Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

  1. Afgelopen uur
  2. Vandaag
  3. Bedankt voor alle lieve berichtjes die ik van iedereen krijg 🙂 In mei ga ik echt opruimen en afprijzen, voor zo ver dat nu nog niet is. Op dit moment is er wel al veel korting, maar nog niet zo erg dat ik er geld op toe leg. Dat gaat komende maand wel gebeuren. Eind van de maand moet de loods immers leeg zijn, want de huur is opgezegd en de sleutel moet dan ingeleverd worden. Mijn ouders komen morgen nog helpen met kruiden verpakken zodat ik weer wat boxen kan samenstellen, die zullen dus deze week ook weer online komen. Van veel soorten heb ik nog maar heel weinig voorraad, mocht je dus nog wat willen bestellen is mijn advies niet al te lang te wachten. Verder is het ook druk met mensen die bakken, kasten en stellingen komen afhalen deze week 😅 Gek hoor, de loods begint al aardig leeg te raken. Maar gelukkig loopt het stoppen met de webwinkel tot nu toe in ieder geval wel zoals ik dat ook in gedachten had. Ik heb het nooit eerder gedaan, dus je bedenkt er wel een plan voor, maar geen idee hoe realistisch dat is natuurlijk 😂
  4. Gisteren
  5. Ik heb ook zo'n balletje van iemand gekregen maar ze doen er hier helemaal niets mee. Ik vind jouw konijnenfilmpjes altijd hilarisch.
  6. Is het niet te koud buiten? Er wordt aangeraden na 15 mei (ijsheiligen).
  7. Ik zet net als de andere reageerders: doe dat a.u.b. niet want dat kan een grote teleurstelling worden. Mensen laten zich ook niet koppelen en konijnen hebben ook voorkeuren. Als die twee elkaar niet verdragen, gaan ze elkaar bijten en verwonden. Ga a.u.b. naar een konijnenopvang. En als je toch dat rammetje per se wil hebben, laat die castreren en dan t.z.t koppelen in een opvang. Hij zal eerst door de pubertijd heen moeten. En...... ook niet onbelangrijk. Castreren is duur en als je konijnen uit een opvang hebt, zijn ze gecastreerd en dat zit ook in de aanschafprijs verwerkt maar..... het kost je minder dan als je zelf naar de DA gaat! Ik was blij met mijn gecastreerde ram en gecastreerde voedster en ook nog gechipt uit de opvang. En ..... omdat ze al geopereerd waren, hoefden ik ze ook niet te verzorgen na een operatie. Veel gedoe heb ik voorkomen.
  8. Myxomatose lijkt me niet. Dat zag er bij ons konijn anders uit. Is je konijn daar gevaccineerd (net zoals @Kolino zegt. Is je konijn wel gevaccineerd? Het lijkt wel of er een insect gezeten heeft. Ik zou niet weten wat het is.
  9. Het was 's nachts gebeurd en het konijn had dus al uren geleden 'gesnoven en gedronken'' en ik denk niet dat zijn bazinnetje vroeg op geweest zal zijn. Is er dan na vele uren nog wat aan te doen? Het zal voor een DA ook geen dagelijkse kost zijn. Ik bedoel niet dat de DA drinkt en snuift 😉 maar een dronken konijn in je praktijk krijgen.
  10. Wat een lelijke plek. Er zijn twee dingen die bij mij opkomen, verhoorning of dat er een tijdje terug op die plek een injectie is gezet. Papillomavirus veroorzaakt verhoorning bij konijnen. Zeg niet dat dat het is, maar dat kan wel dergelijke plekken veroorzaken.
  11. Ik heb een keer eerder iets soortgelijks gezien. Dat was bij de konijnenopvang waar ik vrijwilliger ben, probeerde het eerst zelf los te krijgen maar toen het erg vast bleek te zitten heb ik het zelf verder niet geprobeerd, aangegeven bij het bestuur, en zij zijn met het konijn naar de dierenarts gegaan. De harde korst is daar weggehaald en daarna moest het konijn een tijdje wondverzorging krijgen. Wat het precies geweest is, weet ik zelf niet, maar ik kan je eventueel de naam van de dierenartsenpraktijk geven die toen heeft geholpen, misschien kunnen zij je verder helpen.
  12. Ik heb jouw twee topics samengevoegd, omdat het over dezelfde vraag ging. Hier lees je nog meer informatie over waarom cavia's en konijnen beter niet samen worden gehouden: Dit komt uit het informatieve artikel over cavia's: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cavia-s Daar staat nog meer informatie over het houden van cavia's.
  13. Ik sluit me aan bij de laatste opmerking van Kolino: in de opvang zitten koppels. Zo heb ik mijn konijnen ook geadopteerd. Voordeel is: ze zijn volwassen dus je weet (of de opvang weet) wat ze als karakter hebben. Bij baby en puber konijntjes weet je dat niet.
  14. Hi allen, Ik ben nieuw op Bunny Bunch, Dot mijn konijn (dwerg / Hollander) is een klein half jaar oud en de helft van zijn leven woont deze lieve enthousiaste nieuwsgierige rebel bij mij thuis :). Ik heb een vraagje of iemand iets herkent in wat mijn konijn heeft. Foto's zet ik onderaan. Van de week voelde ik tijdens het aaien een hard stukje op zn rug. Kon het niet echt goed zien maar meteen de volgende ochtend naar de dierenarts geweest. Het is een soort hard korstachtig botachtige plat stuk van een halve cm breed en hoog, dat vast zit in de huid. Mijn dierenarts had dit nog nooit bij een konijn gezien, ze heeft geprobeerd het eraf te halen maar dat lukte niet, zit dus echt vast. Na controle van zijn maag etc (alles goed) en nogmaals goed voelen van het plekje, zegt ze dat het Dot geen pijn eraan heeft. Ze zegt dat het wellicht zelf weg gaat en anders weggesneden kan worden. Hij lijkt niet ziek. Hij is nog steeds vrolijk en wel actief. Hij eet en drinkt alleen wel minder, sinds 3 weken maarrrrr hij is ook al 3x naar de dierenarts geweest in die periode, voor het eerst, omdat hij gecastreerd is. Toch vertrouw ik het niet helemaal. Zal het toch een soort Myxomatose zijn? Een huidletsel/pseudotumor? Ik lees namelijk hierover: Do ochtend Van vanavond
  15. Ad: ik ben gestopt met Cisaral en dit gaat prima. Ik geef nog wel 1x per dag Novacam omdat ik haar een beetje stijf vind in de gewrichten en misschien doet dat toch wat zeer en helpt dat.
  16. Ik heb wel iets gelezen over konijnen en dementie. Ik vermoedde dit al bij Vlekje omdat zij van meerdere poep- en plasplekken naar gewoon overal haar behoefte doen is gegaan. Nu na dit hele gebeuren is mijn vermoeden alleen maar meer geworden. Het lijkt alsof ze meer afwezig is, slaapt veel en lijkt soms te vergeten dat ze bezig was met brokjes eten. Ze eet het nu ook in meerdere porties en soms moet ik het bakje voor haar neus neer zetten anders lijkt ze vergeten dat ze nog wat brokjes had. Ik heb het idee dat ze na dit gebeuren in één klap heel oud is geworden. Nogmaals vind ik haar te goed om haar te laten gaan maar het is niet meer de oude Vlekje. Bij vlagen nog wel hoor, maar dat zijn mensen met dementie ook. Ik wilde haar vandaag naar buiten doen maar het waait hier echt ontzettend hard, ik hoop zo dat de wind vanavond wat gaat liggen en dat ik haar dan naar buiten doen. Want haar hok is nou niet echt windvrij en aangezien ze mij nog wel wat gevoelig voor kou lijkt doe ik het liever nog niet.
  17. ik doe dat niet meer sinds ze in de ren zitten, laat ze eigenlijk gewoon daar omdat ze daar ook de ruimte hebben om te rennen en in mijn kamer ze alles kapot knagen.
  18. De ram moet zeker geholpen worden, maar dat had je al uitgevonden. De voedster castreren is een keuze, soms is het nodig als je bijvoorbeeld een groep konijnen wilt hebben, dus meer dan twee. Soms zie je bij de voedster veel hormonaal gedrag, ook dan is het aan te raden. Tot slot is er nog een derde reden en ik denk de grootste reden van de meeste eigenaren om dit wel te doen, vanaf een jaar of 5 wordt de kans op baarmoederkanker erg groot. Om dit te voorkomen kun je het konijn castreren, dit doe je het liefst voor het 3e levensjaar en het beste als het konijn tussen de 6 en 18 maanden oud is. De ram kan meestal tussen de 16 en 20 weken worden gecastreerd. Koppelen kan ook pas als beide konijnen die leeftijd hebben en de ram al een aantal weken ervoor gecastreerd is (koppelen kan vanaf dag 15 na de castratie). Je zult ze dus eerst een paar weken los van elkaar moeten houden en dan weet je niet of ze elkaar wel leuk vinden om een leven lang samen te zijn. Dat is wel een groot risico. Het kan betekenen dat je dus pas kunt koppelen als de ram 5 a 6 maanden oud is. De voedster die je regelt moet dan minimaal 16 weken oud zijn, liever 20 weken of meer, als ik eerlijk ben. Twee konijnen halen waarvan je niet weet of ze elkaar leuk gaan vinden is zogezegd wel een risico, hier heb je echt wel een plan B bij nodig voor als ze elkaar niet lief vinden. Gezien de konijnen er nog niet zijn, zou je ook het hele plan om kunnen gooien. Er zitten ook konijnen koppels in de opvang, waarvan je weet dat ze met elkaar kunnen/willen leven. Dat zijn geen babies meer, maar kunnen zeker ook jonge konijnen zijn. Soms zijn de voedsters al gecastreerd, maar dat hangt af van de opvang/vorige eigenaar. Rammen zijn sowieso gecastreerd. Vaccinatie is ook normaal, dus dat hoef je dan ook een x aantal maanden niet meer te doen. Het is iets wat je nog zou kunnen overwegen. Kijk vooral naar de complexiteit van je huidige plan, in het gunstigste geval heb je konijnen die weken alleen moeten zitten. In het slechtste geval twee konijnen die elkaar totaal niet mogen. In de puberteit blijft het wel spannend hoor, de periode tussen 4 en 12 maanden is het spannendste om te zien of ze elkaar aardig blijven vinden. Koppelen is het makkelijkste met volwassen konijnen, omdat zij hun karakter al ontwikkeld hebben.
  19. Natuurlijk kan het, je kan het er neerzetten en zolang ze het niet te veel slopen, zal het gaan. Maar verstandig is het niet. Juist die voermomenten zijn een belangrijk controle moment voor de gezondheid van je konijnen. Daarbij zijn de bakken niet gemaakt voor slopende konijnentandjes. Stel dat ding werkt niet goed en ze slopen het, dan is dat elektrisch en of batterij, hard kunststof wat als ze het opeten net glas is zo scherp. Ik zou het risico bij mijn konijnen absoluut niet nemen en zie de noodzaak ook niet voor konijnen. Liever een uurtje later eten met wel menselijk toezicht en controle, dan een onbeheerde automatische voerbak. Je kan konijnen niet een weekend alleen laten, niet eens een dag. Als het mis gaat, ben je dan te laat om nog iets te redden. Regel gewoon vakantieopvang of een oppas aan huis die 2x per dag controleert en voert. En in je normale dagelijkse leven maakt het echt niet uit als de voertijd een beetje wisselt, omdat je bijvoorbeeld onregelmatige werktijden hebt. Zolang je maar zorgt dat er altijd hooi en vers drinkwater staat.
  20. We raden het af. Konijnen en cavia's zijn echt hele verschillende diersoorten. Ze komen zelfs van continenten die echt ver uit elkaar liggen. Ze hebben verschillende voedingsbehoefte en kunnen elkaar verwonden en ziek maken. Kan het? Nou ja, er zijn mensen die het doen. Ik denk dat je beter kan vragen: Is het verstandig? Dan is het antwoord echt: Nee. Je doet beide diersoorten er echt te kort mee. Als je beide soorten wil houden, geef ze dan elk een eigen verblijf. Voorzie voor elke diersoort in de eigen behoeften.
  21. Ik heb 2 konijnen. ik zou graag nog 2 cavia’s houden in het zelfde verblijf. Ze hebben samen 2m op 10m voor te lopen. Buiten overdekt. De konijnen hebben hun hok waar ze in kunnen en zou voor de cavia’s hokjes zetten waar konijnen niet in kunnen. Maar zou dit goed komen. Mensen die ze samen zitten hebben?
  22. De ren vervangen voor een variant zonder tralies. Bijvoorbeeld met plexiglas. Wissel je van terrein? Konijnen die soms wel los kunnen en soms niet knagen uit frustratie vaker aan tralies dan konijnen die altijd dezelfde ruimte hebben.
  23. Hallo allemaal! Ik wilde mij even voorstellen. Nickname panpoen. Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn man 28, zoontje 8 maanden, en 2 hondjes Stafford van 3 en teckel van 7. Ik ben zelf paraveterinair dierenarts assistent werkzaam in een groot ziekenhuis, gespecialiseerd in spoed en opname. Binnenkort willen wij graag 2 konijntjes verwelkomen in ons gezin. Ik heb al veel gelezen, op de opleiding natuurlijk gehad, gekletst met collegas maar het leek mij waardevol om ook hier te lezen en schrijven. Gr panpoen!
  1. Laad meer activiteit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .