Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

  1. Vandaag
  2. Hey Panpoen, thnx!!! Het lijkt idd nu, nu bij het harde stukje zelf weg heeft gebeten, op een wondje dat aan het helen is. Met nog een verdikking eronder maar dat kan dan die klier zeker zijn.. Ben benieuwd hoe het over een paar dagen is 🙌🏻🙌🏻
  3. Zal het mijn man vertellen. Die schrok ervan dat hij er niet over had nagedacht. Mij leek het logisch, maar goed, het is ook eten uit mijn achtergrond. Tja, als ik het doe eten ze alles. Ik denk echt dat hij het raar snijdt ofzo. Scarlett houdt van alles waar ze flink op kan knagen als het gaat om groenvoer. Hoe harder, hoe beter, het liefst kontjes. Ik vind dat wel fijn, want aan hout is Lodewijk juist de knager en zij veel minder. Sowieso merken wij hier gewoon dat de konijnen vaak anders op mij reageren dan op hem. Sommige dingen zijn slecht gedrag van mijn man, zoals tegen Lodewijk praten en zijn naam roepen, terwijl hij binnen staat. En dan vervolgens verbaasd zijn dat Lodewijk nauwelijks op zijn naam reageert als hij hem roept. Ik zei hem al: je zegt zijn naam gemiddeld 20x per dag, zonder de deur open te doen voor hem of naar buiten te komen. Ik zou er ook klaar mee zijn. 😆
  4. Echt? Nooit bij stilgestaan 🫣dan krijgen ze hier dus weleens meer dan 1 soort kool in hun groenten schotel 😅 Hier hebben we dat met de cavia’s 😅 die eten alleen witlof blaadjes en geen stukjes 😂 Ik heb van de week eens rucola gekocht. Maar ze geven er hier niet om. Hier laten ze de rucola ook liggen. Veldsla, eikenblad sla en Romeinse sla vinden ze wel lekker.
  5. Smalle Weegbree. Super lastig te krijgen, maar nu dus gevonden, bij een plantencentrum die veel inheemse soorten verkoopt. Ze worden nu veel onbespoten verkocht voor de bijen, dus volgens mijn mama ging het hard. Ze had een paar weken geleden gehoord dat ze wat hadden besteld. Brede weegbree kan je nauwelijks vinden.
  6. Verkopen ze weegbree in een tuincentrum? Voor de meeste mensen is het onkruid 😂
  7. 🎉 Jippie! Mijn mama heeft smalle weegbree planten gevonden. Ze belde om te controleren of het de juiste plantsoort is. Ze neemt er 2 mee. Eentje bloeit al bijna, de ander is nog laag. Dan kan ik ze handig planten in de konijnentuin (1) en de ander hoog, zodat die blijft leven 😛 Hoor ik zo half het gesprek met die Mw. van het plantencentrum: * Ja, het is voor de konijnen * Nee, dat mogen ze eten * Ja, ik kocht het ook niet voor mijn konijn 🫣 (Pluis at nauwelijks planten) Implicatie was geloof ik dat ik onze konijnen gruwelijk verwen... Ach ja... er zijn ergere dingen om beschuldigd van te worden. 🤣😅.
  8. Er is weer ontzettend veel besteld (gelukkig was ik er nu wel op voorbereid 😂) Ik ga mijn best doen alles vandaag en morgen op de post te doen 🙂 Het kan zijn dat er qua kruiden nog wat op voorraad komt, maar het is echt aan het einde dus van sommige dingen moet ik dan eerst even het laatste restje verpakken en wegen, en dat gewicht specifiek online zetten. Dat voorkomt teleurstelling.
  9. Ik heb nog wel een extra rand voor die toiletbak liggen, maar de toiletbak zelf is echt op nu 😅
  10. Hier is witlof alleen niet geliefd als mijn man het bakje heeft klaargemaakt. @To van de Veluwe. Grappig dat die van jou dat ook zo zien. Op 1 of andere manier vinden we dan soms zelfs 's morgens nog stukjes. Als ik de witlof echter heb klaargemaakt, gaat alles schoon op. Ik vraag me af of hij het anders snijdt of een minder goede verdeling maakt dan ik met de verschillende soorten groenten. Vanuit de tuin krijgen ze ook nog wel af en toe wat, maar nog niet zoveel als ik zou willen. Maar goed, de natuur is heel raar gelopen de afgelopen weken. En ik moet 350 gram overbruggen.
  11. Heel veel sterkte. ❤️. Afscheid nemen is altijd hard, maar ik denk ook dat dit de juiste beslissing is.
  12. Wat voor vacht heeft je konijn? Langharig, kortharig, angora of teddy widder? Wat zie je precies in de vacht? Bij kortharige konijnen met een goede vacht, zie je bij verharing het liefst losse haren en vaak bij de wangen plukjes. Als die plukjes gaan uitsteken kun je ze zo eruit halen en zie je vaak 1 bobbel en veel haren eraan vast. Sommige konijnen hebben ook van die vlassige plukjes bij de ondervacht. Die zijn vaak lastiger te verwijderen. Bijna geen enkel konijn is fan van borstelen en ook niet van met de hand plukken. Ze lopen vaak weg of bijten soms zelfs de borstel. Je kan ze er een beetje in trainen, o.a. met snoepjes, brokjes of groenvoer. Dan moet het wel zo zijn dat de borstel klopt. Voor het werk: je krijgt er haren moeiteloos mee los en voor hen, het blijft niet steken en pijn doen. Teveel borstelen is ook slecht, dan kan de verharing telkens gestimuleerd worden en dat wil je niet. Andere opties zijn: Met natte handen aaien plekken waar haar aan blijft zitten neerzetten, zoals wilgentunnels e.d. voer verbeteren De vraag is dus vooral: wat zie je nu in de verharing en in de vacht gebeuren.
  13. Gisteren
  14. Ik heb je even geholpen met de uitverkoop 😉. Als je toevallig achterin een stelling nog toiletbakken 42 cm tegenkomt dan hoor ik het graag.
  15. Het gebeurt eigenlijk wel vaak dat darmproblemen binnen 3 a 4 uur opgelost zijn. Zeker als je massage goed toepast. Wat je omschrijft klinkt als pijn, weet je 100% zeker dat het uit het spijsverteringskanaal komt? Je schrijft over een ze, dus dan wil ik altijd weten, is ze gecastreerd? Urinewegproblemen of iets met de galweg doen mij ook denken aan koliek pijnen. Naast verharing perioden zijn dingen als een weersomslag ook redenen voor dit soort klachten. Als je uitgaat van een oorzaak in het spijsverteringskanaal. Hoe is het uiterlijk van je konijn? Er zijn bepaalde kleuren en tekeningen die gevoeliger zijn voor darmproblemen. Wees je bewust dat het heel lang goed kan gaan, uiteindelijk, zeker op latere leeftijd wordt herstel wel steeds moeilijker. 7 vind ik nog niet zo oud om de dierenarts te mijden, natuurlijk moet je altijd kijken, wat weegt zwaarder? Maar het steeds terugkeren is niet normaal, dan wil je toch een keer weten waar het vandaan komt. Wat je zou kunnen proberen is om een volgende keer binnen een uur hooguit 2 uur bij de dierenarts terecht te kunnen. Dan direct een röntgenfoto laten maken. Dit is het enige wat ik kan bedenken om inzicht te krijgen. Weet je zelf een beetje wat waar zit in een konijnen buik? Als je masseert, wat voel je dan? Zijn er plekken waar je konijn reageert?
  16. Persoonlijk denk ik altijd: hoe zou het met dit konijn in de natuur gegaan zijn? Dan weet ik het antwoord. Wij hebben twee keer ook te lang gewacht met het in laten slapen van een hond. Beide keren verstopte de hond zich. Een keer onder struiken (hond van mijn schoonvader) en konden we hem eerst niet vinden en één achter de koelkast. Die laatste was onze hond. En hij huilde als een wolf. Ze verstopten zich om te sterven. Toen wisten we wat we moesten doen. Sterkte.
  17. Je had een typfout staan in jouw titel, dus het was even heel verwarrend. Maar je bedoelde vachtproblemen in plaats van vochtproblemen. Lastig dat ook de konijnentrimmer je niet heeft kunnen helpen. Kun je aangeven welke borstels je al geprobeerd hebt?
  18. Hier sluit ik me bij aan. Ik ben vrijwilliger bij een konijnenopvang en wij koppelen eigenlijk alleen ram+voedster, maar soms zitten er bijzondere gevallen tussen die toch beter matchen met hetzelfde geslacht of in jouw geval als niet duidelijk is wat het geslacht eigenlijk überhaupt is. En kies inderdaad voor een opvang die zowel rammen als voedsters castreert, dan neem je alle risico weg. Ik zou wel naar een echte konijnenopvang gaan, en niet naar een dierenasiel dat ook konijnen heeft. Hier is zeker een koppelvakantie nodig i.p.v. enkel speeddaten. Misschien moet je hier wat verder voor rijden, maar in dit geval lijkt me dat wel beter, tenzij je zelf heel veel ervaring hebt met het koppelen van konijnen.
  19. Kun je een verband zien tussen de momenten van buikpijn en dat ze verhaard, dus met name in voorjaar en najaar bij het wisselen van zomer- naar wintervacht en andersom? Voeding klinkt verder het meest logisch, maar je geeft zelf al aan daar geen verband mee te kunnen vinden.
  20. Bedankt voor de reacties, wij hadden ons besluit vandaag genomen om hem te laten inslapen, maar het helpt om hier te lezen dat anderen dezelfde beslissing zouden nemen. Het is een ontzettend lastige keuze, je weet nooit zeker of het de juiste is. Wij gaan afscheid nemen, bedankt voor jullie advies.
  21. Wat verschrikkelijk naar dat na zo lang behandelen er geen verbetering meer is! 😢 Ik vind weleens dat mensen te snel roepen dat je ze moet inslapen, maar ik denk ook als ik het zo lees, dat het beter is om toch afscheid te gaan nemen. De leeftijd speelt hier zeker ook bij mee. Je geeft aan dat hij zijn persoonlijkheid nog laat zien. Maar kan hij af en toe nog een sprintje trekken, lekker graven, of andere dingen doen die een konijn leuk vind om te doen? Als hij enkel nog aan het overleven is in plaats van echt een konijnen leven kunnen leven, dan is het toch wel zwaar voor hem vrees ik. En voor jullie ook! Ik heb al veel pech gehad met mijn konijnen, in 3 jaar tijd van 3 vrouwtjes afscheid moeten nemen, en ook een wanneer ze idd erg levendig was. Dat is ontzettend pijnlijk, maar soms toch nodig. Heel veel sterkte bij deze moeilijke beslissing!
  22. Mijn konijn heeft een beetje een probleem. Hij is 5 jaar oud en nooit goed verzorgd waar hij vandaan komt. Nu heeft hij een erg dikke vacht waar niet niet normaal doorheen kan komen. Hij heeft eigenlijk altijd een beetje wintervacht en in de winter word het alleen maar meer. Hij vind het niet fijn om geborsteld te worden. We hebben al heel wat borstels geprobeerd maar er is eigenlijk niks wat echt geweldig werkt tot nu toe. Ook hebben we een konijnen trimmer benaderd, maar die heeft niet veel meer gedaan dan een paar keer de borstel eroverheen halen. Heeft iemand een idee hoe ik hem kan helpen en waarmee?
  23. Dank voor jullie reacties! Op zich niet het idee dit heel vaak te doen, maar mijn gedachte was idd dat met een maand fenbendazol het ergste qua uitscheiden wss voorbij is dus wilde idd één keer alles goed uitdoen zodat het niet meteen weer terug komt zodra ik stop met fenbendazol. Op de tegels zitten wel heel veel urine plekken dus misschien kan ik die meer oppervlakkig wat schoonmaken. Deppen met doek met bleek en dan goed afspoelen daarna en wachten tot het droog is.
  24. Alles wat van plastic of aardewerk is, kun je gewoon goed naspoelen na schoonmaken met bleek en meteen weer gebruiken. Tegels zou ik niet met agressieve middelen proberen schoon te maken. Ik denk dat ik de tegels met kokend heet water zou doen (konijnen uiteraard daarvoor uit de ruimte halen). Bij mijn weten heeft de parasiet een cyclus van 2 weken, besmettingsgevaar is er juist in de weken voordat we symptomen komen en niet behandeld/schoonmaakt. Wat je dus doet is op moment van constateren heel goed schoonmaken om zoveel mogelijk weg te krijgen. Daarna zouden er geen nieuwe actieve parasieten meer bij moeten komen, omdat je de parasiet behandeld met fenbendazol en die dan dus kapot is en niemand meer kan infecteren. Bij juist handelen kun je alles dus tot de volgende uitbraak zo parasietvrij mogelijk maken. Het heeft dus geen zin om eindeloos schoon te maken, maar als je eenmaal bezig bent met de fenbendazol 1x heel goed en daarna gewoon als normaal.
  25. Ik zou ook oppassen wat die middelen doen voor je konijnen. Het zijn echt wel flink heftige middelen waar je eigenlijk je konijnen niet mee in aanraking wil krijgen. Als je dat met regelmaat in gaat zetten is dat bijna niet te doen, alles echt goed schoonspoelen ook na het gebruik van de middelen. Zolang de besmetting er is, zul je het ook niet goed weg kunnen krijgen vrees ik, als de parasiet actief is zal het ook in de omgeving zitten. En jouw konijnen, ook het maatje, zullen het ook wel al hebben. Ik snap dat je graag op elke manier het wil aanpakken, maar ik twijfel of je er echt goed aan doet zo agressief, met regelmaat, te ontsmetten. Dan zou ik gewoon afwachten tot de parasiet niet meer actief is, en het dan een keer goed doen.
  26. Ik heb een konijn dat herstellende is van EC. Ze is een maand in behandeling en ze gaat nog altijd vooruit, ze is weer bijna de oude! Afgelopen dagen alsnog de dexamethason prikjes gehad en haar kopje wordt weer rechter, gister weer een eerste binkie gezien, fantastisch! Maar, nu lees ik heel verschillende dingen over het desinfecteren van het hok tijdens EC besmetting. Ik wil niet dat er steeds herbesmetting plaatsvind, dus had bedacht met bleek aan de gang te gaan zoals bij die Wilhelminapark site staat, zodat er zoveel mogelijk sporen weg zijn. En ook zag ik het in het artikel hier bij bunnybunch. Alleen is dat volgens mij pas echt handig als het hok vacant is. Weet iemand als je het desinfecteert met bleek, hoe lang de konijnen niet in het hok/ren kunnen? (Ze zitten in vaste ren met tegels dus weet ook niet hoe snel die tegels droog zijn als ik ze ook nog flink naspoel). En als ik hun spulletjes en drinkbakken en alles doe, wanneer het weer veilig te gebruiken is voor ze? Iemand had ook het idee mss met waterperoxide te ontsmetten, is mogelijk iets veiliger maar weet niet of ec ermee kapot gaat. En dan lees ik nog hier en daar dat ec van stoom ook dood gaat. Dat lijkt me voor de konijnen het meest veilig want kunnen dan meteen het hok weer in daarna. Hoe doen jullie dat?
  27. korting - korting - korting! Ik heb zojuist een heleboel producten in prijs verlaagd in de webwinkel! Zo is er op heel veel kruiden nu ook korting en zijn veel van de andere producten ook verder in prijs gezakt. Ik heb ook weer kruiden bulk boxen op voorraad (samenstelling staat er nog niet bij vermeld, maar het is een doos van het barn-i kruidenhooi helemaal vol met diverse soorten kruiden). En ook de verrassingsboxen zijn weer online! Ik heb ook nog een grassige kruidenbox gemaakt.
  1. Laad meer activiteit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .