Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  24021
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  315

Evee last won the day on June 16

Evee had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3308 Uitstekend

Over Evee

 • Rang
  BunnyBunch Baas

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Charlie
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, honden en kippen.

Recente profielbezoeken

10262 profielweergaven
 1. Ik heb jouw topic even een eigen plekje gegeven. Ik heb eerlijk gezegd niet genoeg verstand van gerbils om hier op te reageren. Maar jongen van 9 weken, is dat niet een leeftijd dat ze uit elkaar gehaald moeten zijn ivm vruchtbaarheid, en dat ze dus ook wat territorialer gaan reageren op elkaar? Kan dat de reden zijn?
 2. Fenegriek kan wel diarree en gasvorming veroorzaken. Ook kan het wisselwerking hebben met ontstekingsremmers en antistollingsmiddelen. Wel voorzichtig mee zijn dus en overleggen met de dierenarts of dat kan!
 3. Ik zou het niet in 2 delen doen, maar als laatst. En zo veel mogelijk dezelfde indeling / spulletjes in het nieuwe verblijf zetten, dus zo veel mogelijk zoals ze het gewend is van haar oude thuis.
 4. Ze klinkt puberaal en verveeld inderdaad. Ik weet niet wat de reden is dat ze nog geen maatje krijgt, maar heel eerlijk zou ik kijken of je daar niet te lang mee kan wachten. Met een ander konijn zijn ze zo veel meer bezig, lekker knuffelen, spelen, in de gaten houden. Ze hebben het er zo druk mee, dat het gedrag wat je omschrijft ongetwijfeld minder gaat worden. Een goed passend maatje, helpt zoveel gedragsproblemen voorkomen. Hier knagen / graven / slopen ze echt alleen als ze eenzaam-ongelukkig zijn. Dat zijn ze hier gelukkig maar kort, als ze bijv. na overlijden van hun maatje tijdelijk alleen zitten. Een andere reden die mee speelt kan zijn dat je haar van terrein wisselt, de ene keer opsluit, de andere keer loslaat. Dat frustreert konijnen enorm. Het is beter om ze permanent voldoende leefruimte te geven en niet te wisselen van terrein.
 5. Goed dat je je vooraf inleest! Twee uit hetzelfde nestje is niet handig. Ten eerste gaat het vaak mis met de geslachtsbepaling en is het dus maar de vraag of je echt met een ram en voedster thuis komt. Ten tweede kennen konijnen geen familieverbanden zoals wij mensen dat kennen, de kans is dus vrij groot dat als ze in de puberteit komen, ze elkaar simpelweg niet lief meer vinden en elkaar het hok uit vechten. Ik raad dus net als marjolein aan om een koppeltje uit een opvang te halen. Op het moment zitten daar ook genoeg jonge konijnen (gecastreerd en op karakter gekoppeld, dus kant en klaar uit te zoeken en mee te nemen), maar ook een volwassen koppel kan juist fijn zijn (gelijkmatigere karakters, karakter is ook echt bekend, grotere kans dat ze een leven lang lief samen kunnen, minder puberaal gedrag). Plus dat opvangen zo uitpuilen dat ze met wachtlijsten voor afstand werken, er is meer vraag naar dump-plek voor konijnen, dan naar adoptie. En nog een pluspunt: adopteren geeft een supergoed gevoel! En konijnen met een uniek uiterlijk, groter of juist kleiner formaat, lang haar, kort haar, hangoren, staande oren. Echt, er zit vanalles wat in de opvangen! Verder is voldoende leefruimte heel belangrijk, dat is ook wel heel erg veranderd ten opzichte van vroeger. Veel opvangen stellen daar strenge eisen in, houd er dus echt rekening mee. Een standaard hok kan echt niet meer. Er moet echt mimimaal 2, liefst 4 of meer vierkante meter zijn voor een koppel om genoeg beweging te krijgen en gelukkig samen te kunnen leven. Voeding is ook heel belangrijk, hooi hooi en nog eens hooi. Dat voorkomt zoveel problemen! Vergeet geen goede konijnkundige dierenarts in je omgeving te zoeken, waar je voor de jaarlijkse vaccinaties terecht kan en waar voldoende konijnenkennis is in geval van ziekte. Lees ook dit artikel goed door zou ik zeggen, staat vol handige tips als je (weer) aan konijnen begint! https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-nieuwkonijn/post/tips-en-uitleg-voor-een-nieuw-konijn/
 6. Voor zo ver ik kan vinden is die veilig. Introduceer het rustig, kijk goed naar de gezondheid van je konijnen. Geef het ook niet in grote hoeveelheden, echt met mate! Dat is eigenlijk met al het knaaghout, groenvoer en kruiden zo. Je kan beter kleine porties geven van meerdere verschillende producten, dan een overvloed van één product.
 7. Volgende week vrijdag pas?! Jeetje. Ik zou inderdaad echt een andere dierenarts zoeken. In het weekend niet terecht kunnen is op zich logisch als het niet direct spoed is. Maar dan zou je maandag gewoon terecht moeten kunnen. Meestal kun je als je op tijd in de ochtend belt of als het een spoedgeval is, direct terecht. Zo niet is een afspraak voor de volgende dag altijd wel mogelijk. Voor planbare dingen (castraties enz) kan het best zijn dat er een week tussen zit voor je kan komen. Diarree, een borrelende buik en een bult, zijn toch genoeg redenen om binnen een korte tijd naar de dierenarts te gaan, ik denk zelfs dat mijn dierenarts zelfs gewoon had gezegd kom maar gewoon ook al is het weekenddienst. Gezwollen geslacht en bult op de oor kunnen wel myxomatose tekenen zijn, ook al zijn de oogleden nog normaal. Is ze gevaccineerd? Wat geef je aan voedsel? Eet ze genoeg hooi? Bij diarree kun je het beste alle extra's schrappen, dus niets van groenvoer, niets van snoepjes, niets van fruit. Alleen hooi en maar heel beperkt een afgemeten hoeveelheid brokken (goed berekenen aan de hand van het ideale gewicht, en bij diarree wel iets aan de lage kant voeren). Dan sluit je voeding als oorzaak van diarree uit. Een borrelend buikje kan op een (beginnend) gasbuikje wijzen, wat kan komen door ziekte of stress. Wel echt belangrijk dat er een dierenarts naar haar kijkt, want hoewel de klachten op zichzelf misschien niet heel groots zijn, vind ik de combi van meerdere dingen wel echt zorgelijk. Is er een andere weekenddienst in de buurt? Zo niet, zou ik in ieder geval morgenochtend direct even een andere, konijnkundige dierenarts zoeken. Helaas is dat niet vanzelfsprekend, dat dierenartsen konijnenkennis hebben die actueel is.
 8. Evee

  Hooikoorts?

  Succes bij de dierenarts in ieder geval! Laat je weten of het ook echt snot was, of andere oorzaak?
 9. Evee

  Hooikoorts?

  Snot is een bacteriële infectie. Konijntjes die er gevoelig voor zijn, krijgen het vaak in periodes van stress / verminderde weerstand. Wat tijdens jouw reis (veranderingen, andere oppas, ander ritme) wel het geval was. Ik denk dus dat het helaas toch weer snot is. Veel konijntjes zijn wel gevoelig voor stof, vaak uit zaagsel, houtvezel, stoffig hooi of stoffige bodembedekkers. Lange tijd in stoffige ruimtes zitten kan, net als dat het voor mensen kan, wel voor luchtwegproblemen zorgen. Voor pollen zijn konijnen niet echt gevoelig gelukkig, niet voor zo ver ik weet.
 10. Volgens mij is de vraag wel beantwoord, nav de regels van dit forumdeel krijgt dit topic een slotje. Bij nieuwe vragen kun je een nieuw topic openen.
 11. Ik geef het topic voor nu een slotje, mochten er nieuwe vragen zijn, kun je een nieuw topic openen.
 12. Ben je al met het konijntje naar de dierenarts geweest? Het is niet normaal dat een konijntje geen biks eet, en kan best door bijvoorbeeld problemen met het gebit komen. En die komen helaas (erfelijk) ook bij jonge konijntjes voor. Smaken verschillen ook wel wat bij konijntjes, heb je al eens wat verschillende brokken geprobeerd, om te kijken of ze een andere brok wel eet? Bij een konijntje dat zo jong is, zou ik geen alleen hooi-dieet aanraden, dan moet je wel heel gevarieerd hooi, grassen, vers groenvoer en kruiden gaan voeren om aan een complete voeding te komen. Ze hoeft niet heel veel brokken te eten, maar een basis in brok, als vitaminepilletje zeg maar, is wel echt aan te raden, zeker als ze nog volop in de groei is.
 13. Evee

  Kwaliteitshooi?

  De kleur en stoffigheid zeggen weinig over de voedingswaarde van het hooi, dus wat dat betreft maakt het niet veel uit 🙂
 14. Evee

  Vlooien / lintworm

  Ik heb wel eens vlooiensprays in huis gebruikt toen wij keiko (hond) nog hadden. Die had een egel-haat. Die pakte hij, was hij heel fel op, en beet hij dood als hij ze te pakken kreeg. Super zielig. En dan zat hij vervolgens onder de vlooien, ondanks de scalibor band. En dat zat het hele huis onder. Dan mocht ik dus gelijk alle katten (waarvan er één een vlooienallergie heeft), de ander hond, de auto, het huis, alles behandelen. Ik gebruikte een omgevingsspray daar voor. Ik hou namelijk echt niet van vlooien. Konijnen heb ik niet in huis, tenzij ze ziek zijn. Ik haal altijd wel de dieren uit de ruimtes die ik behandel en ventileer goed. Niet voor een hele dag hoor, maar wel voor een aantal uur en even goed doorwaaien met alle ramen en deuren open. En alles wat gewassen kon flink heet wassen.
 15. Stro is ook gewoon een bron van ruwe vezels, helpt de tanden en kiezen slijten, helpt bij een goede spijsvertering. Zeker niet slecht dus! Het bevat alleen niet veel voedingsstoffen. Zolang ze dat eten in combi met gras en takken, en je aanvult met groenvoer / brok, en als gewoon goed op gewicht zijn, denk ik niet dat dat heel erg slecht is hoor 🙂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .