Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  26678
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  404

Evee last won the day on 24 Februari

Evee had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3810 Uitstekend

Over Evee

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Charlie
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, honden en kippen.

Recente profielbezoeken

12377 profielweergaven
 1. Het is trouwens toch aan te raden om minstens 1x per dag vers hooi te geven. Vaak hebben ze er minder interesse in als het wat langer ligt. Een konijn hoort ongeveer het eigen formaat in los hooi per dag te eten. Ik geef zelf ongeveer een konijn-formaat portie aan de konijnen in de ochtend, en dat word ook echt voor het grootste deel opgegeten. Soms vul ik het in de avond nog bij, als ze veel gegeten hebben (om de een of andere reden heeft volgens mij het weer / het seizoen ook gewoon invloed op hoeveel hooi ze eten, dus er zit wel iets variatie in, hoewel ze er hier altijd wel goed van eten).
 2. Wil jij graag pleeggezin worden voor een konijnenopvang? Bij Knijn&ko zoeken ze pleeggezinnen op het moment!
 3. Nee, je hebt op tijd ingegrepen. In dat geval is het wel echt een mislukte koppeling, helaas. Dit lijkt mij heel lastig. Wisselen van ruimte is meestal niet goed voor de relatie die konijnen hebben, al helemaal niet als de wisselende ruimte dan ook nog met een ander koppel gedeeld word. Ik denk dat je het beter bij 1 koppel kan houden in deze situatie.
 4. Even goed in de gaten houden de komende tijd, maar gelukkig dat hij er weer van eet!
 5. Het is niet zo dat als ze gebitsproblemen hebben ze gelijk helemaal niets meer eten, vaak laten ze een bepaald type eten staan. Afhankelijk van het probleem kan dat de brokken zijn, het groenvoer, of juist het hooi. Op hooi zijn wel de meeste kauwbewegingen nodig, dus als het bijvoorbeeld een in zijn wang prikkend haakje is, dan is het logisch dat hij kiest voor voedsel wat meer hap-slik-weg is dan lange hooisprieten waar je lange tijd op moet kauwen. Dat geeft minder pijn. Je zou het dus voor de zekerheid wel even na kunnen laten kijken. Het lastige is dat er vaak dus een verdoving nodig is om de achterste kiezen goed te kunnen bekijken. Tijdens de narcose voor de castratie even een blik op het gebit werpen, scheelt dus een verdoving 😉
 6. Hmm het is nu al duidelijk dat de brexit zeker niet gunstig is voor de prijzen van konijnenvoer enz. wat daar vandaan komt. Gaan we nog flink merken vrees ik.
 7. Evee

  Traanoog?

  Ik zou mijn eigen gevoel volgen en het uitstellen in zo een geval 😉 Je zit er volgens mij goed genoeg bovenop om als het niet goed gaat, snel weer te bellen voor overleg of een afspraak.
 8. Aan de hand van jouw verhaal vermoed ik dat het misschien gebitsproblemen zouden kunnen zijn. Weet je of de dierenarts tijdens de narcose ook gelijk een gebitscontrole heeft gedaan? Maar het kan ook zijn dat er iets mis is met het hooi dat je nu hebt, waardoor hij het niet lekker vind, je zou eens een andere soort / ander pak kunnen proberen.
 9. Konijnen zijn er heel goed in hun mankementen te verbergen, tot het echt crisis is. Vaak als je ziet dat ze ziek zijn, is het ook echt al problematisch. Het zijn prooidieren. Zwakte en ziekte tonen betekent in de natuur dat ze prooi worden. Ze verbergen dat dus zo lang mogelijk (tot grote frustratie van veel konijnenbaasjes). Het ligt aan het roofdier dat het geweest is. Er zijn dieren die een ware slachting aanrichten en achterlaten, maar ook dieren die hun prooi van de grond optillen/oppakken en meenemen om ergens anders te eten, daar zie je dan dus niets van. Het niet weten wat er gebeurd is lijkt mij verschrikkelijk. Hoe is het konijn dat je nu nog hebt er onder?
 10. Beide kan, net wat je denkt dat voor haar beter is. Als je liever even meer controle hebt tot ze eet, kun je even wachten. Maar als je denkt dat haar partner juist helpt en steun bied bij het herstel, zou je hem er ook gelijk al bij kunnen zetten.
 11. Ik heb van benchkoning de starline puppyren professioneel xl. Ik kan hem echter niet meer terug vinden op die website. Volgens mij hebben ze tegenwoordig andere namen / modellen. Ik heb even voor je gemeten wat de tralieafstand is, dat is 3.5 cm. Ik heb nog geen konijnen gehad die er tussendoor zijn gekomen en er ook geen angst voor gehad bij de konijnen die er in gezeten hebben.
 12. Evee

  Traanoog?

  Ik zou inderdaad niet dwangvoeren als hij zelf weer eet. En hooi, witlof en biks klinkt super goed! wat fijn dat hij meerdere verschillende dingen wil eten en ook hooi. 👍
 13. Dit is de link naar de "grote konijnen" speeltjes en accessoires: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/speelgoed/grote-konijnen.html Je komt voor de grotere konijnen vaak uit bij producten die voor grote katten gemaakt zijn als het gaat om toiletbakken en tunnels, of bij producten voor honden als het gaat om reismanden, voerbakken enz. Ik heb vroeger vlaamse reuzen gehad, nu heb ik "gewoon" klein en middelmaat konijntjes. Maar nog steeds gebruik ik traliekooi onderbakken (bijv. de 80cm caviakooi-onderbakken vind ik handig, die kan ik makkelijk genoeg optillen om schoon te maken, zijn ook niet onhandig groot, maar wel groot genoeg voor grote konijnen), die kun je handig gebruiken als toiletbak / onderbak in de schuilhokken en verder ook de ruimere kattenbakken. Vind het ook voor koppels gewoon prettiger als producten wat ruimer vallen.
 14. Evee

  Traanoog?

  @Hallo Hoi Olvarit of wat voor merk dan ook babyvoeding is niet aan te raden voor konijnen, tenzij het echt een levensreddende noodgreep moet zijn. De suikers die in wortelhapje en fruithapje zitten, hebben juist ook weer slecht effect op de darmen en kunnen gasbuiken veroorzaken. Soms is het kiezen tussen twee kwaden - als je konijn verder echt totaal niets wil eten kan het levensreddend zijn, maar aan de andere krijg je hem misschien wel aan het eten maar volgen er dan weer ergere darmproblemen. Geen eerste keuze dus, voor zieke konijnen. Alleen geven als je echt geen andere opties meer hebt. Je kan veel beter een papje van supreme recovery, dual care of critical care geven, dat zijn wel geschikte vezelrijke aansterkpapjes. Of als je dat niet voor handen hebt een papje van de eigen brokjes, vers groenvoer dat ze gewend zijn, gedroogde kruiden (peterselie, vers of gedroogd wil nog wel eens in de smaak vallen, en werkt eetlustopwekkend). Maar wat fijn dat er keutels zijn!
 15. Mijn ervaring is ook dat trio's juist onrustiger zijn. Zeker als er één wat zwakker konijntje in zit. Ik zou de partner lekker mee naar binnen verhuizen als ze ziek is, ipv een derde konijn erbij.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .