Spring naar bijdragen

stresskipje

Members
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

stresskipje last won the day on 3 December 2019

stresskipje had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

24 Uitstekend

Over stresskipje

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wij hebben als toiletbak voor onze franse hangoor de onderkant van een cavia kooi gebruikt. Die zal ook groot genoeg zijn voor een vlaamse reus. Wij wilden inderdaad ook een leuk schuilhuisje voor de grote konijnen, uiteindelijk een kattenhuisje gehaald bij de intratuin. Hij heeft drie ingangen en is groot genoeg voor beide grote konijnen om in te liggen, lijkt een soort 'holletje' en ze zijn er heel blij mee.
 2. Wij hebben inderdaad ook vinyl gehad, helaas hier geen succes want het was nog steeds veel te glad en ze aten de randjes op. Daarna inderdaad het ikea kleed van 10 euro gehad, maar met stofzuigen blijft er veel hooi/haar in hangen en op den duur gaat het kleed enorm pluizen. De konijnen gingen ook in het kleed graven en aten het op, het is synthetisch materiaal dus dat leek mij niet gezond. Uiteindelijk een mooi kleed gevonden bij de lidl: https://www.lidl-shop.nl/MERADISO-Katoenen-vloerkleed-140-x-200-cm-Grijs-wit-creme/p100262425001?mktc=shopping&gclid=CjwKCAiAhc7yBRAdEiwAplGxX5-82pKKZi7q7QZMBAYAjJouKROcvxPx9pLdQ2kOC2YUT4rpyoqCERoCB_YQAvD_BwE Katoenen kleden, goed overheen te stofzuigen, gaat niet pluizen, blijft niks in 'hangen', ze maken het op bepaalde plekjes wel kapot, maar heb het idee dat katoen toch net iets 'gezonder' is dan synthetisch materiaal. Ben er heel tevreden over! Ze zien er wel leuk uit en de konijnen hebben voldoende grip.
 3. Mijn ram zoemt inderdaad ook! Als we dan naar zijn ren liepen, ging hij zoemen, rondjes rennen, binkies maken en dan kwam hij naar ons toe en ging hij liggen om geaaid te worden. Hij knort ook met eten. Hij zoemt ook soms als hij vlak bij mijn voedster is. Combinatie tussen hormonen en enthousiasme haha, ik vind het wel leuk! Het is wel minder geworden sinds castratie.
 4. Ook heel schattig om te zien!
 5. Ja ze hebben allemaal een ren inderdaad alleen die grenzen aan elkaar. Heb er nu een dekentje tussen gedaan zodat ze elkaar niet zien en dat werkt wel! Nog even een update, Saartje is helemaal verliefd op Coco! Nadat ze was bijgekomen van haar ritje naar de opvang / weekje later ging ze steeds zelf even langs Coco om te snuffelen. We hadden ze helemaal gescheiden; Saartje in de woonkamer en Coco in de badkamer die grenst aan de gang met de deur open en een renpaneel ervoor. Wij hadden Saartje loslopen in de kamer en nu ging ze de gang verkennen, steeds iedere avond weer naar Coco om door het hek te snuffelen. Daarna hadden wij Coco op de bank om te knuffelen (vindt hij wonderbaarlijk genoeg heel fijn), loopt Saartje weer via de woonkamer/gang naar Coco’s verblijf, allemaal spelen en snuffelen. Uiteindelijk na een paar dagen het hekje verwijderd voor Coco’s verblijf. Saartje kwam weer op bezoek, ze vond het spannend maar kwam steeds op hem af. Coco reed nog wel maar nu liep ze gewoon weg als ze het beu was, niet gillen, sowieso nooit agressie. Uiteindelijk ging ze zo vaak/iedere keer ‘op bezoek’ dat ik ze samen heb laten zitten en nu zijn ze helemaal in love. Koppies bij elkaar, wassen, tegen elkaar aan liggen, samen eten, dus de koppeling is so far goed aan het gaan!!
 6. Ja heel erg fijn! Hubble en Pieter zitten nu naast Saartje met een hoog hek ertussen en gaas. Ging op zich wel goed, maar als we Saartje dan loslaten in de woonkamer dan gaan Pieter en Hubble dus af en toe vechten, heel vervelend! Gisteren zat Pieter door het hek aan Saartje te snuffelen, kwam Hubble ook kijken en geeft Pieter opeens een knauw naar haar neusje, bloeden, echt zielig 😞 Gelukkig is ze snel genoeg weggerend dat er geen hap uit is ofzo, dus denk dat we voortaan maar een dekentje over het hek doen zodat ze elkaar niet opfokken.
 7. Geeft ook eigenlijk niet haha, maar ze zijn wel super mooi! 😄 Ik vond hem een beetje op een mini Wener lijken vandaar!
 8. @Pablo&Lola Dankjewel!! :D jouw konijnen zijn ook echt super mooi! Wat voor ras is de linkse witte? @Piku Ja ze gaan hier standaard allemaal 's middags in broodjes modus en ziet er super grappig uit haha!
 9. Saartje met haar ‘I am the queen’ look 😛
 10. Onze nieuwe ram Coco is ook wel stoer 😎 haha
 11. Ja het gaat inderdaad om Saartje met een nieuwe ram. Pieter en Hubble hebben we uiteindelijk samen gehouden inderdaad :) We kunnen Saartje en de nieuwe ram wel echt gescheiden houden, ze zitten in andere ruimtes.
 12. Wij hebben ook de onderkant van een cavia kooi gebruikt en daaromheen een houten frame en hooiruif
 13. En het verblijf van ons andere koppeltje 🙂 ! Die katoenen kleden op de vloer zijn wel erg fijn, niet duur en makkelijk te stofzuigen!
 14. Het binnenverblijf van Saartje, nog een beetje kaal, was net opgeruimd dus normaal liggen er nog wat meer speeltjes en sloopdingen. Die wc bak met hooiruif erboven hebben we zelf gemaakt en dat helpt heel erg met de ‘hooi rotzooi’ :)!
 15. Dank voor jullie reacties! Hij maakt inderdaad zodra hij ons of een ander konijn (of eigenlijk alles wat leeft en beweegt) ziet een zoemend geluid, de hele tijd, hij draait ook rondjes om onze armen en benen. Het is wel een stuk minder als 2,5 week geleden, maar we houden ze inderdaad nog 3/4 weken apart en dan gaan we het nog een keer proberen want heb het idee dat het verder qua karakter wel klikt. We hadden ze inderdaad op haar territorium gezet zodat ze wat minder bang zou zijn, de rit naar de opvang, vreemde geluiden en omgeving hadden haar al heel bang gemaakt en ze gedroeg zich daardoor ook anders, maar we brengen ze wel weer naar de opvang voor hulp en neutraal terrein en als het echt niet klikt, kunnen we hopelijk een maatje ruilen in de opvang, maar hoop niet dat het hoeft!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .