Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  41.252
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  757

Evee won de laatste dag op 25 januari

Evee had de meest gelikete inhoud!

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Sofie
 • Huisdieren
  Konijnen, kat, hond

Recente bezoekers van dit profiel

38.574 profielweergaven

Evee's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

11,4k

Reputatie

 1. Dat is vorig jaar de vuurtoren in Westkapelle geweest denk ik 🤣 Wanneer heb je voor het laatst een boek gelezen?
 2. Die hond die uit de auto springt 😱 Overigens zet ik de konijnen reismanden ook altijd in de gordels vast. En Namu zit in de bench bij het autorijden. Voor de kleine auto (aygo) hebben we een hondengordel, omdat er geen bench in past. Maar blijkbaar is dat dus niet veilig. Gelukkig is die alleen voor incidenteel gebruik met Namu.
 3. Ik zou in het stappenplan op kunnen nemen dat als je ervaring hebt, je in overleg met de dierenarts je huisapotheek in kan zetten. Maar de middelen prozyme en lijnzaad zijn preventief, daar heb je niets aan op het moment dat er al een probleem is en je konijn niet eet.
 4. Nee er zit wel een shirt bij, maar dat is effen van kleur. Spelletje
 5. Evee

  Geen hooi eten

  Er is niets mis met timothy hooi, het is alleen heel eenzijdig, één grassoort (als je een pure verpakking hebt tenminste, vanaf 4% mag iets timothy hooi genoemd worden, terwijl er dan 96% iets anders in zit). Timothy heeft een vrij laag calcium gehalte en is daarom goed geschikt voor konijnen met een calcium arm dieet, zoals bijv. bij blaas- of nierproblemen vaak het geval is. Soms komen mensen met konijnen die enorm kieskeurige hooieters hebben ook op deze enkelvoudige hooisoort uit als enige wat het konijn wil, dan is het natuurlijk ook prima (al het hooi is beter dan geen hooi!). Is jouw konijn echter gewoon helemaal gezond en niet te kieskeurig, dan is er geen reden om hem op een dieet van één grassoort als hoofdvoedsel te zetten, dan is het advies om lekker gemengde grassoorten te geven. Daar mag gewoon wel timothy hooi doorheen of bij zitten hoor 🙂 Het heeft verder een prima samenstelling.
 6. Al een vrij oude reclame, volgens mij van een brillenwinkel. Over een vrouw die gaat scheiden van haar man en voor een nieuwe look gaat, en gaat wadlopen en dan een kwal ziet en "kijk mijn ex is er ook" roept. Gras
 7. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat de wereld beter is geworden door de komst van internet. Natuurlijk zijn er ook positieve dingen aan, maar over het grote plaatje gezien denk ik niet dat het goed is. Misschien wordt ik ook oud, maar misschien ben ik ook juist van een generatie die op dat gebied de meeste verandering heeft meegemaakt. De jeugd van nu kent de wereld niet anders dan dit. Maar we klinken dan inderdaad als "vroeger was alles beter" en dat is wat oude mensen roepen 😂 Overigens ben ik niet van mening dat vroeger alles beter was hoor! Maar niet alle verandering is goed, helaas.
 8. Dat klinkt echt rot voor jullie konijn. Ik hoop dat het nu met het spoelen en de gebitsbehandeling is opgelost. Dit soort problemen zijn vaak complex en lastig te behandelen. Weet je ook wat het probleem met het gebit was en wat er is behandeld? Kwam het pus uit de traanbuizen (ontsteking) of echt vanuit de gebitsproblemen (kaakabces?) Goed dat jullie toch nog een tweede dierenarts gebeld hebben om er een ander naar te laten kijken. Hopelijk geneest het nu goed en blijft het lang weg!
 9. Ohh ik heb ook wel eens dat ik de één in de gaten hou, en dat de ander dan opeens zonder dat je het door had naast of achter je is gaan staan. Dan ontwijk je de één en sta je bijna op de ander 😂 Ik moet zeggen dat met de witbonte konijnen die ik nu heb, het in het donker wel mee valt. Ik heb vroeger ook zwarte en donkergrijze konijnen gehad, die zie je gewoon niet in het donker! Gelukkig heb ik nooit op een pootje gestaan of zo iets ergs.
 10. Dag 6. Nog meer zooi in de ren 😂. Toch merk ik dat als ik iets verander in de ren er nog wel wat onrust is, dus ik laat het maar voor wat het is. Brenda trekt nu meer naar de andere twee konijnen toe. De eetmomentjes zijn nu gewoon drie konijntjes op een rij. Ze blijven voorlopig nog hier zitten, ik denk dat ik ze zondag ga verplaatsen naar het uiteindelijke verblijf. Er zijn nog wel momentjes dat er wat gejaagd wordt, maar steeds minder. Sofie probeert met regelmaat haar hoofd aan te bieden zodat Brenda haar wast. Die doet dat soms, maar niet elke keer (ze zal wel denken, ik blijf niet bezig).
 11. Verstandige keuze 😄 Strand
 12. Op het moment dat ze gaan slopen en agressief worden, zijn ze goed genoeg hersteld om weer buiten te zitten hoor 😄 In principe hoeft ze alleen de eerste nacht binnen, omdat ze dan haar lichaamstemperatuur niet goed kan regelen na de narcose en door de ingreep. Als het meezit eet ze de volgende dag weer en heeft ze genoeg kracht om zichzelf weer warm te houden. Zoals miekmoek zegt, meestal is het 1-3 dagen nodig. Ik besteed eerlijk gezegd niet zoveel aandacht aan de ziekenboeg qua formaat. Een flinke traliekooi, een hondenbench, een panelenren, net wat ik handig voor de pak heb staan op dat moment. Op het moment dat je merkt dat de ruimte te klein is, kunnen ze ook echt weer naar buiten 😄 Nou laat ik meestal de partner er niet bij, beetje afhankelijk van de situatie. Maar meestal gaat het om pas gekoppelde stelletjes die nog niet mega stabiel zijn samen, en dan vind ik het fijner om de dame even zelf te laten herstellen in alle rust.
 13. Ik geloof dat ik moe ben, ik las dat jij de brokjes van je kat had op gegeten 😄 Maar antwoord op de vraag, ja mijn kat is altijd binnen. Ben ik de enige die moe is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .