Ga naar inhoud

Gestoord baasje of niet?


Huiself

Aanbevolen berichten

Gisteren hebben we in Utrecht mee mogen kijken in de behandelkamer bij Loena: haar bekkie is goed geheeld na het trekken van de kiezen, maar wil niet meer zo ver open zoals normaal en haar onderkaak is scheef naar voren komen te staan. Vermoedelijk door haar kauwspier in combinatie met littekenweefsel van haar inmiddels geheelde kaakabces. Ze is Andre van Duin 2.0 en het is grappig en heel verdrietig tegelijk :-(.

 

Hoe nu verder? Vroegen de specialisten in Utrecht gisteren. Na wat vragen zijn we samen tot de conclusie gekomen dat Loena nu vrolijker en actiever dan ooit is. Hij zei: "Zijn wij niet meer gelukkig als we met een beperking leven? Er zijn genoeg mooie dingen om blij van te worden en zolang zij aangeeft dat ze blij is dan is er geen reden om anders te denken." Natuurlijk vroeg hij ook nog hoe andere mensen naar haar kijken en ook daar komt toch een blije Loony uit.

Ik wil wel doorgaan zolang ze zelfstandig eet, blij gedrag laat zien, goed hersteld uit roesjes, maandelijkse dierenartsbezoeken niet teveel stress geven (nu wast ze zich en eet ze op de behandeltafel ;-)) en... ze moet een vriendje kunnen krijgen.
 Ik merk dat ze er aan toe is: ze loopt de hele avond te speuren in huis naar 'iets'. Utrecht geeft aan dat een vriendje die ze zelf moet uitzoeken een goed idee is! #zoblij :bunny:.

 

Ik heb er dus een goed gevoel over ook al weet ik dat haar gebit slecht is. Maar toen belde ik met onze eigen dierenarts. Zij is toch een stuk twijfelachtiger: ze gaf aan dat ze het begrijpt dat het moeilijk is om een vrolijk konijntje in te slapen, dat we er goed over na moeten denken of we deze extra zorgen willen en de daarbij horende maandelijkse (slijp)kosten. Ze zal de keuze steunen als we doorgaan, maar ook als we stoppen.

 

Zou het echt een gekke keuze zijn om door te gaan en haar een vriendje te geven zolang ze nog zo blij en actief is? Wat vinden jullie? Ik hoor graag jullie mening en hoor het ook graag als dit alles overkomt als een gestoord baasje :-).
 

:love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het apart dat deze dierenarts de kosten noemt. Jullie zijn niet gek, zijn al (veel) vaker bij een dierenarts geweest en zelfs bij een gespecialiseerde kliniek, jullie weten wat de kosten zijn. Dan is het ten eerste niet nodig om jullie daar op te wijzen en ten tweede iets wat jullie waarschijnlijk allang afgewogen hebben en/of geen issue vinden. Ook de extra zorgen zijn natuurlijk niks nieuws voor jullie. Ik heb je topics niet echt gevolgd maar volgens mij ben je al heel lang bezig met Loena's herstel. 

Ik merk dat dit vaker gebeurt, dierenartsen beslissen eigenlijk zelf al dat een konijneneigenaar hoogstwaarschijnlijk de extra kosten/zorgen niet willen en noemen ofwel dus niet alle opties ofwel leggen veel nadruk op dat het wel erg duur is. Tussen de regels door proef je duidelijk: Te duur voor een konijn. Of dat nu is omdat dit hun eigen mening is of omdat ze keer op keer ervaren dat mensen er zo over denken weet ik niet, maar ik merk wel dat het heel goed ten koste van een goede behandeling kan gaan. Ik was natuurlijk niet bij het gesprek dat je met je dierenarts gevoerd hebt, maar wat jij hier zegt dat zij gezegd heeft gaat puur en alleen over jullie. De zorgen, de kosten. Niet over het konijn. Ze zegt niet dat ze het te zwaar vindt voor het konijn of dat ze haar leven niet dierwaardig meer vindt. Op het moment dat een dierenarts daar bedenkingen over heeft dan vind ik dat je dat heel serieus moet nemen, maar als ze voor jullie gaat invullen dat de zorg te duur of te zwaar wordt dan vind ik dat ze daarin te ver gaat. Dat is iets wat je heel goed zelf kunt besluiten. 

Wij kunnen hier natuurlijk ook niet beoordelen of jouw konijn nog een dierwaardig leven heeft, maar als de behandelend dierenarts daar wel van overtuigd is, jij daar van overtuigd bent en een andere dierenarts alleen met argumenten komt die niks met het diertje zelf te maken hebben dan zou ik er vanuit gaan dat je echt niet gestoord bent.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het goed hoe de dierenarts gereageerd heeft. Kosten zijn voor sommige mensen wel deel van de overweging. Verder verplicht de DA je tot niets, maar laat de keuze geheel aan jou, ze geeft alleen advies. Toen bij mijn konijntje een röntgenfoto moest worden gemaakt vroeg de DA ook of ik dat wel wilde, ik was toen ook verbaasd want ik zei: maar dat is toch iets dat nodig is? De DA gaf aan dat het helaas niet vanzelfsprekend was dat mensen zo denken. Volgens mij zijn ze ook verplicht om je erover te informeren.

Ik sluit me aan bij wat hierboven is gezegd. Ik zou er serieus over nadenken: wat is het beste voor het konijn, maar ook of jij de kosten kunt dragen. En dat wil niet zeggen dat je haar moet laten inslapen, er zijn misschien ook andere oplossingen om te helpen met de kosten. Verder vind ik je helemaal niet gek. Je bent gelukkig als je konijntje gelukkig is en dat is ze en nog meer met een vriendje! Er zouden meer mensen moeten zijn die zoveel voor hun huisdier over hebben, zodat het normaal is.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik schrijf hier nog niet zo lang mee, maar heb een tijdje terug geloof ik wel al een topic over Loena gelezen. Ik vind het echt enorm lief dat je zo goed voor haar zorgt, echt. En ik denk niet dat je een gestoord baasje bent, jij kent jouw beestje het beste en als jij denkt dat ze nog voldoende kwaliteit van leven heeft dan is dat waarschijnlijk ook zo. Uit ervaring (niet met konijn, maar toch) weet je het als baasje diep van binnen ook wel wanneer het genoeg is geweest, vertrouw daar op :-)

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch een opluchtig dat jullie, met de zo eerlijk mogelijke info die ik geef over Loena, niet direct zeggen: ermee stoppen, want je gaat als baasje waarschijnlijk veel te ver voor Loena. Als dat zo was geweest dan had ik dat ook willen horen natuurlijk.

 

Gelukkig gaan de biks en de groentesmoothie er goed in, is ze lichamelijker- en keutelerwijs in topconditie volgens Utrecht en is ze na een roesje snel de oude. Ondanks het roesje en extra verslappingsmiddel zat mevrouw na terugkomst uit Utrecht rond half 3 direct weer te eten en hobbelde ze al door huis. Het is zo'n lieverd (en een vreetzak).

 

Nu ik nadenk over het telefoongesprek dan klopt het inderdaad dat onze dierenarts niet echt iets heeft genoemd over Loena zelf. Daar had ik nog niet eerder bij stil gestaan en werpt weer wat ander licht op het gesprek. Bedankt voor de verheldering Dollie, dat helpt. Onze dierenarts bedoelt het ook vast goed, maar ik voelde inderdaad wel die twijfel... .

 

Utrecht heeft me toegezegd dat ze eerlijk zijn en zeggen hetzelfde als jullie: je kent haar het beste en zolang ze blij is is er zeker geen reden om te stoppen... Ik heb het 2 keer gevraagd en gezegd dat ik bang was dat ze door mijn tranen niet eerlijk waren ;-). Mijn zorgen om Loena zullen ook echt niet weg gaan, maar door alles wat ze heeft meegemaakt denk ik wel dat ik inmiddels weet wanneer ze slecht en wanneer ze goed is. Bovendien vertrouw ik Utrecht... En mocht ik twijfelen dan mag ik altijd bellen naar Utrecht en dat is een fijne gedachte. 

Jullie berichtjes helpen me om dat beetje zekerheid wat ik eerst had weer terug te krijgen. Als jullie ook vinden dat het niet veel te ver gaat voor Loena op basis van mijn info, dan durf nu ook echt op mijn eerste gevoel af te gaan en de knoop door te hakken: Loena gaat gewoon de liefde van haar leven uitzoeken zoals ik haar beloofd heb!

 

Jullie reacties hebben me echt wel geholpen! Lief!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb op de achtergrond het e.e.a. meegelezen. Ik vind absoluut niet dat je een gestoord baasje bent. Als mij hier hetzelfde met één van mijn konijnen zou overkomen, dan zou ik zeker hetzelfde doen als wat jij gedaan hebt/doet. Als Loena nu lekker in haar velletje zit, goed eet e.d. dan is dat alleen maar een goed teken. Laat Loena maar lekker haar levenspartner gaan uitzoeken en nog een heerlijk leven samen met haar partner bij jou hebben.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

55 minuten geleden zei StamperPluis:

Ik heb op de achtergrond het e.e.a. meegelezen. Ik vind absoluut niet dat je een gestoord baasje bent. Als mij hier hetzelfde met één van mijn konijnen zou overkomen, dan zou ik zeker hetzelfde doen als wat jij gedaan hebt/doet. Als Loena nu lekker in haar velletje zit, goed eet e.d. dan is dat alleen maar een goed teken. Laat Loena maar lekker haar levenspartner gaan uitzoeken en nog een heerlijk leven samen met haar partner bij jou hebben.

Ja echt zo'n zin om haar nog gelukkig te maken met een knappe vent! Als hij maar lekker ruikt, want op goede looks zal ze niet vallen met haar slechtziendheid ;-)

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik sluit me aan bij de rest, je bent helemaal geen gestoord baasje!
En wat de dierenkliniek in Utrecht betreft, die zijn hartstikke eerlijk in mijn ogen. Toen ik eerder dit jaar Buzz bij ze na liet kijken en hij coccidiose bleek te hebben, gaf de DA me medicijnen mee, maar zei ook dat hij er eerlijk bij moest zeggen dat er een kans bestond dat Buzz het niet zou overleven. Ik kwam daar al redelijk overstuur en toen ik dat te horen kreeg hielden de tranen niet op, maar anders had ik nog teveel hoop gehad, helaas is Buzz de dag erna overleden.

Ik denk dus persoonlijk dat ze gewoon goede en eerlijke adviezen geven, dus als jij Loena deze tijd nog wilt gunnen, dan vind ik dat alleen maar ontzettend nobel van je. Het is natuurlijk niet niks om te zorgen voor zo'n beestje die het moeilijk(er) heeft, maar zolang ze gelukkig is in jouw ogen, waarom haar dan opgeven als jullie dat zelf ook niet willen? Het is natuurlijk anders als ze significant lijdt en niet zichzelf is, maar je beschrijft dat dat niet het geval is, maar dat het gewoon sprake is van meer zorg voor Loena.

Dus als je een keuze maakt die voor jou goed voelt, dan is daar helemaal niks mis mee zou ik zeggen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

13 uur geleden zei Amphitrite:

Ook ik sluit me aan bij de rest, je bent helemaal geen gestoord baasje!
En wat de dierenkliniek in Utrecht betreft, die zijn hartstikke eerlijk in mijn ogen. Toen ik eerder dit jaar Buzz bij ze na liet kijken en hij coccidiose bleek te hebben, gaf de DA me medicijnen mee, maar zei ook dat hij er eerlijk bij moest zeggen dat er een kans bestond dat Buzz het niet zou overleven. Ik kwam daar al redelijk overstuur en toen ik dat te horen kreeg hielden de tranen niet op, maar anders had ik nog teveel hoop gehad, helaas is Buzz de dag erna overleden.

Ik denk dus persoonlijk dat ze gewoon goede en eerlijke adviezen geven, dus als jij Loena deze tijd nog wilt gunnen, dan vind ik dat alleen maar ontzettend nobel van je. Het is natuurlijk niet niks om te zorgen voor zo'n beestje die het moeilijk(er) heeft, maar zolang ze gelukkig is in jouw ogen, waarom haar dan opgeven als jullie dat zelf ook niet willen? Het is natuurlijk anders als ze significant lijdt en niet zichzelf is, maar je beschrijft dat dat niet het geval is, maar dat het gewoon sprake is van meer zorg voor Loena.

Dus als je een keuze maakt die voor jou goed voelt, dan is daar helemaal niks mis mee zou ik zeggen!

Dank je, jij heb inderdaad ook (helaas) recent ervaring met Utrecht en het is goed om nog een keer te horen dat ze het echt zeggen als het niet kan. Ik mocht bij Loena even meekijken in de behandelkamer, wat heel interessant is, en toen ik daar hoorde en zag dat dit nooit meer goed zou komen stond ik daar ook te snikken: 2 specialisten en 5 studenten om me heen. Ik baalde zo voor Loena: al die ellende voor dit resultaat. Toch heb ik geen spijt. Ik zie nu pas dat ze zoveel blijer is dan een jaar geleden.

En nu heel hard hopen dat onze nijntjes gezond en gelukkig ouder mogen worden :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als Utrecht gezegd heeft dat ze nu in de juiste conditie verkeert om een maatje met haar uit te zoeken, en jullie haar verdere behandelingen zien zitten: lekker een maatje met haar gaan uitzoeken! :) 

Je weet niet hoe lang ze nog heeft (maar dat weet je nooit), maar die tijd kan ze wel met een maatje gelukkig zijn. Dat is toch iets prachtigs om haar te geven? 

  • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

18 uur geleden zei Mississippi:

Ik zag net in het fototopic van oktober nog een foto van jouw Loena, wát een droppig beestje is ze zeg, echt lief :-)

Ahh wat lief van je. Droppig is echt het juiste woord :-). Haar witte kleur en ietwat langer haar zitten haar trouwens niet mee na die zware behandelingen en geweekt voedsel, maar ze is echt te lief en daar gaat het om.

Jij heel veel succes met Mississipi he: ik volg het op de voet en hoop dat hij straks gewoon kan genieten en jij geen zorgen meer hebt. Die gaap van je profielfoto vind ik trouwens geweldig en ik zat hier hardop te lachen toen ik de tekst bij je foto van november zag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er staat een enorm schattig snuitje op, geen geweekt voedsel dat daar wat aan kan veranderen ;-) Hoop echt dat het goed met haar blijft gaan, en natuurlijk dat er een leuk huisgenootje voor haar bij komt. Kun je als baasje ook even lekker gaan genieten, heb je ook wel verdiend na zo'n lastige tijd.

Lief dat je zo meeleeft met Sips! Ik durf het bijna niet te typen, maar ik zie toch wel een stijgende lijn. De dierenarts (ook die uit Utrecht ;-) ) heeft geen coccidiose gezien en zegt dat soms de blinde darmkeutels er ineens allemaal uit ploffen in de vorm van diarree. Had er nog nooit van gehoord maar zou wel verklaren waarom hij het als een gek probeerde op te eten. Hij krijgt nu iets door zijn drinkwater wat heel licht helpt tegen coccidiose en vooral de darmen wat tot rust moet brengen. En hij heeft al een paar dagen echt héle mooie keutels. Sta er bijna naast te applaudisseren van blijdschap, maar dat gevoel ken jij vast ;-) (of niet, dan ben ik gewoon net zo gestoord als het lijkt haha)

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

23 uur geleden zei Mississippi:

Er staat een enorm schattig snuitje op, geen geweekt voedsel dat daar wat aan kan veranderen ;-) Hoop echt dat het goed met haar blijft gaan, en natuurlijk dat er een leuk huisgenootje voor haar bij komt. Kun je als baasje ook even lekker gaan genieten, heb je ook wel verdiend na zo'n lastige tijd.

Lief dat je zo meeleeft met Sips! Ik durf het bijna niet te typen, maar ik zie toch wel een stijgende lijn. De dierenarts (ook die uit Utrecht ;-) ) heeft geen coccidiose gezien en zegt dat soms de blinde darmkeutels er ineens allemaal uit ploffen in de vorm van diarree. Had er nog nooit van gehoord maar zou wel verklaren waarom hij het als een gek probeerde op te eten. Hij krijgt nu iets door zijn drinkwater wat heel licht helpt tegen coccidiose en vooral de darmen wat tot rust moet brengen. En hij heeft al een paar dagen echt héle mooie keutels. Sta er bijna naast te applaudisseren van blijdschap, maar dat gevoel ken jij vast ;-) (of niet, dan ben ik gewoon net zo gestoord als het lijkt haha)

Haha, dat is geweldig nieuws! Ik zie het ook voor me dat applausje:-). En inderdaad: ik ken het gevoel van grote twijfel naar vreugdedans. Ik zit ook tot vervelends toe bovenop haar en twijfel constant of ze nu wel of niet in orde is. Ze is spuugzat van mij aangezien ze me inmiddels kent als dat ene baasje die haar iedere keer van Groningen naar Utrecht sleept...

Ik ga nu maar stoppen met het omhoog schoppen van dit topic, zodat andere onderwerpen en problemen weer opvallen ;-). Fijn dat het met Mississipi nu goed gaat en hopelijk zien we van elkaar snel positievere onderwerpen :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey,

Ik vind je helemaal niet gestoord, volgems mij heb je een hart van goud en wil je alles voor je beestje doen, ik hoop dat het goed blijft gaan met je Loena en ik zou er voor kiezen om bij knaagspoor je konijn een vriendje uit te laten kiezen.

Groetjes,

Jolijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .