Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  2.691
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. Iemand toevallig bekend met deze brokken of is er iemand die met me mee wil kijken of deze brokken een goede samenstelling hebben?
 2. Waarom doen mensen dit toch? Hoe kan je het überhaupt?
 3. mammafelina

  Puk

  Wat een super mooi koppel 😍 Heel veel geluk en plezier met dit schattige stel ❤️
 4. Oh, als ik jullie reacties zo lees hebben Fluffy en Pip het echt slecht hier 😔 Ze krijgen gewoon dagelijks hun portie brokjes, hun portie verse groenten/kruiden en onbeperkt hooi en vers drinkwater. Tussendoor krijgen ze bijna niets. Ongeveer 2x per maand wat wilgen takken en echt af en toe eens een stukje fruit. Koekjes/snoepjes of gedroogde kruiden heb ik bijna nooit in huis.
 5. Bedankt voor de antwoorden. Op het boodschappenlijstje staan nu: - een koelmat - zo’n sproei mat waar je de tuinslang op aan kan sluiten Verder zullen we gewoon ons gezonde verstand gebruiken en dan komt het vast goed.
 6. Hier was het vandaag: wortel, spinazie, Romeinse sla en witlof
 7. Ik vindt dat Ollie best een dikke vacht heeft als het langer is, maar het is natuurlijk lang niet zo dik als de vacht van bijvoorbeeld Namu.
 8. Wij hebben gelukkig een relatief koel huis in de zomer. Op de vloer heb ik parket, dus dat wordt ook niet super warm. Ollie kan op de heetste momenten van de dag ook zijn behoefte in de tuin op het gras doen. Een koelmat wil ik ook nog voor hem kopen, een zwembadje heb ik al 😊 Ollie is natuurlijk helemaal zwart, dus ik verwacht dat hij het wel snel warm heeft. Een bevroren kong of lickmat kan ik ook geven op echt warme dagen. Hij is nooit alleen in de auto en in de zomer zeker niet. Moet je met water in een badje of uit een sproeier nog extra opletten ivm water happen? Ik dacht dat ik ergens gehoord had dat dat gevaarlijk kon zijn.
 9. Wat leuk dat je overweegt om een huisdier te nemen en goed dat je op zoek bent naar informatie! Cavia’s zijn groepsdieren, die kan je dus niet alleen houden. Ik zelf heb 2 cavia vrouwtjes, dit gaat goed samen. Mijn cavia’s zijn relatief schuw, dus trucjes leren gaat bij die van mij niet lukken. Ik kan ze wel oppakken om ze op schoot te zetten, maar het gelukkigste zijn ze gewoon lekker in hun verblijf. Ik weet niet goed of het houden van cavia’s en astma samen gaan, maar daar kan iemand anders je misschien meer over vertellen.
 10. Dit jaar wordt Ollie’s eerste zomer en voor ons is het dus gelijk de eerste zomer met hond. Waar moet ik rekening mee houden? Bij welke temperaturen is het niet meer verantwoord om met Ollie buiten te lopen? Kom maar op met al jullie tips!
 11. Hier krijgen ze echt maar sporadisch wat tussendoor (net als de hamster en cavia’s) Als ze wat tussendoor krijgen is het meestal een stukje fruit of een takje kruiden. Echt snoepjes heb ik eigenlijk nooit in huis.
 12. Hahaha! Daarom wilde ik weten welke maat jij had 😂
 13. Weet je welke maat je hebt voor Yula?
 14. Ollie slaapt sinds vorige week in de bench bij ons op de slaapkamer. Wij slapen echter het hele jaar door met het raam open, waardoor het zeker in het najaar/de winter aardig af kan koelen. Nu heeft hij gewoon een honden kleedje + zijn mandje in de bench met een fleece dekentje er in. Over de bench hangt nu ook een fleece deken. Nu lijkt een honden slaapzak mij wel fijn voor de winter. Iemand hier toevallig ervaring mee? Er zijn mega veel verschillende, de één duurder dan de ander. Mijn oog viel op de premium slaapzak van dierenoppas Amersfoort, niet de goedkoopste maar lijkt kwalitatief wel goed in elkaar te zitten.
 15. Heel veel sterkte met het verlies van Ollie.
 16. Meestal in een bakje, maar soms ook wel in een voerbal, puzzel of gewoon door hun verblijf gestrooid.
 17. Tijd voor Fluffy en Pip spam 🥰 Genieten van de zon ☀️
 18. Fijn dat het beter gaat met Ukkie
 19. Er is een Facebook groep die cavia forum heet. Hier zitten veel mensen met cavia kennis en ook mensen die cavia’s buiten houden. Sommige mensen zijn wel erg kritisch en proberen je hun mening op te dringen. Misschien heb je er wat aan.
 20. Dan wordt het simpelweg geen notenboom 😅 Een appel of perenboom is ook leuk en die mogen de konijnen wel. Ik voelde me ook helemaal niet aangesproken 😊
 21. De cursussen van Lisse klinken goed. De cursus ontspannen wandelen met je hond lijkt me ook fijn voor mij en Ollie. En dan die over de prikkels. Wat zou de beste volgorde zijn denk je? Of zou het niet uitmaken?
 22. Wij willen aan het einde van het jaar een nieuwe boom in de tuin planten en overwegen een mini walnootboom. Ik zou het wel fijn vinden als de konijnen de takken en bladeren van onze boom zouden mogen eten.
 23. Bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik ga de andere trainers die je noemt ook even googelen. Ik wil de cursus doen om inzicht te krijgen in het gedrag van Ollie. Waarom doet hij bepaalde dingen op bepaalde momenten? Eigenlijk meer om een soort achtergrond informatie te krijgen. Vanuit daar kan ik dan kijken of ik bepaald gedrag kan ombuigen. Ollie blaft overigens al minder dan een paar weken geleden, alleen de deurbel blijft een enorme trigger.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .