Spring naar bijdragen

Rifca

Moderators
 • Aantal bijdragen

  832
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  17

Rifca last won the day on June 9

Rifca had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

125 Uitstekend

1 Volger

Over Rifca

 • Rang
  Burchtenbouwer

Contact Methodes

 • Website URL
  https://www.instagram.com/rifcas_bunbunch_andco/

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Iepe, Hazel, Jazz, Faya, Cloony, Whoopy & Milou
 • Huisdieren
  7 konijnen en kat Mimi

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik zou een nieuw Olvarit potje kopen. Voor die 90 cent zou ik het risico niet gaan lopen.
 2. Welkom terug! Gezellig een mede-herintreder (zelf ook een paar jaar mia geweest) 🙃 En wat een knapperd is Saartje!
 3. De “vorige keer ging het ook goed” gedachte heb ik ook een keer gehad. Die resulteerde al snel in 2 koppels ipv het bedachte trio. Als de dames prima samen kunnen hoef je in ieder geval geen overhaaste beslissingen te nemen.
 4. Rifca

  Kwaliteitshooi?

  Nee hoor, zolang er maar geen schimmel oid op zit kun je het gewoon geven.
 5. Van Iepe heb ik ook lang gedacht dat het een lief suf manneke was. Tot zijn vriendinnetje overleed en hij moest gaan daten 😲 Maar met Hazel was hij dan weer wel rustig en Jazz erbij is ook zonder problemen gegaan. Soms blijven die beestjes je gewoon graag verbazen denk ik. Succes met de menselijke dominantie strijd 🤣
 6. Blindedarmkeutels zijn een soort van trosje met kleine bolletjes. Een foto kun je o.a. hier vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/konijnenkeutels/ Wat bedoel je met vlooiensprays? Die troep die je in je hele huis zou moeten spuiten? Als je het niet tot een ware plaag hebt laten komen zouden de vlooien vanzelf wel weer weg moeten gaan als de host (jouw konijn) behandeld is.
 7. Als je het probeert, zorg dan in ieder geval dat je een plan klaar hebt voor als het niet lukt. Op de korte termijn: heb je genoeg materiaal om ze allemaal apart te zetten als het echt vechten wordt? Op de lange termijn: gaan ze terug of kun je ze als twee koppeltjes houden?
 8. De katten variant kun je ook prima geven hoor. Alleen moet je dan dus meer vloeistof toedienen voor dezelfde hoeveelheid werkzame stof. Maar dat kan de da zo voor je berekenen.
 9. Ik heb gekozen voor 'voldoende'. Al mag het in alle eerlijkheid best iets meer. Maar met 'lang niet voldoende' zou ik ze te kort doen. Deze generatie is de best hooi-etende groep tot nu toe. Sinds de lente geef ik minder brokjes maar dat lijkt geen effect te hebben op de hoeveelheid hooi die gegeten wordt.
 10. Heeft iemand al Olvarit wortel hapje geroepen? Wel opletten, echt de variant met alleen wortel en water! Gaat iets sneller dan zelf wortel prakken en vinden de meeste konijnen ook erg lekker.
 11. Dat van die vaccinaties herken ik wel. Ik had precies hetzelfde nadat ik Jazz van straat geplukt had. En die liep echt los en had zeker contact gehad met wilde konijnen (ze was zwanger). Ik heb denk ik nog nooit zoveel zeep erdoorheen gewerkt 😉 Weet je al of je er een gaat proberen te koppelen aan jouw konijnen?
 12. Rifca

  Ziek konijntje

  Als ze eet en levendig is, is er niet direct reden voor paniek. Maar zoals Marjolein ook al zei, hou haar goed in de gaten. En als je het niet vertrouwd, beter een keer te vaak naar de dierenarts dan te weinig! Is Pukkie erg aan het verharen? Zou het kunnen dat ze wat meer moeite had te keutelen omdat de keutels wat groter zijn doordat er wat vacht inzit?
 13. Dit geeft maar weer aan waarom een belletje naar de DA altijd verstandig is, een vergissing is zo gemaakt!
 14. Een van ons is in de war 🙂 Ik zal zo thuis even op de doosjes kijken. EDIT: Mijn vingers zijn in de war. TS heeft het over novaCAM. Dat is hetzelfde middel als metacam. (Novadox is idd antibioticum, waarom ik dat typte... geen iedee 🙄 ik bedoelde dus wel novacam) @Jamesthebunnybutler fijn dat jij wel oplet 🙂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .