Ga naar inhoud

panpoen

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

panpoen's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Bijzonder, ik zit even wat artikelen te lezen. Maar klinkt erg bekend dit verhaal. We gaan het zien. Over tijdje weer echo. Dan is het konijntje ook wat groter en is alles iets beter te zien.
  2. We gaan over 2 weken weer opnieuw kijken met de echo. Het blijft apart. Bijna iedereen hier (stuk of 5 artsen) zegt ram als ze van buiten kijken. Maar dan geen ballen op echo. Geen lichte plekken waar ze gezeten zouden hebben, geen leeg zakje niets wat er op wijst dat het een man is of was... Wel een baarmoeder vormige structuur naast de blaas ...maar dan weer geen eierstokken. Bestaan hermafrodietjes bij konijnen? Zou wat zijn zeg...
  3. Ik heb je foto's onder de neus van mijn dierenarts specialist dermatoloog geschoven. Die ziet dit vaker en denkt aan een verstopte talgklier. Cavia's hebben dit ook vaak. Bij last of pijn kan het weg gehaald worden. Anders trekt het vaak vanzelf weg.
  4. Dank je wel, Ze is nog best klein dus de kans dat alleen de ovaria al zijn verwijderd lijkt me zeer klein. Is er een schema voor gewicht per week van konijntjes? Ze weegt nu 570 gr. Dus gokje op 10 weken oud dan?
  5. Dank jullie wel allemaal! Per toeval is er een tijd geleden een konijntje bij ons gedumpt op werk (dierenarts praktijk). Helaas geen eigenaar komen opdagen Dus ik neem hem/haar nu officieel over in overleg met de dierenambulance. Het is allen erg onduidelijk of het een hij of zij is. Van buiten lijkt het een man. Maar geen ballen van buiten te zien. Dus vandaag voor echo geweest. Daar geen ballen intern gezien, ook geen ovaria. Wel lijkt er een baarmoeder te zitten. Echter zou ze wel erg jong zijn voor een gecastreerde voedster. Beetje gek.... Ik heb contact gehad met een konijnen opvang in de buurt. En gaan haar daar laten koppelen. 🙂
  6. Hallo allemaal! Ik wilde mij even voorstellen. Nickname panpoen. Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn man 28, zoontje 8 maanden, en 2 hondjes Stafford van 3 en teckel van 7. Ik ben zelf paraveterinair dierenarts assistent werkzaam in een groot ziekenhuis, gespecialiseerd in spoed en opname. Binnenkort willen wij graag 2 konijntjes verwelkomen in ons gezin. Ik heb al veel gelezen, op de opleiding natuurlijk gehad, gekletst met collegas maar het leek mij waardevol om ook hier te lezen en schrijven. Gr panpoen!
  7. Hoi allen! Ik ben mij aan het oriënteren in alles qua konijntjes. Over een paar dagen gaan wij ons 1e konijntje (ram) ophalen. En even later bij een ander nestje een voedster. Nu weet ik dat als wij geen kleintjes willen ze geholpen moeten worden. Echter kan ik nergens vinden of dat ze allebei geholpen moeten worden, of dat enkel de ram ook oke is? Bedankt 💖🤭
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .