Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  29399
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  459

Alles door Evee geplaatst

 1. ik zou zorgen dat je genoeg koeling in het verblijf legt, bevroren flesjes water, icepods als je ze hebt. Met 3 weken is het gevaar voor onderkoeling niet meer zo aanwezig (dat heb je wel echt als ze nog haarloze babies zijn). Door het hok in de schaduw te houden en koel-elementen aan te bieden zorg je er voor dat ze geen hitteslag krijgen. Hoe zijn ze qua gedrag nu?
 2. Ben je al bij de dierenarts geweest? Want alleen maar een paar brokjes eten en verder niets is niet goed, een teken dat er wel echt iets mis is. Zeker als dat al een dag of langer zo is.
 3. hiro is er maar languit op de tegelvloer voor de ventilator bij gaan liggen
 4. Qila voor de ventilator. Gelukkig is het in huis "maar" 25 graden.
 5. Evee

  Hoe warm is het bij jullie?

  Ik ben wel eens benieuwd wat jullie tuin of balkon temperatuur is, de buitentemperatuur dus! Hier in Wissenkerke is het nu 35.6 in de tuin ☀️ Dat is voor hier wel echt extreem. Ik loop dus elk uur even naar de konijnen, maar die lijken zich gelukkig niet druk te maken. De hond zit af en toe voor de ventilator en wisselt dat af met op de stenen vloer liggen. Ook de katten liggen op koele / koude ondergrond. Behalve Isis, die vind het met de hitte nodig om echt bij mij te zitten...
 6. Als ik straks weer ga wisselen zal ik mijn telefoon eens meenemen, wie weet lukt het wel om een paar foto's te maken, met die warmte zijn ze toch niet zo snel met opstaan haha.
 7. Ze liggen hier zo lekker voor pampus op de icepods 🙂 Net weer nieuwe gebracht. Vandaag ook de bevroren flesjes water er maar extra bij gezet. Joris lag met zo een fles onder z'n kin haha.
 8. Hoeveel brokjes krijgt het konijn en hoeveel weegt hij/zij? En eet hij/zij wel brokjes? of echt alleen een paar uit je hand?
 9. De minimale leefruimte voor een koppel waar ze altijd toegang toe moeten hebben is inderdaad 4 vierkante meter, op vlak terrein. Dat is een stuk groter dan het standaard konijnenhok. Als je op een veilige manier toch die ruimte wil bieden heb je twee opties: een overdekte ren kopen, of een overdekte ren maken. Als je een ren wil kopen, kom je of uit bij een combinatie van rennen, omdat ze zelfs dan niet genoeg ruimte bieden. Of je kan volierepanelen kopen, en dus een voliere bouwen voor de konijnen die voldoende ruimte bied. Ben je zelf handig, dan kun je natuurlijk ook gewoon zelf een konijnenren bouwen die voldoet aan de afmetingen en die overdekt is tegen roofdieren. Twee dames is een riskante keuze, zeker op kleine ruimte is de kans heel erg groot dat ze gaan vechten. Ze ontwikkelen hun karakters pas in de puberteit, en die loopt vanaf 4 a 5 maanden tot aan 1,5 jaar. Houd dus goed in de gaten dat ze niet gaan vechten. Dat ze nestgenootjes zijn zegt niet veel over of ze wel of niet samen kunnen. Het is echt afwachten de komende maanden. Voldoende leefruimte vergroot de kans dat ze samen kunnen blijven zeker wel. Wat extra leesvoer over relevante onderwerpen: Tips voor beginnende konijnenbaasjes https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen 10 veelgemaakte fouten bij het houden van konijnen https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen Tips voor het maken of kopen van een konijnenhok (huisvesting algemeen) https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-kopen-maken-tips Tips voor het zelf bouwen van een konijnenhok https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-zelf-maken Roofdieren zoals marters en vossen weren uit het konijnenhok https://www.bunnybunch.nl/informatie/marters-vossen-weren-uit-konijnenhok En een linkje naar het topic met voorbeelden hoe konijntjes bij andere konijnenbaasjes leven:
 10. Nee, in België is het net zo. Zie bijv. dit bericht van een Belgische opvang van een week of 2 geleden:
 11. Bakjes zijn wel beter dan flessen, ik zou de fles gewoon weghalen. Als je op meerdere plekken bakjes hebt staan, worden ze er vaak mee geconfronteerd, wat er voor zorgt dat ze vaker drinken, en mocht er een bak vies zijn, is er altijd nog een andere optie.
 12. Dan moet je de bak op een andere plek zetten.
 13. Hier blijven ze gewoon buiten wonen. De wand op het zuiden is dicht, dus ze hebben de hele dag door schaduw. Ook staan ze achterin de tuin waar ze de meeste wind vangen (als die er is). Ik loop wel om de paar uur naar ze toe met nieuwe icepods en bevroren flesjes. Daar maken ze gelukkig ook goed gebruik van. Nou wonen wij wel aan de kust, waar het over het algemeen toch net wat minder warm is dan bijv. in limburg. en vaak nog wel een klein windje staat. Had je dit topic al gespot? Dat is het algemene konijnen en warm weer topic, met veel tips in de beginpost en veel reacties van wat konijnenbaasjes allemaal doen met het warme weer:
 14. Nog even een herhaling, maar vandaag dus tropenrooster! Ik ben in de loods tussen 9 en 12, die tijden kan er afgehaald worden! Heb je bijvoorbeeld nog een (extra) icepod nodig, er liggen er koud in de vriezer klaar voor gebruik!
 15. Dat weet ik niet precies, want degene die ik had (heb) zijn over datum, maar de voorraad bij mijn leverancier ook. Ik hoop dat ze volgende week weer binnen komen.
 16. Over het algemeen is het niet aan te raden de ram er bij te laten. Het heeft eigenlijk geen voordelen, en alleen mogelijke nadelen. Als je echt veilig wil zitten, zou ik de ram dus echt apart houden van het nest.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .