-
Items
45.553 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
-
Dagen gewonnen
992
Alles dat geplaatst werd door Evee
-
De oudste hier is 14 geworden, net geen 15 was ze. maar inmiddels is het ook een bejaarden soos hier. Brenda wordt dit jaar 10. Harold "officieel" ook, maar ik denk dat hij wel al ouder is, hij is al 8 jaar hier en ik denk dat hij echt wel ouder was toen dan de 2 jaar die geschat werd, toen ik hem uit het asiel haalde (die 2 jaar kreeg hij omdat hij volwassen was, hij was gevonden in een park). Hij kwam toen echt wel ouder over al, ik denk dat 4 a 5 ook passend was bij hem toen, maar dan zou hij dus al 12 of 13 zijn nu... als je hem ziet, zou dat overigens wel kunnen, het is echt een oudje geworden. Zonder al te veel problemen gelukkig π Sofie wordt 4 dit jaar. Dat is de jongste. Van geen één weet ik een exacte geboortedatum, ze komen allemaal uit het asiel π Op bunnybunch is ook een artikel over de leeftijd van konijnen, nav. Een uitgezette vragenlijst kwamen we toen op een gemiddelde leeftijd van 6.5 jaar geloof ik. Ik zal het zo even linken. https://www.bunnybunch.nl/hoe-oud-wordt-een-konijn/
-
Onze robotmaaier heet Landroid Norris π Voor mensen die F1 kijken, die snappen de link wel π We hebben een sticker met het logo er op geplakt π Het model heet Landroid, dus deze naam past gewoon perfect. Hij is nog oranje ook. Maar de voedster heet Sjaak? π Daar kun je inderdaad wel wat leuke variaties op maken, zoals Sjaakira of Sjaakelien
-
Aan iets giftigs eten hebben we ook gedacht, maar de dag zelf en dagen er voor heeft hij voor zo ver wij weten niets gepakt op straat, Finn doet dat ook bijna niet meer.
-
Dan moet je wel een telefoon bij de hand hebben, en dat was nu niet het geval. Bij ons is de eerste reactie toch nog om eerst te helpen, niet te filmen π
-
Vorige week heeft Finn 's avonds laat een aanval gehad, mogelijk epilepsie. Hij maakte geluiden waar mijn man wakker van werd (ik was er niet) en toen hij beneden kwam stond het schuim op zijn mond, was hij niet bereikbaar, hij viel om, was heel warm. Hij leek een soort afwezig alsof hij net uit een nare droom wakker werd en niet goed wist waar hij was en wat er gebeurde, hij gromde zelfs naar mijn man toen die hem aanraakte (dat is niets voor Finn). Gelukkig kwam hij snel weer "bij". Op dat moment kwam ik thuis van een afspraak, en was hij wel nog aan het hijgen en warm, maar dat was het. Sindsdien heeft hij het niet meer gehad. Het komt zelden voor bij dit ras, zit ook niet in hun lijnen. Maar het was behoorlijk schrikken. We hopen dat het niet meer voorkomt, of heeel lang duurt.
-
Maar we gaan wel offtopic, dit topic gaat over welk konijnenvoer het beste is.
-
Inderdaad, opbouwen. Wil je ze op gras laten lopen, dan echt beginnen met een paar minuutjes en dat rustig opbouwen elke dag. Pluk je gras om te voeren, begin dan gewoon met een paar sprietjes en bouw dat rustig aan op. Hier staat uitleg over konijnen in de lente, ook over vers gras voeren: https://www.bunnybunch.nl/konijnen-in-de-lente/ Gemaaid gras mag je niet voeren, hier staat uitleg waarom niet:
-
Het kan nog vroeger hoor π
-
Als het goed is blijft het nu ook gewoon weer werken π
-
Nadeel van grunnhopper is dat het gemengd is en je wel weer gaat krijgen dat konijnen selectief gaan eten als ze in een koppel leven, en je dus minder zeker bent dat ze de juiste complete voedingsstoffen binnen krijgen. Met alles in één brokjes, heb je die zorgen niet. Er is voor en tegen alles wat te zeggen. De praktijk is gewoon zo dat veel mensen voor het gemak voor een brok kiezen. Er zijn voor- en nadelen van elk type brok, van geextrudeerde brokken zoals science selective, beaphar en trovet, maar ook voor de gewone geperste brokken zoals bunny nature, beaphar nature enz. Ik denk dat je vooral moet kijken naar jouw situatie en jouw konijnen. Brokken zijn niet slecht, tenzij je echt te veel geeft en/of slechte kwaliteit. Met mate, en met een bepaalde basiskwaliteit is prima voor de meeste konijnen. Zolang je je maar realiseert dat een brok niet het hoofdvoedsel is voor konijnen en hoe minder je hoeft te geven, hoe beter. Dat moet je natuurlijk wel aanvullen met andere gezonde soorten voedsel. Ik roep niet voor niets regelmatig "zie het als vitaminepilletjes", niet als volwaardige maaltijd π Bij gezondheidsproblemen kan het verstandig zijn verder te kijken, maar dat is meestal bij konijnen waar de oorzaak niet bij brokken ligt, maar bijv. bij eerdere darmproblemen, wormbesmettingen en dat soort zaken. Brokvrij voeren kan wel, maar is duurder en minder praktisch. Overigens hebben we daar sinds kort wel een informatief artikel over hier op de website. Oh en junior, adult, senior en allerlei andere hippe naampjes, zijn vooral marketingtechnisch interessant voor de bedrijven die de brokken maken π Als jij een goede volwassen konijnenbrok kiest kunnen ze daar hun hele leven op blijven. Soms kan een andere brok handig zijn als er gezondheidsproblemen zijn, maar dan maak je de keuze aan de hand van wat in dat geval beter past, niet welke levensfase, huisvesting of ras op de verpakking staat π
-
Er zijn wat problemen met de hosting van de website, daarom was bunnybunch gisteren slecht / niet bereikbaar. Het kan zijn dat de problemen nog niet zijn opgelost, maar voor nu lijken we in ieder geval weer terug te zijn π
-
Ik hou ook van wildkleur en zwarte konijntjes π Op het moment alleen wit-bonte konijnen, jammer hoor π Blijkbaar zitten er daar gewoon meer van in de asielen? Fijn dat er meer opties zijn voor mogelijke partners! Ik duim dat de perfecte match er tussen zit!
-
Het kan, maar de ervaring die ik er mee heb is dat er dan meestal wel meer meespeelt. Zie je echt niets op gebied van gezondheid? Gezien de val, bijv. blindedarmkeutels die zijn blijven liggen of afwijkingen aan het bewegingsapparaat? Kan ze pijn hebben?
-
Oh nee, arme Loeki. Even rustig bijkomen dan maar. Het komt vast wel goed. In welke regio zoek je een opvang?
-
Nee, tenzij je twee koppels apart wil houden. Dan is je optie om ze elk te laten koppelen aan en eigen maatje via een konijnenopvang. Maar dat is dus 2x een voldoende groot verblijf en de zorg voor vier konijnen. Als dat geen optie is, is het advies echt om één van de twee af te staan bij een opvang. En daar dan voor het konijn dat blijft een maatje te adopteren waar het wel mee klikt.
-
Ja die kun je goed soppen en poetsen omdat die van kunststof is. En het fijne is dat die meerdere uitgangen heeft, dat is bij koppelingen ook fijn.
-
Dat klinkt toch wel als redelijke onrust. En ze zijn beiden helemaal fit en gezond? Geen gekke keutels of andere signalen gezien dat één van de twee misschien niet fit is? Kunnen ze ergens van geschrokken zijn?
-
En vlak daarna heeft hij hem er met zijn pootje er af gegooid?
-
Hoe zag het vechten er uit? Was het heel heftig of nog wel in de categorie wat normaal is bij een koppeling? Ik verwacht dat het wel goed komt hoor, als ze al zo lang samen gezeten hebben (vanaf december toch?) Dan denk ik dat ze hier ook wel door komen. Ik zou dus best weg durven gaan, eventueel zou ik er wel een camera op zetten om af en toe te kijken (als je die hebt?). En ik zou ze een leuk (veilig) projectje geven zodat ze samen wat te doen hebben.
-
Is muffel gecastreerd? Het zouden inderdaad goed voorjaarskriebels kunnen zijn. Of het is een koppel dat het koppelen rustig aan gedaan heeft en nu pas echt tot rangorde gedrag komt, die heb je ook.
-
Waarom twijfel je? En waarom zou je deze brok niet het hele leven kunnen geven?
-
Wat een vervelende situatie. Wat kun je ze wel bieden aan ruimte? Ik denk dat je twee opties hebt: ze toch meenemen en kijken hoe je toch zo veel mogelijk in de buurt komt van acceptabele leefruimte voor ze, of ze (tijdelijk) herplaatsen. Ik ben ooit na een relatie terug naar mijn ouders gegaan, toen heb ik mijn cavia's herplaatst. De konijnen kwamen er tijdelijk kleiner te wonen, maar nog wel acceptabel. Dat was uiteindelijk voor ongeveer een jaar, daarna verhuisde ik weer en kon ik ze wel de nodige ruimte geven.
-
Sterkte met het verlies. Hoe oud is het konijn dat je nog hebt? Hoe is de gezondheid? Het antwoord is helaas niet wat je lijkt te willen horen. Het antwoord is dat een konijn niet alleen kan zijn en je inderdaad nooit kan stoppen zonder een keer een konijn te moeten afstaan bij een konijnenopvang. Als je geen afstand kan doen van dit konijn, kun je alsnog een maatje adopteren en die terugbrengen nadat je huidige konijn overlijd, maar je ontkomt dus niet aan een keer een konijn afstaan.
-
Gezondheid Vlekje - last van pootje en misschien EC
Evee reageerde op Vlekje_Snuffel's topic in Konijnen gezondheid en voeding
Dat is eigenlijk niet goed vast te stellen bij een levend konijn. Alleen als ze overleden zijn kan onderzoek uitwijzen of ze het echt en in actieve vorm hadden. Sommige dierenartsen doen bloedonderzoek, daar kan wel uitkomen dat ze de parasiet bij hebben, maar zegt dan nog niets over of klachten daar wel of niet van zijn. En ik heb het idee dat er soms ook uitkomt dat het geen EC zou zijn, en dat het dan toch later wel EC blijkt te zijn. Ik weet niet of daar onderzoek naar gedaan is, maar er zijn meer dingen die niet altijd direct uit bloedonderzoek te halen zijn, mijn gevoel (geen wetenschap dus!) zegt dat dat bij EC ook wel eens zo kan zijn. In de praktijk ga je meestal bij vermoeden van EC al behandelen, dat doe je met een anti-wormenmiddel (met fenbendazol) dat ook deze parasiet raakt. Daarbij dan medicijnen om de verdere problemen te behandelen, en dat kan bij EC wisselen. Het veroorzaakt ontstekingen in organen in het lijf. Bij het ene konijn zijn het evenwichtsproblemen, bij een ander zit het op de nieren. Konijnen zijn meesters in het verbergen van hun zwaktes, als prooidier. Dus het kan soms best lastig zijn om er achter te komen. Bij de eerste signalen die je ziet die mogelijk EC kunnen betekenen is het advies dus altijd om een behandeling met minstens 14 dagen fenbendazol te starten. Als het echt EC is behandel je daarna nog langer door. Aan de hand van de klachten en hoe de behandeling aanslaat, kom je er dan op die manier achter dat het inderdaad actieve EC is, of dat de klachten een andere oorzaak hebben. -
Welke planten lusten konijnen niet?
Evee reageerde op Eva83's topic in Konijnen gezondheid en voeding
Nee, die bestaan niet. Alles wat je in de ren zet, zal opgegeten worden π Hier staan wel tips voor beplanting in een konijnvriendelijke tuin: https://www.bunnybunch.nl/konijnvriendelijke-tuin/ Daarin staan wel tips over beplanting. Ik weet niet hoe groot je ren is, of het overlevingskans heeft. Er staan ook tips over planten buiten bereik houden van de konijnen, zodat je toch een beetje groene of bloeiende tuin overhoud π