Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 16-10-20 in all areas

 1. 4 points
  Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik vind dit zo briljant om naar te kijken 😂 filmpje is een beetje donker want ben mijn nieuwe camera nog aan het uittesten 😅 Dan ga ik nu even Mars leren hoe hij moet dweilen, tot later.
 2. 3 points
  Als er nou een trio uit was gekomen, kon je Pim Pam Pet spelen 😬
 3. 3 points
  Ik heb een ren gekocht! Of een volière eigenlijk, van 360 x 160, zoiets. Met een dicht gedeelte met een soort sluisje, en daarachter een ruimte die met een trapje goed dienst kan doen als nachthok. Mijn ex-man gaat er maandag naartoe om hem uit elkaar te halen, en dan hoop ik dat we hem maandagavond kunnen ophalen. Dan wil ik een extra laag tegels leggen op het terras, omdat daar veel wat water blijft staan, dus daar moet ik nu naar op zoek. En ik moet de achterkant dichtmaken dus ik moet gaas en hout kopen. Kortom, hij is nog niet meteen bewoonbaar. Maar morgen krijg ik een puppyren te leen van @Jamesthebunnybutler, dus de tijdsdruk is er vanaf.
 4. 2 points
  Lulhannes heb je er ook niet in staan zag ik 😜
 5. 2 points
  Ter aanvulling: De prijzen zijn gelijk aan castratie/sterilisatie kat, dat is ongebruikelijk omdat een konijn vaak meer narcose/medicatie nodig heeft en, in geval van de sterilisatie, de ingreep iets ingewikkelder/meer werk is. Echter vindt zij het neutraliseren van konijnen ontzettend belangrijk en daarom heeft ze er voor gekozen toch dezelfde tarieven aan te houden.
 6. 2 points
  45 ram/80 voedster bij de ene dierenarts en bij de andere was ik volgens mij 120 euro kwijt voor sterilisatie maar ik durfde het niet aan om op het bonnetje te kijken (meerdere dingen tegelijk afgerekend) 😂
 7. 2 points
  ik twijfel vaak wie wie beter begrijpt . want stampertje en de rosse en ook de bomma kon ik nooit bestrafen als ze iets fout deden want als je in de ogen kijk dan zie je en klein onschuldig lief konijntje en tegelijk denk het lief konijntje ik heb weer gewonnen .
 8. 1 point
  Nee, dat was voor mij één van de redenen om toen over te stappen. Op milde dagen was het echt vervelend om tampons in en uit te krijgen. Met die cups heb je dat niet. Al is het in het begin even oefenen hoe je hem goed in en uit krijgt, maar als je het trucje eenmaal hebt is het geen probleem meer. Tot nu toe dan haha! Morgen komen mijn nieuwe, dat gaat vast weer prima.
 9. 1 point
  Ja joh, zijn van siliconen, dus gewoon onder de kraan met wat zeep en aan het einde van je ongesteldheid even uitkoken. Na een tijdje verkleuren ze wel wat van het bloed natuurlijk, maar dan gooi je wat soda in het pannetje en zijn de verkleuringen ook weg. Denk dat die ik nu heb zo'n vijf jaar zijn meegegaan, misschien zelfs langer, ik weet het niet meer precies. Dat waren er twee, zodat ik elke dag een goed schoongemaakte kon pakken en kostten 15 euro per stuk. Scheelt dus ook flink in de kosten!
 10. 1 point
  Een leuke bal met rammelaar én een hersenwerk-spelletje:
 11. 1 point
  Veel leer-en leesplezier op het forum!
 12. 1 point
  @JacinthaBrehler wat een nostalgisch bakje waar ze uit eten 😄
 13. 1 point
  Wortel Witlof Boerenkool Ijsbergsla Veldsla Komkommer Peterselie Rucola Tijm
 14. 1 point
  Gewoon voorkomen door een leuk stelletje uit de opvang te halen 🙂 dan gebeuren dat soort dingen niet
 15. 1 point
  Heerlijk! 😍 Die prachtige rode lipjes staan je goed, Lumi. Succes, Mars, met dweilen! Niet stiekem eerst met de stofzuiger erover, want dan krijg je zo’n bende. 😉
 16. 1 point
  Heel toevallig heb ik een tijdje terug een slak zitten bestuderen in de tuin en er een Facebook discussie over geopend. Dat gat schijnt voor ademhaling te zijn. Je kunt het terugvinden op mijn fb, was een productieve middag 😆
 17. 1 point
  Ik ben er in ieder geval achter dat slakken geen oren hebben, dus dat kan het niet zijn 😉 Ik ga eens googlen of het de "pneumostoma" is hahaha.
 18. 1 point
  Ik geloof dat het de ademopening (pneumostoma) is. 😄
 19. 1 point
  Nee, hier zijn ze bruin met zwarte spikkels. 😂 Ze lijken hierop (foto van internet):
 20. 1 point
  Hah wij hebben gisteren ook de stroomkabel de grond in gedaan, maar die is nog niet aangesloten. Ik denk dat mijn konijnen dat hooi-tosti recept wel willen weten tegen die tijd 😉 Hier ook regelmatig slakken in de ren. Overal veel slakken in de omgeving op het moment! Tijdens het uitlaten van de hond, als het net een bui gedaan heeft, moet je gewoon oppassen waar je loopt!
 21. 1 point
  Ik was vorige maand voor mijn voedster ongeveer 150 euro kwijt, exclusief medicatie want die had ik nog. En geen nacontrole.
 22. 1 point
  Ik heb 202 euro betaald voor mijn voedster. Ik heb het bonnetje niet meer, maar gebit slijpen zat er ook bij in dus er gaat nog wat vanaf. Ik heb geen idee hoe duur gebit slijpen is. Ik gok rond de 80 euro. Verder zat er nog pijnstilling en de nacontrole bij in.
 23. 1 point
  Mijn konijntje, die op de foto's bedoel je? Ja ze wil altijd geaaid worden en bij ons liggen. Een beetje teveel soms 😉.
 24. 1 point
  Ik betaal in Tilburg bij den Herd 80 euro voor een ram. En daar zit de pijnstilling bij inbegrepen. Voedster hetzelfde verhaal, alleen die is 105/110 als ik me niet vergis.
 25. 1 point
  Een geheel wit konijn? "Blackie" natuurlijk! 😜🤣 Verder hou ik net als @Eefjevan ouderwetse namen, maar dan net anders: Lidewij, Hadewich, Hedwig, Machteld, Soetkin. Als het echt bij haar kleur moet passen: Blanche? Verder misschien nog Kiki, Bibi, Maartje, Saartje, Noortje?
 26. 1 point
  Wat heb ik hard gelachen!! Zo grappig!😂
 27. 1 point
  Ik heb een flesje, zal morgen is een bakje halen.
 28. 1 point
  Voor wie dacht dat konijnen een luizenleventje hebben bij ons...
 29. 1 point
 30. 1 point
  Ik ben intussen weer aan het klussen geweest. Ten eerste heb ik op julllie advies toch gaas onder het gras geplaatst. Ik merkte dat de zoden nog vrij los lagen dus ik heb rollen gaas gehaald en eronder geolaatst. Aan de achterkant heb ik het gaas aan de schutting gespijkerd en aan de voorkant zal het aan het hekje vast komen, geen ontsnappings mogelijkheden door de grond dus. Verder heb ik bij de Gamma een rechthoekige speciekuip gekocht welke ik zal ingraven zodat de konijntjes toch kunnen graven mochten ze dat willen. Intussen is het nachthok ook bijna af, uiteindelijke afmetingen zijn 60x120cm geworden. Het hokje staat op balken zodat ze niet rechtsteeks op de koude grond slapen. Met klep en deurtje voor gemakkelijk schoonmaken: Doorgang naar buiten: Ik moet nog scharnieren kopen voor de klep, en wat schuivjes om het deurtje te vergrendelen. Denken jullie dat ik nog ventilatie gaten langs de bovenkant moet maken? Of zou het dan te tochterig worden. Zomers kan ik eventueel de klep open laten en er een stuk gaas overheen maken. En zouden jullie het voer in het nachthok plaatsen of juist buiten?
 31. 1 point
  Zelfbediening is toch ook veel efficiënter? Dan hoeft het baasje zelf minder moeite te doen. 🙃
 32. 1 point
  Boefje! Maar ja, ze weten donders goed dat het ze weer vergeven is als ze één schattige blik laten zien 😉
 33. 1 point
  Altijd. Werkelijk altijd! Potjandorie! Zeg ik dan, dan kijkt hij zo op. Maar hij weet dat dat niet mag, en toch doen hé! Ongelofelijk!
 34. 1 point
  Wish-app openen als je je verveeld is heel gevaarlijk. Zélfs met maar 5% zicht kun je je een breuk shoppen blijkbaar 🤪
 35. 1 point
  Hubbel - 6 jaar Hubbel kwam, toen hij een maand of 10 oud was, bij ons als nieuw vriendje voor Diva, die haar vriendje Boris was verloren. Ik vond zijn stoere blik zo leuk op de foto van konijnenopvang Konijnenparadijs. Een effen zwart konijn met wat stoere plukjes op zijn kop. Toen ik hem in het echt zag vond ik hem eigenlijk wat klein. Er zat ook een grotere zwarte ram met vliegtuig-oren en we hebben het ook nog even geprobeerd met een grote witte met wat rode vlekken. Maar uiteindelijk ging toch dat 'kleine' (3,5 kilo😆) zwartje mee naar huis. En wat is het een geweldig mannetje! Met Diva ging het prima, maar met zijn huidige vrouwtje is het helemaal dikke mik! Hubbel is een ontzettend lief en zorgzaam mannetje voor zijn dames. Voor mensen is het een gezellig konijn die altijd om je heen loopt. Eén ding heeft hij een hekel aan; aaien. Hubbel heeft in het verleden heel vaak gasaanvallen gehad. Menig keer moest ik verstek laten gaan op bv. een verjaardag omdat ik thuis wilde blijven bij een zieke Hubbel. Inmiddels krijgt hij alleen nog graanvrije brok en sindsdien gaat het goed met Hubbel. Ik hoop dat we nog een poosje van dit prachtige konijn met zijn mooie rammenkop met dikke oren en stoere kraag kunnen genieten! Lientje - 5,5 jaar Lien was bijna 1 jaar oud toen ze bij ons kwam als nieuw vriendinnetje voor Hubbel, die zijn vriendinnetje Diva was verloren. Zij was één van de twee wat grotere dames die toen bij konijnenopvang Joy zaten. Hoewel ik na veel gezondheidsproblemen met Franse hangoren er eigenlijk geen meer wilde hebben, had mijn man voorkeur voor deze wildkleurige franse dame. En omdat ze een stuk kleiner (en daar door hopelijk gezonder) was dan de meeste fransen, besloten we om haar als eerste voor te stellen aan Hubbel bij de speeddate. Het was direct dikke mik tussen die twee en Lien mocht met Hubbel mee naar huis. Lien was een vrij bang konijn, maar inmiddels zijn wij echt maatjes. Ze is erg eenkennig en als er vreemden voor de ren staan is ze gauw weg. Maar ik kan echt alles met haar doen. Op dit moment moet ze dagelijks medicijnen i.v.m. mogelijk ec. Ze viel erg af, en onderzoek van urine, keutels, gebit, bloed en een röntgenfoto gaven geen oorzaak van het afvallen. Het dagelijks oppakken en medicijnen geven gaat probleemloos. Het is zo'n heerlijke gemakkelijke tante toos! Voor een frans al een dame op leeftijd volgens sommige fokkers. Hopelijk is ze nog een poosje samen met haar grote liefde Hubbel!
 36. 1 point
  Eloise 8,5 jaar (cremekleurig dwerghangoortje) Ik heb haar opgehaald bij het Knabbelhuis in Deurne. Ze was gevonden in een parkje in Deurne. Heel lang een bang konijntje geweest. Ze zat dan de hele tijd achter de bank (in de woonkamer), maar eenmaal vertrouwd met haar omgeving en haar dikke vriend Tobias is ze een vreselijk lief/ tam konijn. Ik hoop dat ze samen met Tobias nog heel lang bij zullen zijn. Tobias 8 jaar (chincillakleurige Nederlandse dwerghangoor) Tobias heb ik bij een fokker vandaan. Hij was overgebleven uit een nestje en met 11 weken heb ik hem opgehaald. De eerste tijd was hij alleen bij me en na zijn castratie heb ik een vriendinnetje voor hem bij dezelfde fokker gehaald. Dat was Olivia. Zij is helaas heel jong gestorven. Nu is hij al jaren samen met zijn liefste vriendin Eloise. Een heel hecht stel.
 37. 1 point
 38. 1 point
  De mooiste foto die ik van Koos heb..
 39. 1 point
  Misschien heeft een konijnenbende de lading onderschept..
 40. 1 point
  Vorig jaar heb ik van een goedkope oude TV-kast van de kringloop een nieuwe kooi voor mijn konijntjes gemaakt. Was erg leuk om te doen! Hij is iets anders geworden dan het ontwerpje, maar toch heel leuk 🙂 Er staat een grote ren voor en de onderkant is eigenlijk altijd open, maar het is handig als hij dicht kan met het schoonmaken van de ren. Mijn konijntjes hebben er veel plezier van en vinden het ook geweldig om zich onder de kast te verstoppen😂
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .