Ga naar inhoud

Kimie

Members
 • Items

  258
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Kimie won de laatste dag op 15 april 2022

Kimie had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

509 profielweergaven

Kimie's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

274

Reputatie

 1. Haar keutels zijn al zo vanaf dat we haar geadopteerd hebben in december 2020. Heb je wellicht een goed artikel over megacolon zodat ik wat meer juiste achtergrondinformatie kan opdoen voordat ik bij de DA kom?
 2. Een foto van miffy dr keutels, net vers. Miffy is de witte
 3. Hm het is wat met die kontjes van de konijnen. Hier met Miffy al sinds half december aan het tobben met een vies kontje. Het begon met een keutel aan haar staart en een keutel tussen haar poepertje en poot. Wij dachten, ach kan gebeuren. Voorzichtig weggehaald en daarna ging ze zich weer beter wassen. We zagen toen relatief wat nattere keutels dus maar weer gestopt met de opbouw van groenten (we waren op een half blaadje witlof voor twee konijnen). Eerdere pogingen met groenten gaven ook hommeles dus helaas... Met oud en nieuw heel veel vreemde keutels van allebei en ook weer aan haar staartje. Niet gek ook als je meteen in je keutels gaat zitten dachten wij. Dus Miffy weer gevangen en keutels verwijderd. Besloten dat we iedere dag even laten stokstaarten voor een brokje. En na anderhalve week was het weer raak. Maar in het donker geen succes om het weg te halen dus een dag later weer gevangen. Op dat moment besloten we, wellicht wat minder brokken. Brammetje was altijd duidelijk eerder klaar met eten, dus op dat moment de voerbak wegpakken. Gewogen wat over was en dat geminderd. (Mix van Beaphar en goedkope biks van 120 gram naar 100 gram voor 4 kilo konijn) Miffy ging weer volop 'kanonskogels' draaien en meer hooi eten. (Kanonskogels zijn miffy-keutels van 1,5-2cm ik vermoed charliekonijn) Helaas nu nog steeds met regelmaat een keutel of vier vastgeplakt als bonk tussen haar poepertje en staart. Ze eet bijzonder goed hooi en brokjes, dus daarin niets op te merken. Vandaag weer helemaal schoongemaakt en volgende week vrijdag een afspraak bij de DA voor vaccinatie dus dan vraag ik het ook zeker na. Maar zijn er nog tips van andere baasjes? Of zou ik toch groenvoer kunnen gaan geven waardoor ik de brokjes verder kan minderen zonder dat Brammetje tekort gaat komen? (Brammetje kan heel goed tegen gras dus dat stop ik m al regelmatig toe)
 4. Mijn ouders hadden twee konijnen, ze hadden een heerlijk ruim hok, helaas vanaf een jaar of 4 hebben ze het hok moeten splitsen ivm vechten. Ze zijn 10 en 12 geworden, ik heb ze ongeveer 6 en 8 jaar meegemaakt. Maar ik vond ze maar eng... Eten geven vond ik wel altijd leuk, aldus de fotos want ik weet het niet meer. Deze heb ik dan ook niet meegeteld, het waren echt mijn vaders huisdieren. Nu heb ik 3 jaar konijnen, waar ik heel blij mee ben!
 5. Kimie

  Sneeuw

  Hier waren er alleen hoopjes hagel en helaas geen sneeuw.
 6. Kimie

  Joris

  Heel veel sterkte!
 7. Ik zeg op mijn werk nog met regelmaat "heb ik dan echt alles uitgelegd voor Jan met de korte achternaam" Leerlingen snapten dit eerst niet, maar ondertussen weten ze wat ik bedoel. Of " hedde stopverf in oewe oren?" Leerlingen zijn regelmatig pannenkoeken en soms sukkels, maar dat zeg ik altijd met een lach en meestal doen ze ook iets grappigs. (Hout aan elkaar lijmen met iets teveel lijm, goed vasthouden en dan de vingers vasthebben zitten)
 8. Wat een lieve snoetjes! Hopelijk vinden ze snel een goed huisje 😊
 9. Brammetje en miffy waren rond vijf uur rustig en erg blij dat ik eten kwam brengen. Ook meteen het hok verschoond en hooi gegeven. Vanaf zes uur begon het hier met groter vuurwerk, maar alles gaat om beurten en met regelmaat een paar minuten niets. Brammetje schrok wel van een ratelband, maar zat direct daarna weer hooi te eten. De grasmaaier vindt hij enger 🤣
 10. Kimie

  Secret Santa 2022

  Nee, ik had vooral even tijd nodig. Ik kan je zeggen dat deze laatste weken voor de kerstvakantie erg chaotisch zijn op de middelbare school waar ik werk. Heel erg dankjewel voor het mooie gedicht en de leuke cadeautjes To!
 11. Kimie

  Secret Santa 2022

  In mijn woordzoeker moest ik Evee afstrepen, de oplossing was: Ot van de zee? Met honden die vernoemd worden naar walvissen en het vlakbij zee wonen zou het @Eveekunnen zijn. maar een denkkronkel in mijn hoofd vind Ot van de Zee een mooie cryptische omschrijving van @To van de Veluwe. Dus bij deze To ben jij mijn Secret Santa?
 12. Kimie

  Secret Santa 2022

  @Linke Fijn dat je het zo leuk vindt! Ik heb heel veel plezier gehad met het maken ervan. De konijntjes heb ik inderdaad zelf op mijn werk onder de lasersnijder gemaakt. Hint 4: Je hebt 5 konijntjes gevonden, twee dezelfde ( 2x de letter i in mijn naam) en 3 verschillende (Kme). Maar jouw oplossing vind ik ook heel creatief! De kaart is een replica van een schilderij dat ik gemaakt heb, maar ik kwam erachter dat ik die nog niet in hobbyhoekje had gezet dus dat doe ik nu nog even 😉
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .