Ga naar inhoud

hemmel

Members
 • Items

  309
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

hemmel won de laatste dag op 14 maart 2022

hemmel had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Klaver en Lazy
 • Huisdieren
  Konijnen en vissen

Recente bezoekers van dit profiel

1.545 profielweergaven

hemmel's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

96

Reputatie

 1. Hoi Fleurtje, Ik heb een lezing gehoord van Bernice Munz, konijnentrainster en docent Konijnen bij Edupet. Zij zei dat observaties van haar en andere konijnendeskundigen erop wezen dat jonge konijnen een periode van grote angst doormaken tussen 4 en 7 maanden. Haar advies was om goed op de grenzen van je konijn te letten, hem gewoon bang te laten weglopen van jou, als hij dat wil. Op een gegeven moment neemt de angst af en vertrouwt hij jou omdat je zo voorzichtig was. Daarna heb je alle tijd om zijn hart te winnen met voorzichtig benaderen, vinger langs zijn wang, brokje uit je hand, steeds een stapje meer. Heb geduld! Hoe je je konijn kunt helpen: Benader hem vanaf zijn zij, dan ziet hij je goed aankomen. Zorg voor voorspelbaarheid. Daar wordt hij minder bang van. Konijnen leren woorden. Als je steeds 'eten' zegt, als je komt voeren, begrijpt hij na een tijd wat er gaat gebeuren. Zo kun je meerdere woorden aanleren. Succes. Konijnen zijn geweldig en als je het goed doet word je beloond met een blij, actief, aanhankelijk huisdier.
 2. Doe jezelf een plezier en koop een klein pakje melk of 125 g room. Als het leeg is, afwassen en daarin 20 gram brokjes afwegen. trek een streep op die hoogte op de verpakking en knip alles af boven de streep. Nu heb je een maatschepje van 20 gram voor jouw brokjes. Elke dag 1 beweging en klaar.
 3. Heeft het konijn bij de dierenarts snoepjes gehad om te kalmeren of belonen? Daar kan ook iets mee zijn geweest. Teveel lijnzaad ofzo, kan bij sommige konijnen slecht vallen.
 4. Ik snap dat je na deze schrik het geslacht van de jongen wil weten. Maar dat heeft geen haast. De voedsters kunnen met 10 weken bij de moeder weg, dan zijn ze nog niet vruchtbaar. Dus dan hoef je ook pas de geslachtsbepaling te doen.
 5. De ruimte boven kan je gebruiken voor een hangende bak met konijnenspelletjes. Of hangmanden met groen dat ze mogen eten (viooltjes of munt) Dan hebben de bewoners dingen bij de hand als ze in de ren zijn.
 6. Ik heb gister ook naar de nachthokken staan kijken van de pleegverblijven die ik in maart kreeg. In het nachthok heb ik een kleine transportbox gezet, en ingepakt in stro. Maar toen ik vanmiddag stond te kijken, dacht ik dat die laag stro niet veel uitmaakt als de transportbox gewoon een open zijde heeft.
 7. Ik sluit even aan bij een tekst uit oktober. Ik bleef aan deze eethuisjes denken en nu met Black Friday heeft PetsPlace het luikje afgeprijsd van 125 naar 90 euro. Ik heb het dus besteld en ga het in een fruitkist zetten. Ik heb mijn ram een keer zien eten toen de voedster er niet bij was, en je zag hem gewoon stralen van plezier. Kennen jullie dat? Je ziet een konijn en weet: "Zo, die is gelukkig, zeg!" Ik gun hem die ontspanning bij het eten.
 8. Sorry! Ik haal Evee en Eefje altijd door elkaar. Ik moet beter opletten
 9. Ik heb gezocht en daarna Bernice Muntz gemaild. Ze zegt dat die angstperiode en het niet hanteren advies geen wetenschappelijk onderzoek betreft, maar observaties van konijnenprofessionals zoals zijzelf, Ilse Pos en anderen.
 10. Ik ben me net aan het verdiepen in spelletjes voor konijnen. Veel konijnen spelen niet met het gekochte spel omdat ze te laat beloond worden. Soms is het spel te ingewikkeld, maar soms kun je ook belonen tijdens de tussenstappen. moet het konijn een bakje omduwen? Geef hem dan direct een brokje uit de hand zodra hij er tegen duwt. Moet hij in een handvat bijten, geef dan een brokje zodra hij ergens in bijt. Het ene konijn probeert vanalles met zijn poten op te lossen. Koop voor hem in het begin schuifspeeltjes. Doet hij het meeste met zijn bek, koop dan trekspeeltjes. Wil je uitgebreid samen een nieuwe dagbesteding beginnen, leer hem dan de termen: poot, neus, bek, duw, trek, til. Je kunt, als je gaat trainen, tijd steken in het leren begrijpen van 'warm' en 'koud' voor goed idee of slecht idee. Zelf vind ik het logischer om met een langgerekt jaaaa, jaaa, aan te moedigen als het goed gaat.
 11. Wat Evee zegt. Maar ik vraag me af waarom Fluffie niet meer dominant is. Heeft ze ergens pijn? Is ze afgevallen? Of is ze nu pas volwassen geworden? Ook denk ik dat je niet te snel kunt concluderen dat een konijn geen maatje wil. Ze hebben zulke gevarieerde karakters. Ik zou de opvang 4/5 combinaties laten proberen, zodat je een uitgebreid beeld krijgt van gedragingen en voorkeuren van jouw konijn. Er zijn konijnen die gelukkig zijn zonder konijnenmaatje, maar denk niet te snel dat jouw konijn daar één van is. Vraag een deskundige om te observeren, dan voorkom je hopelijk dat je een van jouw konijnen moet omruilen en voor een moeilijke keuze staat.
 12. Je kunt het in de bieb lenen of even lezen. Ze legt de manier van trainen uit in 1 hoofdstuk en de rest is een groot aantal trucjes en spelletjes. Bijvoorbeeld nagels knippen: laat de knipper zien en zegt 'nagel' tot het konijn het normaal vind. Dan leg je de knipper tegen een pootje en zegt 'nagel' tot het konijn het normaal vind. Elke handeling eindigt met een brokje. Zo ga je stap voor stap door waarbij je pas de volgende stap zet als het konijn helemaal meewerkt: nagel aanraken, 2 nagels aanraken enzovoort, andere pootje aanraken, nagel in het tangetje en verder niks, beetje druk op de nagel met het tangetje, 1 nagel knippen, 2 nagels knippen. Bernice ging door tot het konijn geleerd had zelf het pootje aan te bieden als er nagels geknipt moeten worden.
 13. Jee, wat is dat slopend. Ik vind niks leuk en alles wat niet onmiddellijk hoeft, daar kan ik geen energie voor opbrengen. Dinsdag elke 2 uur op. Woensdag om de 4 uur op. Ik vond het zo sneu, zo vaak temperaturen. Ik had dat niet zien aankomen: 2 dagen lang vaak. Maar ik kan jullie het leren wennen aan eten uit een spuitje zeker aanbevelen. Ik heb 'High five met je konijn' gelezen en ga het voortaan anders aanpakken met mijn konijnen. Ik ga ze 'kom hier' leren, en 'in de box' en 'nagels knippen'.
 14. Bliksem knabbelt vrijwillig op een blaadje! Nu nog warm blijven uit zichzelf. Tijd voor een paracetamol en dan begint mijn dag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .