Ga naar inhoud

Amor83

Members
  • Items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Amor83's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. De natte plekken zag ik niet meer. De neus was nog wel wat vochtig en ik zag ook ietwat verkleuring. Beetje gelig. Ik heb beide konijnen laten onderzoeken bij de DA. Die vond het erg minimaal. Alles zag er verder goed uit. Ze heeft er een foto van gemaakt en met andere artsen van de kliniek over gehad. Ook omdat ik zei dat dit vaak niet vanzelf overgaat. Ze hadden aangegeven om nu nog niets te doen maar wel het goed in de gaten blijven houden. Dit is nu 3 weken geleden en het is beter geworden. Ik zie geen vocht meer alleen een minimale verkleuring onder het neusje. kon je terecht bij de DA? Wat zeiden ze?
  2. Oké bedankt allemaal. Ik hou het goed in de gaten en anders bel ik maandag de dierenarts als het nog steeds vochtig is
  3. Bedankt voor de reacties. Niezen hoor ik hem niet en heb net een flinke poos bij ze in het verblijf gezeten. Hij oogt ook verder normaal (eet drinkt, rent op me af en is overal in het verblijf aan het rondstruinen) alleen lijkt het idd alsof z’n neusje ook ietwat vochtig is. De plekken naast z’n bekkie weer wat minder. Gaat als het snot is, het evt. Ook gewoon vanzelf weg, net als bij ons met een verkoudheid? Dan wil ik het nog even aankijken of is met (deze milde) klachten als dit het raadzaam om naar de DA te gaan?
  4. Hallo allemaal, bij mijn ram van bijna 2 zie ik sinds gister natte plekken aan de zijkant van zijn bekkie. Hij drinkt goed uit zijn drinkbak en dan heeft hij dit ook maar nu blijf ik het maar zien. Ik snap dat het met deze temperaturen niet goed droogt maar dat moet toch weer weggaan na bijv. 2 uurtjes? Ik ben nu bang dat ie wellicht wat gebitsproblemen heeft maar op internet lees ik meer over een natte kin en dit is echt meer richting zijn wang. Ik heb een foto bijgevoegd over wat ik bedoel. Wie weet is het helemaal niks en is het echt vanwege het drinken en nu het minder goed drogen van de kou maar ik zou het zo sneu vinden als er gebitsproblemen zijn. Hij eet trouwens wel helemaal prima. De foto maakte ik terwijl ik hem ‘stoorde’ bij het hooi eten
  5. Oké dank jullie voor de reacties. Ik zal mijn plan van aanpak wat betreft groente/kruiden veranderen. En inderdaad iets klaar zetten
  6. Hallo allemaal, Dit weekend gaan we een weekendje weg. Nu heb ik geregeld dat er smorgens (voor brokken) en zaterdagavond (voor groente) iemand voor de konijnen zorgt. Normaal geef ik een heel arrangement aan een kleine hoeveelheid van allerlei soorten groenten en kruiden. Om het voor diegene die langsgaat makkelijk te maken heb ik een peterselie plantje en een basilicum plantje gekocht om zaterdagavond in het verblijf te zetten. Maar nu twijfel ik of ik hier goed aan doe omdat ze dan wel een grote hoeveelheid van deze twee soorten krijgen. Ik lees regelmatig iets over gasbuik enzo. Ze zijn dus wel volop groente gewend, ze hebben wel eens eerder een basilicum plantje opgegeten maar nog nooit een heel peterselie plantje. Nu was ik dus van plan om op 1 avond dus beide plantjes te geven. Zal dit kwaad kunnen?
  7. Ja ik snap dat je dat denkt dat dit niet zo snel gebeurd. Maar het is de tweede keer in een jaar tijd dat we een konijn uit het water halen. De vorige keer (in het voorjaar) was het ons eigen tamme konijn die ontsnapt was en in het water belandde. Toen was het savonds gebeurd en heeft 2 uur op schoot onder een handdoek en dekentje liggen bibberen. Gelukkig toen ze eenmaal droog was merkte je niets meer aan haar. het wilde beestje vandaag hadden we (eventjes) vast. Dus eventueel had ik hem ergens onder kunnen brengen (oplaten drogen) en de dierenambulance kunnen bellen maar mijn gevoel zei dat het beestje veel liever vrij wilde zijn en weg wilde van deze stress. Ik denk ook wel dat ie snel droog zou zijn, het was zó warm.
  8. Vanmorgen liep er op ons erg een wild konijn of haasje op ons erf. Hij schok van ons en dook zo het smalle slootje wat om ons erf loopt in. Het beestje kon prima zwemmen maar het lukte hem niet om op de kant te komen. gelukkig was iets verderop en man in het water bezig met zo’n waterpak aan. Hij kon richting het konijntje in het water lopen en het beestje eruit halen. drijfnat rende het konijntje weg. Het beestje heeft denk 5 minuten in het water gezwommen. Maar nu las ik dat konijnen/hazen erg snel longontstekingen krijgen omdat ze erg kleine longen schijnen te hebben. Had ik hem beter even apart (en warm) moeten houden en de dierenambulance moeten bellen? Gelukkig is het vandaag wel een warme dag dus zal die denk wel snel opdrogen. Maar ik vraag me af, mocht dit weer eens gebeuren wat ik in de toekomst zou moeten doen?
  9. Ach… ik leef erg mee. Ik zou inderdaad ook denken aan een andere dierenarts na zo’n reactie. Hopelijk weet je nu inmiddels wat meer. Ik ben erg nieuwsgierig! Laat je weten hoe het afloopt met je konijn?
  10. Wat een verschil per dierenarts hè? Ik moet haar 6 dagen pijnstilling geven. En dat lukt nu dus erg goed en stress vrij als ik het op basilicum blaadjes doe. Ideaal, ze is er gek op. Het maskeert de evt. geur van de medicatie omdat het sterk ruikt van zichzelf en het basilicum blad is een beetje gekruld en blijft de medicatie er mooi op liggen, als een soort badje. Alleen opletten geblazen dat de ram het niet stiekem uit mijn handen of uit haar bekkie grist. 😃 hij eet een stuk sneller dan zij.
  11. Bedankt allemaal voor jullie reacties. Het is deze week ook net een weekje dat ik het alleen moet doen, man moest plots een weekje voor werk naar buitenland en als je dan een stress kip bent als ik is het erg fijn om op een site als deze van je af te schrijven en fijne reacties en tips te krijgen. Nogmaals BEDANKT ☺️. Vanmorgen heb ik de wond goed kunnen bekijken. Ik stond aan de andere kant van het hek. Zij stond op een bankje nieuwsgierig naar me te kijken of ik iets lekkers had. En dat had ik, ik hield het hoog en ze bleef een poos op haar achterpoten staan en zo kon ik het goed zien. Het ziet er goed uit, mooi van kleur en niks geen tekenen van ontsteking of iets. Erg fijn. Nu inderdaad los laten, er zijn geen redenen dat het nu nog mis gaat. Samen buiten gaat het super met ze, wat een verschil met binnen. Ze zijn weer heel lief samen en ik vind ook ondanks dat de ram af en toe een luie, ietwat lompe en ook soms wat egoïstische ram is 😉, is hij nu erg lief voor haar. De hele tijd wel geweest.
  12. Nou ik kom hier weer met mijn update…. vanmorgen kwam ik erachter dat vannacht de voedster mijn mat helemaal kapot had geknaagd. Ik had de mat weggehaald en ander knaagmateriaal neergelegd maar nadat ik de kinderen had weggebracht naar school had ze ook al een stuk van de houten vloer en plinten kapot geknaagd. Ik weet dat ze dit ook doet uit verveling. iets later had ik de dierenarts aan de lijn. Omdat ze zo levendig is, goed eet, keutelt en plast mocht ze van de DA naar buiten! Wel split cage adviseerde ze. Ik heb hierna contact gehad met een expert in konijnen en koppelen en zij adviseerde me juist om, als ze toch beide naar buiten gaan, ze gewoon bij elkaar te laten. Zij was er van overtuigd dat ze waarschijnlijk dit gedrag vertoonde omdat het een kleine ruimte was met verder niks erin. Ze verzorgt altijd de voedsters (en rammen) na castratie van de opvang (zij laten altijd alle konijnen castreren) en zij zet ze al heel snel buiten. Ze vertelde me ook dat ik nu me niet meer zo heel druk hoef te maken om de wond, aangezien er wel wat opstakels, tunnels wat dozen in het verblijf staan. Maar zij raadde dit juist aan zodat de konijnen wat te doen hebben en elkaar uit de weg kunnen gaan wanneer nodig. Ik heb haar dus mee naar buiten genomen en ze was zo blij. blij om weer in haar vertrouwde hok te zijn en blij met haar vriendje. Geen enkele keer deed ze lelijk tegen hem en ze is vandaag verschillende keren flink gewassen door hem. En zij ook bij hem. Dus dat zit nu weer helemaal goed. Pffjoe 😓 wat een stress om eigenlijk toch niks. Maar nu komt het….. wat ik nu spannend vind (jajaja ik kan me altijd wel ergens druk om maken) is dat ze nu toch de druk doet met haar wond. Het lukt me ook erg lastig om de wond goed te bekijken want ze raakt gestrest als ik haar aanraak, ze vertrouwd me nu echt even voor geen meter. Maar ik lok haar met wat lekkers en dan laat ik haar op haar achterpoten staan en dan hoop ik een glimp op te vangen. Het ziet er wel goed uit (denk ik) mooi van kleur alleen onderaan lijkt het een heel klein beetje te wijken. Weet niet of dat erg is? De vrouw van de opvang verzekerde me dat het echt wel goed gehecht is en er niet zo snel iets mis gaat en ze zelf wel in de gaten houdt wat ze wel of niet kan. De wond ziet er wel rustig uit. Sorry hoor dat ik maar blijf vragen om advies maar ik ben hier zo onzeker in. Ik ben hier niet voor ‘gemaakt’ merk ik al.
  13. Nou de rust heeft ze gelukkig weer terug. (En ik ook dus een beetje) aan het begin van de nacht heeft ze 3 keer gestampt maar daarna heb ik niets meer gehoord. Ze is nu heel rustig aan het eten en aan het rondhupsen in dr verblijf. Wat de gevolgen (qua koppeling) zijn weet ik niet, ik hoop niet groot maar voor nu is het voor beide konijnen (denk ik) beter om even niet bij elkaar te zijn. Het gaat me wel aan het hart. De ram nu zo alleen buiten in het grote verblijf maar daar mag hij tenminste wel bewegen en zijn ding doen. Ze was zó gefixeerd op alles wat hij deed.
  14. Pff daar ben ik weer hoor, ik blijf aan de gang… 😓 vanavond is het meerdere keren bijna geëscaleerd. Als de ram maar bijna alleen naar haar keek kreeg hij een snauw. Als hij op zoek ging naar eten werd ze wild en nog harder grommen. Maar ondertussen zocht ze hem steeds op, ze dwong likjes op maar hij durfde zich amper nog te bewegen. Als hij dan wel ietsje bewoog dan wilde ze bijten maar gelukkig rende hij hard weg. Hij was helemaal gestrest en snapte er niets van. Dit heb ik meerdere keren zo aangekeken. Maar ik durf zo met geen mogelijkheid naar bed. Ik heb hem dus terug in het buitenverblijf gedaan. Even rust in de tent. Ik had natuurlijk split cage kunnen doen maar ik had daar niet snel de tijd en de middelen voor zo om half 11 savonds. de voedster is ook zo onrustig bezig, graven en lopen, knagen. En ook de hele tijd eten. Pffff ze neemt bijna geen rust lijkt wel. Hopelijk een goed teken maar ze is nu zeker niet de makkelijkste.
  15. Ja ze hebben van alles twee, twee wc’tjes, twee bakjes met hooi, twee water bakjes en twee bakjes voor de biks. Het lastige voor hem is, als ze zich door ons angstig voelt (als we bijvoorbeeld medicijnen willen geven of wond willen bekijken) gaat ze bij hem helemaal troost zoeken. Dan is hij ook lief voor haar, likt hij haar. Maar als hij zich even anders beweegt of als hij even bij haar wilt ruiken dan doet ze heel naar tegen hem. Mijn verblijf is naast de woonkamer. 1,90x1,50. Het zijn dwerg konijnen dus voor nu is het denk wel oké. Normaal gesproken hebben ze 9m2 buiten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .