nu al in de buik leeft, weet ik niet wat ik daaraan doen kan.
 3. Je kunt nog kijken of er soms iets in het water valt. Ik heb vanwege gasbuik nu watersilo's opgehangen. Je hebt ze voor kippen, papegaaien en grote parkieten. Net als jij ben ik flink aan het zoeken, want mijn konijn heeft voor het eerst in 4 jaar 3x gas gehad, waarvan 1x in de maag, binnen 2 maanden. Ik heb een hogedrukspuit geleend en alles afgespoten. Op een Engelse site heb ik gelezen dat de darmflora van konijnen beter wordt met een grote variëteit aan groen. Niet veel dus, maar variatie. Hoe meer verschillende soorten bacteriën er kunnen wonen, hoe minder kans dat er eentje gaat opspelen en pijn veroorzaakt.
 4. Ik heb verkeerd-om geredeneerd. Of anders gezegd, ik had het fout. De tuin is op het Noorden dus het hok staat 24 u/dag in de schaduw.
 5. Hallo allemaal, Ik ben een nieuw hok aan het tekenen en ik twijfel tussen twee besluiten. Er komt een ren van 4,5 bij 1,2 meter met daar tegenaan een nachthok tegen de zuidgevel van ons huis. Nu twijfel ik of ik bovenin de wand van het nachthok een rooster zal maken om 's zomers de hitte naar buiten te laten. Maar met zo'n extra rooster is het 's winters juist kouder. Of denken jullie dat het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur altijd te verwaarlozen is. Heeft iemand hier ervaring mee? Of is er nog iets waar ik niet aan denk?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .