Ga naar inhoud

Kimie

Members
 • Aantal items

  220
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Kimie won de laatste dag op 15 april

Kimie had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Kimie's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

249

Community reputatie

 1. Brammetje was twee dagen verzwakt. Hij at meteen na het bezoek aan de DA weer hooi en een dag later weer volop brokken. We hebben hem bewust binnen gehouden met alle regen en hij haalde hier behoorlijk veel boevenstreken uit. Voor mij als baasje lijkt hij nu een dag of 4 helemaal fit. Ik heb ze op relatief neutraal terrein bij elkaar gezet. Wel hun eigen panelenren, maar op een ander stuk stoep dan waar ze normaal komen. Er is voldoende rust voor wasjes en hooi eten dus ik maak me niet echt zorgen, het verbaasde me vooral. Dankjewel voor je snelle geruststellende reactie!
 2. Is het normaal (of oke) dat Miffy en Brammetje na 8 dagen gescheiden geweest te zijn weer volop jagen op elkaar? (Brammetje zat binnen omdat ie niet meer at en medicatie nodig had)
 3. Kimie

  Brammetje en Miffy

  Wil je echt een foto van hoe ik eet?! Nou vooruit dan ik zal eens naar jou kijken met een hooispriet in mn mond. De lieve boef ☺️
 4. Kimie

  Konijnenrelaties

  Brammetje en Miffy wonen nu 15 maanden samen, het lijkt net een stel studenten. Overdag te druk met andere dingen dan elkaar en s avonds samen eten, knuffelen, wassen en dutjes doen. Miffy was met Floor veeeeeeel kleffer, maar puberende Brammetje heeft daar het geduld niet voor. Ze zijn wel een team samen en verzorgen elkaar goed. Zo zet Brammetje altijd de oren van Miffy overeind om ze goed te kunnen poetsen en duwt Miffy de oren van Brammetje juist naar beneden om de andere kant goed te kunnen wassen. Samen eten gaat altijd goed, mits Miffy de eerste hap mag nemen. Als Brammetje net iets eerder een brokje te pakken heeft dan wordt ie het hele hok doorgejaagd en eten ze na een rondje rennen gemoedelijk samen verder 😅
 5. Zou het kunnen dat konijnen vleermuizen horen? Er was hier een vleermuis aan het fladderen, wat lager dan normaal en Brammetje was opeens vrij angstig en richtte zijn oren in de richting van de vleermuis. Verder hoorde of zag ik niets.
 6. Brammetje komt er ook vandaan, kennissen van mij waren erg tevreden. In coronatijd waren ze in Bavel heel terughoudend, en ik vond het wel van belang dat ik het potentiële nieuwe vriendje van Miffy wel mocht zien voor de koppelpoging. Dat was daar op dat moment niet, ook een goed te verantwoorden keuze van de opvang waar niets mis mee is. Bij C&S was wel alles mogelijk, maar ze konden ook niet vertellen hoe Brammetje binnengekomen was, en wanneer etc. Op dat moment was het een heel goed bij ons en Miffy passend konijn. Maar een paar dagen later kreeg ik het gevoel dat het een onverkocht konijn was uit de dierenwinkel. Net niet meer schattig, wat schuchter, maar eigenlijk te jong om afgestaan te zijn (3 maanden) zonder reden. Hij was wel keurig geënt en gecastreerd, en we zijn nu al een jaar heel blij met hem. Wel gaan we de volgende keer naar een ander type opvang, vooral voor de wijze van koppelen en mijn gegroeide kennis dankzij bb ☺️
 7. Kimie

  Het tuin-topic

  Ik heb gisteren voor het eerst een egel gezien in onze tuin, zat gulzig te drinken uit de vijver en later werd er een slak verorberd (qua geluid). Kan het kwaad dat de egel door de hele tuin loopt en bij de ren van de konijnen kan komen? Er zit dan wel altijd gaas tussen. Voor mijn gevoel heeft een egel wel dezelfde diameter nodig als een klein konijn, ik las 14*14 cm toen ik een stukje uit de schutting ging zagen. Nu is het hier 12*12 cm en daar komt ie ook prima doorheen, maar een konijn natuurlijk ook...
 8. Fijn dat ze wel al wat sprietjes hooi heeft gegeten, dat is een goed begin! Je kan zeker zachte brokjes aanbieden,het liefst zonder echt te dwangvoeren. Dus bijv uit je hand of in een bakje aanbieden. Evt dwangvoeren voor de nacht kan geen kwaad, aangezien ze nog niet volop eet.
 9. Hoe bied je gedurende de dag water aan? Via een drinkfles of een waterbakje? De drinkflessen laten maar weinig water los in ruil voor veel moeite, uit een bakje kunnen konijnen veel gulziger en makkelijker drinken. Een bakje is dus zeker aan te raden!
 10. Vroeger hadden wij ook een aantal kippen en konijnen samen (totdat de kippen de konijnen opjaagden). De voerbak voor de kippen had het model van een trog, maar dan klein (40cm *7 cm en 2 cm diep denk ik) daaroverheen zat gaas waar de kippen wel goed doorheen konden pikken, maar de nijnen hun neus niet door konden steken. Wellicht dat dat ook een oplossing zou kunnen zijn. Daarnaast wil ik je erop wijzen dat konijnen en kippen ieder hun eigen taal spreken en ze beiden eigenlijk een soortgenootje nodig hebben. Zo wassen konijnen elkaar ook, maar een kip zal geen konijn gaan wassen.
 11. Ik heb de koelschijf wel weer opgegraven halverwege de ochtend, maar daarna werd ie weer begraven. Ik heb al verschillende plekken in het hok geprobeerd, dus ook al zandbergen overal gehad... Tips zijn zeker meer dan welkom om m succesvoller aan te bieden! (Maar ik ben bang dat ze nu te hard gaan graven als ik m geef) Of kan het zijn dat ze de rechthoekige van beeztees minder fijn vinden dan een icepod? Want dan koop ik uiteraard de ronde voor ze!
 12. Ik heb de uitgebreide verzorgingsronde gedaan, vers water, plukje gras, hooi. Volgens Brammetje is er niets aan de hand want die was heel actief aan het graven toen ik kwam en deed allemaal binkies en glipte de losse ren in en flopte op de tegels in de zon 😅 Miffy kwam knuffels bietsen en kroop tegen mijn benen aan. Ondanks dat ik me toch wat onrustig voel ben ik wel blij dat ik ze niet in een klein hok naar binnen heb gedaan. Koelschijf is ook vandaag weer vakkundig begraven, dus die krijgen ze niet meer 🙈
 13. Hier zijn ze nog heel actief, volop binkies. Ze staan nog volledig in de schaduw van het huis, dus het is ook nog aangenaam. Op schutting hoogte hebben we een schaduwdoek over het hele verblijf gemaakt, dus ze krijgen geen rechtstreekse zon meer in en op het hok. Maar als de zon over anderhalf uur wel in de achtertuin staat zal het warmer worden. Zojuist hebben ze vers hooi en water gekregen en dat ging erin als zoete koek, dus dat is fijn voor mijn gemoedsrust 😛 De koelschijf hebben ze wederom begraven, dus dat geef ik op. Rond een uur of 3 ga ik rondom het hok een gieter water leegkiepen voor wat koelte.
 14. De laatste maanden ben ik meer bij lokale boeren gaan kopen, uiteraard op de fiets. Wel heb ik een nieuwe fiets gekocht waarmee dat haalbaar geworden is. Mijn oude fiets is nu bij een nieuwe eigenaar en wordt dagelijks gebruikt. Ik was net iets te klein voor die fiets 🙈 Bewust gekozen voor een nieuwe fiets omdat ik graag een lichte soepele fiets wilde en ik deze na een jaar zoeken in de tweedehands markt niet heb kunnen vinden. Nu kan ik eindelijk weer 8 km fietsen naar een aardbeienkweker zonder volledig opgebrand te raken voor de rest van de dag. Hoe gaan jullie met dit soort dillema's om van in de tweedehands markt niet kunnen vinden wat je zoekt?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .