Spring naar bijdragen

Rifca

Moderators
 • Aantal bijdragen

  1784
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  44

Rifca last won the day on 7 Maart

Rifca had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

323 Uitstekend

1 Volger

Over Rifca

 • Rang
  Burchtenbouwer

Contact Methodes

 • Website URL
  https://www.instagram.com/rifca_buns_et_al._

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Iepe, Hazel, Jazz, Faya, Cloony, Whoopy & Mo
 • Huisdieren
  7 konijnen, 3 katten

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Inderdaad, het beste kun je beide dieren laten castreren en dan samen een leuk koppeltje laten vormen! Eén maatje is voldoende dus nog een konijntje via de opvang is dan niet nodig. Overigens heeft het castreren van het vrouwtje ook als voordeel dat het een gezondheidsrisico voor de toekomt wegneemt!
 2. Ik zie de adviezen om naar de opvang te gaan, een super idee als je konijn alleen is! MAAR, ik meen uit je start post te begrijpen dat ze al wel een maatje heeft? Zit ze altijd samen met dat andere konijntje? Verder eens met wat hierboven al gezegd is, zowel je voedster als jezelf doe je echt Geen plezier met een nestje...
 3. Rifca

  konijn klimt op hok

  Wat betreft het klimmen is een aangesloten en afgesloten ren denk ik het handigste. Sommige konijnen kunnen nu eenmaal klimmen, dus je moet voorkomen dat hij hiertoe de mogelijk heeft. Verder zijn konijnen groepsdieren, naast permanente leefruimte zou je je konijnen een groot plezier doen met elk een eigen vriendinnetje (mannetje moet dan uiteraard wel gecastreerd zijn/worden). Is er een mogelijkheid twee koppels in twee rennen te houden?
 4. Rifca

  Dagelijks menu

  Boerenkool is veilig! Bloemkool blaadjes gaan hier ook prima. Maar zoals bij elke groente langzaam laten wennen en goed in de gaten houden hoe ze reageren.
 5. Rifca

  Dagelijks menu

  Hier een basis van witlof en andijvie. Aangevuld met wortel(loof), spinazie, brocolli en bloemkoolblad, en in de winter boerenkool. Soms geef ik ook spruitjes, sla en andere dingen die overblijven van het koken.
 6. Konijnen houden van ruimte en free roam ja een prima manier om dat te geven zonder een mega ren in je woonkamer te installeren. Maar realiseer je dat je knaagschade zult hebben. Ook is niet elk konijn er geschikt voor, ofwel niet elk konijn is even zindelijk (te krijgen). Als het lukt is het wel super gezelwkkig en leuk omdat je konijnen echt samen met je zijn en naar jou kunnen komen en niet in ene hokje (of ren) opgesloten zitten!
 7. Bij een opvang kun je soms ook “ruilen” voor een voedster voor je andere ram, zou dat geen optie voor je zijn?
 8. Ik heb een konijn met tandproblemen gehad, voor hem sneed ik de groentes in kleine stukjes dan kon hij het wel eten (afbijten ging niet meer). Wel alleen groentes geven die je konijn gewend is (normaal kun je starten met hele kleine beetjes om te wennen maar daar zou ik met een ziek konijn mee oppassen).
 9. Zou het idd even navragen! Ik weet ook niet of ik met een abces zou wachten... ik heb ook maar 1 ervaring, kaak abces gerelateerd aan het gebit. Dit was erg lastig te behandelen en kwam een paar weken later weer terug, helaas niet met goede afloop 😢 Ik hoop niet dat ik je nu extra ongerust maak, maar een abces is wel iets om aandacht aan te besteden, als dat het is natuurlijk!
 10. Konijnen zijn prooidieren, die houden nu eenmaal echt niet van oppakken. Dat kun je beter maar niet willen. Ga in plaats op de grond bij je konijnen zitten en laat hun zelf naar jou toekomen. Veel konijnen zijn nieuwsgierig genoeg om even te komen snuffelen, sommige vinden een aaitje dan prima en ik heb zelfs een konijn gehad wat dan op schoot sprong! Overigens als je ze perse moet oppakken is in het nekvel geen fijne manier. Een hand onder de borst (ik schuif m’n vingers altijd om de voorpootjes zeg maar), en de ander onder het kontje.
 11. Haha zo een ken ik er thuis ook 😉 Niet dat ik het zelf zou willen, ben te gehecht aan m’n lange haar. Heb ooit zon ‘hip’ asymmetrisch kapsel gehad en dat stond best leuk maar jeez wat duurde het lang voordat dat weer bijgegroeid was!
 12. Mijn rammen komen uit de opvang en waren vanuit daar gecastreerd, leeftijd variërend van 4 jaar tot 4 maanden. Dus met 3 maanden kan het sowieso (ze zijn na de casteratie nog een paar weken vruchtbaar dus de rammetjes zijn een aantal weken voor de adoptie al geholpen)
 13. Rifca

  Kale plekken

  Zou het geen mijt kunnen zijn? welke behandeling krijgt je konijn nu / heeft ie al gehad?
 14. Rifca

  Kale plekken

  Mijt, syfilis misschien? Ik zou even een bezoekje aan de dierenarts brengen. Ivm Corona wel even bellen eerst want sommige dierenartsen werken nu alleen op afspraak.
 15. *duimt mee* Wat zonde toch he dat da’s niet op de hoogte zijn van hoe belangrijk snel behandelen is..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .