Ga naar inhoud

Mississippi

Members
 • Aantal items

  2.146
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  84

Mississippi won de laatste dag op 8 augustus

Mississippi had de meest gelikete inhoud!

3 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

2.506 profielweergaven

Mississippi's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

1,5k

Community reputatie

 1. Gefeliciflapstaart! Gaat ze het nog vieren? πŸ˜›
 2. Mississippi

  Yula

  Oh jeetje, ja ik begrijp hoe je je voelt... Super rot als ze zo vastdraaien in een soort van prikkeloverload. Er komt vast een moment dat je het weer opnieuw wil proberen maar kan me echt goed voorstellen dat het voor een hele tijd niet meer hoeft. Texas had dit soort gedrag bij puppy cursus (en die ene trainer waar we het laatst over hadden die daar dus eigenlijk helemaal niet op handelde πŸ€¦β€β™€οΈ). We zijn toen maanden later nog eens terug geweest op die locatie, bij uitzondering want meestal kwam zij naar ons, en hij is daar serieus wel een paar weken nog van slag van geweest. Echt sneu. Denk dat het goed is dat je Yula nu lekker veel rust geeft.
 3. Mississippi

  Yula

  Ach dat is wat. Dat is niet wat je van een sociale wandeling hoopt. De komende dagen maar een beetje bijkomen inderdaad. Was er geen optie om gewoon terug te gaan? Nu alles weer wat rustiger is hier, kunnen we die wandeling met Tex wel eens proberen als je wil. Als jullie dit avontuur weer een beetje te boven zijn bedoel ik dan πŸ˜…
 4. Mississippi

  Yula

  Ik heb ook regelmatig hele conversaties met mezelf, maar in dit geval bedoelde ik inderdaad de persoon die @Eefje omschrijft πŸ˜…
 5. Mississippi

  Yula

  Ik moest hier aldoor aan denken maar vergat er steeds wat over te zeggen. Had het er gisteren met Loeske zelfs nog over en alsnΓ³g vergeten πŸ€¦β€β™€οΈπŸ˜‚ Ik herken dit wel. Van Tex z'n eerste herfst vlak nadat hij bij ons kwam maar ook nu de laatste dagen met die echte herfstregen in mindere mate weer. Volgens mij komt er echt een explosie van geurtjes vrij. Denk dat de wereld er letterlijk en figuurlijk ineens heel anders voor ze uitziet. Ook met de regen en de blaadjes die overal liggen en de wind die soms wat meer waait... De eerste keer vond Tex dat dus ook echt heftig maar ik merkte nu afgelopen week ook wel dat hij met dat herfstweer heel anders is op straat. Die neus maakt overuren. Leuk he, die verschillende wisselwerkingen tussen honden.
 6. Ja net zo'n maandagochtendmodel als Mississippi πŸ˜‚ Tot voor kort had ik geschreven 'gelukkig hebben we Dakkie nog' maar die is ook net bijna twee week ziek geweest πŸ˜…
 7. Neu voor honden is dat min of meer hetzelfde verhaal. Ook alternatief want natuurgeneeskundig dierenarts, maar de sterke verhoging van de stof die dat veroorzaakt is er wel gewoon bij een 'regulier' ontlastingsonderzoek in een lab uitgekomen. De gewone dierenarts zegt 'een soort ziekte van crohn of prikkelbare darm' en de natuurgeneeskundig dierenarts zoekt verder. Tex krijgt geen veganistisch dieet maar juist rauw vlees πŸ˜…En supplementen inderdaad. Heb er opzich wel goede hoop op dat het werkt. Rauw vlees eet ie al een hele tijd en dat geeft sowieso al enorme verbetering.
 8. Nee... Volgens verwachting wel. Tot op heden heeft ie gelukkig nergens meer last van gehad, maar blijft spannend. Had ik verteld dat ie ook iets heeft wat leaky gut heet? 😬
 9. Thanks voor het vragen. Met Texas gaat het eigenlijk wel goed! Niets aan hem te merken. Ook qua stress gelukkig niet veel, want ik was natuurlijk best wel van de kaart en daarna moest hij ook nog onderzocht worden door de dierenarts (de horror). Met mij gaat het ook wel weer oke, al maak ik me wel zorgen. We zijn toevallig deze week gestart met detectie en dat ging zo leuk en goed dat mijn hart wel een beetje breekt bij het idee dat ie zulke dingen misschien niet meer zal kunnen door aanvallen of medicatie. Ahh wat rot van jouw eigen hond... Het is wel anders als er een aanwijsbare reden is en als je hond al oud is, maar toch. Even verdrietig. Het is ook gewoon heel naar om te zien.
 10. Ja hij leek juist van het ene op het andere moment weer normaal. Wilde wel graag knuffels, maar dat past ook wel heel erg bij het gewone moment van de dag. Al begrijp ik dat dat ook door de aanval kan komen. Hij was wel helemaal van de pieper toen na een paar minuten het kwartje viel dat dat ik van de pieper was, maar ook dat is heel bekend gedrag bij hem. Gaat ook weer over als je hem even rust geeft en zelf al je ballen weer bij elkaar zoekt πŸ˜… Ja ik weet het en ik kijk er echt niet naar uit... Maar kan niks meer dan afwachten nu.
 11. Het is net alsof je een nachtmerrie in loopt. Als je weet dat het epilepsie is, is het nog één ding natuurlijk, maar als je je hond zo ziet en je hebt eerst geen idee wat er gebeurt... Niet fijn. Klopt, bij border collies wist ik het ook. Blijkbaar kan het bij 'gewone' collies dus ook voorkomen. Maar het is verder geen bekende aandoening in zijn stamboom ofzo. Ik begreep dat de fokker 1 keer vaker een hond heeft gehad die het had en toen heeft ze meteen het hele nest uit de fok gehaald. Geloof dat de eigenaren toen ook hebben moeten tekenen om niet te fokken. Dus ze handelt er wel heel strikt op (en dat moet natuurlijk ook), maar volgens mij kan je het verder niet testen om preventief uit te sluiten zeg maar. Ja je leest overal dat honden er heel prima oud mee kunnen worden. Dat zei de Nederlandse vriendin van de fokker waar ik goed contact mee heb ook. Maar op de een of andere manier zijn alle verhalen die ik (indirect) ken, zoals deze... Ze hebben nu dus bloed afgenomen om mee te starten, kijken of daar wat in te vinden is. Als dat niet zo is en hij krijgt weer een aanval is een MRI nog een optie. Als daar ook niets uitkomt, en die kans is vrij aannemelijk, is het het type epilepsie wat geen aanwijsbare oorzaak heeft. Ja dat bestaat wel. Ik mocht er nu al mee starten maar dat vonden zowel de dierenarts als ik toch wel heftig meteen. Het is zeker niet zonder bijwerkingen. Maar het is er dus wel als het nodig is. En ik heb medicatie gekregen om een aanval te kunnen stoppen als het te lang duurt.
 12. Ja het was echt zo naar om te zien... Ik weet niet hoe lang het geduurd heeft, denk dat het meevalt. Texas slaapt na het eten altijd in de gang, ik was net op weg om er naartoe te lopen om hem op te halen en toen hoorde ik wat gebonk vanuit de gang komen. Dacht das gek, want hij slaapt daar altijd gewoon heel rustig en wordt ook pas wakker als ik hem kom halen. En toen zag ik het dus. Vanaf toen een minuut of 2/3 denk ik. Het gaat nu weer goed met hem, meteen eigenlijk al wel. Alleen overstuur geraakt omdat ik overstuur was. Heb wel het idee dat ie nog wat spierpijn heeft. En we zijn natuurlijk vrij snel erna naar de dierenarts gegaan. Leek er niet op alsof ie er schade aan over heeft gehouden verder, en ze hebben bloed geprikt om te kijken of daar wat uitkomt. Maar waarschijnlijk heeft het geen aanwijsbare oorzaak, behalve 'Collie'.
 13. Pff, Texas heeft gisteren een epileptische aanval gehad. Ben me dood geschrokken.
 14. Haha ja op de een of andere manier is mijn hond tegenwoordig de probleemveroorzaker waar over geschreven moet worden πŸ˜› Maar die twee... Ja ❀️ Het is ook zo moeilijk om wat leuks voor ze te bedenken. Voor de hond zijn zoveel speeltjes te koop. Maar Mississip verstopt al als je naar hem wijst en vreet ondertussen wel doodleuk alles op, en als dat niet kan vinden ze er meestal niks aan. Dus ben blij dat het bedje zo in de smaak valt. Klopt. 😁
 15. Haha, als mijn kluskwaliteiten niet zo instabiel waren dan had ik dat zo voor je gedaan. Het is echt geen werk eigenlijk. Als je goed kijkt op de foto of het bedje in het echt zou zien, zou je ook zien dat mijn zaagwerk helemaal niet zo recht is dat het mooi netjes op elkaar past. Sterker nog, ik heb het met lijmen bij moeten trekken met ducktape. 🀫 Het zijn twee Ikea bedjes he, die heb ik niet zelf gemaakt. Van de onderste heb ik de ronde bovenkantjes zeg maar recht gezaagd. En dan het bovenste bedje ietsje ingekort (anders wordt het super hoog). Deuvels (zo heet dat toch?) met houtlijm erin zodat het goed vast zit, schilderen, klaar πŸ€·β€β™€οΈ En ik heb er een vetbed in gelegd, omdat ze met elke andere vorm van dekentjes aan de haal gaan en opvreten en tegelijkertijd sowieso al constant verstopt zijn... Hahaha, nee die rolverdeling was meteen duidelijk. Dakota slaapt de hele middag onder en Mississip gaat soms bij haar zitten. Als ie een wilde bui heeft springt ie op het bovenste bedje. Dakota is daar te onhandig voor, die valt soms al als ze op een trapje wil springen wat half zo hoog is......... (heb haar ook een keer moeten redden omdat ze aan een achterpoot aan een trapje in het hok hing te bungelen)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .