Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Aantal items

  39.954
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  701

Alles dat geplaatst werd door Evee

 1. Het kan een storing bij de betaalprovider of bank zijn. Je zou het later nog een keer kunnen proberen. Ik kan zelf niet veel want mijn man beheert de webshop op het moment, ik ben op vakantie. Hij leest mail en whatsapp gewoon, als je iets wil vragen.
 2. Ik heb twee sleep versies, daar zaten bodems bij maar die heb ik er uit gehaald. De kussentjes zijn hier ook gesloopt. Ik stop er meestal hooi in of stro. Hier waren konijnvormige holletjes in de schuilhokken in het stro, ze hebben het dus wel lekker al gebruikt πŸ™‚
 3. Volgens mij is het de bedoeling dat je tussen de blokjes lekkere dingen verstopt en ze dat moeten zoeken πŸ˜‰
 4. Dan mag je echt van geluk spreken dat merci niet zo puur is maar gemengd. 100 gram pure chocolade is dodelijk voor een hond.
 5. Ik zou zelf veel minder dwangvoer geven, en minder momenten. Je pest ze wel echt als je 6x per dag gaat dwangvoeren. Veel stress, het optillen, met dwang een spuit in je bek, de meeste konijnen worden er echt niet gelukkig van. Ik hou na castraties / operaties meestal elke 9 a 12 uur een keer dwangvoeren als ze zelf niet eet aan. En ik doe denk ik maar 5 a 10 ml per keer. Niet zo een hele 20 ml spuit. Het dwangvoeren doe je alleen om de darmen op gang te houden, ik houd het bewust beperkt om te zorgen dat er nog genoeg trek is om zelf te eten. Verder wel echt alles aanbieden van voedsel om haar zelf te laten eten. Als ze eenmaal zelf gaan eten gaat het herstel namelijk echt weer snel. De pijnstillers zou ik wel over 2 keer verdelen, anders is het half de dag uitgewerkt en heeft het konijn inderdaad nog pijn. De inhoud van pittenzakken zijn wel giftig, ik zou dat zelf echt nooit gebruiken voor konijnen, als je even een uurtje niet oplet en ze is fitter en eet juist daarvan, dan heb je een dood konijn. Heb je geen metalen babykruik met hoes? Of iemand bij wie je er één kan lenen? Een snugglesafe warmteschijf aanschaffen is toch wel aan te raden hoor als konijnenbaasje. Dat is echt een onmisbaar artikel voor zieke konijnen, niet alleen bij castratie!
 6. Vandaag mijn laatste werkdag voor de vakantie, hierna neemt mijn man het tijdelijk van mij over terwijl ik op vakantie ben πŸ˜„ Afhalen is daarom even niet mogelijk, hij verzend wel gewoon alle bestellingen en is via de bb mail en whatsapp enz. gewoon bereikbaar voor vragen over die bestellingen. Ik ben er zelf na 4 oktober weer!
 7. Dit klinkt niet ongewoon voor de dag na de operatie hoor πŸ™‚ Mijn ervaring is dat het 2 a 3 dagen duurt voor ze weer goed zelf eten, fit zijn en er goed bovenop zijn. Met uitzonderingen, ik heb ook dames gehad die de volgende dag de boel binnen volledig sloopten omdat ze het er niet mee eens waren in een ziekenboeg te zitten. De dag na de operatie niet eten en sipjes zijn heb ik ook met meerdere voedsters gehad en dat is allemaal goed gekomen. Is ze wel op temperatuur? Heb je een snugglesafe voor bij haar? Temperatuur op peil houden is een dingetje na de narcose, vandaar ook altijd het advies ze binnen te houden de eerste nacht. Zorg dat ze lekker beschut en warmpjes zit. Blijf regelmatig lekker eten aanbieden, verse kruiden, vers gras, verse groenten dat gaat er meestal als eerst in. Een beetje eten = voedsel in de darmen, dus geen kans dat die stil vallen in de volgende 20 uur. Dwangvoer niet te veel, dan zit ze te vol, dat geeft ook stress en dan duurt het alleen maar langer voor ze zelf eet. Als ze zelf eet zou ik niet dwangvoeren al is het maar minimaal wat ze eet. Geef je de pijnstillers verdeeld over 2 momenten? Konijnen hebben een snelle verbranding en het is aan te raden om het 2x per dag te geven (voor hond en kat is 1x wel prima, maar bij konijnen dus net even anders).
 8. Klopt, we hebben inderdaad minder empathie voor insecten. Maar insecten leven over het algemeen toch in vrijheid van nature. En zodra het dan toch ook massaproductie gaat worden voor diervoeding (en straks ook mensenvoeding, verwacht ik) vind ik het toch ook wel weer een lastiger dilemma worden. Ik denk wel dat het in de toekomst gewoner / groter zal worden, dat er insecten in producten voor mens en dier zitten.
 9. Voor katten is vegetarisch eigenlijk geen optie, die doe je er echt mee te kort. Voor een hond kan het op zich wel. Die zijn toch nog iets meer alleseter dan katten. Maar ik heb mij er ook nooit zo heel erg in verdiept. Insectenvoeding voor honden is ook steeds meer in opkomst, dat is ergens ook nog wel een tussenweg voor veel mensen, volgens mij is dat er voor katten ook al. Meestal in dieΓ«ten voor katten met voedselallergie. Ik vind het wel interessant om de ontwikkelingen daarvan te volgen. Alleen is de vraag wat je van het dierenwelzijn van een insect vind als dat productiedieren worden.
 10. Hydrotherapie kan soms voor konijnen, maar dat is echt heel wat meer gecontroleerd dan je konijn zomaar zelf laten zwemmen. Maar volgens mij is dat in Nederland nog echt beperkt voor dieren. Voor honden is het wel op een paar plekken, maar voor konijnen wordt t voor zover ik weet in Nederland niet ingezet. Ik heb ( gelukkig) geen ervaring met poten uit de kom, en dus ook geen advies voor je.
 11. Om kettingskeutels maak ik mij nooit zo heel veel zorgen, wel opletten dat er keutels blijven komen. Maar zolang ze keutelen is er niet echt een probleem πŸ˜„ Het is wel belangrijk dat ze goed hooi eten en goed water drinken, want dat niet doen in combinatie met haren binnen krijgen in de verhaartijd kan wel verstopping geven.
 12. @To van de Veluwe Toch is het er al best lang hoor, brokvoer voor konijnen, zeker al 75 jaar denk ik. Maar eerst voor slachtkonijnen, om ze sneller op slachtgewicht te krijgen. En in die tijd gaven de mensen die ze aan huis zelf hielden inderdaad onkruiden aan de konijnen omdat dat geen geld kostte en vrij beschikbaar was. Dat was de tijd dat konijnen voedseldier waren. De konijnenvoeders voor hobbydieren die niet voor consumptie zijn, zijn denk ik pas van de jaren 90 zo een beetje. Edit: konijnenbrokken bestaan sinds 1953.
 13. Ik denk dat ik voor ram stem in de poll, maar ik moet zeggen dat de dames die ik nu heb zitten ook wel erg leuk zijn van karakters. Ik vind de over het algemeen wat blokkigere, bredere bouw die rammen hebben wel mooier dan het slankere wat veel dames hebben, maar dat is ook per ras / type konijn wel verschillend en niet altijd een kenmerk van of een ram of een voedster. Voedsters zijn wel wat pittiger van karakter over het algemeen, waar rammen toch wat rustiger en stabieler zijn. Maar ook dat gaat niet altijd op πŸ˜‰ Toch als ik over alle jaren konijnen houden kijk, heb ik toch wel meer met rammen dan met voedsters πŸ˜„ Ik ga dus toch voor ram in de poll. Het is maar goed dat koppeltjes van zowel ram en voedster de beste keuze zijn, zo hoef je ook eigenlijk niet te kiezen πŸ˜„
 14. Heb jij als konijnenbaasje over het algemeen meer met rammen of met voedsters? Of maakt het je echt niets uit? En waarom? En welke eigenschappen vind je meer bij een ram passen en welke meer bij een voedster? πŸ™‚
 15. Wat betreft suiker in voeding, je moet de toegevoegde suikers echt vermijden. Maar de meeste konijnenvoeders, tenminste wel de goede merken, zoals bijv. in de webwinkel hier te koop hebben al lange tijd geen toegevoegde suikers meer, als ze het al gehad hebben. Gelukkig. In snacks zit het nog wel regelmatig (ook van de goede merken). Producten die veel natuurlijke suikers bevatten, zoals fruit, wortel, paprika en bepaalde grassoorten (bijv. engels raaigras) moet je altijd wat rustig aan mee doen, dat kan diarree geven en gasbuikjes. Vergis je er ook niet dat konijnen van nature best wat suikers binnen krijgen, wel de onbewerkte vorm zoals deze in grassen zit. Afhankelijk van de grassoort zit er tussen de 2- 35% suiker in van nature. Ik denk dus dat konijnen wel ontworpen zijn om dat aan te kunnen. Het suiker verhaal is wel iets ingewikkelder dan dit, maar in de basis kan een konijn dus best wat suikers die van nature in grassen (en hooi) zitten hebben.
 16. Als huisdier? Of ben ik een uil of adelaar? Ik ga voor de uil. Jouw eigen konijn redden en twee onbekende konijnen dood laten gaan of twee onbekende konijnen redden, maar dan gaat jouw eigen konijn dood.
 17. Ter informatie nog even wat linkjes: Voeding van een konijn https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn Voedingsbehoefte van een konijn (uitleg lezen labels op verpakkingen enz.) https://www.bunnybunch.nl/informatie/voedingsbehoefte-van-een-konijn
 18. Wat fijn om te zien dat ze het goed met elkaar kunnen vinden!
 19. Toen de heks en bosdieren waren uitgelachen, besloten de konijnen de heks wat konijnenkeutels voor de soep te geven als vredesoffer.
 20. haha nee, niet echt eigenlijk πŸ˜„ Ze krijgt wel wat lekkere snacks vandaag en extra veel knuffels.
 21. Ik heb voor nu de zandbakken er ook nog in gelaten, ze gebruiken ze nog. Als dat niet meer is, haal ik ze wel weg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .