Ga naar inhoud

Kimie

Members
 • Aantal items

  177
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Kimie won de laatste dag op 15 april

Kimie had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Kimie's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

193

Community reputatie

 1. Kimie

  Klaagtopic 2022

  Ik snap de boeren wel, na mesten mag je momenteel 48 uur beregenen op zandgrond, dus dan kun je nog iets maken van je gewas. Hoewel het bij jullie klei is denk ik?
 2. Brammetje is een kleintje van 1,7 kg en Miffy een middelmaat van 2,4 kg. De keuze voor een kleiner konijn (Brammetje) was semi-bewust, ik wilde een wat fitter konijn, dus een makkelijke vacht, staande oortjes, en vooral een vuilnisbakje. In de opvang waren toen twee opties, de grote vond Miffy niet aardig, maar Brammetje was een goede match. Hoe schattig ik Miffy ook vind, de volgende (hopelijk pas over een heel aantal jaren) wordt ook een kleiner konijn.
 3. Ik heb een zwarte panelenren aan het hok staan, hier knaagde mij vorige rammetje behoorlijk op dus die is op bepaalde plekken niet meer zwart, maar verroest. Het dikke gaas van 19*19 mm van het hok wordt af en toe door Brammetje aangevallen, zijn neus is spits genoeg waardoor dit kan. Zelf zou ik dus niet voor gecoat of geverfd gaas gaan, want die coating of verf krijgen ze dan toch binnen. ( Of iig mijn Brammetje krijgt dat dan binnen)
 4. Mijn konijnen zijn echt vreemd, ik heb ze een koelschijf gegeven, moesten ze niets van weten en die hebben ze helemaal ondergraven. Ze zijn altijd al goed in grond verplaatsen, maar dit ging met grote overtuiging en hoge snelheid. En nu liggen ze tevreden uit te hijgen in de schaduw ver weg van de schijf πŸ˜… Dus ik zal m later vandaag zelf opgraven, ik denk dat er ruim twee emmers grond op ligt. Uiteraard tussendoor goed aangestampt... πŸ™ƒ Tips om de schijf wel succesvol aan te bieden zijn meer dan welkom!
 5. Kimie

  Yula

  Gefeliciteerd met de komst van Yula! Wat een avontuur zowel voor Yula als voor jullie. Heeft ze de graafskills afgekeken bij de konijnen? πŸ˜›
 6. Kimie

  Opgezette buik

  Heel veel sterkte!
 7. Kimie

  Het tuin-topic

  Haha, lijkt inderdaad op een zwembad. Verfblikken zijn altijd een verrassing, hier had ik voor de trap naar zolder en blik heel licht groene lak gekocht, helaas lijkt het alsof er iemand over de trap gekotst heeft dus ik ga opnieuw schuren en dan toch maar wit...
 8. De appelboom wordt in 3x gesnoeid, hierbij geldt net als bij Happy dat de eerste taken die ze krijgen vers zijn en de latere gedroogd. Ze hebben nu nog 1 takje liggen in de voorraad. Daarnaast af en toe een wilgenbal of verse wilgentak. En als het te lang duurt voordat er weer een tak is beginnen ze aan het hok πŸ˜…
 9. Kimie

  Namu's filmpjes

  Wat een leukerd is ze toch! 😍
 10. Kimie

  Brammetje en Miffy

  Lekker dutjes doen in de toiletbak 😴
 11. Kimie

  Brammetje en Miffy

  Halverwege februari had ik al een eigen topic willen openen voor Brammetje en Miffy. Dus nu alsnog! Ze zijn gek op graven en dan is het altijd lastig als je niet samen in de geul kan liggen. Deze keer had Miffy de geul veroverd. Vandaag flopt Brammetje steeds, hij is grijs/wit aan de onderkant. Ik ben al 3 keer in paniek naar buiten gelopen πŸ˜…
 12. Ik zou super blij worden van mondelinge info over hokinrichting. Dus waterbakken, toiletbak, hooiruif schuilhuisje. Ik kwam er pas na twee jaar achter dat je hooi het beste ook aan kan bieden boven de toiletbak. Wat misschien goed werkt is posters ophangen met de info over oa groenvoer en dat mensen daar foto's van mogen maken of de kleine flyer van mogen pakken? De laatste tijd heb ik veel bedrijfsbezoeken, en wat een hoop zooi krijg je dan altijd. Ik zou het daarom ook prima vinden om juist niets te krijgen, maar wel de keuze hebben om voor een klein prijsje verantwoord lekkers te kunnen kopen.
 13. Heel veel sterkte!
 14. Gisteren na het lezen van alle gasbuikjes begon ik ook een beetje te vrezen. Ze waren heeel rustig en kwamen niet om voer, aten wel wat brokjes, maar niet van harte. Ik moest de graafren nog schoonmaken, dus dak eraf ik in het hok, alle keuteltjes zeven die ze ondergraven in de grond. Op het moment dat ik uit het hok stap rennen Miffy en Brammetje meteen de ren in om plasjes te doen en bergen met keutels te plaatsen, gewoon mooie keutels, Miffy liet er 15 achter en Brammetje 19. Daarna waren ze hongerig en verdwenen alle brokjes en nog een hele berg hooi. Normaal keutelen ze ongeveer 3-6 keutels per keer, heeft er nu dan toch iets dwars gezeten ondanks dat ik niets geks zag? Hopelijk zijn alle gasbuikjes aan het herstellen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .