Ga naar inhoud

mammafelina

Members
  • Items

    3.096
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    17

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

  1. Oh nee, nu gaat hij gewoon verder vanuit België 😞 arme hondjes 😢 In mijn zoektocht naar een pup, nu bijna 2 jaar geleden ben ik heel veel advertenties van hem tegengekomen, ik heb zelfs meerdere keren getwijfeld om contact op te nemen. Uiteindelijk heb ik het niet gedaan, ik vond het raar dat deze man zoveel verschillende soorten pups aanbood daarvan gingen bij mij alarmbellen rinkelen. Ik hoop echt dat ze deze man kunnen stoppen, mijn hart breekt voor de beestjes die nu bij hem zitten.
  2. Ohhh ik zou echt elke keer een hartverzakking krijgen als ze er zo bij zouden liggen 😱 Ik vind die eerste foto van Scarlett en de eerste foto van Lodewijk de engste.
  3. Ik had vanmorgen de cavia’s en konijnen samen in een grote puppy ren op het gras gezet. Ze hadden het met z’n viertjes prima naar hun zin, zochten elkaar afwisselend op en lieten elkaar ook gewoon met rust. Natuurlijk gezorgd voor voldoende schuilplaatsen. Super lief om te zien. Alleen ondanks dat de zon nog niet volop scheen, had met name Fluffy het na 2 uurtjes heel erg warm. Lag languit een soort van te trillen en had een hele snelle ademhaling. Gelijk opgepakt en in zijn eigen ren gezet. Daar ging het na een paar minuten gelukkig weer beter. De andere beestjes ook overgezet in hun eigen verblijven.
  4. Ik heb vanmorgen beide konijnen even opgepakt en gelijk gecontroleerd. Gelukkig alles rustig en schoon. Ik zie hier echt zelden zo’n vieze groene vlieg, wel veel gewone vliegen. Toch ben ik wel een beetje angstiger geworden door de reactie van @Evee Bij de opvang hier, ruikt het altijd heel erg naar plas en zijn er ook wel vliegen. Ik denk dat ik de konijnen en als het voor hen geen kwaad kan ook de cavia’s dit jaar voor de zekerheid maar in spray voordat we op vakantie gaan.
  5. Ik controleer eigenlijk zelden of nooit 😬 Heb er tot nu toe eigenlijk ook geen reden voor. Fluffy en Pip houden zichzelf mooi schoon, hebben nooit plakpoep en de bak verschoon ik regelmatig. Wel kijk ik dagelijks naar de keutels die er liggen, zolang die er goed uit zien denk ik dat het allemaal wel oké is.
  6. Wat een geweldig badje 😍 geniaal bedacht die foto met een nep Kip 😂 Moet er vast enorm schattig uitzien als de echte Kip een duik neemt in zijn zwembad ❤️
  7. Oh gelukkig 😅 dacht al dat alleen die 2 van mij zo’n bende konden maken. Hier is het schoonmaken ook zo gebeurd, maar bij mij staan ze tegenwoordig in de tuin. Wel super gezellig hoor, want ze kletsen er elke keer lustig op los zodra ze iets horen 🥰
  8. Hier worden het intratuin bergweide hooi en het Thijssen weide hooi het beste gegeten.
  9. Wauw! Hoe hou je hun verblijf zo netjes? Bibi en Coco zijn echt twee varkentjes 🐷
  10. Woehoe!!! Gefeliciteerd met 19 jaar Bunnybunch 🥳🥳🥳
  11. Heel veel sterkte met het verlies van Artemis en heel veel geluk met Pandora ❤️
  12. Hahaha ik help het je hopen 😅
  13. Afgelopen woensdag gestart met de gedragsmedicatie voor Ollie. De meest voorkomende bijwerkingen zijn veel slapen, sufheid en verminderde eetlust. Allemaal van toepassing op Ollie momenteel. Als het binnen een week niet verbeterd neem ik contact op met de dierenarts.
  14. Ahhh dat is wel erg vervelend zeg. Hebben ze er veel last van? Waren ze er tegen ingeënt? Met enting zou het dacht ik wel minder heftig moeten verlopen. Beterschap voor ze!
  15. Ik heb maandag pas het stro uit het schuilhok gehaald. Normaal gesproken graaft Pip het er uit als ze het te warm vind, maar deze keer had ze het netjes laten liggen.
  16. Sorry voor de late reactie 😊 Mijn konijnen hebben totaal geen problemen met de hondengeur.
  17. Gelukkig nog niet echt, hoewel ik hier wel veel hondenbaasjes spreek die aangeven er enorm veel last van te hebben. Ik geef Ollie preventief de tabletten van frontpro en die lijken dus wel te helpen.
  18. Hey wat lief dat je daarnaar vraagt. Eigenlijk gaat het best goed, gelukkig. Nog een paar grammen en dan is hij op een gezond gewicht, maar belangrijker nog is dat hij zich gewoon goed lijkt te voelen. Het eten gaat goed en zelfs kip verdraagt hij weer. Enige probleem is nu dat hij echt niet alleen thuis kan blijven. Nu ik weer aan het reïntegreren ben, wordt dat wel echt onhandig. Maar goed voor dit probleem zijn we in training bij een gedragstherapeut en gaan we naast de training starten met medicatie. Hoe gaat het met jullie?
  19. Wat naar dat het andere konijn nu ook duidelijk ec gerelateerde klachten laat zien. Hopelijk slaat de behandeling nu echt snel aan, het is zo’n rot ziekte.
  20. Met Fluffy gaat het sinds hij geopereerd is heel erg goed. Aan zijn gedrag is niet te merken dat hij een oog mist. De ec is (even afkloppen) gelukkig ook nog niet terug gekomen.
  21. Hier verkopen ze het Timothy hooi van Tijssen en ik moet zeggen dat het er altijd mooi groen en stevig uit ziet. Beaphar wat hier ook verkocht wordt is veel bruiner.
  22. Wij hebben een koppel konijnen buiten en sinds november 2022 een hond. Nu is onze hond, maar een klein hondje en toen we hem net hadden waren de konijnen zelfs groter. Wij hebben Ollie vanaf dag 1 kennis laten maken met de konijnen. Gewoon door samen bij het verblijf te kijken en beide diersoorten aan elkaar te laten snuffelen. Ollie heeft nooit achter de konijnen aangejaagd en heeft geleerd dat hij rustig met ze moet doen. Als ik de konijnen verzorg loopt hij regelmatig achter mij het verblijf in. Soms krijgen de konijnen een kus en soms heeft hij meer aandacht voor de konijnen keutels dan voor de konijnen zelf 😅 Natuurlijk is Ollie nooit zonder toezicht in het konijnenverblijf het blijft toch een roofdier bij prooi dieren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .