Ga naar inhoud

Helaas Myxomatose, wat doe ik nu?


ceedeerom

Aanbevolen berichten

  • Reacties 144
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Hoi,

Wat rot voor je, ik ben vorige week 2 konijnen verloren aan myx.

De DA vertelde me dat er niet veel tegen te doen was, en als je gaat behandelen halen ze het meestal ook niet omdat de ziekte meestal sterker is of ze sterven aan longontsteking omdat hunimmuunsysteem erg zwak is.

Wat je kunt doen is heel goed warm houden, de ziekte kan slecht vermeerderen mt warmte.

Verder anti biotica halen hij de DA en dwang voeren als hij niet meer eet en voldoende vocht geven.

Heel veel succes en sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, ik ben terug van mijn werk en dus kan ik nu wat meer schrijven.

Jazz is altijd al een heel stil, rustig konijn geweest, dus het viel mij niet op dat hij stil was. Iedereen die een FH kent, weet dat de ogen nogal diep liggen, dus je ziet ze niet altijd goed.

Zaterdagavond ga ik ze eten geven en toen ontdekte ik dat z'n ogen dichtzaten en z'n oren heel dik waren.

Heb dus in allerijl een DA met wachtdienst gezocht en kon een AFSPRAAK maken, ik viel bijna van mijn stoel, maar goed, ze zei dat ze niet in haar praktijk was, Drie kwartier later kon ik terecht. Zij zei onmiddellijk dat dit helemaal niet OK, was, maar ik heb gezegd dat ik niet snel opgeef en dat ik hem er door wou halen. Hij kreeg onm. AB, ik heb ook AB meegekregen en druppels voor z'n ogen.

Dwangvoeren heb ik al meer gedaan, dus ik pak dit meteen grondig aan, heb een kooi binnen gezet en ja, nu is het dus al twee dagen afwachten. Moest dan gisteren nog de hele dag werken, mijn man was bij z'n ouders maar die is terug gekomen, is nog langs het raam boven binnengekropen omdat hij z'n sleutels niet vond en hij heeft om het uur verpleegd. Vandaag moest ik dus weer werken, van 9-15u en is mijn zoon komen inspringen. Jaja, niemand moet zeggen dat wij niks voor onze dieren doen.

Ik ben nu pas thuis, Jazz heeft z'n AB al gehad, ik heb de indruk dat hij IETS beter is, hij huppelt af en toe rond en gaat in feite vrij relaxt liggen, z'n ademhaling is beter, gisteren piepte hij heel hard.

Ik vertrek straks met vakantie,(niet ver hoor) Jazz gaat gewoon mee, kan m'n zoon geen 4 dagen opzadelen met de zorg ervoor, hij is niet echt goed in dwangvoeren.

Ik ga m'n eigen DA straks nog bellen, eventueel pijnstilling bijhalen.

Wilhelminalink had ik uiteraard direct weer gelezen, maar het zou fijn zijn als ik minstens 1 konijn zou weten dat het heeft overleefd.

Ik zoek es even naar Jamies.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb van mijn dierenarts gehoord dat ze er een keertje één doorheen gesleept heeft. De eigenaar was er op tijd bij en het beestje reageerde goed op de AB. Maar volgens haar was dat echt iets unieks. Bovendien weet ik ook niet of dit beestje ingeënt was of niet en hoe het verder afgelopen is (immuumsysteem/ organen krijgen een flinke tik)...

Ik hoop heel erg voor je dat hij het redt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn nu terug van onze midweek vakantie. Hebben Jazz continu verzorgd,maar echt veel vooruitgang zie ik niet.

Hij eet wel heel gulzig van zo'n mixed ijsbergsla. Hij wast zich (wat een goed teken is) en heeft af en toe wat rondghuppeld. Drinken is een gevecht, hij heeft enkele dagen zelf spuitjes met hooithee leeggelebberd, maar soms wou hij maar eentje. Hij ademt heel zwaar.

Ben al naar Hayley gaan kijken en volgens mij heeft zij ook symptomen, dus ik ga vanavond naar de DA. De andere konijnen zijn OK.

Maar we geven nog lang niet op hoor!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .