Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Aantal items

  36227
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  570

Alles dat geplaatst werd door Evee

 1. Evee

  Qila

  Ik vind het echt ontzettend lief dat we zoveel berichtjes, en ook veel kaartjes ontvangen hebben met steun nadat we Qila hebben laten inslapen. Ook meerdere kaartjes van leden hier van het forum. Ik schiet elke keer vol als er één bij de post zit, maar echt, jullie zijn geweldig! ❤️
 2. Evee

  Harold koppelen

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar tot nu toe is de koppeling eigenlijk gewoon heel saai 😉
 3. Evee

  Harold koppelen

  Ik ben vanochtend druk aan het poetsen geweest en heb met geur verwijderaar enz. gepoetst om het zo neutraal mogelijk te maken. Dit is gewoon vele malen praktischer dan in het schuurtje, plus dat Harold daar nu ook bekend is geworden met de groepskoppeling. Helemaal neutraal was dat dus ook niet meer. Voor mijn gevoel maakte dit nou niet heel veel uit, de gepoetste versie van de ren, of de gepoetste versie van het schuurtje. Daarbij heb ik toch niet het idee dat Harold heel territoriaal is, en tot nu toe is hij dat met deze koppeling ook niet geweest. Het alternatief is buiten in de tuin, maar ivm regen vind ik dat ook niet ideaal.
 4. Evee

  Secret Santa 2021

  Nee, die berichtjes zijn verwijderd omdat ze adresgegevens bevatten. Dus tenzij je het zelf nog in je berichtenbox hebt staan, heb ik het niet bewaard (met AVG als reden dus).
 5. Evee

  Secret Santa 2021

  Leuk! Tot nu toe 6 aanmeldingen!
 6. Evee

  Harold koppelen

  Ik bedacht mij alleen net dat ik nog niet gecheckt heb of het ook echt wel een dame is. Ik vermoed van wel hoor, ze heeft ook wel echt die bouw. Maar normaal controleer ik dat altijd even 😄
 7. Evee

  Harold koppelen

  Ik geloof niet dat ze er veel interesse in hebben haha. Ik heb de koppel ren ook niet tegen hun verblijf gezet maar tegen de wand.
 8. Evee

  Harold koppelen

  Harold vind het tijd voor zijn middagdutje
 9. Evee

  Harold koppelen

  In het asiel hadden we een hele tribune met toeschouwers
 10. Evee

  Harold koppelen

  Ze is inderdaad wel een bunny twin met Milly!
 11. Evee

  Harold koppelen

  Ik hoop echt zo dat hij haar leuk vind 😍 Ik vind haar nu al geweldig! Lekker avontuurlijk, speels en actief. Niet mensgericht, maar toch nieuwsgierig genoeg om wel handtam te worden.
 12. Evee

  Harold koppelen

  Met de eerste dame ging het eigenlijk gelijk goed, dus die is nu bij ons thuis! Het is vooral stampen en weglopen voor nu, neusje aanbieden aan elkaar en weglopen. Weinig onrust. Ze vinden het spannend, maar er is weinig agressie. Ze heette in het asiel konijn driekleur, ik denk dat ik haar Sofie ga noemen. Harold en Sofie klinkt wel samen.
 13. Evee

  Webwinkel

  Straks ga ik met Harold op date bij het lokale dierenasiel. Als hij één van de twee dames daar leuk vind, ga ik vandaag verder koppelen en pak ik dus geen bestellingen in. Als hij de dames niet leuk vind, dan pak ik vanmiddag wel in. Morgen verzend ik zeker te weten weer, en vrijdag is de laatste verzenddag voor mijn weekje vrij!
 14. Ik kreeg geen gefeliciteerd hoor? 😄 Ik moet alle opties nog even handmatig na lopen na de update, en ik moet zeggen dat ik ook de tijd een beetje gemist heb om vooraf te kijken wat er ging veranderen. De updates zijn vooral nodig voor de veiligheid van de website, dat is voor mij het belangrijkste. Ik zag dat de informatieve artikelen ook allemaal rommelig en onoverzichtelijk staan, was ik net een eind mee na de vorige update, kan ik weer opnieuw beginnen 😅 Ach ja, houd mij bezig.
 15. Evee

  Harold koppelen

  Vandaag is het zo ver 😄 Ik hoop dat Harold één van de twee dames leuk vind! Als dat zo is, pak ik vandaag geen bestellingen in, die worden morgen weer verzonden. Als hij geen klik heeft met de dames, dan pak ik vanmiddag nog wel in.
 16. Een paar weken terug toen ik op vakantie was ben ik even gaan buurten bij de konijnenopvang, en toen was de schuur leeg, maar nog niet geverfd. Dit ziet er echt wel super strak en netjes uit!!!
 17. Op dit moment, geen idee. Dat moet ik nog allemaal uitzoeken. 😂
 18. Zonder je te willen beledigen, er kunnen altijd dingen in je leven gebeuren waardoor je je konijnen af moet staan. Het stoort mij soms dat mensen roepen dat ze nooit zullen afstaan. Het leven kan soms onverwachte wendingen hebben. Wat als je werkloos raakt, schulden krijgt en je huis uit moet, en je alleen naar een plek kan waar huisdieren niet mogen? Kies je dan voor leven op straat met konijnen, of herplaats je ze? Wat als je ernstig ziek word en verlamd of in coma raakt? Wat als je een kind krijgt en het kind extreme allergie of astma heeft en echt niet met konijnen samen kan leven, kies je dan voor het herplaatsen van je konijnen of herplaats je je kind? Wat als je komt te overlijden? En er zijn natuurlijk ook minder extreme varianten te bedenken. Soms is het echt beter om te kiezen voor afstaan, dan uit liefde vasthouden. Dierenliefde alleen is in mijn ogen niet genoeg om vast te houden aan een dier, terwijl je niet alles kan bieden wat dat dier nodig heeft. Dat is egoïstisch, en juist niet vanuit het oogpunt van het dier handelen. Ik zou ook mijn dieren niet willen afstaan, maar ik realiseer mij dat die kans er wel is. Ik ben zo iemand die zelfs alle naaste familieleden al een document heeft gestuurd met wensen voor mijn huisdieren, als ik er niet meer voor kan zorgen of niet meer ben. Zodat ik weet dat als het op het punt in het leven beland dat dit niet meer een keuze voor mij is, ze ook goed terecht komen. Overigens hoop ik nog lang te leven samen met mijn huisdieren hoor! En nee, in een opvang kunnen ze niet los rond lopen, maar een opvang is tijdelijk, een tussenstop. Als het goed is het konijn binnen een paar weken al herplaatst naar een plekje met wel voldoende ruimte. Zeker als je kiest voor een opvang met wat strengere adoptievoorwaarden, is de kans dat ze goed terecht komen bij de nieuwe baasjes gelukkig ook zeer en zeer groot. Ja, er zijn opvangen waar konijnen niet al te best zitten, die niet vaccineren en castreren, of zich opvang noemen terwijl ze fokken. Er zijn zeker slechte opvangen waar konijnen niet beter af zijn. Maar er zijn hier ook genoeg opvangen die de zaken wel op orde hebben, die zelfs voor in een konijnenopvang ruime verblijven hebben, goede medische zorg, goede kennis van konijnen en een goed adoptiebeleid. Een goede konijnenopvang is voor de meeste konijnen geen slechte tussenstop, maar juist een goed zorg-hotel waarna ze herplaatst worden naar het gouden mandje.
 19. Haha herkenbaar, soms ga je echt overal dingen achter zien. Zeker als je al een paar keer achter elkaar iets gehad hebt met de konijnen. Dat is goed natuurlijk, hoe eerder je er bij bent, hoe beter dingen te behandelen zijn bij konijnen, maar het moet ook geen hypochondrie worden. 😅
 20. Is dit reactie op mijn bericht? Of meer in het algemeen? Ik dacht dat ik toch vermelde niet keutelen of eten, dus niet en-en, maar of. Het één of het ander. Eén van beide is al reden tot zorgen, het staat met elkaar in verbinding, als een konijn stopt met eten, stoppen een tijdje daarna de keutels ook. Als een konijn stopt met keutelen, dan stopt het eten na een tijdje ook. Soms is het dat ze eerst stoppen met eten, soms stoppen ze eerst met keutelen. Eén van beide is dus al reden tot extra alertheid.
 21. Ik heb toevallig pas ook een drietal geprobeerd te maken van mijn drie overgebleven konijnen, en hoewel het misschien wel had gekund, het was bij mij niet zo dat ze elkaar echt niet mochten en/of gingen vechten, was het geen gelukkige oplossing, ook een duidelijk buitenbeentje dus. In het verleden was mijn ervaring dat ook, dus ik zou een drietal niet adviseren, net als de dames voor mij. Aangezien koppeltjes veel rustiger zijn voor konijnen dan groepen heb ik niet voor een groep van 4 gekozen, maar voor twee tweetallen als alternatief. Ik weet niet of dat ook een optie is? Ik denk dat het grootste risico is dat je gaat stoken in een gelukkig huwelijk van je eigen koppeltje, dat door de komst van een konijn er bij, de rangorde verschuift en zij niet meer met elkaar op kunnen schieten, die kans is er wel. Doe dit dus alleen als je genoeg ruimte, geld en zin hebt in eventuele reserve oplossingen. Zoals dus aparte koppels, extra konijnen enz. Hier staat ook veel uitleg over groepskoppelingen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnengroep-koppelen Anders is het alternatief dat het konijntje via een opvang herplaatst wordt, en dus ook gewoon een fijne, gelukkige toekomst met ruimte, goede zorg en een goed passend maatje tegemoet gaat.
 22. Evee

  Webwinkel

  Eindelijk reactie terug van Elmato, meer dan de helft is niet leverbaar, waaronder de grashuizen die zo populair zijn. Omdat nu de verzendkosten vrij hoog zijn naar verhouding wat ze wel kunnen leveren, moet ik de bestelling weer opnieuw aanpassen. Gaat dus nog wel even duren.
 23. Ik denk dat jullie het wel al gemerkt hebben, dat de updates helaas niet vorige week plaatsgevonden hebben, maar vandaag gedaan worden.
 24. Bunnybunch is geen fokkersforum en promoot vooral het adopteren van konijnen uit konijnenopvangen. Dat is ook de reden dat wij alleen een vragenforum hebben voor onverwachte nestjes en geen onderdeel voor konijnenfokkers. Nu je gerichte raad gekregen hebt, wordt dit topic gesloten. Informatie over fokken & nestjes is hier te vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/category/Voortplanting Regels van ons forum vind je hier: https://www.bunnybunch.nl/algemene-voorwaarden-forum Mocht je toch nog met vragen zitten, kun je de zoekfunctie van het forum gebruiken en als daar ook geen antwoord te vinden is, kun je een nieuw topic starten. Wees in dit nieuwe topic zo volledig mogelijk over de situatie waarover je vraag gaat, dat geeft ons een beter inzicht in de situatie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .