Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Aantal items

  2.173
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. Je bent niet de enige die dat gemist heeft, ik wist het ook niet. Ben ook wel benieuwd naar wat er aan de hand was.
 2. Heel veel sterkte met het verlies van Duveltje!
 3. Ik heb van de week het nachthok weer helemaal vol gedaan met stro. Gisteren middag lag het meeste stro echter al weer voor het hok op de straat 😅 Zoals het een goede konijnen slaaf betaamt heb ik gisteravond alles er weer netjes ingestopt 😂
 4. Het is weer de hoogste tijd voor wat Fluffy en Pip spam 😀
 5. De sleep variant heeft een vlakke bodem. Oorspronkelijk lag daar een kussentje in, maar die hebben die twee monsters van mij vakkundig gesloopt 😂
 6. mammafelina

  Yula

  Wat is Yula toch een knapperd ❤️
 7. Net stro in de dogvilla gedaan en de zijkant er weer in gezet. Ze voorspellen hier een nachttemperatuur van onder de 10 graden. Pip ging gelijk een lekker holletje maken en even later ging Fluffy er achteraan 🥰 De bodems van de catcubes laat ik er nog even uit, zodat ze ook nog minder warme schuilplaatsen hebben.
 8. mammafelina

  Yula

  Zo te lezen ben je al goed begonnen. Good luck met volhouden en consequent zijn!
 9. Goede vraag 😅 ik weet het eigenlijk niet, dus ik denk dat voor geen voorkeur ga in de poll. Pip is mijn eerste voedster en echt een schatje ❤️ naar Fluffy toe kan ze weleens pittig zijn, zeker rond etenstijd, maar tegelijkertijd zijn ze ook onafscheidelijk van elkaar. Fluffy is mijn zevende ram. De eerste 2 kan ik mij nauwelijks herinneren, de derde Nijntje was een pittig dwerg konijn daar had ik niet zoveel mee. De vierde was Stamper, hij was echt mijn allerbeste maatje en super lief 🥰 De vijfde en zesde waren twee half wilde broertjes. De één heeft de ander zo erg verwond dat hij dood ging (ik was boodschappen doen en vond bij thuiskomst een dood konijn). De ander heeft nog ruim een jaar geleefd voordat hij ook ineens dood was. Fluffy is de zevende en ook een heerlijk beest 😍
 10. Heel veel sterkte met het verlies van Pieter!
 11. Wauw wat een verschil! Gefeliciteerd met Namu haar eerste verjaardag 🥳
 12. Het ziet er goed uit op de foto’s. Fijn dat er weer 2 eenzame konijnen minder zijn ❤️
 13. mammafelina

  Regen

  Nat stro kan gaan schimmelen, dus dat is niet goed. Wordt het stro in het nachthok (bovenste deel van het hok) nat of heb je stro onder in het hok liggen? De onderkant kan je makkelijk dicht maken met plexiglas plaatjes voor het gaas, dit is voor in het najaar en de winter wel fijn voor Muis omdat ze dan droog en uit de wind zit. Toen ik zelf nog een vergelijkbaar hok had heb ik dat ook gedaan.
 14. mammafelina

  Yula

  Yula boft dat ze bij baasjes terecht is gekomen die zo begaan zijn met haar welzijn. Ik hoop ons hondje ook zo’n fijn plekje te kunnen geven ❤️ Uit alles wat je schrijft spreekt zoveel liefde voor Yula, echt super mooi om te lezen en om meegenomen te worden in jullie ervaringen. Jullie mogen echt trots zijn op wat je met elkaar bereikt hebt.
 15. Fijn om te lezen dat het allemaal goed gaat met Muis. Leuk om te zien hè als ze zo lekker rond rennen en springen? Top dat ze inmiddels ook de bedoeling van de wc bak snapt 👍🏻 dat scheelt een boel verschoon werk.
 16. Ik doe meestal stro in de nacht/schuilhokken als de nacht temperatuur onder de 10 graden zakt. Aan de andere kant lig ik zelf sinds gisteren ook onder mijn winter dekbed. Vorig jaar heb ik in deze tijd ook de zandbak er uit gehaald, maar nu maken ze er nog zoveel gebruik van dat ik het zielig vind om hem weg te halen.
 17. Dan heb jij wel echt voorbeeldige konijnen 😇 Hier ligt dagelijks de inhoud van de halve schelp er naast 😂
 18. Leuk! Heel veel plezier met en van je nieuwe koppel 🥳 Heb je toevallig ook een foto van het kersverse stel?
 19. Ik heb overigens nog nooit een voedster laten castreren. Pip is mijn eerste voedster en zij was al gecastreerd in de opvang.
 20. Bij mijn dierenarts is het castreren van een voedster vanaf 130 euro afhankelijk van het gewicht. Dit is inclusief pijnstilling en na controle.
 21. Ik denk dat we deze discussie beter kunnen laten voor wat het is. Jullie hebben je mening gegeven, ik heb mijn standpunten gedeeld. Ik weet waar de pup vandaan komt, ik weet 100 procent zeker dat er geen geld verdiend wordt aan de hondjes. Sommige dingen werken daar misschien iets anders dan hier, maar dat wil in mijn ogen niet zeggen dat het dan per definitie fout is. Als jullie het leuk vinden om op de hoogte gehouden te worden zal ik als de pup straks geboren is een nieuw topic openen. Zo niet dan deel ik niets meer over dit onderwerp. @Eefje ik wil je nog even bedanken voor de fijne tip van de cursus. Die heb ik opgeslagen in mijn favorieten en ga ik zeker volgen als de datum dat mijn hondje komt dichterbij is. @Bammyflurry het hondje mag zeker wel bij de fokker blijven, maar ik vind het fijner dat hij naar mijn schoonzus gaat.
 22. Ik heb mijn man gevraagd om nog even met zijn zus te bellen om het e.e.a extra te checken. De vrienden van mijn schoonzus blijken meerdere teefjes te hebben die om de beurt nestjes krijgen. De vrienden hebben inderdaad 2 nestjes per jaar omdat er een hoop komt kijken bij het krijgen van pups, maar dus niet steeds van dezelfde hond. Hun oudste hondje heeft nu recent haar vierde nestje gehad en mag met “pensioen” Het teefje dat gedekt gaat worden voor onder andere ons hondje krijgt dan haar tweede nestje. Er zit dus zoals ik het begrepen heb steeds meer dan 1 jaar tussen voordat hetzelfde hondje weer gedekt wordt. Ze houden een maximum van 4 nestjes per hondje aan. Klinkt in mijn oren dus zeker wel als mensen die verantwoord met hun hondjes omgaan.
 23. Dank je wel! Ik ga haar zeker even googelen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .