Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
  • Aantal bijdragen

    23007
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    280

Evee last won the day on March 22

Evee had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3168 Uitstekend

Over Evee

Contact Methodes

  • Website URL
    http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Zeeland
  • Namen van de konijnen:
    Joris, Brenda, Harold & Charlie
  • Huisdieren
    Konijnen, katten, honden en kippen.

Recente profielbezoeken

9652 profielweergaven
  1. Evee

    Nieuwe inrichting.

    Kun je als je weg bent de ren niet in een andere (iets kleinere, maar zonder tafelpoten er in) opstelling neerzetten? Dat je bijv. de rechterkant die nu richting de kast gaat tussen de achterkant van de traliekooi en de achterkant van de stoelen schuift? Dan heeft hij er toch wel een meter bij aan permanente leefruimte, wel noodzakelijk ­čÖé De kooi is inderdaad te klein als leefruimte. Er worden geen groot genoege kooien verkocht voor konijnen in winkels, het moeten altijd combi's worden van kooien en rennen (of alleen rennen) om aan voldoende ruimte te komen. Helaas gaat de dierenwinkelwereld niet echt mee met de eisen die tegenwoordig aan konijnenverblijven gesteld worden. Daarnaast zijn bakken van 2x1 meter met traliedeel ook niet echt handzaam om te vervoeren op pallets en kwijt te kunnen in winkelschappen. Dus ik denk ook niet dat ze er gaan komen. Het is wel heel jammer dat winkels niet duidelijker vertellen dat je altijd voor een ren als toevoeging aan een kooi of hok moet kiezen. Als hij permanent toegang heeft tot een rennetje, kan hij het allemaal ook wat meer eigen maken. Waar is zijn hooi precies op de foto? Hooi is het belangrijkste voedsel voor konijnen. Ze mogen het onbeperkt eten en moeten ongeveer hun eigen formaat in los hooi per dag opeten. Je kan een combi doen van een ruifje en het op de bodem leggen, hoewel hooi niet echt een bodembedekking is, het is echt voedsel. Zelf kies ik in de toiletbakken / kooi onderbakken die ik heb staan voor een absorberend laagje (houtkorrel, back 2 nature of vergelijkbaar) met een laagje stro er over. In de hoek van de onderbak leg ik wel hooi, maar daar keutelen ze dan niet / liggen ze niet. Dat is dus echt voedsel. Het word 2x per dag aangevuld. Ik denk dat hij niet echt ligplekjes heeft omdat de kooi in het midden staat en niet echt beschutting bied. Het is een open traliekooi die geen veiligheid bied, geen schuilplekje. Geen plekje waar hij zich rustig, veilig, beschut kan terugtrekken. Je kan iets op het traliedakje leggen om dat wel meer te krijgen. Of los in zijn rennetje iets van een kartonnen doos of schuilhutje zetten.
  2. Evee

    Snot?

    Het kan zijn dat er iets in de neus zit (een hooisprietje ofzo) en dat dat irritatie veroorzaakt. Het kan op gebitsklachten wijzen. Maar het kan ook een bacteri├źle infectie zijn, in dat geval krijg je antibiotica. Meestal krijg je eerst een 1e keus middel mee. Maar snot wil nog wel eens hardnekkig zijn, dus als dat niet werkt kan er een kweekje gemaakt worden, zodat er gericht de juiste soort voorgeschreven kan worden. Hopelijk valt het mee! Het klinkt in ieder geval niet alsof ze het ook echt heel benauwd heeft, dat is wel fijn! Succes bij de dierenarts!
  3. Evee

    Vaccinatie konijnen

    Deze prijs klinkt te mooi om waar te zijn. 6,50 voor beide vaccins ? De normale budget / vaccinatiedag prijs daarvoor is ongeveer 15 euro per vaccin, 30 euro per konijn dus. Bij een dierenartspraktijk zelf (zonder vaccinatiedag) is het ongeveer 25 per vaccin / 50 euro in totaal. Bij deze prijs heb ik dus toch echt twijfels. En welke entstoffen worden er dan gevaccineerd? Deze prijs ligt toch wel echt onder de kostprijs van wat het zou moeten kosten voor een dierenarts. Ik snap Deeskuh haar twijfel dus erg goed, hoewel ik zelf geen ervaring heb met de dierenarts die winkels af gaat. Een gezondheidscontrole voor vaccinaties geplaatst worden is van zeer groot belang, omdat als je een ziek konijn vaccineert, de kans groot is dat hij sterft. Ook hoor je regelmatig van fouten die gemaakt worden: entstoffen worden verkeerd bewaard, er word dubbel tegen myx-rhd gevaccineerd en niet tegen rhd-2 of andersom. Vaccinatieboekjes worden verkeerd ingevuld, waardoor de konijnen niet naar pension kunnen. En je mist de jaarlijkse gezondheidscheck bij je eigen dierenarts op deze manier. Kleine signalen dat er iets mis kan zijn, worden over het hoofd gezien. En zoals eerder gezegd: een ziek konijn vaccineren, kan zijn dood betekenen. Het is dus belangrtijk om wel echt heel goed op kwaliteit te letten, niet alleen op de prijs. Persoonlijk zou ik, als ik naar een vaccinatiedag zou gaan (ik geef toch zelf echt voorkeur aan iets meer betalen en een rustige, uitgebreide gezondheidscontrole bij de dierenarts), dit eerder doen bij een dierenartspraktijk zelf of bij een konijnenopvang, dan via wat jij nu aanbied. Vaccinatiedagen bij konijnenopvangen staan vermeld in dit topic:
  4. Evee

    Nieuw konijnenhok/ren

    Als je niet precies weet wat je wil en het mogelijk nog gaat veranderen als je gaat verhuizen zou ik persoonlijk voor de meest budgetvriendelijke oplossing kiezen. Was het voor buiten of binnen? Voor buiten kan Een standaard konijnenhokje uit een aanbieding ergens bijvoorbeeld prima als schuilhok dienen, met een losse (overdekte) ren er aan vast. Dat is makkelijk te verplaatsen / mee te verhuizen. En komt altijd van pas. Voor in huis zou ik gewoon een goede panelenren kiezen, die kun je ook altijd meeverhuizen en komt ook van pas. Voor binnen kan een kartonnen doos nog als schuilplek, dus daar zou ik dan niet al te veel geld aan uit geven. De grasmat zou ik uit het verblijf halen als ze er van eten. Je kan kruiden vers kweken, in de vensterbank of in de tuin. Zelf kweken is denk ik de meest goedkope optie, koop of vraag kruidenzaadjes aan iemand, en van een zakje kun je heel wat oogsten. Gedroogd denk ik dat je voordeliger uit bent in een webwinkel zoals bunnybunch (er zijn er meer hoor, maar ik ga de concurrenten natuurlijk niet opnoemen). Wel ten op zichte van de voorverpakte kruiden uit dierenwinkels, die zijn inderdaad snel 4 euro voor 50-100 gram. In de bunnybunch webwinkel is bijvoorbeeld het kruiden verrassingspakket best een leuke aanbieding: 2 kg kruiden (4x500 gram) voor 15 euro. Ook kan het helpen om een beetje uit te zoeken wat goedkope gedroogde kruiden zijn en wat niet. Of als je wel zelf vooraf wil weten wat je krijgt, zoek dan een beetje uit wat goedkope kruiden zijn. Zo is grasmix / luzernemix niet zo duur, peterselie is vrij goedkoop, en bladeren zoals hazelaar en berk vallen ook wel mee qua prijs. Een beetje zoeken naar wat betaalbaar is, kan helpen ­čÖé
  5. Ziet er netjes uit! Heb je ook een voor foto? haha
  6. Evee

    Wat eten jullie vanavond?

    Nee, nog niets van uitgeprobeerd. Ik hoop dat ze bij snackbars het vegan assortiment eens wat gaan uitbreiden qua vega / vegan snacks. Daar is hier nauwelijks keuze in als je niet tegen melk kan. Bij de ene snackbar is er een bamischijf (bevat geen melk, geen vlees, wel ei) en bij de andere is zijn er groentenloempiatjes (die zijn wel vegan). Wij hebben zelf geen frietpan / airfryer of zo iets, dus als we frietjes eten moeten we die echt bij een snackbar halen. Ik maak eens in de zoveel tijd zelf (suikervrije) appelmoes, erg lekker! En ik eet in de winter niet zo veel fruit. Ben niet zo dol op winterfruit (appels, peren, sinaasappels. Mandarijnen wel, maar die zijn maar korte tijd echt lekker). Dus dan zijn smoothies met diepvries (zomer)fruit, appelmoes enz. toch nog manieren om wel je fruit binnen te krijgen.
  7. Evee

    Wat eten jullie vanavond?

    Ik denk dat wij vanavond frietjes gaan halen. Doen we wel vaker op vrijdag. Lekker met appelmoes en een salade er bij ­čÖé
  8. Evee

    Een oor omhoog!

    Het komt vaker voor. Zeker bij dierenwinkelkonijntjes. Oren kunnen die stand hebben door erfelijkheid. Maar ook door medische oorzaken kan een oor gaan hangen, soms zie je het bijvoorbeeld als een konijn oorontsteking heeft. Een konijn uit een dierenwinkel is eigenlijk nooit een raskonijn. Hij lijkt misschien wel op een nederlandse hangoordwerg, en het zou kunnen dat dat ergens wel er in zit, maar bij dierenwinkelkonijnen is al zo lang niet op ras gefokt dat dat niet meer te achterhalen is.
  9. Evee

    Webwinkel

    Nieuwe simkaart is binnen, we zijn dus weer telefonisch bereikbaar! Hoewel mn telefoon nu thuis ligt bij mijn man, en ik in de loods zit, dus ik eigenlijk nog niet op kan nemen hahahaha. De oude telefoon (met whatsapp er nog op) heb ik wel bij ­čśë
  10. Evee

    Bodembedekkers veilig voor konijnen

    In dit artikel staat uitleg over hoe je een tuin konijnveilig / konijnvriendelijk maakt, incl een lijst met planten die veilig zijn: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-huisvesting/post/konijnvriendelijke-tuin/ Let wel op dat ze in principe alles eten, en je het beste een combi kan maken van echt planten die bedoeld zijn om te eten en planten die ze wat minder snel zullen eten (maar niet giftig zijn als ze dat wel doen), dan heb je de grootste kans dat er nog wel wat groen overblijft in de tuin.
  11. Evee

    Leeftijd forumleden

    Oei haha. Toen ik deze website begon was ik 21. Dat is 14 jaar geleden ­čśë Inmiddels ben ik dus 35.
  12. Evee

    Forumupdates

    De update is uitgesteld tot begin volgende week ­čÖé
  13. Evee

    Klaagtopic 2019

    Ik slaap op het moment gelukkig weer beter! Ik heb het soms met vlagen, periodes dat ik slecht slaap. En dan weer een tijd niet. Hopelijk komt het bij jou ook weer snel goed!
  14. 'Kuierlatten' ?? Haha is dat een alternatief voor ' nam de benen of ' het hazenpad kiezen'? Nooit gehoord!
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .