Ga naar inhoud

Evee

Administrators
  • Items

    45.535
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    992

Contact Methodes

  • Website URL
    http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Zeeland
  • Namen van de konijnen:
    Brenda, Harold & Sofie
  • Huisdieren
    Konijnen, kat, hond

Recente bezoekers van dit profiel

47.935 profielweergaven

Evee's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Ik hou ook van wildkleur en zwarte konijntjes 🙂 Op het moment alleen wit-bonte konijnen, jammer hoor 😂 Blijkbaar zitten er daar gewoon meer van in de asielen? Fijn dat er meer opties zijn voor mogelijke partners! Ik duim dat de perfecte match er tussen zit!
  2. Het kan, maar de ervaring die ik er mee heb is dat er dan meestal wel meer meespeelt. Zie je echt niets op gebied van gezondheid? Gezien de val, bijv. blindedarmkeutels die zijn blijven liggen of afwijkingen aan het bewegingsapparaat? Kan ze pijn hebben?
  3. Oh nee, arme Loeki. Even rustig bijkomen dan maar. Het komt vast wel goed. In welke regio zoek je een opvang?
  4. Nee, tenzij je twee koppels apart wil houden. Dan is je optie om ze elk te laten koppelen aan en eigen maatje via een konijnenopvang. Maar dat is dus 2x een voldoende groot verblijf en de zorg voor vier konijnen. Als dat geen optie is, is het advies echt om één van de twee af te staan bij een opvang. En daar dan voor het konijn dat blijft een maatje te adopteren waar het wel mee klikt.
  5. Ja die kun je goed soppen en poetsen omdat die van kunststof is. En het fijne is dat die meerdere uitgangen heeft, dat is bij koppelingen ook fijn.
  6. Dat klinkt toch wel als redelijke onrust. En ze zijn beiden helemaal fit en gezond? Geen gekke keutels of andere signalen gezien dat één van de twee misschien niet fit is? Kunnen ze ergens van geschrokken zijn?
  7. En vlak daarna heeft hij hem er met zijn pootje er af gegooid?
  8. Hoe zag het vechten er uit? Was het heel heftig of nog wel in de categorie wat normaal is bij een koppeling? Ik verwacht dat het wel goed komt hoor, als ze al zo lang samen gezeten hebben (vanaf december toch?) Dan denk ik dat ze hier ook wel door komen. Ik zou dus best weg durven gaan, eventueel zou ik er wel een camera op zetten om af en toe te kijken (als je die hebt?). En ik zou ze een leuk (veilig) projectje geven zodat ze samen wat te doen hebben.
  9. Is muffel gecastreerd? Het zouden inderdaad goed voorjaarskriebels kunnen zijn. Of het is een koppel dat het koppelen rustig aan gedaan heeft en nu pas echt tot rangorde gedrag komt, die heb je ook.
  10. Waarom twijfel je? En waarom zou je deze brok niet het hele leven kunnen geven?
  11. Wat een vervelende situatie. Wat kun je ze wel bieden aan ruimte? Ik denk dat je twee opties hebt: ze toch meenemen en kijken hoe je toch zo veel mogelijk in de buurt komt van acceptabele leefruimte voor ze, of ze (tijdelijk) herplaatsen. Ik ben ooit na een relatie terug naar mijn ouders gegaan, toen heb ik mijn cavia's herplaatst. De konijnen kwamen er tijdelijk kleiner te wonen, maar nog wel acceptabel. Dat was uiteindelijk voor ongeveer een jaar, daarna verhuisde ik weer en kon ik ze wel de nodige ruimte geven.
  12. Sterkte met het verlies. Hoe oud is het konijn dat je nog hebt? Hoe is de gezondheid? Het antwoord is helaas niet wat je lijkt te willen horen. Het antwoord is dat een konijn niet alleen kan zijn en je inderdaad nooit kan stoppen zonder een keer een konijn te moeten afstaan bij een konijnenopvang. Als je geen afstand kan doen van dit konijn, kun je alsnog een maatje adopteren en die terugbrengen nadat je huidige konijn overlijd, maar je ontkomt dus niet aan een keer een konijn afstaan.
  13. Dat is eigenlijk niet goed vast te stellen bij een levend konijn. Alleen als ze overleden zijn kan onderzoek uitwijzen of ze het echt en in actieve vorm hadden. Sommige dierenartsen doen bloedonderzoek, daar kan wel uitkomen dat ze de parasiet bij hebben, maar zegt dan nog niets over of klachten daar wel of niet van zijn. En ik heb het idee dat er soms ook uitkomt dat het geen EC zou zijn, en dat het dan toch later wel EC blijkt te zijn. Ik weet niet of daar onderzoek naar gedaan is, maar er zijn meer dingen die niet altijd direct uit bloedonderzoek te halen zijn, mijn gevoel (geen wetenschap dus!) zegt dat dat bij EC ook wel eens zo kan zijn. In de praktijk ga je meestal bij vermoeden van EC al behandelen, dat doe je met een anti-wormenmiddel (met fenbendazol) dat ook deze parasiet raakt. Daarbij dan medicijnen om de verdere problemen te behandelen, en dat kan bij EC wisselen. Het veroorzaakt ontstekingen in organen in het lijf. Bij het ene konijn zijn het evenwichtsproblemen, bij een ander zit het op de nieren. Konijnen zijn meesters in het verbergen van hun zwaktes, als prooidier. Dus het kan soms best lastig zijn om er achter te komen. Bij de eerste signalen die je ziet die mogelijk EC kunnen betekenen is het advies dus altijd om een behandeling met minstens 14 dagen fenbendazol te starten. Als het echt EC is behandel je daarna nog langer door. Aan de hand van de klachten en hoe de behandeling aanslaat, kom je er dan op die manier achter dat het inderdaad actieve EC is, of dat de klachten een andere oorzaak hebben.
  14. Nee, die bestaan niet. Alles wat je in de ren zet, zal opgegeten worden 😄 Hier staan wel tips voor beplanting in een konijnvriendelijke tuin: https://www.bunnybunch.nl/konijnvriendelijke-tuin/ Daarin staan wel tips over beplanting. Ik weet niet hoe groot je ren is, of het overlevingskans heeft. Er staan ook tips over planten buiten bereik houden van de konijnen, zodat je toch een beetje groene of bloeiende tuin overhoud 😉
  15. Over konijnen & planten gesproken, ze hebben ook pothangers bij xenos van konijntjes: https://www.xenos.nl/pothanger-konijn-diverse-kleuren-9p5x10x7p5-cm-457238
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .