Ga naar inhoud

MowieHuppel

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

MowieHuppel's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. De nieuwe kooi is volledig nieuw en heeft ons “oude” konijntje nog niet in gezeten. De nieuwe kooi is dus ook neutraal gebied. Ook hebben we een nieuwe toilet, de voerbakjes en speeltjes zijn meerdere malen geweekt en gewassen zodat de geuren eruit zijn. De kooi is erg groot en zouden ruim genoeg de ruimte hebben om rond te rennen en binkies te maken. Ik heb ze op karakter uitgekozen, overlegd met het personeel uit de konijnenopvang. Ze hebben geen kennis gemaakt in het asiel.
  2. Huppel heeft nu kleine kale plekken omdat er regelmatig haren uit “getrokken?” Worden. Hij heeft geen wondjes of bloed of iets
  3. Hee allemaal, nog geen 48 uur hebben wij een nieuwe vriendje voor ons konijntje. Mowie hebben wij al een jaar en is sinds kleins af aan alleen geweest. Toch hebben we besloten een vriendje voor haar te nemen. Huppel is een gecastreerd mannetje die een half jaar oud is, hem hebben we uit een asiel gehaald. De eerste kennismaking verliep heel goed, snuffelen, elkaar met rust laten (eigenlijk nooit echt gevochten). We hebben ze snel in een neutrale ruimte samen gezet en dat ging erg goed. Ze gingen vrij snel lang uit naast elkaar liggen en alles bleek erg goed te gaan. Dus hebben we besloten ze in de nieuwe aangeschafte kooi te zetten. Mowie het (niet gesteriliseerde) vrouwtje is duidelijk de dominantste, zij reed in het begin veel op huppel. Nu is dat erg verminderd. Alleen sinds dat wij ze in de nieuwe kooi hebben gezet, begint Mowie (raar) gedrag te vertonen tegenover Huppel. Wanneer Huppel rustig in de kooi zit, komt Mowie op hem af en bijt in een duwende beweging in de kont, heup/ zij. Dit gebeurt niet in een aanvalsvlucht maar heel rustig. Huppel geeft reactie en rent weg door de kooi heen waarop Mowie hem probeert te achtervolgen. Iemand tips? Of ook deze ervaring gehad? Vertel er meer over!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .