Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  2.908
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  16

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. Mijn kleine baby heeft vandaag zijn tweede vitamine B12 injectie gehad. Net als de vorige keer gaf hij nu ook geen kik tijdens het prikken. Super trots op mijn kleintje ❤️ Op het speciale voer doet hij het gelukkig ook goed. Hij eet het elke dag netjes op zonder ook maar 1 probleem. We geven het aankomende woensdag precies 2 weken. Na de eerste week was hij al zo goed als klachten vrij en nu heeft hij helemaal geen klachten meer. We geven dit voer nog 1 week en daarna gaan we voorzichtig het eerste eiwit toevoegen. Spannend……
 2. Kerst pakket en een zakje zonnebloem pitten besteld voor Fluffy & Pip, Bibi & Coco en Saar.
 3. Ze gaan voor nu uit van een beschadigde darm veroorzaakt door verkeerd voeren bij een voedselallergie. Door de voedselallergie nu op de juiste manier aan te pakken bestaat de kans dat de darm zich weer hersteld. Het B12 tekort is ontstaan doordat Ollie door de beschadigde darm icm de allergie voedingsstoffen uit de voeding niet goed kon opnemen. Hij lijkt zich nu met hypoallergene dieet weer goed te voelen. Hij heeft in elk geval niet meer gespuugd, laat geen stinkende scheten meer, krabt minder, zijn ogen zijn weer mooi schoon en hij eet geen gras meer. Vanmiddag uitgebreid besproken hoe we over minimaal een week of 4 de provocatie gaan aanpakken. De dierenarts raad rauw vlees af ivm de gevoelige darmen van Ollie. Provoceren met Butternut of brok gaat niet omdat daar ook veel toevoegingen inzitten. We gaan het dus proberen met gedroogde vlees snacks. Natuurlijk wel die met 1 eiwitbron. Ik heb al goede gezien van 100% eend, geit, kalkoen, konijn, hert en nog 2 smaken die ik even vergeten ben.
 4. Wie dumpt überhaupt zijn huisdier? Ik snap daar echt helemaal niets van.
 5. De overige bloeduitslagen zijn inmiddels ook binnen. Schildklierwaarden zijn gelukkig goed, daar dus geen afwijkingen. Ollie heeft wel een vitamine B12 tekort, hiervoor krijgt hij de komende 6 weken wekelijks een injectie. Na 6 weken kijken of we over kunnen op tabletten (dit kan alleen als Ollie tegen die tijd al wat mag eten waar ik het in kan verstoppen) en na 8 weken doen we een nieuwe bloedtest om te kijken of het aanslaat.
 6. Fijn dat het meevalt met Lodewijk ❤️
 7. Gelukkig eet hij eigenlijk nooit iets van de straat 😅 hij speelt wel met herfstbladeren en takken, maar die eet hij niet op. Dit stukje doet iets met me. Geeft me de bevestiging dat ik er goed aan doe om het op deze manier te doen. Het voelde bij de dierenarts alsof dit het enige juiste was wat ik kon doen, thuis na contact met de voedingsdeskundige begon ik weer te twijfelen, maar ik heb toch gekozen voor het plan van de dierenarts omdat het goed klonk en goed voelt om het op deze manier te doen.
 8. Ja, zeker fijn dat deze dierenarts de klachten serieus neemt. Ik heb geen schema gehad op papier, maar alleen de instructie om per eiwitbron op te bouwen. Ik kan er nog wel nog naar vragen of ze iets op papier hebben of op papier kunnen zetten voor ons. Ik ben gestopt met de voedingsdeskundige omdat zij niet mee wilde in het plan van de dierenarts. Ik ben klaar met experimenteren en heb nu gekozen voor het behandelplan van de dierenarts omdat dat me het fijnste lijkt.
 9. Vanmorgen bij de dierenarts geweest. Ollie is uitgebreid onderzocht en er is gelijk bloed afgenomen. Omdat Ollie het heel goed deed op de anallergenic brokken weet de dierenarts bijna zeker dat het iets voedingsgerelateerd is. Een endoscopie vond ze voor nu niet nodig. Ollie heeft wel weer dieet brokken gehad. Deze moet hij eten totdat hij weer volledig klachten vrij is. Daarna mogen we voorzichtig en beetje bij beetje een eiwitbron toevoegen. Gedurende 4 weken en dan steeds een beetje meer. Als hij binnen de 4 weken geen klachten krijgt mag de eiwitbron als veilig beschouwd worden en kunnen we een nieuwe eiwitbron proberen. De eerste uitslagen van het bloedonderzoek worden vandaag nog verwacht. De overige uitslagen komen net voor of net na het weekend.
 10. Na 3 weken op de bank slapen om Ollie aan de bench te laten wennen was ik gebroken en lag Ollie vaker bij mij op de bank dan in de bench. Besloten om hem lekker mee te nemen naar boven en dat is eigenlijk gewoon zo gebleven. Ollie loopt verder altijd gewoon los in huis, ook als wij weg zijn. Hij is geen sloper, dus dat scheelt enorm. Meestal gaat hij gewoon lekker op de bank liggen 😴
 11. Ik heb een dagboek t/m vrijdag. Van de overige dagen weet ik wel exact wat hij gegeten heeft, maar dat heb ik (nog) niet opgeschreven. De grootste vraag is: Wat is er aan de hand? Waar denk jij aan, aan de hand van de klachten? Welke onderzoeken zouden we in kunnen zetten die zinvol zijn? Wat is handig qua voer? Opnieuw dieet nodig?
 12. Is het kerstpakket echt alleen geschikt voor konijnen of kan het ook voor cavia’s en hamsters?
 13. Ollie wilde net na het eten heel graag de tuin in. Omdat hij vlak voor het eten nog goed was uitgelaten, heb ik het springen tegen de tuindeur even genegeerd. Hij bleef echter springen en piepen, dus toch maar in de tuin gelaten en meegelopen om te kijken wat hij daar nu zo graag wilde doen. Hij spurte gelijk naar het gras om daar als een malle van te eten. Dus ook met alleen Butternut lijkt het toch niet helemaal goed te zitten, al spuugt hij niet meer en heeft hij mooie ontlasting.
 14. @bunnyempress Door al het gedoe met Ollie en de andere dingen die hier spelen heb ik helemaal gemist dat het niet goed ging met Lodewijk 😔 Ik lees dat de pijnstilling gelukkig aanslaat, fijn. Hopelijk komt er niets geks uit de foto’s woensdag. Sterkte met en beterschap voor hem ❤️ @Lienappelsien leuk dat Do en Jerry er nu een stuk ruimte bij hebben!
 15. Dinsdag heb ik het voor het laatst gegeven. Hij heeft na vrijdag niet meer gespuugd en de ontlasting is mooi. Ik wordt er ook waanzinnig van. Niemand lijkt te weten in welke hoek het gezocht moet worden. Ik hoop echt dat de nieuwe dierenarts bereid is om met behulp van logische onderzoeken passend bij de klachten dingen uit te sluiten.
 16. Het hele huis is zowat van Ollie 😂 Nee, zonder dollen, Ollie heeft een mandje in de woonkamer met een lekker dekentje en zijn knuffels. In de slaapkamer heeft hij ook een mandje met zijn slaapzak, een dekentje en zijn slaap knuffel 🧸 Meestal ligt hij trouwens gewoon bij ons op de bank 😉
 17. Bedankt voor het meedenken en de uitgebreide antwoorden allemaal.
 18. Tijdlijn klopt inderdaad. Donderdag voedingsplan van Butternut + brokken nog aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag gal gespuugd. Vrijdagochtend Butternut volgens plan en in de middag de brokken weer neergezet. Brokken werden weer geweigerd en er werd veel gras gegeten. Contact gezocht met voedingsdeskundige, die eerder al had aangegeven dat Ollie wel gewoon ziekjes zou zijn. Duidelijk gezegd dat ik niet in zoveel toeval geloof en toen kwam het advies van 2x per dag Butternut en stoppen met brokken. Ja, in de meeste varianten van Butternut zit wortel. Qua peulvruchten varieert het van erwten tot bonen. Groenten zijn juist goed om aan een hond te geven. Ollie was gek op wortel, sperziebonen en komkommer voordat we dit traject in gingen. Ik heb inderdaad Taurine los bijgegeven. Dit ook weer op advies van de voedingsdeskundige. Hier ben ik echter na dinsdag alweer mee gestopt omdat het mogelijk was dat Ollie hier misselijk van werd. Eerlijk gezegd ben ik door alles wat er nu gebeurt en vooral door de reacties die ik terug krijg mijn vertrouwen in de voedingsdeskundige aardig kwijt. Ik wil woensdag de dierenarts afwachten en dan beslissen of ik hier wel mee door wil gaan. Zelf vraag ik me af of Ollie mogelijk reageert op het kippenvet in de brokjes. De voedingsdeskundige zegt dat het niet kan, maar op internet lees ik dat het wel degelijk kan, maar dat de kans niet zo groot is. Ik weet bijna zeker dat Ollie allergisch/overgevoelig voor kip is.
 19. Vandaag was het hier weer grote verschoon dag 🧹 Bibi en Coco kregen bij gebrek aan een vervoersbox een tijdelijk verblijf in de wasmand 🧺 Riep je mij? Zolang ik mijn theemuts heb is het goed Natuurlijk werd er weer druk verkend toen ze terug mochten in het schone verblijf 😂 Van de week even een poging wagen om de nagels te knippen. Het zijn echte drama Queens, dus het is altijd weer een uitdaging 😅
 20. Wat een schatjes 🥰 Ik zal morgen ook weer eens wat foto’s maken.
 21. Correctie: op dinsdagavond had hij ineens minder interesse in de brokken, maar heeft hij het grootste deel nog opgegeten. Het spugen is woensdagochtend tijdens het uitlaten begonnen. Ik was dinsdag door een drukke werkdag vergeten Butternut uit de vriezer te halen voor woensdagochtend. Woensdagochtend heb ik hem dus brokken gegeven ipv Butternut, maar die werden geweigerd. Ik heb een screenshot gemaakt van de ingrediënten lijst: Op de dinsdag voor het spugen heeft hij Butternut met rund gegeten. De ingrediënten daarvan zijn:
 22. Ik vermoedt van de nieuwe brokken die ik op advies van de voedingsdeskundige moest geven. Deze brokken heeft hij zondag en maandag goed gegeten. Dinsdag was hij er minder enthousiast over en is het spugen begonnen. Vanaf dat moment wil hij de brokken niet meer eten. Natuurlijk heb ik gelijk bij de voedingsdeskundige aan de bel getrokken, zij gaf aan dat een hond makkelijk 4 dagen eten kan weigeren zonder consequenties voor de gezondheid. Dus bleef ik braaf het voorgeschreven plan van 1x per dag (ochtend) 100 gram Butternut en in principe 2x per dag 40 gram brokken volgen. Alleen liet Ollie de brokken gewoon staan. Hij ging wel regelmatig bij zijn bak kijken, stond aan zijn brokken te ruiken, trok zijn neus op en ging weer weg. Tot hij naar mijn idee zoveel honger had dat hij uiteindelijk toch een paar brokjes ging eten. Dit resulteerde dan vervolgens weer in spugen (gal). Omdat ik het echt zielig begon te vinden en zo het weekend niet in wilde gisteren weer contact gezocht met de voedingsdeskundige. Ik kreeg heel erg het idee dat zij geen idee heeft in welke richting ze het moet zoeken en dus uiteindelijk maar 2x per dag Butternut heeft geadviseerd. Volgens haar kan een intolerantie of allergie niet, maar na alles wat ik gelezen heb denk ik dat het zeker wel kan. Zij vindt verder lichamelijk onderzoek (behalve bloedonderzoek) ook niet nodig, maar ik ben het tobben zat en wil dingen uitgesloten hebben.
 23. Sinds gisteren krijgt hij 2x per dag Butternut. Omdat ik nog wat in de vriezer had en de nieuwe levering pas dinsdag bezorgd kan worden krijgt hij nu wel verschillende smaken. Tot nu toe heeft hij er nog geen reactie op gegeven, dat wil zeggen ik heb hem geen gal meer zien spugen en zijn ontlasting is ook mooi. Ik denk dat ik dit maar even zo volhoudt tot de afspraak met de dierenarts woensdag.
 24. @Evee de huidige dierenarts stond niet open voor verder onderzoek. Volgens hun is er niets aan de hand omdat Ollie wel gewoon goed groeide. Woensdag ga ik bij een andere dierenarts het gesprek weer opnieuw aan. @bunnyempress Ik heb contact gezocht met een orthomoleculair voedingsdeskundige. Volgens haar kan hij geen allergische reactie meer krijgen op iets wat hij langer dan 8 uur daarvoor gegeten heeft. In jouw bericht lees ik echter dat het nog wel na 24 uur kan. Op haar advies geef ik nu weer alle soorten Butternut waar hij nooit een reactie op heeft gegeven, dat zijn alle soorten behalve de soorten met kip. Ik wordt er langzamerhand moedeloos van 😔
 25. Er zitten te weinig voedingsstoffen in deze brokken. Daarom mag je ze niet voor altijd geven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .