Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Aantal items

  32913
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  513

Evee won de laatste dag op 24 februari

Evee had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

6430 Uitstekend

Over Evee

 • Titel
  BunnyBunch Baas

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Charlie
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, honden en kippen.

Recente bezoekers van dit profiel

24349 profielweergaven
 1. Een pastaprutje met veel verse groenten.
 2. Hier heb ik ze laten wennen aan een hand onder hun bips en buik als ze eten, ik kan dus voelen of er viezigheid zit 😉 Maar ze even op de achterpoten laten staan als ze een brokje uit de hand eten werkt ook prima voor een korte check. En bij twijfel til ik ze wel op. Maar ik behandel ze als het warmer word wel preventief.
 3. Zijn ook de dames gecastreerd? Hoeveel leefruimte heb je? Heb je de optie om de groep in 2 groepen op te delen? Of een groep en een koppel?
 4. Evee

  Ram buitengesloten

  Ik zou het nog even aankijken. Het even wat langer de tijd geven voor je dat soort keuzes maakt. Konijnen hebben soms echt even een paar weken, of zelfs maanden nodig om weer hun plekje te vinden in een veranderde samenstelling. Zolang er geen ruzie is en genoeg rust, zou ik er niet weer in gaan rommelen, maar ze de kans geven wat meer aan elkaar te wennen in deze samenstelling. Soms heeft het even tijd nodig voor ze meer naar elkaar groeien.
 5. Oh jeetje. 13 konijnen! Ik weet eigenlijk niet eens goed waar ik zou moeten beginnen met advies. De eerste vraag dan maar, zijn ze allemaal gecastreerd?
 6. Wanneer en wat geef je je konijnen te eten? Trainen doe je wel het best op het moment dat ze interesse in voedsel hebben. Dus niet eerst 's ochtends een maaltijd brokjes geven, en dan een uur later verwachten dat ze (weer voor brokjes) voor jou gaan werken. Zo werkt het niet 😉 Ook niet alle konijnen vinden trainen leuk, dus misschien heb jij wel konijnen die er echt niets aan vinden. Hier staan ook veel tips in: https://www.bunnybunch.nl/informatie/clickertraining-met-konijnen
 7. Al het groenvoer geef je rauw, dus ongekookt, niet bevroren geweest en niet uit blik of pot. Als je groenvoer in de koelkast bewaart, kun je het het beste eventjes buiten de koelkast laten staan voor je het aan de konijnen geeft. Je geeft het dus op omgevingstemperatuur / kamertemperatuur.
 8. thom

  maakt het uit of het voer bijvoorbeeld komkommer koud of warm is

  1. Evee

   Evee

   Dat moet koud zijn, of eigenlijk kamertemperatuur. Het mag niet verwarmd zijn of bevroren zijn geweest. Groenten geef je altijd rauw en op omgevingstemperatuur / kamertemperatuur. 

  2. thom
 9. Ik heb (had?) die groene mok, maar dat drinkt onmogelijk!! Dan heb je die oren in je ogen steken. Of als je linkshandig bent, moet je tussen de oren drinken?!
 10. Kippengaas is niet stevig genoeg voor konijnen, vroeg of laat knagen ze daar doorheen! Ook is het niet voldoende roofdier-proof.
 11. Ja die heb ik ook besteld haha https://www.hema.nl/pasen/paastafel/glas-400ml-25890017.html
 12. Haha leuk, ik ben benieuwd naar je bak-resultaten! Deel je die ook op het forum? 🐰
 13. Bij de hema hebben ze ook nieuwe konijnen-thema producten, voor pasen. Voor de bunnybunchers die graag bakken: https://www.hema.nl/koken-tafelen/bakken/bakvormen/cakevorm-konijn-25x18x4.5-metaal-25810119.html https://www.hema.nl/koken-tafelen/bakken/bakvormen/koekjesvormen-pasen---4-stuks-25810118.html
 14. Ik zou in dit geval ook voor de normale adult kiezen. Naar de supreme selective brokken kun je meestal vrij makkelijk overschakelen zonder spijsverteringsproblemen. Als je nog wat van de mature hebt, zou ik dat inderdaad wel mengen voor een paar dagen, hoe kleiner de overgang, hoe kleiner de kans op problemen. Het klopt dat het geen kwaad kan hoor, een keer senior voer geven is niet zo een groot probleem. Er zit niet zo heel veel onderling verschil in de brokken, het grootste verschil is de eiwitten, in de junior zit het meest, dan in de adult en dan in de senior. En er zit wat
 15. Ik heb heel lang beide gehad, vooral bij de konijnen die in de zand-ren woonden. Als er dan één fanatiek ging graven in de buurt van de waterbak, dan was het een modderbad, en dan hadden ze dus ook nog twee flessen hangen als alternatief 😉 Maar nu mijn rennen gewoon betegeld zijn geef ik toch echt de voorkeur aan waterbakken. Af en toe vliegt er wel eens wat hooi, een beestje of een keutel in, maar als je 2-4x per dag bij de konijnen komt, dan vervang je dat toch wel indien nodig. En het 'afvalwater" gaat naar de plantjes, dus ook geen verspilling.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .