Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  26157
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  389

Alles door Evee geplaatst

 1. Evee

  Rosa

  Wat is dat snel gegaan zeg, wat een verdriet, weer afscheid moeten nemen van één van je konijnen. Ik las dat je aan het koppelen was, een nieuw konijn had, en ik dacht die is er een koppel bij gaan halen, wat leuk! Maar toen las ik dat het om Jerry ging die gekoppeld werd. Wat zonde dat hij zijn vriendinnetje moet missen. Heel veel sterkte gewenst met het verlies.
 2. Oh jeetje ik heb wat gemist! Wat een verdriet, weer een konijntje moeten verliezen, het zit je niet mee wat dat betreft de laatste tijd. Veel sterkte. Dominique is een schatje om te zien! Wat fijn dat het zo goed klikt met Jerry! In de opvang nog geen 2e koppel erbij gekozen? πŸ˜‰ Ik vind dat altijd zo moeilijk als ik daar sta, het liefst wil je alle konijnen mee naar huis nemen!
 3. Nee, in het begin toen ik de webwinkel begon wel, maar sinds een jaar of 3 niet meer. Daar heb ik ook geen tijd meer voor ook, de webwinkel is inmiddels wel echt een fulltime baan geworden.
 4. Het was ook een super vakantie, argentiniΓ«, uruguay, falkland eilanden, zuidpool en chili. Van de zuidpool naar de droogste woestijn ter wereld, Atacama woestijn in Chili. Een vakantie van uitersten, qua omgeving en qua temperaturen. Maar zoo mooi! Alsof we in BBC natuurdocumentaires hebben geleefd de afgelopen weken! De huisdieren zijn nu ook allemaal weer thuis. Qila, de hond, was naar het hondenresort en heeft vriendjes gemaakt, is flink geknuffeld en heeft het goed naar haar zin gehad. De katten zaten bij mijn ouders en zijn sinds zaterdag weer thuis. De konijnen zijn aan huis verzorgd door buren, leuk weetje: die vertrekken volgende week naar de noordpool πŸ˜‚ Dan pas ik weer op hun konijnen. Fijne vakantie Eefje! Klinkt gaaf. Ik ben in Panama niet verder gekomen dan het vliegveld, toen wij naar Costa Rica gingen en er een tussenstop hadden. Maar het lijkt mij supermooi πŸ™‚ Geniet er van!
 5. Nu heb ik nog hulp van m'n man, morgen is die ook weer aan het werk πŸ˜‚ Dus ja, eigenlijk ben ik al wel gestart, maar nog wel met een "tropen"rooster hoor πŸ˜‰
 6. Ik heb het nog nooit een konijn zien doen.. Zou ook niet direct weten wat de oorzaak zou zijn. Zou het een bepaald vitaminetekort kunnen zijn? Wat voor voeding krijgt ze? Welke brok, krijgt ze groenvoer? Wissel je dat groenvoer en hoeveel? Hoeveel hooi? Extra kruiden?
 7. Ik ben weer terug van vakantie. Officieel start ik morgen weer. Dat wil niet zeggen dat alle bestellingen ook direct morgen verzonden zullen worden. Afgelopen vrijdag, zondag en vandaag heb ik toch alvast wat ingepakt en ook wat verzonden, want het is echt mega-mega-veel. Zo ben ik gelijk weer aan vakantie toe πŸ˜‰ De bestellingen zonder kruiden zijn bijna allemaal al verzonden/klaar voor verzending, ik ben nu bezig met de kruiden van december, dat gaat vandaag wel lukken. Die gaan dus ook vandaag of morgen weg. Morgen start ik dan met de kruidenbestellingen van januari. Dat gaat mij ook niet in één dag lukken. Verwacht dus geen spoed-leveringen op het moment, maar ik ben druk bezig weer bij te werken πŸ™‚ Er is ook veel niet op voorraad, dat is logisch als mensen wel bestellen en je bent er niet, voorraad word dan natuurlijk niet aangevuld πŸ˜‰ Ik verwacht a.s. vrijdag de eerste leveringen weer binnen te krijgen.
 8. Ik wil wel even benadrukken dat groepen met meerdere rammen zeker slagingskans hebben, alleen.... je moet wel weten wat je doet. Je moet wel karakters van konijnen kunnen "lezen". Een groep maken van willekeurige konijnen is altijd een flinke uitdaging, vandaar dat daar wel echt koppelervaring voor aangeraden is. Je moet weten wat je doet, weten wanneer je moet ingrijpen, konijnengedrag begrijpen. Niet tot het uiterste gaan, maar echt op karakter de konijnen bij elkaar zoeken. En als je de konijnen al hebt kun je zeker kijken of het kan, maar gaat het niet - dan niet. Forceer het niet. Karakter is namelijk belangrijker bij konijnen dan de groepssamenstelling. De klik, of zoals Rifca zegt, het juiste geurtje, dat moet er zijn. Verder zou ik het alleen aanraden als de dames ook gecastreerd zijn. Dus niet alleen de heren. Dan heb je veel minder hormonaal gedrag in de groep. En je moet de basis zeer goed op orde hebben: ruimte - ruimte - ruimte. Hoe groter het verblijf hoe beter. En er rekening mee houden dat als je gaat koppelen met bestaande koppels, je de onderlinge verhoudingen uit elkaar gooit. In het slechtste geval kun je dus niet eens terug naar je "oude" koppels, omdat die vechten en niet meer samen kunnen. Realiseer je dat ook. Hier staan tips / info's / wat moet je je bedenken voor je begint https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/konijnengroep-koppelen/ Maar het is niet onmogelijk. Ik heb vroeger ook een super leuk drietal gehad van 2 rammen en 1 dame. πŸ™‚ Nu heb ik geen groepen meer maar 2 koppels, met in één koppel een ram die zeker niet geschikt is om bij andere rammen te zitten, veel te onzeker. In het andere koppel zit dan weer een dame die totaal niet geschikt zou zijn voor in een groep. Vandaar dus dat ik het echt bij 2 aparte koppels hou, die zijn vaak toch rustiger en stabieler, mits ook op karakter gekoppeld. Maar met de juiste konijnen, de juiste karakters, zijn grotere groepen ook zeker mogelijk.
 9. Alvast een fijne vakantie! Wat is de bestemming? De konijnen op vakantie bij Deeskuh klinkt ook goed, daar zitten ze vast prima! En met al die kamers voor konijnen die ze nu heeft, vast ook ruimte zat πŸ˜‰
 10. Na castratie houd ik konijntjes meestal een aantal dagen binnen, tot ze weer opgeknapt zijn. Binnen zitten ze wat kleiner gehuisvest dan buiten. Ook niet enorm krap hoor, ik probeer altijd de 2 vierkante meter per konijn te halen. Maar het gedrag wat jij omschrijft herken ik als het "ik ben weer beter en wil weer naar mijn normale verblijf" teken πŸ˜‰ Dat ze dus weer lekker de ruimte willen, klaar en fit genoeg zijn om weer terug bij de partner te zitten. Soms zet ik die er na een paar daagjes binnen ook al bij, maar in dat soort situaties gaat het om de dames die gecastreerd worden en de ram die dan al gecastreerd is. Dan zit je dus niet met wachttijd ivm vruchtbaarheid. Ik weet niet of hij in een "ziekenboeg" zit, met minder ruimte ten opzichte van normaal? Zijn er plannen voor een partner op korte termijn? Zo ja, dan zou ik niet te lang wachten en hem gezellig een partner geven en genoeg ruimte. Dan zal de frustratie zo weer voorbij zijn πŸ™‚
 11. 12 jaar geleden. Volgende week 11 jaar samen met mijn man πŸ™‚ Wanneer heb je voor het laatst een avondje gestapt? (cafe of discotheek bezocht)
 12. Ik zal begin volgende week even kijken of de grootverpakking al leverbaar is. We waren inderdaad op de zuidpool en in zuid amerika πŸ™‚ Gisteren teruggekomen, dus nog wel een paar daagjes vrij om bij te komen.
 13. Ik gebruik zelf de biokat diamond care fresh of de biokat micro fresh voor mijn katten. Het wisselt soms een beetje, afhankelijk van welke in de aanbieding is. Ik vind het wel fijne kattenbakvulling, klontvormend, ik heb 3 binnenkatten en met deze soorten (zeker de diamond care fresh) heb je niet snel geuroverlast. Ik geef dan ook de voorkeur aan de diamond care fresh, maar die is wel zo een beetje het duurst. De micro fresh is een stuk goedkoper πŸ™‚
 14. Evee

  Hooithee

  En altijd als extra aanbieden, dus ook de keuze geven voor normaal drinkwater. Hier staan overigens thee-tips voor konijnen. Ze mogen ook kruidenthee drinken πŸ™‚ https://www.bunnybunch.nl/informatie/thee-voor-konijnen/
 15. Evee

  Budget groenten?

  Is er ergens in jouw omgeving een moestuin complex? Anders zou je daar altijd kunnen vragen of je restjes / buitenste bladeren / doorgeschoten groenten enz. mag hebben van de mensen daar. Mocht je iets als ruilmateriaal aan willen bieden, konijnenkeutels zijn hele goede meststof voor moestuintjes πŸ˜‰ Als je het niet zomaar durft te vragen, dan kun je ook altijd een briefje ophangen op het prikbord van de AH met die vraag πŸ˜‰ Nog een tip: voor paarden zijn b-keus wortelen in een grote (15-20 kg) verpakking te koop bij veel winkels die zich wat meer in paarden en landbouwhuisdieren specialiseren. Nou is wortel wel iets wat met mate gegeven moet worden, maar met zo een flinke zak kun je wel lang doen als je hem koel bewaart. Vaak kost het maar 5-7 euro. En mijn ervaring is dat de wortelen ook vaak nog goed genoeg zijn voor je eigen voedsel hoor, vaak zijn ze klein en/of raar van vorm, dus niet het perfecte materiaal voor supermarkt verkoop. Maar niets mis mee verder.
 16. Evee

  Kokosnoot

  Kokos is wel veilig, het witte vruchtvlees mogen ze eten. Kokosnoten zijn op zich veilig materiaal voor in speeltjes, kokostouw, stukken van kokosnoot dat zit vaak in speeltjes verwerkt en is gewoon veilig, niet giftig. Met een kokosnoot met gaten moet je inderdaad wel heel goed oppassen dat ze er niet met hun koppie klem in komen te zitten.
 17. Een van mens op dier overdraagbare ziekte, en andersom, noemen ze een zoΓΆnose. Als je daar op zoekt, in combinatie met de naam van de ziekte, dan kom je dit tegen: Bron: https://lci.rivm.nl/richtlijnen/norovirus
 18. Oh wat balen zeg, veel beterschap! Ik heb afgelopen jaar ook een konijntje met EC gehad, en die is er gelukkig goed doorgekomen, zonder restverschijnselen. Terwijl hij tijdens de ziekteperiode echt wel slecht was, ik heb echt momenten gedacht dat hij er niet door zou komen. Mocht je zijn verhaal willen lezen, is dit het topic er over:
 19. Leuke konijnen! Brood is heel slecht voor konijnen, dus ik hoop dat dat niet voor hun was πŸ™‚
 20. Wat leuk om jouw hupsels in hun nieuwe omgeving te zien, en de kipjes zijn ook leuk! Waren ze eigenlijk snel gewend na de verhuizing? Toch blijft het leuk om te zien, zo een lekkere chaotische grote groep (en troep πŸ˜‰ ) van konijnen.
 21. In Nederland kan het volgens mij alleen als je in de buurt van Utrecht woont, aangezien de dieren naar de universiteit in Utrecht gaan. en dan ook alleen als jouw dierenarts daarbij is aangesloten. Waar ik woon is het dus geen optie. Een dierdonorcodicil heet het volgens mij in Nederland.
 22. Evee

  Vraagje

  Klopt, we wijzigen alleen namen ivm privacy, als je bijvoorbeeld je eigen voornaam & achternaam hebt gebruikt en daardoor al je berichten in google te vinden zijn, of als je per ongeluk je emailadres als forumnaam hebt ingevuld, dat soort situaties. We wijzigen namen niet op het moment dat er bijvoorbeeld een konijnennaam is gekozen, en dat konijn leeft niet meer. Als we dat zouden doen, zouden we zoveel naamwijzigingen hebben, dat het niet meer overzichtelijk is voor ons wie wie is. Zie je gebruikersnaam in zo een geval als een mooie herinnering, zou ik zeggen. En je kan je onderschrift (aan te passen via je profiel) altijd aanpassen, met daarin de namen van je konijnen van nu πŸ™‚
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .