Spring naar bijdragen

Mississippi

Members
 • Aantal bijdragen

  2003
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  82

Alles door Mississippi geplaatst

 1. Totaal offtopic, sorry daarvoor, maar ik heb jou al super lang niet meer gelezen hier en heel toevallig hadden mijn vriend en ik het vandaag nog over je! Omdat we het over border collies en konijnen hadden ­čśü Ben benieuwd hoe het met je is.
 2. Oh nee ­čÖü Dat is verdrietig. Ik zet hier morgen een boel konijnenduimpjes aan het werk voor Rosa.
 3. Och jee, ik had niet door dat je er van zoveel afscheid hebt moeten nemen. Dat is niet leuk ­čśĽ Doen Jerry en Rosa het wel goed? Ben je van plan het voorlopig even bij deze twee te houden? Overigens ben ik nog steeds benieuwd: wat is prozymen? Is dat hetzelfde als probiotica?
 4. Haha, ik zal het overwegen. Ik vind de regel en het gevolg eigenlijk nog steeds super stom... Maar het is wel gezellig om af en toe mee te schrijven, dat klopt dan ook wel weer ­čśŐ Met Mississippi ging het een hele tijd wel prima. Nu is hij aan het kwakkelen omdat hij steeds (te) zachte/diarree blindedarmkeutels heeft. Geen idee hoe dat nou weer komt, de dierenarts heeft ook nog niet echt een idee. Met Dakota gaat het gelukkig super goed, ze is zo lief! Ze maakt nog steeds stapjes in vertrouwen, ze durft nu zelfs alleen, zonder Mississip, naast het baasje op de bank te liggen ­čśë Hoe is het bij jou dan, bij jouw beestenboel zijn er helaas wat wisselingen geweest, of niet?
 5. Ik ben er nog ­čśë Ik vind het nog wel leuk om hier af en toe te lezen, vooral om te weten hoe het met iedereen en alle konijnen gaat, maar sinds dat hele gezeur waar je wel en niet over mag praten in welk topic ben ik in staking. Maar als ik geroepen word, maak ik wel een uitzondering haha. Ja met Mississip is een gebed zonder eind (nog steeds). Ik heb inderdaad een tijd lijnzaad gegeven, gewoon uit zo'n zakje van Holland and Barret. Toen dacht ik dat het hielp, maar uiteindelijk is dat best lastig te zeggen omdat er hele periodes zijn dat ie het prima doet. Dus of dat dan aan de lijnzaad ligt... Ik weet in ieder geval wel dat het mega calorierijk is, dus dat is wel een puntje. Overigens kreeg ik destijds ook weleens lijnzaadbrokjes van de trimmer waar we toen naartoe gingen. Super lief, maar of het hielp... Blijft ook een vraag. Ik heb toch het gevoel niet echt. Is prozyme hetzelfde als probiotica? Want dat laatste heb ik een tijd terug van de dierenarts een keer gehad. Maar dat was verder niet met het idee om te helpen tegen verstopping.
 6. Haha, ja onze konijnen hebben destijds alles in die kamer wel eens geprobeerd....... Dakota trok in de puberteit inderdaad eerst het behang van de muren en daarna begon ze aan de muur. Zelfs de knaagstrip heeft ze er eens af getrokken. Moet wel zeggen dat dat (en de rest eigenlijk ook) na een tijdje ophield. Als je zoiets wil maken als op de foto hier, is het dan niet slim om gewoon een bak met 4 kanten in plaats van 3 te maken? Dan heb je helemaal nergens last van en het lijkt me een relatief kleine moeite als je toch al bezig bent. Wij hebben zelf vinyl op de grond liggen, dat is nog wel ietsje glad maar veel minder dan laminaat. In het vorige verblijf hadden we ook een heel groot buitenkleed van Ikea, maar ik merkte dat dat toch niet fijn was voor de hakjes. Eigenlijk bevalt vinyl tot nu toe het beste. Als je nog wat gaat verven kun je ook verf gebruiken die niet schadelijk is, als je wil kan ik nog wel even voor je opzoeken welke ik zelf gebruikt heb.
 7. Veel sterkte @Vera90. Eigenlijk is alles al gezegd, er is geen reden om je schuldig te voelen. Maar ik kan me goed voorstellen dat het heel rot voelt, het is gewoon heel naar dat ze zo kwetsbaar en ingewikkeld zijn en dat we niet altijd weten wat het beste voor ze is. Verder ben ik het heel erg eens met @Marjoleink. Ik zou juist gauw een maatje voor Puk zoeken. In 10-15 weken kan een konijn prima wennen aan jouw huishouden, en als je ze dan door de baby wat minder aandacht kunt geven hebben ze juist elkaar. Ik denk dat dat voor zowel Puk als jezelf veel fijner is!
 8. Hahahaha dat is ook wat! ­čś│ Wel super tof dat je permanent pleegbaasje wordt. Ga je zelf wat bouwen? Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het niet zo'n toffe 'regel' vind (sorry @Evee). Konijnen spelen nou eenmaal best wel een grote rol in het leven van de meeste mensen hier en dat laat zich moeilijk beperken tot vragen als waarom mijn konijn kwispelt...
 9. Haha mijn vriend is wat dat betreft wel een beeeetje van de lusten en niet de lasten. Afgezien van al het extra geregel en extra kosten die er dan bij komen, ben ik praktisch gezien de enige die voor ze zorgt. Dat vind ik steeds voor een afgebakende periode wel heel leuk, maar permanent twee koppels... Das toch wel veel werk hoor ­čśČ
 10. Haha, nee, deze twee zijn wel even voldoende. Navidad mag, hoe leuk ie ook is, nog wel even daar blijven ­čśů Heeft jouw Huisman ook zo'n enorme zwakke plek voor konijnen? Mijn wederhelft begint nu al te piepen dat ie verdrietig is dat 'al onze konijnen altijd weg gaan'...
 11. Ai, dat is vervelend! Straffen zou ik sowieso niet doen, dat heeft niet zoveel zin en ik denk dat je daar alleen maar meer (ander) ongewenst gedrag mee uitlokt. Een kooi moet je inderdaad ook niet willen, konijnen hebben aardig wat ruimte nodig dus dat inperken gaat je ook niet vooruit helpen. Gelukkig gaf Nijntje dat zelf ook al aan ­čśü Ik denk dat er een aantal factoren bij elkaar komen. 1) Nijntje is nog jong, ik denk zelfs nu in de puberteit, en dan is dit gedrag (in mijn ervaring) echt wel op z'n ergst. Mijn eigen konijnen zijn al tijden best heel braaf, maar ik kan me die periode tussen 6 maanden en een jaar nog levendig herinneren. Ik denk de nieuwe bewoners van ons toenmalige appartement ook trouwens ­čśů 2) Konijnen zijn sociale dieren en hebben dus een maatje nodig. Ook afgezien van het slopen zou ik je dat zeker aanraden. Maar ik kan me goed voorstellen dat ze wat eenzaam en verveeld is en dat een vriendje een positief effect heeft op haar gedrag. 3) Nijntje is een konijn en dit zijn de dingen die konijnen (soms) doen. Dat is lullig zat, maar wel waar... Je kunt het wel op allerlei manieren proberen te verminderen, maar knagen zit toch een beetje in de aard van het beestje zeg maar. Heeft Nijntje wat sloop speelgoed? Misschien kun je haar voeren met zo'n braintrain ding? Dat soort afleiding wil naast een maatje ook wel eens helpen, konijnen hebben ook mentale uitdaging nodig. Als ze die niet krijgen, gaan ze het zelf wel zoeken... Wat betreft je slaapkamerprobleem: onze konijnen zaten vroeger in hun eigen kamer. Die hadden we afgezet met een traphekje (en dan zo'n dun hout plaatje op de spijlen gemaakt). Misschien is dat een idee?
 12. Hmm ja dat zou best wel eens kunnen inderdaad. Sage is nogal nerveus in het algemeen dus zou me niet verbazen als het dat dan geweest is. Wat zijn het toch bijzondere beesten he, beetje lopen kwispelen.
 13. Ja als ze het vaker doet dan ga ik dat doen! Het is een bijzonder figuur die Sage.
 14. Ja precies @Marjoleink, van links naar rechts. Net als een hondje. Ik vond het heel geinig om te zien. Maar ik begrijp niet goed waarom ze het deed. Ik haalde het zeil van de ren dus ze hadden ineens uitzicht, dat leken ze leuk te vinden maar misschien vond ze het wel irritant dat ik weer aan haar spullen zat?
 15. Wat zul je opgelucht zijn. Fijn! Vraagje. Ik zag vandaag een van mijn twee konijnen met haar staart kwispelen. Het zag er super grappig uit maar ik ben benieuwd hoe ik dit moet interpreteren. Het internet zegt over het algemeen belediging en soms blijheid. Doen een van jullie konijnen dit wel eens?
 16. Gefeliciteerd @Evee! Maak er een leuke dag van vandaag!
 17. Ik heb geen idee, maar het lijkt me een leuk project! Kan je dus niet helpen maar ik wil je wel veel plezier en succes wensen ­čśë
 18. Echt he. Ze was ook veel aan het piepen en had ook al een aantal keer zo met d'r voorpoten naar me uitgehaald als ik eten bij d'r wilde leggen. Volgens mij was het voornamelijk stress, want nu ze buiten zitten heb ik ineens twee hele leuke nieuwsgierige konijnen in de ren. Maar het is wel een figuur hoor, deze dame ­čśů Dank je! Wij zijn nu pleegcollega's ­čśü
 19. Oh ja nogal! Leuke beestjes en een mooie ruimte heb je, gaaf zo met die buis.
 20. Nee dat klopt, eigenlijk woon ik te ver weg om pleeggezin te zijn. Maar @Dollie heeft het op het moment behoorlijk druk en kon wel even wat lucht gebruiken in de opvang, en we kennen elkaar goed dus heb ik aangeboden dat ze hier wel tijdelijk twee konijnen kwijt kon. Wij hebben opzich prima plek in de tuin en ook nog even geen plannen om daar iets op te gaan knappen ofzo, dus waarom niet ­čśü Ik heb ze nu nog binnen in een tijdelijke kooi, vandaag heb ik het hok en de ren helemaal opgebouwd dus morgenochtend kunnen ze buiten spelen. Ik heb het nu al helemaal naar m'n zin met ze. Helaas is dat nog even niet wederzijds, maar ik hoop dat dat gauw beter wordt.
 21. @Evee Een 65+ reis? Vaar je dan ook extra langzaam enzo? ­čśë Ach prima toch, lekker relaxen. En die bestemming... Daar ben ik echt best wel een beetje jaloers op, super gaaf. Ik heb twee konijnen van @Dollie geleend om mee te spelen. Ze zijn gisteren aangekomen. Vandaag heb ik hun hok en ren in orde gemaakt, en morgenochtend en de rest van het weekend ga ik maar eens in de gaten houden of ze het wat vinden. Ik snap je helemaal. Ze zijn zo kwetsbaar. Heb zelf ook altijd een knoop in mijn maag. Maar ik hoop dat het toch lukt om van Florida te genieten!
 22. Ik heb al een aantal keer gehoord dat het juist heel erg leuk is! Wat een gave vakantie hebben jullie geboekt! ­čś«
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .