Spring naar bijdragen

stresskipje

Members
 • Aantal bijdragen

  20
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

stresskipje last won the day on 3 December 2019

stresskipje had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

23 Uitstekend

Over stresskipje

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Mijn ram zoemt inderdaad ook! Als we dan naar zijn ren liepen, ging hij zoemen, rondjes rennen, binkies maken en dan kwam hij naar ons toe en ging hij liggen om geaaid te worden. Hij knort ook met eten. Hij zoemt ook soms als hij vlak bij mijn voedster is. Combinatie tussen hormonen en enthousiasme haha, ik vind het wel leuk! Het is wel minder geworden sinds castratie.
 2. Ook heel schattig om te zien!
 3. Ja ze hebben allemaal een ren inderdaad alleen die grenzen aan elkaar. Heb er nu een dekentje tussen gedaan zodat ze elkaar niet zien en dat werkt wel! Nog even een update, Saartje is helemaal verliefd op Coco! Nadat ze was bijgekomen van haar ritje naar de opvang / weekje later ging ze steeds zelf even langs Coco om te snuffelen. We hadden ze helemaal gescheiden; Saartje in de woonkamer en Coco in de badkamer die grenst aan de gang met de deur open en een renpaneel ervoor. Wij hadden Saartje loslopen in de kamer en nu ging ze de gang verkennen, steeds iedere avond weer naar Coco om door het hek te snuffelen. Daarna hadden wij Coco op de bank om te knuffelen (vindt hij wonderbaarlijk genoeg heel fijn), loopt Saartje weer via de woonkamer/gang naar Coco’s verblijf, allemaal spelen en snuffelen. Uiteindelijk na een paar dagen het hekje verwijderd voor Coco’s verblijf. Saartje kwam weer op bezoek, ze vond het spannend maar kwam steeds op hem af. Coco reed nog wel maar nu liep ze gewoon weg als ze het beu was, niet gillen, sowieso nooit agressie. Uiteindelijk ging ze zo vaak/iedere keer ‘op bezoek’ dat ik ze samen heb laten zitten en nu zijn ze helemaal in love. Koppies bij elkaar, wassen, tegen elkaar aan liggen, samen eten, dus de koppeling is so far goed aan het gaan!!
 4. Ja heel erg fijn! Hubble en Pieter zitten nu naast Saartje met een hoog hek ertussen en gaas. Ging op zich wel goed, maar als we Saartje dan loslaten in de woonkamer dan gaan Pieter en Hubble dus af en toe vechten, heel vervelend! Gisteren zat Pieter door het hek aan Saartje te snuffelen, kwam Hubble ook kijken en geeft Pieter opeens een knauw naar haar neusje, bloeden, echt zielig 😞 Gelukkig is ze snel genoeg weggerend dat er geen hap uit is ofzo, dus denk dat we voortaan maar een dekentje over het hek doen zodat ze elkaar niet opfokken.
 5. Geeft ook eigenlijk niet haha, maar ze zijn wel super mooi! 😄 Ik vond hem een beetje op een mini Wener lijken vandaar!
 6. @Pablo&Lola Dankjewel!! :D jouw konijnen zijn ook echt super mooi! Wat voor ras is de linkse witte? @Piku Ja ze gaan hier standaard allemaal 's middags in broodjes modus en ziet er super grappig uit haha!
 7. Saartje met haar ‘I am the queen’ look 😛
 8. Onze nieuwe ram Coco is ook wel stoer 😎 haha
 9. Ja het gaat inderdaad om Saartje met een nieuwe ram. Pieter en Hubble hebben we uiteindelijk samen gehouden inderdaad :) We kunnen Saartje en de nieuwe ram wel echt gescheiden houden, ze zitten in andere ruimtes.
 10. Wij hebben ook de onderkant van een cavia kooi gebruikt en daaromheen een houten frame en hooiruif
 11. En het verblijf van ons andere koppeltje 🙂 ! Die katoenen kleden op de vloer zijn wel erg fijn, niet duur en makkelijk te stofzuigen!
 12. Het binnenverblijf van Saartje, nog een beetje kaal, was net opgeruimd dus normaal liggen er nog wat meer speeltjes en sloopdingen. Die wc bak met hooiruif erboven hebben we zelf gemaakt en dat helpt heel erg met de ‘hooi rotzooi’ :)!
 13. Dank voor jullie reacties! Hij maakt inderdaad zodra hij ons of een ander konijn (of eigenlijk alles wat leeft en beweegt) ziet een zoemend geluid, de hele tijd, hij draait ook rondjes om onze armen en benen. Het is wel een stuk minder als 2,5 week geleden, maar we houden ze inderdaad nog 3/4 weken apart en dan gaan we het nog een keer proberen want heb het idee dat het verder qua karakter wel klikt. We hadden ze inderdaad op haar territorium gezet zodat ze wat minder bang zou zijn, de rit naar de opvang, vreemde geluiden en omgeving hadden haar al heel bang gemaakt en ze gedroeg zich daardoor ook anders, maar we brengen ze wel weer naar de opvang voor hulp en neutraal terrein en als het echt niet klikt, kunnen we hopelijk een maatje ruilen in de opvang, maar hoop niet dat het hoeft!
 14. stresskipje

  Bange voedster

  Hallo, Onze voedster van 5 maanden oud is nog op zoek naar een maatje. We hebben nog een gecastreerde ram apart zitten en hebben ze meegenomen naar een opvang om te kijken of het samen zou gaan. De gecastreerde ram is 9 maanden en is 2,5 week geleden gecastreerd. Ons rammetje was ontzetten enthousiast. Kwam op haar af, snuffelen, wassen, maar ook nog heel veel rijden. Onze voedster liet het allemaal toe, maar zat er wel een beetje stilletjes bij. Ineengedoken als een broodje. Als de ram weer wegliep om de omgeving te ontdekken, ging zij weer bewegen, dan kwam de ram weer op haar af en ging weer rijden en dan zat ze weer stil. Aangezien ze niet agressief deden en we onze voedster wat meer zelfvertrouwen wilde geven, hebben we ze naar huis gebracht en samen gezet op haar terrein. Dit keer ben ik er bij gaan zitten. Beide konijnen gingen rustig liggen. Als het rammetje rustig lag, kwam ook de voedster bij hem snuffelen. Nu het probleem. Als het rammetje aan het rijden is en niemand grijpt in (tot nu toe hebben we hem als hij wat lang door bleef gaan weggeduwd van 'zo is het wel genoeg') dan gaat onze voedster gillen van angst en rent ze weg. Wij ontzettend geschrokken, maar geen wond te bekennen!! Komt dit nog goed? Ik vind zelf het ontzettend eng als ze aan het gillen is dus heb ze daarna apart gezet. Wat kunnen we nu nog doen? Heeft dit kans van slagen?
 15. stresskipje

  Vlaamse reus of Wener?

  Dag allemaal, Wij hebben een franse hangoor voedster en zoeken binnenkort een vriendje voor haar. Wij houden van grote konijnen en zitten te twijfelen tussen een vlaamse reus en een wener. Onze franse hangoor is erg relaxt en aanhankelijk en ligt vaak lekker te slapen met zo nu en dan haar gekke 10 minuten. Mijn vriend zou graag een aanhankelijk, maar toch iets 'actiever' konijn erbij willen. Die haar als het ware een beetje 'meetrekt' om lekker de kamer door te huppelen en bij ons te komen kijken. Vandaar de wener, van wat ik begreep is een wener toch iets actiever, maar nog steeds aanhankelijk? Ik weet dat het per konijn verschilt, maar vroeg het me toch af wat de 'algemene' verschillen zijn in karakter. Daarnaast hebben we dan twee aparte koppeltjes en is het in onderhoud best wel wat opruim werk! Daarbij dacht ik dat een vlaamse reus ook een stuk meer voer etc. nodig had en ook een grotere hoeveelheid keutels/plas haha. Dus misschien is een wener wat dat betreft iets makkelijker/goedkoper qua zorg/opruimen? Ik hoor graag of er mensen zijn die beide rassen hebben gehad en er wat over kunnen vertellen? Klopt het dat de kans dat de koppeling slaagt tussen voedster en ram zo'n 99% is? Ik kan namelijk geen weners vinden in de opvang. Behalve wellicht dierenhandel hoogendoorn, geen opvang, maar daar is wel de mogelijkheid te koppelen. Ik vind het ook lastig om een plek te vinden waar ik een (witte) wener zou kunnen aanschaffen. Het liefste zou ik een witte wener willen hebben, blauwgrauw of haaskleur vind ik ook mooi. Vaak zie je toch de blauwe variant.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .