Spring naar bijdragen

Huiself

Members
 • Aantal bijdragen

  1293
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  26

Huiself last won the day on May 8

Huiself had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

502 Uitstekend

2 Volgers

Over Huiself

 • Rang
  BB junior

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hier zijn de katten opgegroeid met konijnen en alleen in het begin moesten ze gecorrigeerd worden. Alleen als er nieuwe konijnen kwamen moest onze poes Winky altijd weer wennen aan de nieuweling, maar daarna was het goed. Poes Hompy van inmiddels 12 jaar vindt konijnen altijd helemaal prima en drinkt als de ren open staat uit hun drinkbakje. Chip en Hailey kijken haar dan echt vragend aan op een meter afstand 😅. Ze heeft nog nooit een poot naar ze uitgestoken en ze zijn regelmatig alleen in de woonkamer met 100% van mijn vertrouwen. Mijn pleegkonijnen vinden Hompy maar raar en zien haar echt als bedreiging. Hompy snapt er helemaal niets van, haha. Ik zal het wel moeilijk vinden als ook Hompy net als Winky zou overlijden en ik een nieuwe kat zou willen kiezen. Die moet echt mijn vertrouwen winnen, want het voelt alsof ik ontzettend geluk heb met goedzakje (Winky en) Hompy.
 2. Staat het hok zo klem tussen meubels dat er geen panelenren voor kan (als je gaat slapen)?
 3. Het komt op mij over dat hij niet blij is met jouw handen en misschien zelfs wel wat bang waardoor hij zich gaat verdedigen. Ik zou de band met hem langzaam opbouwen: laat hem wennen aan jouw handen door hem lekkers te geven en pak hem nooit op. Doe het op zijn tempo: als hij weer probeert te bijten dan ben je te ver gegaan. Laat hem naar jou komen en niet andersom.
 4. Ik heb ook een keer een lastige beslissing moeten maken die ik had uitgesteld omdat mijn konijn nog wel at. Ik heb daarna verhalen gehoord van konijnen die van binnen er zeer slecht aan toe waren (en pijn) dat het bijzonder was dat ze er nog waren, maar toch nog aten. Het is het allerlaatste instinct wat er nog is en niet altijd een goede graadmeter. Let op: iedere situatie is anders, maar ik zou uit voorzorg toch pijnstilling geven. Het is ontzettend lastig, heel veel sterkte
 5. Zorg dat je huis zoveel mogelijk konijnproof is in ieder geval en anders kun je het beste met panelen een gebied afzetten zodat je ze niet in een kooi hoeft te doen. In een vorig topic is al eens geadviseerd om ze permanent een grotere ruimte te geven ;-). Ik heb mijn konijn ook binnen met een panelenren ervoor (zeil eronder). Daarop staan twee grote toiletten en misschien heb ik geluk, maar op 1 pleegkonijn stelletje na heb ik nog niet eerder konijnen gehad die in hun eigen toilet gaan graven. Misschien als er duidelijk verschil is tussen hun toilet en slaap/loop gedeelte dat de kans dan kleiner is dat ze graven.
 6. Hahaha, nee @Evee eigen regels overtreden kan echt niet 😉 Dank je! Het zijn de Ikea Besta kasten met een zelfgemaakte ombouw van eiken. Op de bodem van de kast heb ik folie geplakt en daar twee toiletten in gezet met zachte bodembedekking. Het was eigenlijk het idee dat dat echte toiletten zouden zijn, maar Chip wilde daar niet plassen. Tja... konijnen... Uiteindelijk nog twee toiletten buiten het hok geplaatst en daar is Chip het wel mee eens. Als je goed kijkt dan zie je op de 2e foto wel een beschadigd tussenschotje, maar het gaat nog niet verder. Als dat wel gebeurd dan zetten we er een aluminium strip op. Het Ikeabedje is gelukkig ook populair om aan te knabbelen.
 7. En de laatste, die wilde vanmorgen niet ;-)
 8. Je had het er over dat ze beide gesteriliseerd zijn, bedoel je dat Kiki en Koosje twee dames zijn? Twee dames samen hebben een lage(re) kans van slagen. Hoe dan ook: je hebt zeker alles geprobeerd om dit te laten werken. Nu aan jou de keuze wat je nu gaat doen, maar laat ze niet zonder een partner. Konijnen zijn sociale dieren net als mensen. Hoe zou jij het vinden als je je familie alleen op verre afstand kan zien en alleen een knuffel hebt? Ik vind het heel goed van je dat je zo open staat voor adviezen, want dit is geen makkelijke keuze. Ik zou in ieder geval voor de combinatie ram en voedster gaan en karakters die bij elkaar passen als je het bij tweetal(len) houdt. Succes!
 9. Hier aan de binnenkant van de Ikeakast. Ze zitten graag op het harde plankje boven
 10. Ik had al maanden geleden eens de update beloofd, oeps!
 11. Poes Hompy is ook een Sjaan kleef aan bij mij. Als mijn vriend op mijn vrije dag 's ochtends weg gaat en de deur naar boven open laat dan miauwt ze eerst heel voorzichtig beneden "ben je er?". Als ik dan antwoord dan gilt ze het uit, struikelt over de gladde treden en komt met een boog op bed. Als ik zit dan ligt ze altijd op schoot nadat ze mij eerst helemaal geknuffeld en onder gekwijlt heeft 😉. Ja dat is toch wel anders dan mijn konijnen hoewel Chip voor een konijn zeker wel aanhankelijk is en heel vertrouwd met zijn omgeving in ons huis
 12. Zolang de opvang tijd heeft om het 'verkeerde' publiek te filteren dan hoeft het geen probleem te zijn, maar ik vrees dat de meeste opvangen het al zo druk hebben hiervoor. Daarnaast moet je je afvragen waarom sommige mensen wel op een gratis konijn afkomen en er niet voor willen betalen: hebben ze dan wel de juiste beweegredenen of genoeg te besteden om dat konijn te verzorgen? Aan de andere kant kan het ook wel gewoon wel goede mensen trekken, maar die nog niet begrepen waarom ze in de opvang duurder zijn. Dubbel gevoel, maar als de opvang een vrijwilliger heeft om alle aandacht op te vangen en de mensen goed te filteren op de juiste intenties dan sta ik er wel positief tegenover.
 13. Die uitgroeispray zou inderdaad nog kunnen helpen. Je hebt ze van L'Oreal en Kruidvat zelf heeft ze ook. Je moet er alleen wel voorzichtig mee om gaan, want er komt echt een bruine straal uit ;-)
 14. Wow! Echt prachtig! Volgens mij wonen niet alleen jouw konijnen mooi, maar woon je zelf in een prachtige omgeving
 15. Vervelend, snap dat dit wel eens lastig is. Heb je ook geen andere vrienden of familie die de zorg op zich zouden willen nemen met de juiste instructies? Ik zie toch wel vaak dat die het stiekem heel leuk vinden om te doen. Maar ik wil niet teveel off-topic gaan, want je vraag ging over iets heel anders dus ik hoop vooral dat Meros het goed doet en dat je iets kan met de tips hier :-).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .