Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  3.052
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  17

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. Fijn dat Lodewijk weer snel opknapte! Je kan je altijd gelijk zo’n zorgen maken als dingen niet gaan zoals normaal. Hier krijgen de konijnen en cavia’s regelmatig koolsoorten in hun groenteschotel. Dit varieert van broccoli, bloemkool, boerenkool, Chinese kool, spitskool, wittekool, rodekool tot spruitjes. Wel altijd maar een klein beetje van 1 kool soort per keer.
 2. @Karel en truukeheel veel sterkte met het verlies van je maatje ❤️‍🩹
 3. Ik zou ook wel graag willen weten wat de originele spuit is. Moet mijn EHBO doos aanvullen met nieuwe dwangvoeding en zal ook even een flesje metacam vragen bij de dierenarts.
 4. Ik ook midden in de zomer. Had ook icepods bij me voor de nodige verkoeling. Ik doe altijd een pluk hooi in de reismand, maar verder neem ik nooit eten of drinken mee. Ik reis dan ook nooit ver met de konijnen.
 5. Ehhh paardenbloemen, klaver en gras 😅 Op de planning staan: - munt - rozemarijn - peterselie - Tijm - citroen melisse
 6. Jaaaa het is gelukt om een foto in te voegen 🥳 Dankjewel @Lappie2 Gelijk maar een update voor degene die het leuk vinden. Het gaat goed met Ollie! Helaas begon hij op steeds meer varianten van de kvv klachten te vertonen. Op advies van de dierenarts ongeveer 8 weken geleden begonnen met hypoallergeen voer. Hier deed Ollie het vanaf dag 1 goed op en de klachten verdwenen langzaam maar zeker. Inmiddels werd er niet meer aan een allergie gedacht, maar aan een beschadigde darm, waardoor Ollie voedingsstoffen niet goed op kon nemen. Om de darm te herstellen zijn we in overleg met iemand gespecialiseerd in voeding voor honden gestart met 2x daags L-glutamine. Vanaf dat moment zagen we per dag de ontlasting van Ollie verbeteren, ging zijn vacht weer glanzen en leek hij beter in zijn vel te zitten. De dierenarts constateerde tijdens het spreekuur wel dat Ollie te zwaar was. De afgelopen 8 dagen zijn we het hypoallergene voer langzaam maar zeker aan het veranderen naar een gewone graanvrije brok, vandaag is de eerste dag dat hij volledig over is. Nu het spugen en de slechte ontlasting verholpen lijken te zijn gaan we het overgewicht serieus aanpakken. Ollie weegt nu 5,8 kilo en mag 5 kilo wegen. Bovenstaande foto is gemaakt na een wandeling van een uurtje, deze wandeling proberen we 1x per dag te doen. Daarnaast zijn we ook gestart met module 3 van de cursus gehoorzaamheid, waarin we ook een begin maken met behendigheid en zoeken.
 7. Wat een lieve foto’s 🥰 Hahaha! Klein en slim 😂
 8. Ik vindt het zo fijn dat de dagen weer langer zijn en het ook nog lekker weer is ⛅️🌤️! Net de catcubes en de wc van de konijnen een goede schoonmaakbeurt gegeven en gelijk de tegels in de ren waar geplast was geschrobd met azijn en afgespoeld met water. Het viel mij trouwens op dat er flink aan de catcubes geknaagd is door mijn konijnen boeven 😅
 9. Je hebt al een hoop konijntjes liefdevol opgevangen en verzorgd @happy211, daar heb ik echt respect voor ❤️
 10. Wat enorm fijn dat de operatie goed verlopen is! Nu op naar een voorspoedig herstel ❤️‍🩹
 11. Mijn konijn Fluffy heeft ec in zijn oogje gehad. Hem heb ik ook een hele tijd behandeld met panacur en dexamethason oogdruppels. Het ondanks de behandeling bleef de ec helaas groeien en Fluffy had er ook echt last van. Het lange behandelen 3x per dag was een verschrikking voor hem. Daarom in overleg met mijn eigen dierenarts en de dierenarts van Wilhelmina park besloten om zijn oogje operatief te laten verwijderen. Sindsdien leeft Fluffy vrolijk verder met zijn vriendin. Bij hem heb ik nooit meer symptomen van die rot ziekte gezien, maar ik ben er wel altijd alert op. Hopelijk slaat bij jou konijn de behandeling wel aan.
 12. Fijn dat er nog een behandelmogelijkheid is voor lieve Lio. Wel heel spannend zo’n operatie. Hele dikke knuffel voor jullie en kleine Lio 🥰
 13. Dit is inderdaad waar ik bang voor was. Tegenwoordig is niet veel meer veilig en ik moet er echt niet aan denken dat ik hem kwijt zou zijn.
 14. Ik vindt (naakt)slakken zo vies brrr! Gelukkig hadden we er dit najaar niet zo heel veel.
 15. Gisteren ging ik samen met Ollie naar een vriendin, maar moest ik op de heenweg nog even naar de supermarkt. Ik had 2 opties met Ollie, vast maken voor de supermarkt of in de auto laten. Het idee om hem helemaal alleen buiten achter te laten vond ik echt niet fijn, dus gekozen voor de auto. Met buikpijn Ollie achter gelaten in de auto en zo snel mogelijk door de supermarkt. Toen ik een kleine 10 minuten later terug kwam bij de auto lag meneer gewoon lekker te slapen 😴
 16. Hier ook een peewee bak. Ik doe een laagje houtkorrels in de onderbak en een laagje in de bovenbak. De bovenbak verschoon ik ongeveer 2x per week in de zomer zal dat wel iets vaker zijn. De onderbak verschoon ik nu pas als de houtkorrels daarin helemaal verzadigd zijn. Ik gebruik hiervoor meestal citronella en/of azijn. Voerbak krijgen ze dagelijks schoon, die gaat gewoon in de afwasmachine. Waterbak krijgen ze 2x per week een schone, ook deze gaat in de afwasmachine. Het schuilhok stop ik in de herfst vol met stro. Tussentijds vul ik het nog weleens bij, maar verschonen doe ik eigenlijk alleen als van de zomer het stro er weer uit kan. Mijn konijnen doen niets in hun schuilhok. Schuilhok en catcubes maak ik 1x per jaar schoon met een sopje van citronella, meestal als de konijnen naar de vakantie opvang zijn. Dan krijgt de hele ren een goede schoonmaakbeurt en schrob ik zelfs de tegels. Ik gebruik 1 5 kilo pak stro, 10 zakken houtkorrels van 20 liter en 15 tot 20 pakken hooi van 3 kilo per jaar.
 17. Vanmiddag met de konijnen en de cavia’s naar de dierenarts geweest voor de vaccinaties. Ik was 220,78 euro kwijt. Wel duurder geworden dan vorig jaar want toen was ik inclusief de rabiës vaccinatie van Ollie 224 euro kwijt. Maar goed Fluffy, Pip, Bibi en Coco zijn weer helemaal goed gekeurd gelukkig ❤️
 18. Terra-cortil oogzalf wordt ook vaak bij mensen met vieze wonden gebruikt. Ik heb al veel “wonderen” zien gebeuren door dit middel, maar het is zeker niet iets onschuldigs wat zomaar ingezet kan worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .