Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  2.511
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. Vanmiddag bij de intratuin zag ik een soort warm eten voor honden waarvan ik me afvraag of dat nou echt goed is. Ik heb foto’s gemaakt van de verschillende verpakkingen. Al deze varianten moet je volgens de verpakking aanmaken met kokend water en mengen met kuipjes vlees van hetzelfde merk. Ik had nog nooit van zoiets gehoord, uiteraard ken ik wel de verpakkingen honden diner van vroeger die je ook aan moest maken met gekookt water, maar dit is toch wat anders.
 2. Geen idee of dat kan. Ollie is nu 5 maanden. Zal er eens naar informeren.
 3. Ik heb nu brokken van Jarco met eend. Met puppy brokken vindt ik de keuze al enorm beperkt, maar als je puppy allergisch is voor kip heb je eigenlijk geen keuze. Overal zit wel een bepaald percentage kip in. Als Ollie straks over mag naar volwassen voer is de keuze uit verschillende (betere) merken een stuk groter. Tot die tijd moeten we het doen met kwalitatief iets minder goed voer. Gelukkig krijgt hij ook nog de butternut maaltijden, dus dit compenseert het nog een beetje.
 4. Wat worden er ongelofelijk veel puppy brokken met kip verkocht. Eigenlijk best raar als veel honden daar overgevoelig voor zijn. Tot nu toe een paar soorten gevonden waar ik verder naar kan kijken. - E&C atlantische zalm met kalkoen (geen idee of dit problemen gaat geven) - Eukanuba lam en rijst voor puppy’s onder de 25 kilo Farmfood HE zalmolie mini (een voor mij onbekend merk) - Renske lam of zalm
 5. Yep, de e&c puppybrok is inderdaad eend en kip. Ik denk dat het gewoon een rondje dierenwinkel wordt of even googelen.
 6. Ollie lijkt overgevoelig/allergisch voor kip. Er gingen bij mij alarm bellen rinkelen toen hij telkens na het eten van een verse maaltijd met kip moest overgeven. De maaltijden met kip wilde hij ook niet zo graag eten als de anderen. Ik meng de verse maaltijden normaal door zijn brokjes omdat hij die ook niet zo goed eet. Nu had ik doordat ik de kip niet meer wil geven verse maaltijden te weinig en moest Ollie noodgedwongen gewoon zijn brokjes eten. Een dag hierna gelijk weer slechte ontlasting. Na een tip van iemand eens naar de ingrediënten gaan kijken en wat blijkt…. het hoofdbestanddeel is gevogelte (kip?) Nu zoek ik dus goede brokken voor Ollie zonder kip. Iemand toevallig tips?
 7. Dat FOMO ga ik even googelen, ik vindt dat soort dingen best interessant. De blaasontsteking klinkt als je het zo schrijft wel als een logische verklaring.
 8. Klinkt behoorlijk pittig inderdaad. Wat betreft het alleen zijn in de bus, super fijn dat het kan en handig voor als het nodig is, maar ik zou inderdaad ook niet rustig kunnen gaan shoppen of ergens eten terwijl ik weet dat mijn hond ergens op een parkeerplaats in de auto zit. Ik snap dus dat je dat niet zo snel doet. En inderdaad in de zomer is het helemaal geen optie. De training waar jullie mee bezig zijn klinkt intensief. Heb je een idee waarom Namu het alleen thuis blijven spannend/eng vindt? Bij Ollie heeft het gelukkig geholpen om de bench te vervangen door een ren en ik heb hem de eerste paar keer een shirt van mij gegeven. Ik kan me heel goed voorstellen hoe geïsoleerd je, je moet voelen, zeker omdat je ook nog alleen werkt en je man nu ook vaak van huis is voor zijn werk. Fijn dat je wel af en toe nog wat sociale contacten in het dorp hebt. Namu boft echt met baasjes zoals jullie, ondanks dat het moeilijk is voor jezelf zet je haar belang en welzijn voorop, dat is (helaas) echt niet zo vanzelfsprekend. Ik heb bewondering voor hoe je het allemaal doet ❤️
 9. Dit heeft de dierenarts toevallig de laatste keer gedaan.
 10. Van wat ik tot nu toe heb kunnen vinden gelden in Polen en Tsjechië geen regels voor het vervoeren van je hond, behalve dat hij niet op de voorstoel mag. In Duitsland moet hij veilig vast zitten en de bestuurder niet kunnen hinderen. Hij mag daar wel gewoon op de achterbank in een veiligheidstuig met autogordel. Verder gelden overal de regels van het gechipt zijn, de rabiës vaccinatie en het Europese dierenpaspoort. De regels voor een muilkorf in Duitsland wisselen per deelstaat, dus wat mij betreft is zo’n ding gewoon handig om in de auto te hebben. In Polen en Tsjechië zijn er geen regels voor.
 11. Thanks. Ik zal de dierenarts vragen of hij info heeft over welke parasieten er voorkomen in Duitsland, Polen en Tsjechië (de landen waar we doorheen moeten/ naartoe gaan). De regels met betrekking tot de muilkorf en het vervoer zal ik even goed uitzoeken. Bij twijfel over een muilkorf schaf ik er gewoon 1 aan. Beter mee verlegen dan om verlegen zeg ik altijd maar.
 12. Hier worden er volop plannen gemaakt voor de zomervakantie ☀️ Het allerliefste nemen we Ollie mee, dus we zijn nu aan het kijken wat er mogelijk is in Polen. Ollie vindt auto rijden leuk, dus daar verwacht ik geen problemen. We stoppen altijd zo’n elke 3 uur om even onze benen te strekken, voor een sanitaire stop en/of om wat te eten en te drinken. In de delen van Duitsland waar wij doorheen rijden is een muilkorf niet verplicht, wel geld er een aanlijn plicht op de parkeerplaatsen waar wij meestal stoppen, maar dat lijkt me ook niet meer dan logisch. Zijn er behalve dat Ollie natuurlijk ingeënt moet worden tegen Rabiës nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden? Vanzelfsprekend neem ik zijn eigen voer mee (de butternut in een koelbox), natuurlijk voldoende drinkwater, zijn speeltjes, vertrouwde snacks en zijn mandje.
 13. Fijn dat jullie zo genoten hebben van jullie weekendje weg! Heftig hoor dat jullie al een jaar zo langs elkaar heen leven, hopelijk komt daar straks weer verandering in. Knap dat Namu het zo goed gedaan heeft in het vakantiehuisje! Gaat het alleen zijn bij haar helemaal niet?
 14. Wat een super lief stel zo 🥰 Oei! Dat klinkt vervelend voor Elmo 😕 wel fijn dat je nu weet wat het is en dat je er iets aan kan doen. Heel veel beterschap voor hem 😘
 15. Wat een mooi koppel 😍 Zo te lezen komt het vast goed met dit kersverse paar.
 16. @Eefje wat een heerlijke foto van Milly 😍
 17. Stamboom is leuk, maar eerlijk gezegd boeit het me niet zoveel welk ras Ollie precies is. Hij is leuk, lief, soms een beetje overmoedig, een tikkeltje waaks, lekker speels en gelukkig gezond ❤️
 18. Ik heb het weer eens een keer verkeerd om gezegd 🤭 Vader is Shih Tzu en moeder is kruising Maltezer leeuwtje en chihuahua.
 19. mammafelina

  Yula

  Knappe Yula 🥰🥰
 20. Wat een super lieve foto’s ❤️
 21. Vandaag inmiddels de vierde dag met voer van Butternut. Ik zou willen dat ik hier eerder mee begonnen was. Ollie vindt tot nu toe elke maaltijd een feestje en zijn ontlasting is nog nooit zo mooi/goed geweest. Ik ben zelfs gestopt met de probiotica die ik sinds een tijdje gaf. De maaltijden zijn netjes verpakt, worden geïsoleerd bezorgd zodat ze goed koud blijven en nemen niet veel plaats in, in de vriezer. Kortom een blije hond en blije baasjes ❤️
 22. Ik vervoer Ollie in een honden autostoel. Hij zit daarin vast met een riempje aan zijn tuigje. Is dat 100% veilig? Nee vast niet. Wel veiliger dan los op de achterbank. Als hij mee gaat naar Polen krijgt hij nog een extra veiligheidsgordel.
 23. Die oortjes heeft hij echt van zijn mamma ❤️ dit is mamma: mamma en stief pappa: Mamma, stief pappa en zusje
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .