Spring naar bijdragen

Rifca

Moderators
 • Aantal bijdragen

  1214
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  32

Rifca last won the day on August 18

Rifca had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

199 Uitstekend

1 Volger

Over Rifca

 • Rang
  Burchtenbouwer

Contact Methodes

 • Website URL
  https://www.instagram.com/rifcas_bunbunch_andco/

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Iepe, Hazel, Jazz, Faya, Cloony, Whoopy & Milou
 • Huisdieren
  7 konijnen en kat Mimi

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hier ook een stel hongerige wolven als ik met de brokjes aan kom. Als ze zich niet zo gedragen maak ik me direct zorgen! Dat hooi eten vind ik net zoiets als kinderen die hun bord niet leeg eten maar wel een toetje willen. Als je echt honger hebt eet je je bord wel leeg - of in geval van konijnen je hooiruif 😋
 2. Gefeliciteerd 🥳
 3. Eindslijk eens een advertentie van de wish met een zinvol product 🤣
 4. Rifca

  Andere opjagen

  Een vaste ren zullen ze geweldig vinden! Ik ken je budget natuurlijk niet maar je zou ook kunnen kiezen voor een dichte ren zoals bijvoorbeeld de “Kerbl Ren 4-Kant met Anti-Uitbraak-Versperring”. Dat geeft mij persoonlijk een veiliger gevoel dan een afdeknet.
 5. Rifca

  Graafbak

  Hier buiten geen graafbakken. Ik heb een halve kuub zand per ren over de tegels gegooid. Ze zoeken zelf wel uit waar het precies moet liggen 😉 Dit is genoeg om lekker te kunnen graven, maar niet zo veel dat ze hele tunnels kunnen graven. Om te zorgen dat het zand in de rennen blijft heb ik er betonnen palissaden (borderpaaltjes) omheen gezet.
 6. Rifca

  Andere opjagen

  Standaard konijnen hokken zijn eigenlijk altijd te klein, hoeveel ‘grand’ termen ze ook gebruiken in de naam/advertenties. Een ren is dus een goed idee! Maar het wisselend wel/niet beschikbaar zijn van de ren kan juist voor frustratie zorgen. Ik vermoed dat je konijn gaat tralieknagen als hij graag in de ren wil maar op dat moment net niet kan. De beste oplossing zou zijn als je de ren permanent beschikbaar kan maken! Wat voor een ren heb je? Een panelenren of iets anders? En wonen je konijnen binnen of buiten?
 7. Verstandig om verandering van leefruimte te doen als je thuis bent. Dan kan je het goed in de gaten houden en ingrijpen indien nodig. Succes! P.s. Het leest mij alsof het prima goed gaat komen met die twee 🙃
 8. Iepe is wel echt een buiten konijn, en zijn dames ook (jaja meneer heeft er twee). Ik had verwacht dat vooral Hazel het binnen verschrikkelijk zou vinden omdat ze nogal snel schrikt van geluiden. En Iepe is redelijk schichtig. Maar het is me vorig jaar reuze mee gevallen, ze wennen toch wel aan binnen geluiden en mijn voorbij lopen. Jazz vind alles best zolang ze maar kan racen en je van haar afblijft, maar toch binkies toen ze weer in hun eigen ren mocht 😊 Ik ben ook geneigd buiten tenzij anders nodig blijkt. Maar ook van buiten naar binnen is midden in de winter niet ideaal toch? Kon vorig jaar merken dat de dames het de eerste tijd duidelijk te warm hadden, lang uit liggen enzo.
 9. Vandaag voor het eerst wat van de dual care aan Iepe gegeven, eens kijken of hij iets kan bijkomen. Hij heeft een paar brokjes op dus hij vond het in ieder geval lekker. Ik moet er wel echt bij blijven want Hazel vond het ook erg aantrekkelijk ruiken-en die heeft voldoende winterspekjes zullen we maar zeggen 😂 Ik weet nog niet zo goed waar ik met Iepe heen wil in de winter. Afgelopen winter heeft hij na een opname noodgedwongen binnen gezeten. Hij woog altijd rond de 1.7kg maar blijft nu hangen op 1.2kg, en het is een senior met gezwel in zijn keel. Ondanks het gezwel lijkt hij van zijn ademhaling geen last te hebben behalve dat hij 'piept'. Wat zouden jullie doen? Buitenlaten of naar binnen halen?
 10. Haha ik heb al een tijd een kat, maar sinds kort een kitten en daar wordt ik nog wel eens onzeker van. Ik vroeg me dus eigenlijk hetzelfde af. Er is wel de sectie voor katten (en andere dieren) hier op bb maar dat is natuurlijk toch anders dan een plek specifiek gericht op katten. Ik heb het helaas nog niet gevonden. Om antwoord te geven op je vragen: - natvoer is idd slecht voor het gebit en qua voedingswaarde echt niet noodzakelijk. Door natvoer ontstaat er meer plak op de tanden en kiezen. Dit laten verwijderen is iets wat je echt niet wilt dus voorkomen is beter dan genezen. (Er zijn speciale -grote- brokken en je kunt 'tandenpoetsen' als je kat gevoelig is voor plak.) Als je goede kwaliteit brok geeft en je kat genoeg water drinkt is dat voldoende. Ik geef (of eigenlijk gaf, Mimi lust het niet...) natvoer alleen als traktatie en bij stress; bijvoorbeeld als er rond oud en nieuw slechter gegeten wordt. - in mijn ervaring kiest een kat haar eigen plekje om te krabben.. Je kunt proberen de paal op een andere plek te zetten, een hoek waar je kat graag zit. Je kunt het ook anders aanpakken, nl de bank beschermen door een krabmat te hangen voor de plek waar hij/zij krabt. Of -zoals ik het doe- accepteren dat huisdieren invloed hebben op het meubilair. De bank zit er gelukkig niet minder lekker om 😉
 11. Rifca

  Andere opjagen

  Hoe groot is het hok? En is er ook een ren permanent beschikbaar? Tralieknagen is vaak een teken van frustratie. Als je konijnen in een kooi opgesloten zitten zullen ze er inderdaad uit willen. De minimale leefruimte voor een koppeltje is 2 vierkante meter. Druk rondrennen is heel normaal konijnen gedrag, maar daar is wel een beetje ruimte voor nodig.
 12. Ik vrees dat er ook niet een altijd-goed-antwoord is. Wat voor het ene koppel wel werkt kan bij een ander koppel anders uitpakken is mijn ervaring. Ik denk dat het toch vooral ook een kwestie is van aanvoelen en vooral ook opletten hoe het gaat. En als het niet goed gaat soms ook weer een stapje terug durven doen. Liever van niet natuurlijk maar als je de situatie verkeerd ingeschat hebt is dat imo beter dan doordrukken.
 13. Als het goed gaat en rustig is zou ik de ren wel toegankelijk maken. Ik zou hem denk ik nooit dicht gedaan hebben, puur om te voorkomen dat ze opnieuw strijd gaan voeren om een nieuw stukje terrein. Is de ren neutraal of op zijn minst zo veel mogelijk ontdaan van geurtjes?
 14. Hoe jong is jong? Hou er rekening mee dat het karakter van een konijn pas duidelijk is tegen de pubertijd (rond .5 a 1 jaar). Een jong konijn dat nu een goede match lijkt is dat wellicht later niet meer. Ik kies daarom altijd voor een niet al te piepjong konijn.
 15. 28 graden is met wat voorzorgsmaatregelen wel te doen, ik zou gewoon gaan! Mijn extra icepods zijn iig op tijd binnen! En vorige week een nieuwe vriezer gekregen dus alle ruimte voor de hele verzameling plus ijsjes voor mezelf 😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .