Spring naar bijdragen

Rifca

Moderators
 • Aantal bijdragen

  1784
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  44

Alles door Rifca geplaatst

 1. Inderdaad, het beste kun je beide dieren laten castreren en dan samen een leuk koppeltje laten vormen! Eén maatje is voldoende dus nog een konijntje via de opvang is dan niet nodig. Overigens heeft het castreren van het vrouwtje ook als voordeel dat het een gezondheidsrisico voor de toekomt wegneemt!
 2. Ik zie de adviezen om naar de opvang te gaan, een super idee als je konijn alleen is! MAAR, ik meen uit je start post te begrijpen dat ze al wel een maatje heeft? Zit ze altijd samen met dat andere konijntje? Verder eens met wat hierboven al gezegd is, zowel je voedster als jezelf doe je echt Geen plezier met een nestje...
 3. Wat betreft het klimmen is een aangesloten en afgesloten ren denk ik het handigste. Sommige konijnen kunnen nu eenmaal klimmen, dus je moet voorkomen dat hij hiertoe de mogelijk heeft. Verder zijn konijnen groepsdieren, naast permanente leefruimte zou je je konijnen een groot plezier doen met elk een eigen vriendinnetje (mannetje moet dan uiteraard wel gecastreerd zijn/worden). Is er een mogelijkheid twee koppels in twee rennen te houden?
 4. Boerenkool is veilig! Bloemkool blaadjes gaan hier ook prima. Maar zoals bij elke groente langzaam laten wennen en goed in de gaten houden hoe ze reageren.
 5. Hier een basis van witlof en andijvie. Aangevuld met wortel(loof), spinazie, brocolli en bloemkoolblad, en in de winter boerenkool. Soms geef ik ook spruitjes, sla en andere dingen die overblijven van het koken.
 6. Konijnen houden van ruimte en free roam ja een prima manier om dat te geven zonder een mega ren in je woonkamer te installeren. Maar realiseer je dat je knaagschade zult hebben. Ook is niet elk konijn er geschikt voor, ofwel niet elk konijn is even zindelijk (te krijgen). Als het lukt is het wel super gezelwkkig en leuk omdat je konijnen echt samen met je zijn en naar jou kunnen komen en niet in ene hokje (of ren) opgesloten zitten!
 7. Bij een opvang kun je soms ook “ruilen” voor een voedster voor je andere ram, zou dat geen optie voor je zijn?
 8. Ik heb een konijn met tandproblemen gehad, voor hem sneed ik de groentes in kleine stukjes dan kon hij het wel eten (afbijten ging niet meer). Wel alleen groentes geven die je konijn gewend is (normaal kun je starten met hele kleine beetjes om te wennen maar daar zou ik met een ziek konijn mee oppassen).
 9. Zou het idd even navragen! Ik weet ook niet of ik met een abces zou wachten... ik heb ook maar 1 ervaring, kaak abces gerelateerd aan het gebit. Dit was erg lastig te behandelen en kwam een paar weken later weer terug, helaas niet met goede afloop 😢 Ik hoop niet dat ik je nu extra ongerust maak, maar een abces is wel iets om aandacht aan te besteden, als dat het is natuurlijk!
 10. Konijnen zijn prooidieren, die houden nu eenmaal echt niet van oppakken. Dat kun je beter maar niet willen. Ga in plaats op de grond bij je konijnen zitten en laat hun zelf naar jou toekomen. Veel konijnen zijn nieuwsgierig genoeg om even te komen snuffelen, sommige vinden een aaitje dan prima en ik heb zelfs een konijn gehad wat dan op schoot sprong! Overigens als je ze perse moet oppakken is in het nekvel geen fijne manier. Een hand onder de borst (ik schuif m’n vingers altijd om de voorpootjes zeg maar), en de ander onder het kontje.
 11. Haha zo een ken ik er thuis ook 😉 Niet dat ik het zelf zou willen, ben te gehecht aan m’n lange haar. Heb ooit zon ‘hip’ asymmetrisch kapsel gehad en dat stond best leuk maar jeez wat duurde het lang voordat dat weer bijgegroeid was!
 12. Mijn rammen komen uit de opvang en waren vanuit daar gecastreerd, leeftijd variërend van 4 jaar tot 4 maanden. Dus met 3 maanden kan het sowieso (ze zijn na de casteratie nog een paar weken vruchtbaar dus de rammetjes zijn een aantal weken voor de adoptie al geholpen)
 13. Rifca

  Kale plekken

  Zou het geen mijt kunnen zijn? welke behandeling krijgt je konijn nu / heeft ie al gehad?
 14. Mijt, syfilis misschien? Ik zou even een bezoekje aan de dierenarts brengen. Ivm Corona wel even bellen eerst want sommige dierenartsen werken nu alleen op afspraak.
 15. *duimt mee* Wat zonde toch he dat da’s niet op de hoogte zijn van hoe belangrijk snel behandelen is..
 16. Samen naar de verloskundige! (mijn vriend mag nu dus niet mee..:/) En weer afspreken met m’n goede vrienden en mini-vriendjes (hun lieve kindjes)
 17. Ik snap wel dat mensen boos zijn. Als je vriendin echt het beste voor de kleintje had gewild had ze ze bij de opvang gelaten. Daar hebben ze immers de meeste kans. Verantwoordelijkheid nemen is niet het zelfde als zelf doen. Soms is een andere oplossing gewoon beter. Er is hier al zo veel misgegaan, en het klinkt niet of je vriendin nu wel beseft waar ze aan begint dus ik vrees dat er nog veel meer mis zal gaan in de toekomst...
 18. Heb je nu op zijn minst wel konijnenmelk? Ik hoop zo dat de andere kleintjes het gaan redden...
 19. Rifca

  Hoogte ren

  In dat geval kun je beter kijken naar het konijnproof maken van de buiten ruimte, of met panelen een stuk afzetten. Doe dit dat bij de deur dan kunnen de konijnen zelf naar buiten en ook weer kiezen terug naar hun eigen verblijf te gaan als ze daar behoefte aan hebben. Verplaatsten naar een andere ruimte is heel stressvol dus een afgesloten ren waar jij ze inzet en ze hun veilige thuis niet meer kunnen bereiken is niet fijn voor ze.
 20. Rifca

  Hoogte ren

  Das alleen maar handig, maak een overdekte ren van 1,80 hoog met een deur erin en je kan er zelf gewoon instappen en in staan. Een overdekte ren hoog genoeg om er zelf in te kunnen staan is echt de allerbeste optie! als je stevig volieregaas gebruikt zitten je konijnen veilig voor alle indringers!
 21. Oh ik ben erg benieuwd hoe het gaat! En ook of een andere kat niet stiekem zijn/haar hoofd er bij kan steken als het dekseltje door de juiste kat geopend is zeg maar. Ik zag dat er wel een boog zit maar er lijkt nog best veel ruimte over, vandaar.
 22. Neem alstjeblieft contact op met de opvang! Beter, regel een auto en breng ze er spoedig heen als je wil dat er ook maar iets van een kans is dat de kleintjes het overleven!
 23. Ik heb inderdaad twee groepjes, maar 1 is gekoppeld door de opvang. De ander heb ik zelf gekoppeld maar ik had het geluk dat ze elkaar allemaal direct accpeteerden en binnen een dag zelfs allemaal samen lagen. Ervaring met lastige groepjes heb ik dus niet... Algemeen geld natuurlijk: zorg dat de konijnen oud genoeg zijn (na de castratie zijn ze een half jaar, dat is volgens mij prima) en zorg voor voldoende ruimte. Wat ik geval van TS zou doen is de jongste dames uit de groep halen en appart zetten. Als alle konijnen helemaal tot rust gekomen zijn, na elkele weken, kun
 24. The Big Bang theory is echt een van m’n favorieten! Het laatste wat ik op Netflix gekeken heb is ‘Babies’, een docu over hoe babies ontwikkelen en leren. Het was een beetje saai, maar ja ik moet nu eenmaal alles weten over babies 😉☺️ Maar eigenlijk kijk ik amper iets van tv.
 25. Rifca

  Joris 7 jaar!

  Gefelicitaart! 🥳🐰
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .