Spring naar bijdragen

Mississippi

Members
 • Aantal bijdragen

  1972
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  81

Mississippi last won the day on August 18

Mississippi had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

1353 Uitstekend

1 Volger

Over Mississippi

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1354 profielweergaven
 1. Mississippi

  Vlaamse reus krijgt hangoren.

  Ik vind hem nogal op een van mijn konijnen lijken, en zoals je op mijn profielfoto ziet is dat een hangoor... Al heeft ie wel hele grote oren. Kan het zijn dat ie gekruist is met iets wat hangende oren heeft?
 2. Mississippi

  Slowchat konijnen algemeen 2018

  Gefeliciteerd voor Brenda! Mooie dag om jarig te zijn, 5 december.
 3. Mississippi

  Olahh

  Verbaas u niet, verwonder u slechts...
 4. Mississippi

  Bunnybunch café 2018

  Ja dat zou ik ook doen, lijkt me slim! Je kunt er in die zin verder niet zoveel mee, maar het staat in ieder geval dan wel geregistreerd. Sneu verhaal voor de hond als dat inderdaad zo is... Maar jeetje, aan die foto's te zien is het geen heel gezellig beest. In ieder geval niet om bij je konijn te hebben. 😐
 5. Mississippi

  Olahh

  En meteen even lekker de ogen en oren uitpoert en alle klitjes uit de vacht knaagt 😂
 6. Mississippi

  Olahh

  Dat andere konijnen het ellendiger hebben, wil niet zeggen dat jij wél aan al haar behoeftes voldoet. Winkels (en op een manier ook dierenartsen natuurlijk) zijn gebaat bij verkoop. Als klanten vertelt wordt wat konijnen werkelijk nodig hebben, namelijk veel meer dan een kooi, verkopen ze weinig meer natuurlijk. Want dat zit niet in hun assortiment en ook veel minder mensen zijn bereid zoveel ruimte op te offeren voor hun konijnen. Daarnaast hebben lang niet alle dierenartsen (voldoende) verstand van konijnen om je daar goed in te kunnen adviseren, daarom staat er hier op bunnybunch ook een lijst met konijnkundige dierenartsen. Een konijn heeft geen oma nodig, een konijn heeft een ander konijn nodig. Jouw konijn is geen mens en knaagt niet aan de tralies omdat ze al die menselijke aandacht zo leuk vindt. Waarschijnlijk vertoont ze dit gedrag omdat ze wat mist. Konijnen zijn van nature groepsdieren en hebben een hele eigen wereld en taal met elkaar die je als mens simpelweg niet kunt vervangen. Ik geloof best dat jij wel wat van jouw konijn begrijpt, maar jouw konijn begrijpt jou niet... Ik zou je bijna (bijna...) bij mij thuis uitnodigen om te laten zien hoe die interactie werkt. Een van mijn twee konijnen is echt heel erg mensgericht, dol op zijn baasjes en al het andere volk wat verder binnenkomt, wil de hele dag knuffelen, super relaxed, ik heb echt een hele speciale band met hem. Omdat hij door ziekte niet gecastreerd kon worden, is hij ook best een tijd alleen geweest. Maar toch heeft hij met zijn konijnenvriendinnetje een nog veel specialere band en merk je aan zijn gedrag dat hij nu vele malen gelukkiger is. Plus, ze zijn er áltijd voor elkaar, niet alleen als het baasje of oma of weet ik veel wie thuis is. Maar goed, ik begrijp niet precies wat je wil. Want volgens mij wist je wat ik hier opgeschreven heb al best wel, je kent het advies. Alleen zou je misschien liever willen horen dat dat niet zo is en dat je het heel goed doet. Dat is helaas niet zo. Ik hoop dat je open wil staan om te begrijpen wat jouw konijn nodig heeft in plaats van wat jij vindt dat jouw konijn nodig zou moeten hebben.
 7. Mississippi

  Bunnybunch café 2018

  @Koosje Oef, daar zou ik ook behoorlijk van door het lint gaan. Ik vind dat bij ons in de buurt met katten ook erg lastig, dus ik voel met je mee. Denk je dat je met de eigenaar van die hond een beetje een kant op kunt, of moet je iets drastischere maatregelen gaan treffen? Wel schrikken, arme Koos!
 8. Mississippi

  Olahh

  Ik heb zomaar het gevoel dat je niet wil weten hoe wij er over denken, maar dat je bevestigd wil krijgen dat je het goed doet met je konijn. De kans dat dat gaat gebeuren acht ik klein, want eerlijk gezegd doe je het helemaal niet zo fantastisch. Je konijn heeft een maatje en permanent voldoende ruimte nodig. Die tips en adviezen die je besloten hebt te negeren staan er niet voor de leut, maar omdat ze waar zijn.
 9. Mississippi

  Slowchat konijnen algemeen 2018

  Oh dit verhaal met de reismand is zo vreselijk herkenbaar 😅 Gelukkig zijn de rollen hier tenminste nog gunstig verdeeld. Mississippi is een domme dikkerd die een waar monster wordt als ie opgepakt wordt, maar loopt elke keer weer vol vertrouwen de reismand in (en bálen dat ie doet als dat deurtje dicht blijkt te gaan). Dakota heeft een olifantengeheugen en begint al te stampen als ze het ding aan ziet komen, maar haar kan ik gelukkig een stuk beter baas. Dus die pak ik dan maar even op. Zij laat zich dan eenmaal in de lucht ook slap hangen, Mississippi begint te vechten. Wel mooi, dat laatste beetje instinct haha. Jij praat altijd zo lief over je dieren! Hey @MichelleloveElmo dat klinkt allemaal niet zo fijn bij jou, ik hoop dat jij en je buns gauw weer wat meer je draai vinden 🌻
 10. Mississippi

  Weer wormen

  Zo, dat is gelukkig alweer even geleden haha. Ik moet ook even denken hoe dat nou ook alweer ging. Toen we Mississippi nog alleen hadden en hij voor de eerste keer wormen kreeg, waren het er zoveel dat ze gezellig over de bank kropen (toen mijn toenmalige dierenarts zei 'kijk het nog maar even aan' was dat ook een mooie reden om naar een ander te gaan 😅). Hij heeft toen panacur gehad. Een hele tijd later heb ik er weer een gezien en hij kreeg toen ook van die gekke, ei-vormige keutels. Toen was Dakota al bij ons en hebben ze beide panacur gehad. Vanaf daar wordt het een beetje een vaag verhaal, want ze hadden veel darmproblemen en daar leek de panacur (tijdelijk) bij te helpen. De dierenarts dacht toen inderdaad aan een herbesmetting via de blindedarm keutels. Ik heb toen nog eens via de mail advies gevraagd aan een andere (konijnkundige) dierenarts en die schreef het volgende: "De reden dat ze geen ontlastingonderzoek doen is waarschijnlijk omdat de pinworm niet altijd aan te tonen is, terwijl hij er wel kan zitten. De pinworm zit in de blinde darm en wordt alleen met de nachtontlasting uitgepoept. Dit is meteen de reden waarom hij zo lastig te behandelen is: op de eerste plaats komt het medicijn daar heel lastig en op de tweede plaats besmet je konijn zichzelf steeds door de nachtontlasting op te eten. Het feit dat de panacur steeds lijkt te werken, is wel een sterke aanwijzing dat het om een pinworm besmetting gast waar ze steeds niet helemaal vanaf komen. Tijdens zo' n kuur zijn er dan duidelijk minder wormen in de blinde darm aanwezig, waardoor de darmfunctie verbetert en ze betere keutels hebben. Het zou fijn zijn als na deze lange kuur van 2 maanden je konijnen voorgoed van de pinworm verlost zijn. Dus dat zou ik eerst eens afwachten." Ik moet er wel bij vermelden dat de klachten op een gegeven moment re-de-lijk verdwenen zijn en we nooit 100% zeker hebben geweten waar het nou aan lag. Lastig probleem, @S&T! Ik ben ook geen expert op dit gebied. Ik lees dat jouw konijnen fenbendrops krijgen waar die van mij panacur kregen, misschien is dat nog een aanknopingspunt? En zoals mijn beide dierenartsen toen aangaven, kunnen ze zichzelf blijkbaar inderdaad blijven herbesmetten, dus misschien is een langere kuur een optie? Ik heb trouwens wel begrepen dat je dat spul ook niet té lang moet geven, dus daar moet je wel even mee opletten. Ik heb trouwens ook geen idee waar het begin van de besmetting vandaan kwam, ze wonen bij mij binnen en ik was ook altijd alle groenten. Zelf heb ik het vermoeden dat Mississippi het al had toen ie bij ons kwam, maar dat zullen we nooit weten. In ieder geval, veel succes, hopelijk ben je er gauw vanaf!
 11. Mississippi

  Slowchat konijnen algemeen 2018

  Ja hey hallo, dat is nog net niet naast Nijmegen! Lekker zwemmen kun je daar 😁 Ik heb nog een geheime troef: https://www.tati-nijmegen.nl
 12. Mississippi

  Slowchat konijnen algemeen 2018

  Dat zal een opluchting zijn @Marjoleink. Veel beterschap voor d'r!
 13. Mississippi

  Slowchat konijnen algemeen 2018

  Nijmegen-WoonplaatsDaisy? Dat valt toch wel mee? Dat was wel leuk geweest! Als je over Nijmegen komt, mag je ze ook wel komen bewonderen hoor 😉 Waar ga je naartoe? Edit: nu weet je ook direct dat Mississippi en Dakota al die leuke spulletjes die ik laatst besteld heb niet zelf mochten houden.
 14. Mississippi

  Slowchat konijnen algemeen 2018

  Ach, zo lang kan ik ze toch niet missen 😉 Vanavond moet ik ze voor 5 dagen naar @Deeskuh88 brengen, dat valt me al zwaar zat haha (en dat heeft niks met haar te maken mocht iemand nog denken dat dat de reden is 😁).
 15. Mississippi

  Slowchat konijnen algemeen 2018

  Oei, dat is ook spannend. Veel beterschap! Heb je al gehoord hoe het gegaan is? Ik ken helaas mensen die dat wel kunnen... Needless to say dat ik niet zo goed met ze door één deur kan. Als ik toch een prijskaartje op mijn konijnen moet plakken, zou dat ondertussen denk ik wel een mooie rondreis langs de westkust van de VS zijn 🤐 Maar ik heb toch liever mijn buns geloof ik. 🐰🐰❤️
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .