Spring naar bijdragen

Laniboekje

Members
 • Aantal bijdragen

  2263
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  25

Laniboekje last won the day on 14 Augustus

Laniboekje had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

712 Uitstekend

3 Volgers

Over Laniboekje

 • Rang
  Omdat het kan

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Een verlate jippie maar mijn dochtertje is gisteren 1 jaar geworden 🥳
 2. Ik ben vrij illegaal maar begraaf ze in de natuur. Krijg ik dan nu de popo's op mijn dak?! 😅😎
 3. Is dit ook het juiste topic om even naar ervaring te vragen? Eten de konijnen het nieuwe voer graag? Ik heb nog een zak SuperTrio staan van 15kg dus kan nog wel even vooruit maar viel me op dat het nieuwe voer hier in de omgeving niet in grootverpakking verkocht wordt. De 10kg zakken online zijn minimaal 19.99 euro ipv 15kg van SuperTrio voor 19.99 of soms 21.49 (afhankelijk waar je besteld). Dus wel wat duurder geworden. Wat is evt een goed alternatief of toch maar online het nieuwe voer gaan bestellen?
 4. Even een update. Noor en Jorgy zijn weer terug bij mij. Noor haar oor is goed genezen maar er zit echt gewoon een rond gat in, heel apart. Alsof ze ooit gemerkt is en het label eruit is gehaald, haha. Gelukkig heeft ze er geen hinder meer van en is de ren zo gebouwd dat er geen zaken zijn waar ze aan zou kunnen blijven haken. Noor en Jorgy blijven dus als dames een koppel. Dat gaat al een aantal jaar goed en op hoop van zegen dat dat zo blijft. Ik heb jaren terug ook een dameskoppel gehad en dat bleef tot aan hun dood helemaal prima. Jasper is nog alleen. Hij heeft mentaal best een optater gehad. At ook slecht, ging ineens half in de rui. Weer meer schrikachtig dan normaal. We hebben besloten hem nog even zo te laten totdat ik zeker weet dat hij een koppeling weer aan zou kunnen. Wordt dus nog vervolgd.
 5. Ja, haha. Ik noem haar maar liefkozend Jorgy, dat klinkt nog vrouwelijk(er). Ik heb de namen niet gekozen, zo heetten ze al en ze reageren er ook op dus houden we maar zo.
 6. Noor is inderdaad een hangoor. Heb er voor gekozen om ze even naar de opvang te brengen. Daar kan Noor dan herstellen (Jorge is bij haar). Ze krijgt pijnstilling, antibiotica en ze zalven haar oor. Zal lelijk litteken blijven maar zal verder prima herstellen. Maar de opvang vond het ook spannend om dan weer opnieuw te koppelen. Ze vonden dat bij de koppeling bij hen, het ook wel duidelijk was dat Jasper en Jorge een betere klik hadden maar Noor werd ook gewassen en zeker niet weggepest. Dat is hier dus toch wel misgegaan. Ik heb besloten een tweede ren te gaan bouwen voor Noor en Jorge. Zij mogen daar gewoon drie weken verblijven, heb ik even de tijd. En voor Jasper gaan we dan nogmaals op zoek naar een meisje dat echt 200% bij hem past. Dus. Zo ging je voor 1 konijn erbij. Over paar weken heb ik er weer vier huppelen. Maar dan in twee, hopelijk zeer stabiele, koppels.
 7. Ja, bijzonder hé? Ik baal ook zo ontzettend. Noor zit nu apart, konijnen geven natuurlijk niet snel aan dat ze pijn hebben maar ze huppelt, chillt, eet en wast zichzelf dus dat lijkt allemaal oké te zijn. Ik hoop dat ze het oor goed schoon kunnen maken, evt plakken? Doen ze dat bij konijnen? Honden met bijt wondjes doen ze dat nog wel eens. Ik ga het zien. Maar ik kan echt geen reden bedenken eigenlijk. Voor zover ik weet is geen van de konijnen ziek, zwak of misselijk. Noor is 4.5 jaar, Jorgy is 3.5. Jasper weet ik niet maar die heb ik zelf al ruim 3 jaar en was al volwassen dus die zal ruim over de 4 jaar zitten, minimaal. Maar Jasper was de aanstichter in het geheel. Het is niet dat Noor hem aanvloog omdat hij oud zou zijn oid Opvang was gisteren al dicht. Ze gaan om 9.30 open en dan bel ik ze even. Eind van de middag gaat Noor naar de dierenarts.
 8. Laniboekje

  Gedoemd om te mislukken?

  Ha BB'ers! Long time no see! Hier alles wel, althans met mij en het gezin wel. De reden dat ik weer even inlog is omdat een op het eerste oog uitziende geslaagde koppeling lijkt te mislukken. Ik heb Jasper laten koppelen aan twee dames uit het asiel. Eerst een andere dame maar die bleek te dominant, ze had al drie mislukte koppelingen achter de rug dus die gaan ze eerst castreren. Afijn, toen twee andere dames. Jasper is op koppelvakantie geweest, lekker een week op neutraal terrein en hartstikke leuk en aardig. Ook thuis een prima eerste week, lekker alles gemoedelijk met zijn drietjes doen. Eten, slapen, wassen. Je kent het wel. Vanavond zat ik met de kleine meid aan tafel te eten en toen zag ik dat Jasper en Noor ruzie kregen. Maar dit was niet simpel najagen, dit was echt een bolletje haar wat door de ren tuimelde. Ben naar buiten gestoven, ze stoven uit elkaar maar ik zag gelijk dat Noor haar oor zwaargehavend was. Stuk ontveld en twee snedes, door en door. Ik denk dat Jasper zijn tanden erin gezet heeft en niet losgelaten. Afijn. Noor meteen naar binnen, geïnspecteerd. Lijkt alleen haar oor te zijn, zo goed als mogelijk schoongemaakt en wat pijnstilling gegeven. Ze zit nu bij ons binnen in een bench. Ze knabbelt al wel lekker aan groente maar het oor ziet er erg lelijk uit. Daar ga ik morgen mee naar de dierenarts. Ik heb het asiel ook gelijk op de hoogte gebracht. Wat denken jullie? Ze zaten al twee weken bij elkaar zonder een woord, ja, wat gejaag na je kent het wel, de eerste dagen. Maar daarna echt dikke mik. De week hier thuis ook en nu ineens mis. Er was niet echt een reden. Geen biks of groente ofzo... Dat hadden ze sochtends al gehad. Ik zou het echt doodzonde vinden als dit mislukt. Ik ben zo een type dat dan Noor en Jorgy niet terugbrengt maar gewoon een nieuwe ren gaat maken (we gaan de tuin toch verbouwen) en hen als koppel laat en voor Jasper weer een nieuwe meid ga zoeken. Maar het liefst zie ik dit weer gezellig worden... Maar ja, schrik er wel van. Heb al 20 jaar konijnen, nooit zo een wond gehad. En dan denk ik meteen, dat zit niet goed. Maar is dat ook zo? Of kan dit ook gewoon een schermutseling zijn geweest met helaas wat schade?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .