Spring naar bijdragen

Rifca

Members
 • Aantal bijdragen

  363
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

18 Goed

1 Volger

Over Rifca

 • Rang
  BB junior

Contact Methodes

 • Website URL
  https://www.instagram.com/rifcas_bunbunch_andco/

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Iepe, Hazel, Jazz, Faya, Cloony, Whoopy & Milou
 • Huisdieren
  7 konijnen en kat Mimi

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Rifca

  Laatste hoop :)

  Er zijn ook metalen traphekjes, ik wens haar veel succes met daardoorheen knagen 😉 Zelf gebruik ik -juist om de konijnen binnen een kamer te houden- babydan hekjes met daarop plexiglas, wel stevig vast zetten met voldoende tywraps anders kan ze daar juist enorm veel herrie mee maken! (Ik ben serieus ooit midden in de nacht opgestaan om extra tywraps te plaatsen.) Wat betreft matchen, ik heb een ram van 4 mnd en een 6+ voedster samen gehad en dat was liefde op het eerste gezicht! Het gaat er om dat de karakters bij elkaar passen. Een opvang kent hun konijnen en kan daar bij adviseren.
 2. Rifca

  Hulpmiddel om kooi uit te springen

  Als ziekenboeg/noodopvang heb ik een kooi waarvan de hele voorkant opengaat, dan is de instap hoogte alleen de bak en is er ruimte genoeg voor een bruggetje etc. Dat is imo wel een verbetering ten opzichte van zon inimi deurtje. Al moet ik bekennen dat ik inderdaad meestal alleen de onderbrak gebruik. Voor het instappen gebruik ik de grootste maat wilgenbrug en tot nu toe kunnen ze daar allemaal, jong, oud, ziek, mee uit de voeten.
 3. Rifca

  Wat voor schuil/nachthok hebben jullie?

  Ik heb een outback / trixie natura basic. Deze is makkelijk schoon te maken en te verplaatsen. De nijnen gebruiken hem overigens ook erg graag op boven op te zitten. Nadeel: de pootjes zijn erg smal dus worden er snel onderuit geknabbeld 😉 In de andere ren staat een hok met twee verdiepingen (trixie natura modern). Maar die is gekozen op de tuin van het vorige huis en vind ik nu eigenlijk niet zo handig meer (lees zwaar).
 4. Niets zo fijn als samen snoozen
 5. Rifca

  Het algemene inentingentopic 2019

  Met wat tactisch geschuif lopen alle 7 konijnen en 1 kat hier synchroon. Ik hoef nog net geen busje te huren om iedereen tegelijk mee te nemen 😅 Ik vind het wel prettig, scheelt een hele administratie bij houden en je zit ook niet met gedoe met speciale entdagen om het potje met iemand te delen (al weet ik niet of dat met de huidige entingen überhaupt nog een issue is). Overigens wel even een afspraak maken en niet met z’n 8-en op het gewone spreekuur binnen vallen want je bent er wel een tijdje als ze ook allemaal netjes een check-up krijgen! En om de vraag van Evee te beantwoorden: ergens in april moeten ze, maar de dierenarts stuur mij vanzelf een herinnering als het bijna zo ver is.
 6. Rifca

  help steenmarter

  Kippengaas is vooral niet sterk genoeg. Ik heb in het asiel vaak zat konijnen zelf dat gaas al kapot zien trekken... persoonlijk zou ik het zo snel mogelijk vervangen voor sterker gaas met 1*1cm raster.
 7. Rifca

  Iepe Piepe Poliepe

  Ik kan natuurlijk alleen maar afgaan op zijn gedrag en daar is niks op aan te merken. Hij heeft twee nachtjes bij de DA gelogeerd en ook van hun geen signalen dat hij benauwd is. Dit kan natuurlijk veranderen als de zwelling toenemt. Van daar dat ik hem goed in de gaten moet houden. Als hij wel benauwd wordt moet het operatief verwijderd worden. Beter worden vanzelf zal hij niet, vooral duimen dat het niet erger wordt zodat hij er geen last van heeft.
 8. Rifca

  Iepe Piepe Poliepe

  Hoi allemaal, ik heb een tijdje niets gepost maar heb iets nieuws mee gemaakt wat ik met jullie wil delen. Gewoon ter info 😉 Iepe begon even terug te ‘piepen’. In overleg met de DA begonnen met Broomexine en spoelen van de neus met een zoutoplossing. Er kwamen 2 kleine snotjes los maar dat was het. Het piepen werd ook niet minder. Ookal doet Iepe het verder goed (hij eet, poept, poetst en is levendig voor z’n leeftijd) wilde ik toch graag weten wat er aan de hand is - zat er een hooitje in zij keel dwars wellicht?! Dus op naar de DA. Die kon niet anders dan endoscopie onder narcose. Er blijkt een poliep op Iepe zijn stemband te zitten. Dit kon helaas niet direct weggehaald worden. De poliep kan met behulp van lazer weggehaald worden. Maar omdat Iepe er (nog) geen last van lijkt te hebben, en wel behoorlijk veel problemen met de narcose heeft gehad, blijft hij voorlopig vrolijk verder piepen 💕 Iepe en zijn dames hebben hierdoor wel naar binnen moeten verhuizen. Zo kan ik wel extra goed in de gaten houden of het piepen erger wordt en of Iepe voldoende blijft eten etc.
 9. Rifca

  Fotowedstrijd januari 2019: Dromenland

  Jaaahh mens, ik doe het nog. Gewoon even relaxen met m’n ‘zus’.
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .