Ga naar inhoud

Mijnn konijnen plukken zich kaal


S10

Aanbevolen berichten

De konijntjes zijn ong. 8 maanden oud. Het zijn vrouwtjes en zitten in een groot houten hok buiten. Ze krijgen elke dag eten en hebben voldoende hooi. Waar ze hun haar uittrekken weet ik niet. Het hok ligt altijd vol.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan best zijn dat ze in de rui zijn en hun wintervacht aan het uitvallen is om plaats te maken voor hun dunnere voorjaarsvacht. Als je naar je konijnen kijkt, zie je dan hier en daar wat plukjes haar uitsteken?

 

Het kan ook zijn dat de vrouwtjes elkaar niet meer aardig vinden, dat gebeurt heel vaak bij twee vrouwtjes en zeker als ze in de puberteit zijn zoals jouw konijnen. Dan kunnen ze flink lelijk doen tegen elkaar en als het echt menens wordt dan vallen er slachtoffers. 

 

Het kan ook zijn dat ze elkaar niet uit de weg kunnen, omdat hun hok te klein is, want een konijnenhok zonder ren eraan vast is altijd te klein. Een koppeltje konijnen heeft minstens 4 m2 nodig om een paar sprongen/huppels te kunnen maken en dat lukt niet in een hok, ook niet als het hok meerdere verdiepingen heeft. Omdat jouw konijnen allebei voedsters zijn, hebben ze meer ruimte nodig dan een ram en een voedster die een lekker klef stelletje vormen. 

 

En er zijn natuurlijk ook gezondheidsredenen waarom er overal haar ligt, maar daar heb je echt een dierenarts voor nodig. 

  • Bedankt 1
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 17-3-2021 at 21:15 zei Eefje:

Het kan ook zijn dat ze schijnzwanger zijn. Bouwen ze ergens een nest? Daar trekken ze ook hun eigen haar voor uit.

Ja ze maken een nest. Daar ligt dan ook het meeste haar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .