Ga naar inhoud

Kiezen vallen uit


Tamaaraa

Aanbevolen berichten

HULP GEVRAAGD voor een vriendin.

Gekopieerd bericht van haar pagina:

Mijn lieve konijntje Oscar heeft een onbekende, zelden voorkomende kwaal. Zijn kiesjes vallen uit zijn bekkie. De groeicellen (tandwortel) rotten weg en daar is geen aanwijsbare reden voor. Geen duidelijke ziekte en zeker geen trauma. Het gaat snel, want kiesjes die 12 dagen geleden nog vast zaten, zijn er nu uitgevallen. 
Het is mijn dierenarts er alles aangelegen om hem te helpen. Antibiotica en ontstekingsremmers hebben niets gedaan. Hij gaat nu zijn boeken induiken om te zoeken wat de oorzaak kan zijn. 

Mijn vraag dus: is er iemand die ooit zoiets heeft meegemaakt met zijn konijntje en daar een oplossing/medicijn voor heeft gevonden. 

Oscar heeft een heel fijne, zorgvuldige en kundige dierenarts (gespecialiseerd in konijnen), waar ik veel vertrouwen in heb, dus links naar andere dierenartsen is niet wat ik zoek. Tenzij zij de oplossing hebben en ik contact met hen op kan nemen om eventuele informatie door te spelen. 
Het kan natuurlijk zijn dat experimentele medicijnen bij ern ander konijntje zijn aangeslagen.

 

Heeft iemand dit eerder meegemaakt? 

Ik heb verder geen idee kwa voer of iets omdat dit over een konijn van een vriendin gaat. Het is zo zeldzaam en tot nu toe geeft iedereen aan dat ze hier nog nooit van gehoord hebben dus probeer ik het maar via hier.

 

Liefs,

 

Tamara

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelf geen ervaring, maar ik zou een consult aanvragen bij een specialistische dierenarts. Ik denk dat geen enkele normale dierenarts hierbij kan helpen.

 

In Utrecht zit in ieder geval Dierenkliniek Wilhelminapark en je kan naar de dierenarts van Diergeneeskunde van universiteit Utrecht. Maar volgens mij zijn er nog 2 in Nederland die gespecialiseerd in konijnen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er ook geen ervaring mee. In een ander topic een tijd terug werden deze twee nog genoemd als gespecialiseerd in tanden. Misschien dat jouw dierenarts hen kan benaderen voor hulp?

Paul van Aalsmeer bij Anicura Ermelo/Harderwijk en Marrit van der Meulen bij Anicura Hillegom. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat een konijnkundige dierenarts hier ook niet standaard mee kan helpen, maar je echt naar een in konijnenGEBITTEN gespecialiseerde arts moet. 

 

Blijkbaar niet het advies wat ze zoekt, maar ik denk niet dat er ander advies is dan naar een konijnen gebitsspecialist gaan. Dit zijn toch vrij complexe dingen die niet veel voorkomen. Een gespecialiseerde arts vinden, die op de hoogte is van behandelingen en bereid is eventueel ook alternatieven te proberen (die bijv. bij andere diersoorten werken, maar nog niet bij konijnen zijn geprobeerd), is denk ik het enige advies wat hier in te geven is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor alle tips.

Mijn vriendin heeft gisteren inderdaad contact opgenomen met Wilhelminapark. Als het goed is heeft haar dierenarts nu contact met een dierenarts van daar.

 

Ik zal ook de andere 2 nog even doorgeven. Het is zo complex inderdaad, hopelijk wordt hij snel geholpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat haar dierenarts contact heeft gezocht met wilhelminapark! Ik hoop dat het goed komt voor dit konijntje, laat je het weten als er een behandeling is gevonden die helpt? Wie weet heeft iemand die in de toekomst op dit topic stuit bij een zoektocht naar hetzelfde daar wat aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .