Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
 • Items

  3.855
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  32

Alles dat geplaatst werd door To van de Veluwe

 1. Wat leuk! Heb jij nog aardbeien? Vandaag de laatste geplukt. Onze herder was indertijd ook gek op sinaasappels en mandarijnen. Lust Namu die ook? Wat een mooie honden zijn het toch.
 2. Toch heb ik hier ook dagen dat ze geen hooi aanraken. Maar wel aanvallen op de groentenbak en de brokjes.
 3. Ondertussen al duizenden gevangen. Gisteravond 281. En dan tel ik alleen de naaktslakken maar ...... ik tel alles mee dus van eitje af aan. Onze begonia's zaten vol met dat jeugdige spul. Ik ben nu al zover dat ik een grote naaktslak met mijn handen beetpak. Wel heel snel want brrr. Het is hier echt een enorme plaag. Hier in de buurt zit een ruig terrein en daar komen ze vandaan. Maar ik denk: elke opgeruimde slak scheelt 600 eitjes. Juist gisteravond zat er een tijgerslak op de deurmat. Hoe kom je onder die deur door? Bij de buren zie ik wel dat het helpt om houtsnippers om je planten te doen. Zij hebben van die grove houtsnippers en daar zie ik ze niet. Bij de voordeur zit in het rooster een nest hommels. Mogen van mij blijven zolang ze zich lief gedragen. Ik zag onder het dak bij de garage twee vleermuizen. Prima. Er zit ook een pad. Mijn man zegt wel eens gekstekend: onze i-Pad (aai pad). Prima. Van de week keek ik onder de struiken en met mijn handen deed ik de bladeren opzij. Raakte ik iets aan en dat sprong weg. Ik schrok wel maar het was die dikke pad.
 4. Hier de slakkenexpert. Hier trappen we ze in het donker ook wel dood. Maar hier geen vliegen. Wel worden ze opgeruimd door andere slakken. Eten dus soms hun soortgenoten op of door de vogels. Ik zie hier alleen gewone vliegen op dit moment. Misschien dat ze naar de koeien trekken?
 5. Dat vind ik nou een gouden vondst en knap bedacht! Vroeger hadden we twee konijnen en die noemden we Ko en Nijn. We hebben een viertal uit de opvang gehad en de namen waren: Bella, Flora, Fauna en Sauna. Die namen hadden ze al. We hebben een Bruun, een Nyuszi, een Dzjumpie (was bij ons gedumpt en kon hoog springen) een James en die leek echt op Peter Rabbit want die had een echt konijnenhoofd gehad. En nog een paar waarvan de namen me even niet te binnen schieten. En een daarvan was me nog wel een konijn waar we mee gedokterd hebben en het toch niet redde. En een die myxomatose had en het ook niet redde/ Het huidige duo had hun naam al en omdat het bij de inentingsbewijzen zo stond heb ik het zo gelaten. Het is de naam van een ontwerpster: Rosie Flo.
 6. 13 jaar. Dat heeft nog nooit een konijn bij ons gehaald! Honden wel.
 7. Ik één keer per jaar. De tegels zijn groen uitgeslagen en spinnenwebben in de ren. Dus deze zomer een keer echt grote schoonmaak. Dan zal ik de konijnen even op moeten sluiten want anders komt er niets van terecht.
 8. Mmmm niet gek. Hij lijkt me beter op te zetten dan die goedkope ren. Maar deze werkt ook met die pinnen die je erdoor moet steken. Altijd lastig. Op MP (nieuw) zie ik ze ook voor 48 zoveel staan. Die Dolly heeft, vind ik altijd zo mooi.
 9. En elke avond vang ik nog naaktslakken. Ook de kleintjes tel ik mee. Soms 300 op één avond. Maar mijn zoekgebied is groot. Rond het huis wordt het wel minder. Vang ook bij onze familie vlak naast ons slakken weg want die kunnen ook naar ons toe komen. Ook komen de eitjes uit en dus blijf ik even vangen. Ook voor de konijnen. Gisteren had ik weegbree geplukt en ik zag slakken in de buurt. Ik heb de weegbree goed gewassen maar vanmorgen lag het nog in de groentenbak. Vermoedelijk toch slakken op gezeten. Ik merk dat ook wel eens bij paardenbloemblad. Dus ook voor de konijnen is het beter dat ik de slakken wegvang. Alleen de naaktslakken tel ik. De huisjesslakken niet.
 10. Ze gebruiken een toiletbak (peewee) maar er liggen toch elke dag veel keutels naast de bak. Die bak staat in een hok. Dus de ren blijft schoon. Op de vloer van de ren wel eens een verdwaalde keutel maar geen urine. De zandbak blijft ook schoon. Elke avond veeg ik de keutels even bij elkaar en gooi ze weg. De toiletbak verschoon ik één keer per week.
 11. Ik heb nog steeds twee buizen liggen die gratis opgehaald kunnen worden.
 12. Ooit heb ik een konijn horen gillen. Stond geloof ik iemand op zijn pootje.
 13. Ik hoor ze hier nooit geluid maken. Maar de vorige konijnen begonnen te piepen als ik met lijnzaadbrokjes aankwam. Ze waren dan erg opgewonden. Die sloot ik 's nachts in een groot hok op omdat de ren niet overdekt was. Als ze me aan hoorden komen, begonnen ze al.
 14. Maar daar voor at hij ook al drie weken niet dus dat lijkt me de oorzaak niet te zijn. Hij lijkt wel te rouwen. Ik zou niet weten wat het is. Daar heb ik te weinig konijnenverstand voor. Maar Kolino helpt je wel verder.
 15. Ik vond het de laatste dagen weer naar weer. Steeds regen in de ren. Heb de panelen onder er weer voorgezet.
 16. En dan te bedenken dat dit geen echt Delfts Blauw is. Het echte Delftse blauw komt bij de Porceleyne Fles uit Delft vandaan. Dan betaal je honderden euro's voor zo'n bord. Er zijn borden die meer dan 20 jaar geleden 4000 gulden kostten met een oude meester erop.
 17. Netjes, ik zit er nog net onder met € 52.04. Ik vemoed nu toch dat de echter prijs rond deze getallen zit. Sommige konijnenhouders zijn wel erg duur uit.
 18. Dat heb ik nou ook. Ik heb ook niets te schrijven over ze. Het zijn 'gewone' konijnen.
 19. Hoe zou kennelhoest nou ontstaan. Het is altijd als ze met vakantie in een opvang zijn geweest. Thuis ontmoette onze hond ook andere honden. Bijvoorbeeld bij alle gehoorzaamheidscursussen die ik met de honden deed. Dus elke week spelen met honden tussendoor en nooit kennelhoest (het woord zegt het al) gekregen. In een asiel zitten ze toch ook vaak buiten in hokken. Toch ergens vreemd.
 20. Wij hebben het ook een keer met een herder gehad: kennelhoest. Was niet gevaccineerd. Maar is eigenlijk vanzelf weer overgegaan. Ik had er toen nog nooit van gehoord. Maar dat is snel zeg: twee nachtjes en dan kennelhoest. Heeft dat zo'n korte incubatietijd? Ik weet nog wel dat ik het een naar geluid vond. Sterkte. Komt vast wel goed.
 21. En zelfs Moderator - met zeer veel kennis - geworden!
 22. Inderdaad zeggen ze altijd niet langer dan drie maanden wachten om weer te koppelen. Maar er kunnen omstandigheden zijn dat het niet mogelijk is. Fijn dat je het weer gaat proberen. Altijd spannend wie de nieuwe vriendin wordt. We horen het wel!
 23. Wat een luxe verblijf met Perzische tapijten. Haha. Niet lastig schoon te houden? Geeft die deur geen problemen met tocht etc?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .