Ga naar inhoud

In laten slapen.. of niet?


Charell

Aanbevolen berichten

Ik heb ook geen ervaring met EC.. Bink is ons 5e konijn en de 1e die (waarschijnlijk) EC heeft.. 


De DA zei dat we naar een paar dagen verbetering moeten zien, maar hij gaat alleen maar achteruit..


Mijn moeder is nu boodschappen doen, maar als ze terug is, ga ik het met haar bespreken.. Hopelijk heeft het zin..


Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat je binnen een paar dagen geen verbetering ziet kan normaal zijn bij EC achtige symptomen, dat is in dit topic ook al een paar keer uitgelegd, het kan weken duren voor je verbetering ziet. Wat absoluut niet wil zeggen dat je je konijn moet laten lijden, als jij voelt en ziet dat het zo niet meer kan zie je dat als baasje echt wel vaak goed. 


 


En ja, we willen allemaal dat onze konijntjes als ze op zijn vredig zelf in zullen slapen maar zo werkt de realiteit nu eenmaal vaak niet. Soms moet je als baas de keus maken, hoe vreselijk dat ook is, ik hoop toch dat je moeder dat als verantwoordelijke toch zal inzien.


Ik heb mijn konijn afgelopen Mei in moeten laten slapen maar dat heeft me geen kapitaal gekost hoor, en als het echt niet meer gaat kun je het daar ook niet voor laten vind ik.


 


Succes en sterkte in ieder geval.


Link naar reactie
Delen op andere sites

De symptomen heeft hij al sinds februari.. Hij loopt hier dus al dik een half jaar mee. Het is de laatste tijd dat het steeds erger wordt..


Ik vind het moeilijk.. Aan de ene kant, we zijn nog maar een week bezig met Panacur.. Aan de andere kant, het breekt mijn hart om hem zo te zien en ik denk ook niet dat er überhaupt nog verbetering in komt, aangezien hij alleen maar achteruit gaat.. Hij is ook al 6, dus ouderdom speelt denk ik ook wel een rol..


Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn moeder gaat nu naar de DA.. Gelukkig is zij ook van mening dat het niet verder kan zo..


Ze gaat vragen of we vanmiddag terecht kunnen.. We laten hem onderzoeken en als de DA zegt dat we hem moeten laten inslapen, gaan we dat doen..


Ik ben er kapot van, maar voor hem is het beter zo..


Wij krijgen na Bink geen nieuwe konijnen meer, dit wordt vreselijk zwaar.. Ik heb al sinds mijn 7e konijnen. Ik ben nu 22..


Ik hoop dat de DA nog een andere oplossing heeft, anders is het vandaag over voor ons ventje.. :


Link naar reactie
Delen op andere sites

We hebben om kwart over 3 een afspraak bij de DA.. Die gaat Bink nog helemaal onderzoeken en kijken of hij nog wat kan doen..


Helaas is de kans heel klein dat hij er nog bovenop komt, ook gezien zijn leeftijd..


De assistente achter de balie had al 30 jaar konijnen en zei dat 6 jaar oud was voor een konijn. Haar oudste konijn was 8.


Ook zij zei dat er naar een paar dagen verbetering op moet treden als je ze behandeld met Panacur. Volgens haar was het inderdaad ook genoeg zo..


We zullen zien vanmiddag.. Waarschijnlijk is het vandaag Bink's laatste dagje op aarde..


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het voor Bink wel heel moeilijk zou worden. Het is lastig te beoordelen vanaf een forum, maar ik denk wel dat je er goed aan doet.


 


Overigens is 6 nog niet oud hoor. Tenminste... voor een klein konijn. Voor een vlaam is het wel op leeftijd. Maar Bink is niet zo groot toch?


 


Ik wens je veel sterkte vanmiddag. Ook voor de rest van de familie.


Link naar reactie
Delen op andere sites

In de beleving van veel mensen is 6 jaar (helaas) wel oud voor een konijn, omdat veel bunnies schijnbaar gemiddeld rond de 4-6 al het loodje leggen (vaak door onwetendheid).. Op een forum als dit, waar de konijnen nerds rondhangen (;) ), zul je hogere leeftijden tegenkomen, hoogstwaarschijnlijk omdat oprecht het beste voor hebben met onze beestjes en ze niet weg laten teren in een te klein hokje of ze alleen maar hebben aangeschaft "voor de kinderen". 


Verder worden kleine bunnies volgens mij ook ouder dan grote bunnies.


 


Mijn dametje is momenteel 8 en die gaat echt nog wel een paar jaar mee...hoop ik echt...wordt altijd zo verdrietig als ik dit soort topics aan het lezen ben...Succes bij de DA... :(


Link naar reactie
Delen op andere sites

Oud is ze zeker niet. Mijn eerste konijn werd ook al 11 .


Heb inmiddels al 30 jaar konijnen en de meeste konijnen zijn een stuk ouder dan 6 geworden en twee konijnen dus 11 jaar.


IK heb veel ervaring met EC zelfs toen het in Nederland nog niet bekend was. Maar het heeft inderdaad een intensieve en goede verzorging maar ook zijn tijd nodig.


Maar ik kan mij ook voorstellen dat jij het zo moeilijk vind dat ze nu lijdt die beslissing wilt nemen. Volg je hart.


Misschien als tip misschien is er iemand met veel ervaring met EC die je kan helpen bij de verzorging van je diertje als je die beslissing vanmiddag toch niet neemt?


Heel veel sterkte in ieder geval het is altijd zo verdrietig als je dit moet doen.


Ik leef met je mee en denk aan je!


Knuffels Belleke


Link naar reactie
Delen op andere sites

Aww, bedankt voor de lieve reacties! Bink is niet echt klein, maar groot is ie ook niet.


Ik ga kijken of de DA nog wat kan met eventueel Dexamethason. Dit heeft hij al eerder gehad en hij reageerde best goed hierop.


Als dit nou kan in combinatie met de Panacur, zou het heel mooi zijn als het dan wat beter gaat.


Maarja, als de DA zegt dat het niks meer wordt en dat we hem moeten laten gaan, ga ik dat zeker wel doen.


De verzorging kan hij met alle liefde van mij krijgen, zeker als het helpt. We moeten afwachten. Over een uur weten we meer..


Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is gebeurd.. We hebben hem in laten slapen.. Volgens de DA was het niet meer te doen..


Hij bleef erbij dat het geen EC was.. Hij zei dat er iets in zijn koppie niet goed zat.. Dit heeft eerst de achterpoten aangetast en nu de voorpoten ook..


Het is goed zo, hij heeft rust nu..


Iedereen bedankt voor de adviezen en de steun..!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .