Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  44.305
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  909

Alles dat geplaatst werd door Evee

 1. Buiten kan inderdaad een (kinder) zandbak. Binnen heb je ook genoeg keuze. Een ballenbak, een bak oude doeken, wc rollen, beukensnippers. Er zijn best wat opties, ook voor binnen. Vaak is het wel even zoeken wat ze niet als toilet gebruiken, niet aan knagen en wel leuk vinden om in te graven.
 2. Je schrijft minder keutelen, ik ging er eigenlijk vanuit dat er dus ook nog gewone keutels zijn? Zijn die er wel of niet? Prozyme werkt alleen preventief, niet als er al problemen zijn. In de gewone dierenwinkels is dat niet te koop. Als dit vaker is in verhaarperiodes kun je het in huis halen en in die periodes preventief inzetten om problemen te voorkomen.
 3. Lastig hoor, het klinkt een beetje als een twijfelgeval. Ze eet nog wel en je ziet nog wel keutels, is actief, maar je merkt dat er toch iets niet goed zit. Ik zou haar heel goed in de gaten houden en als je het niet vertrouwd, als het te lang zo blijft of slechter gaat, toch de dierenarts bellen.
 4. Ik ben ook "team waterbak" 😂 Alleen een fles is niet aan te raden. Ze raken verstopt, lekken leeg, het kost veel tijd en moeite om te drinken. Met als gevolg dat veel konijnen die alleen een drinkfles hebben te weinig drinken en dat zorgt er voor dat ze de afvalstoffen niet goed kunnen afvoeren uit hun lijfje. Op termijn kan dat problemen geven met de gezondheid. Het best is dus of één of meerdere drinkbakken, of de combinatie van een drinkbak en een drinkfles. Ik heb zelf twee grote waterbakken staan. Als er in de één een brokje, speeltje of wat dan ook beland, is de ander nog beschikbaar. Ververs het water ook echt elke dag.
 5. Daar is geen goed of fout in, het is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Als je voor plastic gaat let dan op dat het echt hard en veilig plastic is, dat ze er niet aan kunnen knagen. Ik heb geen voerbak voor brokvoer, dat strooi ik rond in de ren. Groenvoer geef ik in metalen bakken, klinkt lekker als ze er mee gooien, maar breken niet en goed schoon te maken. Water geef ik wel in stenen (keramiek) bakken, een grote maat, eigenlijk voor honden. Zodat ze tegelijk kunnen drinken en het niet om kunnen gooien. Ik gebruik kattenbakken (zonder kap) als toiletbakken.
 6. Is de voedster ook gecastreerd? Hebben ze wel ergens een graaf mogelijkheid? Graven - zeker in het voorjaar- is gewoon natuurlijk konijnengedrag.
 7. Ik heb je nieuwe topic even samengevoegd met je eerdere topic. Wil je advies voor merken / soorten brokken die goed zijn? Als je konijnen ophaalt bij een asiel krijg je meestal wat brokjes die ze kennen mee of geven ze aan welk merk/soort brok de konijnen gewend zijn. In het begin blijf je bij die brok, omdat je niet te veel wil veranderen in één keer. Als je wil kun je als de brok dan na een tijdje, als ze gewend zijn, wisselen.
 8. Voor een koppel heb je een verblijf van minimaal 4 vierkante meter nodig. De meeste mensen kiezen voor een hok met ren combinatie of een ren met een schuilhok er in om aan voldoende ruimte te komen. De informatie over konijnen verblijven staat hier: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-kopen-maken-tips
 9. Konijnen horen inderdaad niet alleen. In het informatieve artikel met tips voor beginnende konijnenbaasjes kun je lezen waarom en op welke dingen je allemaal moet letten als je aan konijnen begint: https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen
 10. Aanvullend is er ook een artikel over het geven van vers groenvoer: https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-voeren-konijn Je begint met kleine beetjes en de makkelijke / veilige soorten. Dat bouw je rustig op.
 11. Er is een informatief artikel over konijnenvoeding, dat is hier te vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn Een konijn eet: Zo veel mogelijk hooi Vers groenvoer, wel aanwennen Brokjes, een afgemeten hoeveelheid. Gezonde snacks. Denk aan knaaghout, gedroogde kruiden, af en toe een stukje fruit.
 12. Wat lief! Stiekem best veel pakketten jouw kant op gestuurd in al die jaren 😄 met dank aan alle klanten die gedoneerd hebben natuurlijk!
 13. Welkom op bunnybunch! Ik denk dat het nog niet helemaal goed is gegaan met het plaatsen van je eerste bericht 😉 Wil je iets vragen?
 14. Hiermee beschadig je wel echt de haren en de natuurlijke bescherming van het konijn. Voor buitenkonijnen absoluut geen optie. De kam van jouw plaatje snijd gewoon alle haren weg, ook jonge haren, de ondervacht, de bovenvacht, het scheert compleet de natuurlijke bescherming weg. Je maakt de vacht er mee kapot. Je kan ook de huid er nog mee beschadigen. Ik zou het persoonlijk niet aanraden, het gebruik van dit soort kammen.
 15. Hier staan ook heel veel tips in: https://www.bunnybunch.nl/informatie/Konijnen-met-overgewicht-laten-afvallen
 16. Beste Bunnybunchers! De Bunnybunch webwinkel is gesloten. Het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Ik wil jullie allemaal enorm bedanken. Voor bestellingen, voor de steun, voor de betrokkenheid. Bedankt voor de donaties die dankzij jullie naar Konijnenopvang Joy gestuurd konden worden. Bedankt voor de lieve konijnenverhalen en de foto's van blije konijnen met de producten uit de webwinkel. En soms ook het gedeelde konijnenleed, als er vragen waren over zieke konijnen, als er een bestelling retour moest omdat het konijntje er niet meer was, of als iemand wilde laten weten niet meer te gaan bestellen om die reden. Ondanks dat het meeste contact op afstand was, heb ik altijd het gevoel gehad toch een band met jullie te hebben door de lieve berichten en door de hoeveelheid trouw geplaatste bestellingen door vaste klanten. Hoewel de webwinkel stopt, zal de website blijven bestaan. We tellen gewoon door, want volgend jaar bestaat Bunnybunch zelfs 20 jaar! Binnenkort krijgt de website wel een nieuw jasje. De konijnen informatie blijft en het forum ook. Jullie kunnen alle konijnenverhalen met elkaar blijven delen. Er komen binnenkort ook mogelijkheden om te adverteren op Bunnybunch, om de website ook in de toekomst te kunnen laten bestaan. Speciale dank ook voor alle trouwe klanten en degenen die lieve berichtjes hebben gestuurd naar aanleiding van het bericht dat de webwinkel gaat sluiten. Bedankt voor alles! Evelien
 17. En klaar! De webwinkel is gestopt. De laatste konijnenproducten zijn offline gehaald. Er is nu ook de mogelijkheid voor andere bedrijven om te adverteren. In eerste instantie alleen op het forum. Ik hoop op die manier de kosten van de website er ook in de toekomst uit te kunnen krijgen, zodat bunnybunch wel kan blijven bestaan.
 18. Dat kan door voedsel komen (bijv. Rode biet) Maar ook door medische oorzaak. Onderaan deze pagina staat er info over https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenkeutels
 19. Ik vind dit er niet echt spannend uit zien, ik kan van de foto's niet zeggen dat dit overtuigend snot is. Het neusje lijkt wel iets nat maar aan het pootje zie ik toch niet echt iets. Het kan ook een nat neusje van drinken en/of wat stress zijn. Ik zou het even aankijken en ook opletten of je niesen hoort en/of ziet dat er echt snot uit de neus komt. Bij witte konijntjes zie je wel snel viezigheid aan de pootjes, dat klopt.
 20. ik kreeg melding dat het veiliger is dat mensen inloggen met hun e-mailadres en niet met de schermnaam, dus dat heb ik nu aangepast. Mochten jullie opeens niet snappen waarom inloggen niet lukt, dan kan dat het dus zijn 😄
 21. Hier was het de afgelopen dagen ook lekker weer, beetje tussen de 20 en 25 graden. Maar vandaag hebben we weer regen 🌧️
 22. Hoe oud zijn ze? Junior brokken zijn gemaakt om konijntjes lekker te laten aankomen en groeien. Maar dat is eigenlijk alleen de eerste 12 a 16 weken nodig. Daarna kun je echt wel op volwassen brok over. Zeker als je ook eiwitrijk vers gras er bij hebt zijn dit best wel dikmakers. Ik zou rustig overstappen op een volwassen konijnenbrok en ik weet niet hoeveel brok je geeft en hoe groot de konijnen zijn, maar ik zou de hoeveelheid brok ook wel echt laag houden. Zeker omdat je toch vers gras en verse groenten en met regelmaat ook gedroogde bloemen aanbied. De hoeveelheid brok bereken je aan de hand van het ideale volwassen gewicht. Stel je hebt een konijn dat 2 kilo zou moeten worden als gezond volwassen gewicht, dan geef je om te beginnen 2 kg x 20 gram brok = 40 gram brok aan zo een konijn. Dat is de basishoeveelheid, maar omdat jij best wat groente bij geeft, zou ik echt wel lager dan dat durven zitten, bijv. 15 gram per kilo konijn. Brokjes moet je meer zien als de vitaminepilletjes die de zekerheid van een complete voeding geven, dan als het hoofdvoedsel voor konijnen (dat is hooi en grassen). Sommige konijnen eten sneller en worden daarom dikker. Ik heb een drietal waar er twee eigenlijk net wat dikker zouden mogen worden, en eentje die eigenlijk net iets aan de dikke kant is. In koppels en groepjes is het toch wel zoeken naar een balans die werkt. Maar met de soort brok en hoeveelheid brok kun je daar (wel rustig, geen plotselinge wisselingen, dus eerst mengen) wel mee zoeken naar de juiste balans. Medische oorzaak uitsluiten is overigens wel aan te raden. Mocht je niet weten wat het ideale gewicht is kan een goede konijnkundige dierenarts daarin ook adviseren.
 23. Een beetje dubbel gevoel inderdaad, maar het gaat niet met tegenzin. Aan de ene kant voelt het wel echt alsof een hoofdstuk sluit. En is de onzekerheid ook wel een beetje spannend, vooral omdat iedereen vraagt "wat ga je nu doen?" en ik dat eigenlijk nog niet precies weet. Maar aan de andere kant ben ik er ook gewoon trots op wat ik met Bunnybunch bereikt heb. Het is van een hobby website over mijn eigen konijnen gegroeid tot iets waar ik mij fulltime mee bezig kon houden. Het is echt gewoon goed gegaan, ik heb het gedurfd en gedaan en ook gewoon 11 jaar zelf invulling gegeven aan de webwinkel. Daarvoor ook al 8 jaar een webwinkel er op gehad, dat waren samenwerkingen met bestaande bedrijven. Dus in totaal 19 jaar al, waarvan 11 jaar helemaal zelf. Eerst nog met een baantje er naast, later fulltime. Het stopt ook niet omdat het moet, geen geldproblemen, hoef niet te stoppen voor gezondheid of dat soort dingen. Het is gewoon een vrije keuze. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik moet wel zeggen dat ik sinds gisteren wel een beetje een onrustig gevoel heb, van "wat moet ik nu hele dagen doen" nu ik niet meer hoef in te pakken 😂 Gelukkig nog genoeg klusjes en plannen voor wat ik thuis allemaal kan doen. En eerst ben ik ook de nieuwe website nog aan het maken, alle informatie overzetten enz. Dus genoeg te doen hoor. Maar ik mis mijn dagelijkse inpak-workout wel al een beetje 😅.
 24. Vandaag een werkdagje om de laatste (terug)betalingen en dat soort dingen te regelen, wat administratie te doen dus, en eind van de dag gaat wat er nog in de webwinkel staat offline. Er komt dan een melding dat de webwinkel gestopt is.
 25. Wat geef je precies? Hoeveel brok aan hoeveel (kg) konijn? Hoeveel hooi eten ze? Wat geef je aan snacks / knaagspul / kruiden enz? Wat staat er in de tuin om aan te eten?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .