Ga naar inhoud

Jasmara

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Jasmara's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Bedankt voor alle reacties. We hebben besloten nu nog geen behandeling te doen, maar het wel alvast in huis te halen voor het geval er toch iets gebeurd. Heel erg bedankt voor alle tips!
  2. Bedankt voor jullie reactie. De afgelopen twee weken was ons konijn erg afgevallen. Dit was niet raar, aangezien ze megacolon had en dit gebeurde wel vaker. De laatste dag begon ze ineens met haar achterpoten te slepen en kon ze deze niet meer bewegen. Een half uur daarna begon ze om te vallen en in cirkeltjes te bewegen. Ook ging ze met haar hoofd scheef staan en uiteindelijk kreeg ze ook (wat leek op) epileptische aanvallen. Ze begon erg te schokken en ze kon haar hoofdje niet meer omhoog houden. Ik zal de andere konijnen vandaag proberen te wegen.
  3. Dag, Wij hadden drie hele lieve konijntjes, maar helaas is recentelijk 1 van de 3 overleden. Ons konijn had megacolon en daardoor hadden we niet door dat ze mogelijk ook EC had. Een uur voor het overlijden liet ze de eerste signalen zien dat ze het mogelijk had. Nu hebben we nog twee konijntjes met wie ze in het hok zat en zijn we bang dat zij besmet zijn geraakt. De dierenartsen in mijn omgeving zitten allemaal vol en ik kan niet bij ze terecht. Ik heb zelf onderzoek gedaan en ben er achter gekomen dat het goed is om de andere konijnen preventief te behandelen. Dit kan met Meranox en sommigen hebben het over puppy suspensie van Panacur. Ik wil dit graag doen, maar aangezien ik niet bij de dierenarts terecht kan weet ik niet hoeveel ml ze moeten krijgen. Het gaat om een Nederlands hangoordwerg konijn en een leeuwenkop. Ik heb nog niet de kans gehad om ze te wegen, maar ik gok dat ze maximaal 3 kilo wegen. ik hoop dat iemand ons raad kan geven. alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .