Spring naar bijdragen

Huiself

Members
 • Aantal bijdragen

  1236
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  24

Huiself last won the day on February 13

Huiself had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

485 Uitstekend

2 Volgers

Over Huiself

 • Rang
  BB junior

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bij de kinderboerderij vlakbij mijn werk hebben de konijntjes het echt prachtig: een grote ruimte met dubbelhok, een picknicktafel en in het midden een ingegraven container waar buizen onder de aarde naar toe lopen. Het kan dus nooit instorten en als een konijn zich verstopt dan kunnen ze de klep van de container zo omhoog tillen. Daar heeft echt iemand over nagedacht!
 2. Heeft ze toch wat last van de hormoontjes? Of keutelnijd ūüėõ
 3. Huiself

  Geef jij snoepjes aan jouw konijnen?

  Hier ook hoor :-). Ik heb wel gekozen voor 'alleen gezonde', omdat ik die vooral geef. Tussen mijn Bunnybunchbestellingen door gooi ik nog wel eens bij de Tuinland van die worteldrops erin of een keer een knaagstick, maar ik geef het net zo vaak als ik patat eet (toevallig vanavond ;-)).
 4. Huiself

  Konijn alleen, tips nodig

  Sneu van het overlijden van je konijntje! Geef het even de tijd zodat je er goed over na kan denken wat je wil doen in deze situatie. Ze is net overleden. Ik heb helaas niet veel (andere) tips: ik heb zelf een paar maanden een ziek konijn alleen gehad nadat haar vriendje was overleden. Ik had haar binnen waardoor ze wel meer aandacht kreeg, maar ze was ook veel alleen. Voor mezelf voelde dat niet goed, maar omdat ze ziek was kon het natuurlijk even niet anders. Wel kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat het wel heel leuk is om samen met je konijn een nieuw maatje uit te kiezen in de opvang. Bovendien kun je ze dan met een gerust hart alleen laten buiten, omdat je weet dat ze elkaar hebben. Succes met je keuze!
 5. Huiself

  Rare keutels

  Zet ze inderdaad alleen op afgewogen brokjes en onbeperkt hooi en water. Welk merk biks krijgen ze? Geef ze inderdaad voorlopig geen snoepgoed. Je kan als ze gewend zijn af en toe wel iets ongezonds geven, maar zorg eerst voor een (gezonde) basis. Als ze de darmkeutels niet meer laten liggen zou je aanvullend de groente kunnen opbouwen (zoals andijvie of witlof). De Vitakraft sticks zijn vaak een soort McDonalds voor ze en van andijvie worden ze hier net zo blij. Je hebt ze wel zien drinken uit het flesje? Dierenarts bellen lijkt me niet nodig hoor! Zo te lezen kun je met wat aanpassingen ervoor zorgen dat ze de darmkeutels opeten en niet laten liggen. Ik vermoed in jouw geval dat ze ze echt laten liggen, omdat ze veel ander lekkers krijgen.
 6. Huiself

  Rare keutels

  Weeg de brokjes toch maar voor de zekerheid af... En zoals geschreven: weeg vooral je konijnen zodat je de berekening kan maken wat daarbij past aan hoeveelheid brokjes.
 7. Huiself

  Rare keutels

  Misschien kan het ook even stress/gewenning zijn van de verhuizing. Ik zie het hier ook nog wel eens nadat ze moeten wennen aan de nieuwe omgeving. Zorg er in ieder geval voor dat je dezelfde brokjes geeft als de opvang ook deed en als je konijnen gewend zijn weeg ze dan beide. Dan kun je ongeveer 20 gram per kilo konijn geven en zullen ze de darmkeutels minder snel laten liggen. Op Bunnybunch zijn hier veel tips over te vinden. Succes!
 8. Huiself

  Darmproblemen tijdens rui voorkomen

  Het enige dat ik nog kan adviseren is om de groente onder de kraan te houden en op een bord aan te bieden. Dan zijn ze wat natter en vocht is belangrijk tijdens de rui. Ik ben nu inmiddels ook overgestapt op een bakje water i.p.v. een waterfles. Niet omdat sommige aangeven dat ze dan beter drinken (maar dat kan wel goed zijn natuurlijk), maar meer omdat Chip zoveel lawaai maakte tijdens het drinken ;-).
 9. Och jeetje! Wat is ze aan het kwakkelen :-(. Weer naar de dierenarts nu? Succes met haar.
 10. Huiself

  Zinderlijk maken

  Kun je de kooi niet gebruiken als 1 groot mooi toilet en dat je daar een goede pluk hooi in doet? De meeste toiletten zijn namelijk te klein en konijnen eten gewoon het liefste samen in de bak. Zelf heb ik twee kittenkattenbakken naast elkaar staan met papierkorrels en hooi. Ik had nog zo'n mooie ruif en een hooibal, maar ze eten bij mij het liefste van de grond. Als je voor de kooi een panelenren plaatst (op een stuk zeil bijvoorbeeld) dan hebben ze lekker de ruimte als jij er niet bent. Je krijgt namelijk nooit de garantie dat het nieuwe stel nooit ergens aan zal knagen of ergens zal plassen ;-). Ik weet niet waar je woont, maar ik heb op dit moment een heel leuk en knap stelletje bij mij (Groningen) die op zoek zijn naar een huisje. Ik ben pleeggezin voor Konijnenopvang Joy en ze staan op de site bij de koppels: George en Vivian. Mocht je geinteresseerd zijn dan hoor ik het wel :-).
 11. Huiself

  Naam gezocht

  Moesje, sproet of freckle? Zijn synoniemen voor vlek ;-)
 12. Chip en Hailey hebben een doorzonwoning gemaakt van hun Action kattenhuisje...
 13. Hebben ze niet een vangkooi te leen bij de dierenambulance? Misschien dat het werkt als daar allemaal lekkernijen en een warm dekentje in ligt. Ik zou in ieder geval zoveel mogelijk mensen in de buurt op de hoogte brengen zodat ze kunnen waarschuwen wanneer het konijn in de tuin is. Soms lukt het vangen met meerdere mensen... Er liep bij mijn ouders ook een konijn die was ontsnapt. Mijn ouders zijn (door mij) er extra op verdacht en uiteindelijk is hij bij de buren in de tuin opgepakt. Gelukkig een heel tam konijn.
 14. Klopt, bij de opvang worden ze geholpen en er was veel vraag naar Sunny en Soleil. Ook terecht, het zijn hartenbrekertjes! Die zullen hopelijk snel een plek vinden. Ik denk dat je het zeker kan Evee. Doordat de ren tot nu toe gevuld is met een (nieuw) stel zorgt dat direct weer voor afleiding. Ieder konijn heeft wel weer iets anders grappigs waardoor je weer moet lachen. Maar ik zou liegen als ik niet zou toegeven dat ik de vorige keer een klein traantje heb gelaten ;-) Hoe gaat het met de voorjaarsvrolijkheid bij jullie konijnen allemaal?
 15. Wat onrust onderling inderdaad. Ze blijven achter elkaar aan rennen en wisselen met 'wie bovenop gaat' ;-). Ze zijn niet agressief naar elkaar, maar ze hebben op dit moment wat last van elkaar en de hormonen die erbij horen. Sneu... Gisteravond waren ze trouwens rustig (of moe, haha). Ze worden morgen omgewisseld voor een ander leuk stel bij de opvang en dan worden ze een keer geholpen. Ondanks dat het twee dames zijn vond ik ze altijd heel goed bij elkaar passen. Ik heb ze een half jaar en ze zijn onafscheidelijk. De vorige dames waren wat uitgesprokener en dat was geen verrassing toen het echt botste. Erg waardevol en leuk al die karaktertjes en de info vanuit de opvang.
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .