Ga naar inhoud

Kimie

Members
 • Items

  283
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Kimie won de laatste dag op 15 april 2022

Kimie had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

606 profielweergaven

Kimie's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

301

Reputatie

 1. Wat een ontzettend mooie kleur vacht heeft bibbie! En prettig dat je weer in de gelegenheid bent om zo'n boefje een plekje te bieden 🙂
 2. Mijn Brammetje heeft ook wel eens een paar dagen waarop al het andere interessanter is dan eten. Dan leg ik steeds een paar brokjes neer zodat Miffy minder aan 1 stuk schrokt en Brammetje dus ook meer kansen heeft om te eten. Wat soms ook wil helpen is om ze tijdelijk in het nachthok te voeren in plaats van in de ren, dan is er ook minder afleiding.
 3. Beide kontjes zijn schoon (die van miffy niet helemaal wit, maar iig geen poep). Ze kwam opeens naar me toe dus ik kon haar pakken, meestal lukt dat alleen met zn tweeën, vandaar dat ik eerder zei dat vanmiddag te kunnen bekijken. Miffy wast zich nu alsof haar leven er vanaf hangt xD
 4. Miffy is niet het schoonste konijn, ik kan haar vanmiddag wel even oppakken om haar kontje goed te bekijken. Laten uittrekken tegen het hekje aan liet geen vieze onderkant zien. De kans is wel aanwezig dat miffy gisteravond net teveel brokjes had gegeten.
 5. Eigenlijk moest ik gisteren het hok helemaal poetsen, maar door de aanhoudende regen had ik dat toch maar verplaatst naar vandaag. Op de catcube willen ze wel eens een keuteltje leggen maar nu lag er een vieze bruine drab. Optimistisch als ik ben dacht ik oh dat zal wel een keutel zijn opgelost in de regen, totdat ik bedacht dat de catcube helemaal niet nat kan worden als het regent. Uiteindelijk vier plekken met natte bruine drab in het hok, echt zo vies en stinken.... nu is de vraag wie van de twee aan de diarree is. Ik verdenk Miffy, want die heeft vaker vreemde keutels. Aan hun gedrag is niets te merken, ze waren erg verontwaardigd over het schone hok en het verdwijnen van de catcube. Nu zitten ze samen hooi te eten alsof ze vanochtend vroeg niet al hooi en brokken hadden gehad. Kan ik dit rustig aankijken of raden jullie een DA bezoekje aan?
 6. Wat een lieverd was Foep! Dat zij nu maar vreugdevol op de regenboogbrug mag spelen. Heel veel sterkte Anna 🥀
 7. Super leuk! Grappig om te zien hoe 'bol' het kopje van een puppy is en dan even vergelijken met de mooie robuuste kop van Namu 😊 Erg benieuwd hoe Namu een klein broertje gaat vinden 🙂
 8. Kimie

  EC voeding

  Even een update: Brammetje zit sinds gisteren weer buiten bij Miffy en wat zijn ze blij! Uiteraard moesten ze wel even de rangorde bepalen, maar met het afsluiten van het nachthok, het verwijderen van de catcube en toilet was het zo voorbij. De laatste week was Brammetje al weer volledig zichzelf, inclusief ontsnappen en door de hele woonkamer binkies doen. Medicatie nam hij van mij goed aan, ik was dan ook iedere ochtend en avond heel voorspelbaar. Hopelijk blijft het nu buiten goed gaan met hem!
 9. Kimie

  EC voeding

  De vorige keer dat Brammetje een week binnen had gezeten ging het er best heftig aan toe met rijden en plukken uit elkaar trekken, althans ik vond het heftig om te zien. Dat duurde niet bijzonder lang maar kwam met vlagen een paar dagen terug. En nu heeft miffy ook nog lentekriebels 😅 Ik heb ze heel graag weer samen, zodat ze allebei steun hebben als er 'enge' baasjes langslopen. En weer samen avonturen kunnen beleven.
 10. Kimie

  EC voeding

  Maandag heeft Brammetje de laatste antibiotica en novacam gehad, dat vond ik wel heel spannend. Gelukkig hebben we nu weer een blij levendig konijn, zonder veranderingen sinds het stoppen. Vanaf vandaag de dosis meranox gehalveerd, toch ook weer spannend. De Beaphar brokken eet ie nog altijd niet, maar de versele laga gaat er goed in! Moet ik de kuur meranox volledig afmaken (twee weken nog) of zou een week ook genoeg zijn? En wanneer zou Brammetje naar buiten mogen? Dan komt ie weer samen met Miffy te zitten dus dat vind ik best een dingetje... Tips hierover zijn meer dan welkom!
 11. De eerste drie brokjes krijgen ze altijd uit de hand en de rest verspreid ik. Ik heb wel een voerbal, dat vind Brammetje geweldig speelgoed en dan eet Miffy alle brokjes op 😅 daar doe ik dan alleen miffy haar portie in en dan krijgt Brammetje later alles uit de hand.
 12. Wat een lastige samenloop 😞 hopelijk zie je vandaag op de babyfoon dat Ukkie stiekem wel eet. Ik duim voor je!
 13. Fijn dat ze weer eet! Hoeveel brokjes eet ze normaal ongeveer?
 14. Kimie

  EC voeding

  Het kwartje lijkt de goede kant op gevallen te zijn. Dinsdagavond, woensdag en donderdag at hij niets zelfstandig, dat vond ik wel echt lastig, want dan komt toch de twijfel naar boven, waar je goed aan zou doen. Donderdagavond lag er een vreemd poepje en hoorde ik zn buik borrelen een halfuur voordat ik dwangvoer zou gaan geven. En toen ging er weer hooi in als een malle, en na de medicijnen kwam er toch een hoeveelheid keutels uit en stank... Sinds gisteren rond een uur of 10 at hij ook weer brokken. Een kennis had versele laga daar maakte ik ook een soort brokkenpap van zodat ie het zelf zou eten ipv dwangvoer werkte helaas niet (brokken weken lukte mij niet van de Beaphar). Nu eet Brammetje wel de versele laga brokken maar niet de Beaphar die hij altijd at. Is dat een probleem? Nu hij alleen medicijnen hoeft kan ik m in zn ren laten zitten en is oppakken ook niet meer nodig, scheelt veel stress. Qua symptomen, kopje staat weer helemaal goed, en ik merk niets meer aan hem dat ie ziek zou zijn. Maandag zit de antibioticakuur erop en ook de novacamkuur, dan alleen nog meranox. Hopelijk blijft ie dan zo goed als nu.
 15. Voor dwangvoer heb ik een 15 ml spuit met lang uiteinde. Doordat dat deel net zo dik is als een medicatie spuitje gaat dat veel gemakkelijker. En ik doe altijd net iets meer water dan zou moeten, net dik genoeg dat het niet vanzelf het spuitje uitloopt. Dan kun je gecontroleerder doseren. Oh en lauw water scheelt nu bij Brammetje ontzettend veel in hoe graag hij slikt. Heel veel succes en sterkte met Ukkie!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .