Spring naar bijdragen

stresskipje

Members
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

stresskipje last won the day on 3 December

stresskipje had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

13 Goed

Over stresskipje

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja heel erg fijn! Hubble en Pieter zitten nu naast Saartje met een hoog hek ertussen en gaas. Ging op zich wel goed, maar als we Saartje dan loslaten in de woonkamer dan gaan Pieter en Hubble dus af en toe vechten, heel vervelend! Gisteren zat Pieter door het hek aan Saartje te snuffelen, kwam Hubble ook kijken en geeft Pieter opeens een knauw naar haar neusje, bloeden, echt zielig 😞 Gelukkig is ze snel genoeg weggerend dat er geen hap uit is ofzo, dus denk dat we voortaan maar een dekentje over het hek doen zodat ze elkaar niet opfokken.
 2. Geeft ook eigenlijk niet haha, maar ze zijn wel super mooi! 😄 Ik vond hem een beetje op een mini Wener lijken vandaar!
 3. @Pablo&Lola Dankjewel!! :D jouw konijnen zijn ook echt super mooi! Wat voor ras is de linkse witte? @Piku Ja ze gaan hier standaard allemaal 's middags in broodjes modus en ziet er super grappig uit haha!
 4. Saartje met haar ‘I am the queen’ look 😛
 5. Onze nieuwe ram Coco is ook wel stoer 😎 haha
 6. Ja het gaat inderdaad om Saartje met een nieuwe ram. Pieter en Hubble hebben we uiteindelijk samen gehouden inderdaad :) We kunnen Saartje en de nieuwe ram wel echt gescheiden houden, ze zitten in andere ruimtes.
 7. Wij hebben ook de onderkant van een cavia kooi gebruikt en daaromheen een houten frame en hooiruif
 8. En het verblijf van ons andere koppeltje 🙂 ! Die katoenen kleden op de vloer zijn wel erg fijn, niet duur en makkelijk te stofzuigen!
 9. Het binnenverblijf van Saartje, nog een beetje kaal, was net opgeruimd dus normaal liggen er nog wat meer speeltjes en sloopdingen. Die wc bak met hooiruif erboven hebben we zelf gemaakt en dat helpt heel erg met de ‘hooi rotzooi’ :)!
 10. Dank voor jullie reacties! Hij maakt inderdaad zodra hij ons of een ander konijn (of eigenlijk alles wat leeft en beweegt) ziet een zoemend geluid, de hele tijd, hij draait ook rondjes om onze armen en benen. Het is wel een stuk minder als 2,5 week geleden, maar we houden ze inderdaad nog 3/4 weken apart en dan gaan we het nog een keer proberen want heb het idee dat het verder qua karakter wel klikt. We hadden ze inderdaad op haar territorium gezet zodat ze wat minder bang zou zijn, de rit naar de opvang, vreemde geluiden en omgeving hadden haar al heel bang gemaakt en ze gedroeg zich daardoor ook anders, maar we brengen ze wel weer naar de opvang voor hulp en neutraal terrein en als het echt niet klikt, kunnen we hopelijk een maatje ruilen in de opvang, maar hoop niet dat het hoeft!
 11. stresskipje

  Bange voedster

  Hallo, Onze voedster van 5 maanden oud is nog op zoek naar een maatje. We hebben nog een gecastreerde ram apart zitten en hebben ze meegenomen naar een opvang om te kijken of het samen zou gaan. De gecastreerde ram is 9 maanden en is 2,5 week geleden gecastreerd. Ons rammetje was ontzetten enthousiast. Kwam op haar af, snuffelen, wassen, maar ook nog heel veel rijden. Onze voedster liet het allemaal toe, maar zat er wel een beetje stilletjes bij. Ineengedoken als een broodje. Als de ram weer wegliep om de omgeving te ontdekken, ging zij weer bewegen, dan kwam de ram weer op haar af en ging weer rijden en dan zat ze weer stil. Aangezien ze niet agressief deden en we onze voedster wat meer zelfvertrouwen wilde geven, hebben we ze naar huis gebracht en samen gezet op haar terrein. Dit keer ben ik er bij gaan zitten. Beide konijnen gingen rustig liggen. Als het rammetje rustig lag, kwam ook de voedster bij hem snuffelen. Nu het probleem. Als het rammetje aan het rijden is en niemand grijpt in (tot nu toe hebben we hem als hij wat lang door bleef gaan weggeduwd van 'zo is het wel genoeg') dan gaat onze voedster gillen van angst en rent ze weg. Wij ontzettend geschrokken, maar geen wond te bekennen!! Komt dit nog goed? Ik vind zelf het ontzettend eng als ze aan het gillen is dus heb ze daarna apart gezet. Wat kunnen we nu nog doen? Heeft dit kans van slagen?
 12. stresskipje

  Vlaamse reus of Wener?

  Dag allemaal, Wij hebben een franse hangoor voedster en zoeken binnenkort een vriendje voor haar. Wij houden van grote konijnen en zitten te twijfelen tussen een vlaamse reus en een wener. Onze franse hangoor is erg relaxt en aanhankelijk en ligt vaak lekker te slapen met zo nu en dan haar gekke 10 minuten. Mijn vriend zou graag een aanhankelijk, maar toch iets 'actiever' konijn erbij willen. Die haar als het ware een beetje 'meetrekt' om lekker de kamer door te huppelen en bij ons te komen kijken. Vandaar de wener, van wat ik begreep is een wener toch iets actiever, maar nog steeds aanhankelijk? Ik weet dat het per konijn verschilt, maar vroeg het me toch af wat de 'algemene' verschillen zijn in karakter. Daarnaast hebben we dan twee aparte koppeltjes en is het in onderhoud best wel wat opruim werk! Daarbij dacht ik dat een vlaamse reus ook een stuk meer voer etc. nodig had en ook een grotere hoeveelheid keutels/plas haha. Dus misschien is een wener wat dat betreft iets makkelijker/goedkoper qua zorg/opruimen? Ik hoor graag of er mensen zijn die beide rassen hebben gehad en er wat over kunnen vertellen? Klopt het dat de kans dat de koppeling slaagt tussen voedster en ram zo'n 99% is? Ik kan namelijk geen weners vinden in de opvang. Behalve wellicht dierenhandel hoogendoorn, geen opvang, maar daar is wel de mogelijkheid te koppelen. Ik vind het ook lastig om een plek te vinden waar ik een (witte) wener zou kunnen aanschaffen. Het liefste zou ik een witte wener willen hebben, blauwgrauw of haaskleur vind ik ook mooi. Vaak zie je toch de blauwe variant.
 13. Even een update. We hebben samen besloten haar te houden en tzt een nieuw vriendje voor Saartje te zoeken. Woensdag wordt Hubble geholpen, wilde dat zo snel mogelijk want ze sproeit momenteel alles onder. Hek van 1 meter hoog besteld en we gaan er gaas tegenaan doen. Daarna kijken we wel even hoe het uitpakt. Saartje laten we even lekker bijkomen. Nog even een vraagje of mijn ren groot genoeg is voor 2 NHD's. De tape is waar de hekjes ongeveer komen. Het is ongeveer 1,60m x 2,40m. Wellicht dat tzt de kooi zelf nog weg kan.. maar het is wel hun thuisje en veilige haven denk ik!
 14. Fijn om te horen dat het bij jou zo werkt in ieder geval! De eerste dagen hadden wij de woonkamer in tweeën verdeeld met een hek. Probleem is dat Hubble dan vervolgens continu aan het ijsberen is langs het hek, overal keutelt en sproeit en de staart flink omhoog doet. Saartje kwam nieuwsgierig even snuffelen, maar Hubble probeerde toch aan te vallen door het hek heen, waardoor Saartje weer schrok. Op dit moment zitten Pieter en Hubble samen in een hok en zelfs als Hubble dan Saartje van een afstandje ziet is ze alert, gaat ze graven, rijden en soort van bijten (zonder bloed/verwondingen) in mijn ram. Ook wordt ze nu chagrijnig omdat ze dus niet de hele woonkamer meer voor zichzelf heeft. Gaat ze aan het hok knagen en mij ook bijten.
 15. Ja precies, ik weet in ieder geval wat ik verkeerd heb gedaan en hoe het vooral niet moet! Helaas kan ik dit niet terugdraaien, maar heb er van geleerd. Vaak heb ik het idee dat karakter soms nog belangrijker is dan het geslacht. Rammetje en nieuwe voedster zijn allebei heel erg relaxt en rustig. Het rammetje is opgegroeid op een soort boerderij waar continu andere dieren en gillende kinderen er mee in de weer waren, dus die is wel wat gewend. Toen ik Pieter en Hubble voor het eerst bij elkaar zette was het ook gillen, rollen over de vloer enz. maar die zijn nu echt een verliefd stelletje. Ik heb er over nagedacht om de meubels wat te verschuiven en in de hoek een ren te plaatsen voor Pieter en Hubble met een hek van 1 meter hoog. Dan wilde ik Saartje en haar vriendje vrij in de kamer laten lopen (zij is een franse hangoor dus heeft wat meer ruimte nodig dan een dwergkonijn). Ik maak mij dan wel over twee dingen erg zorgen. Ten eerste dat ze elkaar wel kunnen ruiken door het hek heen, gaat dit stress opleveren? Zal Hubble toch over dat hek van 1 meter kunnen springen? Kunnen ze elkaar aanvallen door het hek, ook als ik er gaas voor span? Ten tweede zullen Saartje + vriendje het meeste in de woonkamer zijn en Hubble en Pieter vooral in de ren. Nu zal Pieter dan geen probleem vinden, maar Hubble is echt een konijn dat gelukkig wordt van heel veel ruimte. Ben dus bang dat zij zich zal gaan vervelen in een ren waarbij ze af en toe even in de kamer kan rondlopen. * Twee aparte rennen past helaas niet goed in de woonkamer. Daarnaast vind ik dat dan sneu voor beide koppels dat ze niet vrij kunnen rondlopen. We hebben geen tuin en verder in het huis eigenlijk geen ruimte.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .