Ga naar inhoud

Help konijn ziek! SPOED!!!!!!


steve01

Aanbevolen berichten

  • Reacties 216
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Me vader zeg dat een konijn ongeveer 3 jaar word dit had hij van internet vaak sterven ze van eenzaam heid.

Het is een Hollander hoe oud word die gemiddeld?

Steve, niet om onaardig te doen..want je laat zelf wel zien dat je mogelijkheden zoekt...maarre...die onzin heeft je vader niet op BB gelezen hoor....

Het is vandaag vaderdag....geef hem een goede site cadeau; www.bunnybunch.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijnen kunnen wel 12 jaar oud worden Steve... Konijnen overlijden vaak vroeger omdat ze verkeerd voedsel krijgen of te klein worden gehouden. Maar drie jaar, dan zijn het echt nog jonge konijntjes hoor!

Het is wel goed dat je nu morgen naar de dierenarts gaat, maar inderdaad, je moet er gewoon heel snel bijzijn met konijnen. Konijnen laten niet merken dat ze ziek zijn omdat zieke dieren nu eenmaal sneller ten prooi vallen aan roofdieren etc in de natuur. Dus als je ziet dat ze ziek zijn dan zijn ze ook ECHT ziek.

Ik heb nu pas 2 weken een konijn en door een verkoudheid en aanval door een kat zijn we er al 3 keer mee naar de dierenarts geweest waarvan ook 1x in het weekend, in totaal ongeveer 200 euro aan kwijt. Hoppaaa. Leuk? Nee. Maar als jij of je ouders dat niet willen betalen of het onzin vinden om dat voor je konijn te doen, geef het konijn dan aan iemand anders. Dat beestje verdient toch iemand die voor hem zorgt en niet iemand die hem in zijn sop gaar laat koken als hij ziek is? Een konijn is een levend diertje, geen stuk speelgoed dat je weg kan gooien als het stuk gaat.

Je bent 15, nog geen volwassene natuurlijk, en ik snap dat je rekening moet houden met je ouders. Maar je bent ook zeker geen klein kind meer, en als je ouders te weinig verantwoordelijkheidsgevoel hebben om voor je konijn op te komen dan moet jij het doen.

Ga een goed gesprek aan met je ouders en denk er zelf over na of je je konijn nog wel een fijn en leuk leven kunt bieden. En het konijn dat je erbij wilt nemen óók, want dat konijn zal ook wel eens ziek worden of wat hebben, dus dan heb je dubbele zorgplicht.

Kom je tot de conclusie dat jij (en je ouders) het konijn niet kunnen of willen verzorgen, geef dit konijn dan aan iemand die er wel verantwoordelijkheid voor wilt nemen en neem in ieder geval GEEN nieuw konijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ehm sorry, maar dat ''hij is maar 15 en afhankelijk van zn ouders'' gedoe vind ik onzin. Hij heeft zelf geld voor de dierenarts en heeft z'n ouders dus nergens voor nodig. Stop je konijn in de reismand en ga naar de dierenarts, daar hoeft pappa of mamma je handje niet voor vast te houden lijkt mij zo.

Maarja er is een heel weekend gewacht, dus het zal me niks verbazen als het inmiddels al te laat is.

En begrijp me niet verkeerd, want mijn vader is precies zo. Van ja doei in het weekend is het duurder, en t beest houdt t nog wel een paar daagjes vol. Maar het is MIJN dier dus in dat geval kan m'n vader lekker de boom in.

Maar goed k zal er verder maar niks meer over zeggen, dat heeft de rest al voor me gedaan. Het topic op slot gooien vind k nog niet eens zo een slecht idee. Want als iets SPOED!!! is en er wordt vervolgens toch niks gedaan om het beestje te helpen, waarom open je dan een topic

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hem om 12.00 een afspraak bij mij dieren arts.

Ik heb opeens veel tussen uren vandaag maar allemaal van 45 minuten dat red ik nooit.

Ik zit tot 17.00 op school dus kan ik zelf niet gaan gelukkig kan me moeder even snel naar de dieren arts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ehm sorry, maar dat ''hij is maar 15 en afhankelijk van zn ouders'' gedoe vind ik onzin. Hij heeft zelf geld voor de dierenarts en heeft z'n ouders dus nergens voor nodig. Stop je konijn in de reismand en ga naar de dierenarts, daar hoeft pappa of mamma je handje niet voor vast te houden lijkt mij zo.

Even offtopic:

Ik snap je frustatie wel, alleen helpt het niemand verder. Hoe denk je dat een 15 jarige met een ziek konijn bij de DA komt? Met de fiets?

En op slot gooien vind ik helemaal geen goed idee. Dan heb je helemaal niks bereikt.

En ja, tuurlijk heb je bij dit soort topics enorme dubbele gevoelens en het idee dat iemand liegt, maar je weet het nooit zeker en het blijft internet.

aangepast door Rian
Link naar reactie
Delen op andere sites

Enniewee. We zijn nu inmiddels bij de maandag en onze Steve gaat vandaag naar de DA. Er viel nergens uit te halen dat zijn konijn levensbedreigend ziek was, en aangezien ik persoonlijk ook meteen naar de DA geweest was, vind ik het al een vooruitgang dat nu in ieder de moeder van Steve naar de DA gaat het met het beestje.

Wel hoop ik Steve, dat je voor een DA hebt gekozen die hier in de lijst van konijnkundige dierenartsen staat. Konijnkunde (bestaat dat woord?) is een kunde op zich en veel dierenartsen hebben er geen kaas van gegeten met als gevolg dat het diertje fout gediagnostiseerd en behandeld wordt, met alle gevolgen van dien.

Ik hoop dan ook van harte dat het voor jouw konijn goed zal aflopen. We zullen het vanzelf lezen hier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me aan bij Rian.

En daar nog aan toe te voegen...vol verwondering ( let wel, op een negatieve manier) blijf ik dat soort nare reacties lezen van mensen hier op Bb die gaan lopen roepen hoe slecht iemand wel niet is als baasje als diegene niet exact doet wat hier gezegd wordt. Deze jongen is 15 jaar oud, toen ik zijn leeftijd had kon ik op mijn kop gaan staan tot al het bloed naar mijn hersens gestroomd was, maar mijn ouders wil was wet. Daar had ik naar te luisteren. As 15 jarige heb je ook niet altijd geld en inderdaad ook niet altijd vervoersmiddelen om makkelijk ergens te komen. Deze jongen opent een topic en vraagt om advies waarna het voor elke individu inmiddels wel duidelijk is dat het het beste is om naar de DA te gaan, maar als zoiets op het moment wegens omstandigheden niet gaat, is het dan niet veel handiger om ander advies te geven ipv te gaan lopen roepen hoe zielig het beestje wel niet is en hoe slecht er wel niet voor gezorgd wordt? Ik vind het echt om naar van te worden, die reacties af en toe hier. Wie zijn jullie om voor anderen te bepalen wat binnen de mogelijkheden ligt? Voorheen kwam ik hier altijd met plezier. Nu zijn de reacties vaak alleen maar vijandig en ontmoedigend....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou Snoef, in dit geval kan ik het wel begrijpen. Je maakt een topic aan met spoed en vervolgens doe je niks met de raad.... Dat frustreert enorm, helemaal als je hoort dat er ik weet niet hoeveel andere dieren zijn. Idd, toen ik 15 was, was de wil van mijn ouders ook wet, maar ik bleef net zo lang drammen totdat ze uit pure woede toch naar de dierenarts gingen, dat ging overigens om een oorontsteking bij de hond.

Ik hoop van harte dat het konijn goed geneest, want als het EC is en je laat je konijn er zo lang mee lopen.... Tja, hier staan een aantal verhalen dat de kop scheef blijft staan. Ik vind het wel erg schandalig dat de ouders van Steve zo met dieren omgaan, laten ze eerst zich eens goed verdiepen in de behoeften van de dieren voordat ze allerlei dieren gaan aanschaffen. Ze geven ook een zeer slecht voorbeeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ainariel, dat is het precies Steve kan er niet veel aan doen maar zijn ouders wel. Vooral vanwege alle overige dieren die daar zitten, je neemt aan dat die mensen dan dierenvrienden zijn en ook alles voor de beestjes doen.

Daarnaast het feit dat Steve 15 is wil niet zeggen dat zijn ouders niet naar hem hoeven te luisteren. Iig, mijn ouders moedigde het juist aan als ik de verantwoordelijkheid op me nam en met mn beestje naar de dierenarts wou. Het is een les die ouders hun kinderen moeten leren en niet andersom. Een puber van 15 begrijpt heus wel wanneer een diertje ziek is en zal heus niet voor de lol bij zijn ouders gaan vragen om naar de dierenarts te gaan, als je dat als ouder niet serieus neemt, tja...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb toch ook geen auto? Er is altijd wel wat te verzinnen als je het echt wilt.

Maargoed laat maar inderdaad ;)

Nou, dan verzin jij toch wat? Als dat zo makkelijk is volgens jou? Alle tips zijn welkom! Daar zal hij vast heel blij mee zijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De felle reacties (waaronder die van mij) komen denk ik vooral voort uit het feit dat dit het zoveelste "HELP" topic is, waarin een dier hulp nodig heeft, maar men niks doet met het advies.

Ikzelf snap gewoon echt niet wat je dan zoekt hier? Bovendien schrijft TS op vrijdag dat het al een paar dagen zo is. Waarom dan niet even voor het weekend hulp gezocht? Niet elke 15-jarige zal hetzelfde zijn, maar ik snap het topic gewoon niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ben ik mee eens Christaaa, het zoveelste help topic en niets doen met naar mijn mening goede adviezen, ik ben meer een lezer hier dan dat ik mee doe met discussies maar nu kon ik het ook niet laten...

En wat betreft bij de DA komen ik heb geen auto, ik ga dus op de fiets gaat goed 1 keer gehad dat ik een lekke band had vlak voor vertrek, ben gewoon gaan lopen met mijn vlaamse reus destijds (ruim 6 kilo) een kruik erbij 3 kwartier later was ik bij de DA, waar een wil is is een weg dus...en hij heeft 90 euro, en wat de ouders betreft die zouden het goede voorbeeld moeten geven en ook als is het voor "maar"een konijn (zoals Steve beschrijft) naar de dierenarts gaan, maar goed ben benieuwd wat de uitslag is straks voor het beestje, arm ding (het konijn dan he:p) Dit konijntje heeft veel geduim nodig BB-ers:bounce:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iemand die hard HELP roept, heeft hulp nodig. Das duidelijk. De hulp die hij krijgt aangeboden, is geen optie voor hem. (naar de dierenarts gaan, maar ouders willen niet en hij is zelf 15 jaar oud).

Je kunt iemand die op de grond ligt wel 150x blijven schoppen maar daar schiet niemand iets mee op....je maakt het alleen maar erger. Je frustratie botvieren is zinloos. Ik ben zelf ook geen heilige, maar ik probeer het nu eens van een andere kant te bekijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

He Steve,

Ik zag dat je online was maar kennelijk heb je er geen behoefte aan om even te delen hoe het bij de DA is gegaan.

Jammer, want een hoop mensen zijn toch heel bezorgd om je konijn...of ze nou wel of geen kritiek hadden op hoe je het hebt aangepakt. De belangen van de dieren staan hier voorop en soms vallen er harde woorden, maar iedereen heeft het beste met je beestje voor! Dus laat gewoon even weten hoe en wat, oké?

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn vandaag naar de dieren arts gegaan.

Hij heb encephalitozoon cuniculi ad 1

We hebben 4 soorten medicijnen gekregen.

De volgende:

Fenbendrops

Enrofloxoral drops

Carprofen drops

Cisaral drops

Hij krijg nu een paar keer perdag medicijnen.

Binnen zijn hok zie je verbetering maar buiten zijn hok niet dan valt hij nog steeds om.

Ik hoop echt dat hij beter word.

Als er morgen ochtend geen verbetering is moet hij worden ingeslapen zij de dieren arts.

Ik ga nog wel door met de medicijnen morgen ochtend ik heb toch voor 8 weken.

Zijn scheefe kop zal hij altijd blijven houden dit komt omdat er herse schade is maar hier kan hij prima mee leven zij de dieren arts.

De dieren arts die we normaal hadden was er niet dus kregen we een ander die wist er echt veel van zij me moeder.

Het kosten 110 euro maar dit heb ik er zeker voor over.

Zie voor infomatie http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/torticollis.html

Hopen dat hij beter word.

Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

He Steve,

Ik zag dat je online was maar kennelijk heb je er geen behoefte aan om even te delen hoe het bij de DA is gegaan.

Jammer, want een hoop mensen zijn toch heel bezorgd om je konijn...of ze nou wel of geen kritiek hadden op hoe je het hebt aangepakt. De belangen van de dieren staan hier voorop en soms vallen er harde woorden, maar iedereen heeft het beste met je beestje voor! Dus laat gewoon even weten hoe en wat, oké?

Ik wouw reageren hoor maar dat gaat niet echt op me telefoon.

Dus vandaar wat later sorry

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .