Ga naar inhoud

Kale plek


Thincla

Aanbevolen berichten

Hoi!

Mijn konijn heeft al een langere tijd een kale plek op haar rug. Het begon bij haar oren, toen werden de haren daar wat dunner en ondertussen heeft ze dus al een tijd (2 maand ongeveer waarin het telkens iets groter werd) een kale plek op haar rug waar de haren ook niet terug groeien. Ik merk totaal niet dat ze hier last van heeft. Ik zie haar nooit krabben of schudden en verder gedraagt ze zich gewoon normaal en vrolijk. Ik vind ook nooit haren in het hok dus kan mij ook niet voorstellen dat dit van mijn andere konijn komt.

Vorige week ben ik met haar naar de dierenarts geweest. Ze wist niet wat het was en had het ook nog nooit eerder gezien. Ik heb stronghold meegekregen voor als het eventueel mijt zou zijn (wat ze dus niet dacht) en een zalfje voor een klein schilferig plekje wat op de grote plek zit.

Mocht het niet helpen ga ik natuurlijk verder kijken wat het zou kunnen zijn. Maar ik ben heel benieuwd of iemand een idee heeft of ervaring met iets soort gelijks!

Tippie.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is wel een hele grote plek! Is er ook gekeken of het bijvoorbeeld een schimmel zou kunnen zijn? Het lijkt me sterk dat het maatje hier verantwoordelijk voor is, al zie je kale plekken ook wel eens als er obsessief gewassen wordt. Er zijn dierenartsen die zich gespecialiseerd hebben in huidziekten, een van mijn vroegere dierenartsen (werkt allang niet meer bij die praktijk) was daar in de tijd mee bezig. Misschien dat zo'n dierenarts je zou kunnen helpen? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is er wat weefsel bekeken onder de microscoop? Daar kan de dierenarts mijten en eventueel ook schimmelstructuren in zien. Het stelt niet veel voor, er worden wat huidschilfertjes afgeschaafd en bij mijn dierenarts staat een microscoop in de behandelkamer waar ze dan direct kunnen kijken. Als daar niets uitkomt zou ik het weefsel verder laten onderzoeken in een lab, want ik vind dit wel een erg grote plek.  

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Komen er alweer nieuwe haartjes? Zo lijkt het tenminste. Ik had ooit een konijn die had van stress zijn complete vacht verloren. Pootjes staartje alles kaal. Zo eng en dun. Ook alles onderzocht. Microscoop enz. Van alles geprobeerd. Was gewoon stress van ziekte, partner verloren, operatie gehad. Misschien is je nijn in de rui en begint het op zo'n rare plek? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties! Het zalfje wat ik heb meegekregen moet ook voor schimmels werken. Ik ga denk ik opzoek naar iemand gespecialiseerd in konijnen en daar een afspraak maken! Ik zie ook nog niet echt nieuwe haartjes op de plek. Ze zitten buiten, ik denk niet dat ze het koud heeft. Ze hebben ook lekkere warme plekjes om te liggen 🙂 Als het heel koud is gaan ze altijd in de garage 🐰

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .