Spring naar bijdragen

Rifca

Moderators
 • Aantal bijdragen

  1605
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  41

Rifca last won the day on 2 Januari

Rifca had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

270 Uitstekend

1 Volger

Over Rifca

 • Rang
  Burchtenbouwer

Contact Methodes

 • Website URL
  https://www.instagram.com/rifca_buns_et_al._

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Iepe, Hazel, Jazz, Faya, Cloony, Whoopy & Mo
 • Huisdieren
  7 konijnen, 3 katten

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het switchen van ruimte kan erg veel stress opleveren en is dus niet aan te raden. Het meeste kans heb je misschien nog wel als je de heren zodanig uit elkaar zet dat ze elkaars aanwezigheid niet merken. Na je vakantie kun je dan 1 lange koppel poging doen. Zie voor meer info: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/koppelen-van-konijnen/ en: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen/ Maar bereid je toch al maar vast voor op het moeten maken van moeilijke beslissingen. De kans is helaas groot dat twee mannetjes niet meer samen kunnen.
 2. Alleen een kale plek in d’r nekje in het geval van mijn dame! Hier kun je meer info vinden: https://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/vachtmijt.html
 3. Ik heb nu een drietal zitten dat volledig gelijkwaardig is, het kan goed gaan. Maar ik heb in het verleden ook twee koppels gehad omdat nr3 echt niet bij het bestaande koppel te koppelen was... Het klinkt niet alsof het mega bonje is, dan zou ik het nog wat tijd geven. Als het echt vechten is (ze rollen als een kluwe door het hok) dan moeten ze uit elkaar en zul je over moeten op plan b.. succes!
 4. Er is geen duidelijk tijdsinterval, knippen is alleen nodig als de nagels te lang worden. De haargrens is voor konijnen met een normale vacht een indicatie. Voor rexen (kort haar) of langharige konijnen geld dit niet! Ik knip zo min mogelijk omdat knippen toch stressvol is voor het konijn. Ik probeer ze zo veel mogelijk hun nagels zelf te laten slijten. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een graafbak met een stoeptegel op de bodem.
 5. Een kale plek in de nek kan ook duiden op mijt! (Schilfers hoeven niet perse aanwezig te zijn.) Dit kan eenvoudig behandeld worden met Stronghold, een middel tegen parasieten. Dit gaat wel via de dierenarts dus ik zou toch even bellen en evt, langsgaan. ps nooit andere “vlooien middelen” gebruiken, veel zijn er slecht voor konijnen.
 6. Jippie het vuurwerk is voorbij en alle dieren voelen zich weer blij 😁!
 7. Het is natuurlijk geen 2019 meer dus deze wordt gesloten, jullie zijn allemaal van harte welkom in het 2020 café 😁
 8. Nieuw jaar, nieuw Topic! Een slowchat topic waar je gezellig met je mede forumleden kan kletsen. Wil je even iets kwijt over jouw konijnen, zonder dat je dat een eigen topic wil geven. Dan kan dat in dit topic! - Wees aardig voor je medeforummers, de forumregels gelden ook in dit topic! - Discussieren over een onderwerp hoort zonder dat je elkaar op de persoon aanvalt. - Denk er wel aan dat alles wat je op internet zet, niet alleen op bunnybunch, openbaar is. Denk dus na voor je iets over je privéleven post of je dit wel met de wereld wil delen.
 9. Badmatten zijn een prima ondergrond. Ik gebruik ze ook voor m’n binnen konijnen. Let alleen wel op het materiaal, kies voor matten zonder rubber onderkant etc.! De Ikea heeft hele fijne dat zijn eigenlijk meer een soort extra dikke handdoeken.
 10. Allereerst sterkte met het verlies! Je kan ook een “tijdelijk” konijn overwegen, er zijn opvangen die hierin faciliteren, Dan zul je wel alsnog een vast verblijf nodig hebben. Volgens mij heten zowel Dollie als hallo hoi Iris, dus even ter voorkoming van misverstanden neem ik aan dat je Dollie bedoeld ☺️
 11. Welkom op BunnyBunch 🙂 Leuke konijnen, mijn eerste nijnen (ruim 25 jaar geleden) waren ook een Kruimeltje en Stampertje 😀☺️
 12. Ik heb het verhaal niet helemaal scherp.. is hij al behandeld voor EC? Ik weet dat vlekken in het oog bij EC kunnen voorkomen, al heb ik het idee dat die vlekken er iets anders uit zien.. Sterkte in elk geval!!
 13. Allereerst sterkte met het verlies! Hoe lang een konijn alleen kan blijven hangt een beetje van het konijn af, ik heb konijnen gehad waar je niets aan merkte na het verlies van hun partner, maar ook konijnen die erg apathisch werden. In dat laatste geval ben ik direct de volgende dag met haar op date gegaan! Bij een konijnenopvang zitten de konijnen vaak buiten of in een onverwarmde schuur, hier zou je dus een nieuwe dame kunnen zoeken die gelijk (na koppeling) met jouw mannetje buiten kan wonen! Een lijst met konijnenopvangen vind je hier: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .