Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  28370
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  447

Alles door Evee geplaatst

 1. Op den duur euthanasie, als het konijn nu al sinds gisterochtend niet meer eet? Misschien bedoel jij het anders dan ik het opvat hoor, dat is het lastige van het forum. Voel je er absoluut niet door aangevallen. Maar op den duur vind ik klinken als "op termijn" en dat vind ik klinken als niet in de nabije toekomst. Dat klinkt alsof je het konijn nog dagen, weken wil laten rondlopen hier mee. Heel eerlijk, en ik weet dat dit geen makkelijke keuzes zijn. Het is hoe dan ook een rot beslissing, maar zou ik als je van plan bent haar in te laten slapen niet te lang wachten. Als het konijntje al gestopt is met eten, dan heeft ze er waarschijnlijk al behoorlijke pijn en ongemakken van. Als je de beslissing maakt niet voor operatie te kiezen, zou ik haar ook niet meer door laten lopen. Voor mij zou niet meer zelfstandig eten + geen uitzicht op een betere toekomst voldoende zijn om dat niet uit te stellen. Nogmaals veel sterkte.
 2. Lastig. Gezien je aangeeft dat het vergevorderd is, en ze op leeftijd is. Hoe schatte de dierenarts haar kansen? Is röntgenfoto's laten maken een optie? Als het uitgezaaid is zou ik niet meer opereren. Als dat niet geval is, en het is dus wel alleen de baarmoeder, zou ik haar wel de kans geven. Hoe dan ook, veel sterkte!
 3. Je overwoog volgens mij al om één van de twee af te staan als het niet zou slagen. Dus als je dat als plan B in gedachten houd, waarom zou je het niet proberen? Als je er tenminste wel genoeg plek voor hebt, voor een drietal. Hoe groot is de ren / het verblijf nu? Ik zou voor een drietal wel echt ruime huisvesting aanhouden. Als je het spannend vind, zou ik wel vragen of ze in de opvang voor je kunnen koppelen, maar Knijn&ko heeft sinds een tijdje volgens mij toch standaard het beleid dat koppelingen altijd met minimaal 1 overnachting zijn.
 4. Die kleinere keutels zijn normaal hoor, ze worden vanzelf weer normaler. Dit zijn waarschijnlijk de eerste na-de-operatie-keutels. Als ze weer beter gaat eten worden de keutels ook weer de normale grootte, hoewel de medicijnen er soms ook wat invloed op kunnen hebben (ook op het laten liggen van blinde darmkeutels trouwens). Vochtig groenvoer geven is prima, en het is goed dat ze ook al wat hooi knabbelt. Brokjes komen wel weer hoor!
 5. Ik zou geen icepod geven, in ieder geval niet de dag van de operatie en de dag er na. Daarna kunnen ze zelf wel weer beslissen of ze het fijn vinden of niet. Maar als het 25+ graden is, zou ik ook geen heatpad geven na de operatie. Of alleen in de nacht (dan is het als het goed is koeler) en dan wel de keuze er wel of niet gebruik van te maken.
 6. Evee

  Vriendje

  Ras, grootte en leeftijd maakt niet uit voor konijnen onderling. Karakter is veel belangrijker. De konijnen moeten elkaar lief vinden, een klik hebben met elkaar. Net als mensen 😉 Ik wil ook niet met iemand samen wonen waar ik niet mee op kan schieten. Zo is het bij konijnen net zo. Je zou kunnen kijken of het gaat met jouw konijn samen, of ze elkaar leuk vinden, en als dat zo is, dan zou je het konijntje over kunnen nemen. Misschien dat je dus kan afspreken dat er een 14 dagen proefperiode is, waarin je kan koppelen. Loopt het binnen die periode mis, dat je het rammetje dan terug kan brengen. Klikt het wel, dan kun je hem houden. Hier staat veel uitleg over het koppelen van konijnen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen
 7. Ik wil eerst even zeggen dat ik het super goed vind dat je er voor de konijnen zijn goed overnadenkt! Complimenten daarvoor! Ik denk dat er wel oplossingen voor zijn, dat het niet een reden zou hoeven zijn om geen konijnen te nemen. Komen ze wel in huis te wonen? Of op een balkon? Als het in huis is, is misschien een airco aanschaffen een idee? Verder kun je natuurlijk ook zorgen dat er op andere manieren niet te veel warmte in huis komt, zoals juist in de avond / nacht luchten, overdag de ramen juist dicht doen. Zorgen dat de zon niet vol binnen schijnt maar er een zonnescherm/ schaduwdoek is. En natuurlijk de icepods en koelschijven gebruiken.
 8. Ik las net dat iemand gisteren een lynx heeft gespot op de stabrechtse heide in Brabant. Die wil je ook niet bij je konijntjes hebben. Hoewel ik vermoed dat die vrij schuw zijn en niet snel in je tuin belanden.
 9. De dierenarts in Yerseke is mijn dierenarts 😉 Je zou ook gewoon in de omgeving rond kunnen bellen naar de diernartsen en vragen stellen om achter de konijnkundigheid te komen. Ik heb twee konijnen rondhuppen van knijn&ko hier, en vind het een hele fijne opvang. Ze hebben zelfs een paar maanden terug nog geïnformeerd naar Charlie, terwijl die toch al 2 jaar? Of misschien zelfs al wel langer, hier woont 🙂
 10. In welke regio woon je? Dat verschilt denk ik per opvang. Je kan vaak wel op de website terug zien of een konijn geplaatst is, alleen soms is het druk in de opvangen en komt een konijn er niet eens op te staan, omdat hij al geplaatst is voor daar tijd voor was. En of je foto's kan ontvangen ligt denk ik ook aan het nieuwe baasje. Niet ieder nieuw baasje geeft na plaatsing een update met foto's, en wil dan ook dat die foto's met het oude baasje gedeeld worden. Er zit wel wat verschil in tussen de opvangen die er zijn. De meeste echt in konijnen gespecialiseerde opvangen zijn behoorlijk streng in de plaatsingseisen. Daar zou ik zelf eerder een konijn brengen dan bijv. een honden & kattenasiel dat er konijntjes bij opvangt, maar weinig kennis heeft en minder eisen stelt.
 11. Misschien dat het met een 2 persoons klamboe zou lukken? Maar dan moet je die wel zo snel ergens vandaan kunnen halen. Zo iets bedoel ik: https://www.xenos.nl/klamboe-met-bamboe-frame-2-persoons-64x250x1000-cm Ik zou haar niet opsluiten, niet omdat het toch een vrij warme dag gaat worden vandaag. Dan kan ze beter gewoon zelf een fijn plekje kiezen. Ik zou op beide verdiepingen eten en drinken zetten. Ik zou haar zelf onderin zetten zodat ze ook in de ren kan.
 12. Evee

  Obsessief likken

  Hier staat veel info: https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen
 13. Ohh dat is zonde voor je zoontje! Begrijpelijk dat je ze dan geen week binnen houd. Als ze gewoon eet en je hebt al keutels gezien zou dat ook wel moeten kunnen hoor, het is gelukkig ook geen winter. Ik weet niet hoe het buitenverblijf is, maar anders zou je misschien een klamboe over het verblijf kunnen doen? Is niet altijd haalbaar hoor, het is maar een tip.
 14. Evee

  Diaree

  Als het zomaar 1 keertje was is het niet zo erg. Als je het vaker ziet, dan is het wel verstandig om de oorzaak te achterhalen.
 15. Konijnen smelten niet van regen hoor 😉 Ze hebben ingebouwde regenjasjes in hun vacht zitten. Als ze in de regen willen zitten, lekker in de regen laten zitten. Zorg dat ze wel de keuze hebben om ook te schuilen als ze willen. Alleen voor echt zieke konijntjes en/of konijntjes met een hele slechte vacht kun je beter zorgen dat ze altijd comfortabel overdekt zitten.
 16. Zolang ze zelf wat eet zou ik niet dwangvoeren. Je kan eventueel wel dwangvoer geven in een bakje of van een lepeltje. Maar de stress van het in de mond spuiten zou ik haar niet aan doen. Gewoon lekker verwennen met groenvoer, als ze dat wel eet. Ik denk niet dat ik ze zelf de volle 7 dagen binnen zou houden. Mijn ervaring is dat ze na een paar dagen de boel half beginnen te slopen van frustratie. 😅
 17. Evee

  Konijn plast binnen

  Hoe oud is jouw konijntje nu? Begin van de puberteit? Ik denk niet dat je kan voorkomen dat ze het nooit meer doet. Plassen is onderdeel van het eigen maken van het territorium. Ik merk altijd wel dat mijn konijnen handdoeken wel zien als plas-plek, dus ik zou geen handdoek neerleggen bij het hok. Best kans dat ze het dan niet meer doet daar. Is het een dubbel hok? Je kan ook gewoon beneden een extra toiletje neerzetten.
 18. Heb je ze uiteindelijk samen gelaten, of toch uit elkaar? Lief dat Ot zo zorgzaam is 🙂 En lekker vreemd dat het advies van de dierenarts zo afwijkt van wat ze eerder zeiden! En ook handig dat je op het moment van thuiskomst pas zou weten dat je konijn binnen moet, dan heb je ook echt nog tijd om dingen te regelen daar voor 😕
 19. Dat kun je het best bij de dierenarts vragen.
 20. Evee

  Klaagtopic 2020

  Als het terug is gegaan,, dan moet het bedrijf waar je het product hebt gekocht de kosten vergoeden, incl verzendkosten. Dat is het Europees herroepingsrecht wat je als consument hebt. Je mag alles binnen 14 dagen terugsturen (behalve bederfelijke producten, en voor jou op maat gemaakte producten) en hoort dan binnen 30 dagen daarna je geld terug te ontvangen. . Je kan alleen maximaal de kosten voor de retourzending zelf moeten betalen. Zie deze info: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/wat-zijn-mijn-rechten-bij-aankoop-in-europa
 21. Ik denk dat je vrij optimistisch bent 😉 Maar ik hoop het voor je. Ik zou haar wel de eerste nacht binnen houden, zelfs als ze al gegeten heeft. Het keutelen komt meestal pas de dag na de operatie weer een beetje op gang, of de dag daar na, afhankelijk van wanneer ze weer begint te eten. De spijsvertering doet er bijna 24 uur over bij een konijn. Ik verwacht eerder dat je die dus morgenmiddag pas ziet. Als je nu wel keutels ziet, zijn die nog van het eten dat ze gisteren / vanochtend op heeft. Ze moet eerst weer starten met eten, als ze dat vanmiddag doet is dat natuurlijk helemaal goed, maar dan zie je morgenmiddag pas of alles goed werkt qua spijsvertering 😉
 22. De eerste nacht is echt noodzaak, omdat konijnen na narcose niet goed de temperatuur kunnen regelen. Zelfs in de zomer is het 's nachts vaak maar 10 graden, dat is behoorlijk fris als je interne kacheltje niet goed werkt. Meestal hou ik ze binnen tot ze zelf weer goed zelfstandig eten & er keutels zijn. Dat varieert per konijn van de dag na de castratie, tot soms een week later als het lastig gaat en er problemen zijn. Je kan ze een dag of 10-14 binnen houden zonder dat ze wintervacht verliezen, maar nu - in de zomerperiode - maakt dat niet uit want als het goed is hebben buitenkonijntjes al niet meer echt een wintervacht.
 23. Meestal kies ik de eerste week iets wat niet in de wond kan prikken, tot de wond goed dicht is. Ik doe meestal back 2 nature of katoenbedding, en in de winter soms het lekkere zachte supreme stro er overheen ivm kou (supasoft bedding).
 24. Ik wil wel even als opmerking hierbij zetten dat wat je deelt op een forum openbaar is. Denk er dus wel even bij na wat je precies deelt, iedereen kan het lezen en zoekmachines als google pakken het ook op. Het is dus niet aan te raden persoonsgegevens als echte namen, woonplaats en naam van een werkgever te vermelden. Hou het een beetje algemeen zou ik zeggen 😉
 25. Voor een dagje ziekenboeg, als ze lief zijn, moet het wel kunnen, maar ik denk dat hoe je het nu aangepast hebt wel beter is 🙂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .