Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
  • Items

    3.510
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    28

Alles dat geplaatst werd door To van de Veluwe

  1. Het gaat mij bijv. dat je kunt vragen aan de arts om iets anders omdat dat goedkoper is of makkelijker te geven of hoe die spuitjes werken etc. Gewoon het voordeel van het ene medicijn ten overstaan van het andere medicijn. @Kolino geeft vaak goede tips op dit gebied.
  2. Je zou ook nog kunnen werken met panelen. Iemand @Dollie op dit forum had eerder foto's van haar panelen in de kamer gemaakt. Hier kun je ze zien: https://www.kattenrennen.eu/projecten/ Ze zijn mooier dan die ijzeren panelen die je kunt gebruiken als ze bijv. ziek zijn of zo. Die van haar zijn voorzien van glas en ik vind het zelfs zo een sieraad voor in een kamer.
  3. Ik kreeg als kind een kat uit het asiel. Wat was ik blij met Peter. Maar een half jaar later toen het maart was, bleek het een Petra te zijn en moest hij/zij weg/ Wat was ik verdrietig. Bij konijnenopvang Huize Pluis - jaaaaren geleden - had ik een prachtig vrouwtje uitgezocht. Het was een speeddate. Maar ze zaten elkaar toch achterop. Toen zei een van de vrijwilligsters: is het wel een voedster. Gekeken en het bleek een ram te zijn. Dus dat ging met dat konijn niet door. Maar er zaten nog genoeg konijnen.
  4. Wat heerlijk om bij het strand te wonen!
  5. Knabbelen ze niet aan kabels en/of meubels? Ik weet zeker als ik die van ons binnen zou hebben, ik op de grond kon gaan zitten want alle poten zouden onder de meubels verdwenen zijn. Ik denk wel eens heb ik nu konijnen of houtwormen?
  6. Je hebt het over zand in het hok. Ligt daar gaas onder? Anders graven ze zich echt uit het hok via een tunnel. En dat kan snel gaan. Ik heb in de hele ren trottoirtegels liggen. Ideaal. Makkelijk schoon te houden en de nagels slijten ook nog eens. In de ren staat een zandbak, zodat ze kunnen graven. Zand kun je moeilijk schoonhouden. Kun je staan in je ren? Zo niet dan is schoonhouden nog lastiger. Houd er rekening mee dat een dak boven de ren nog veel regen zal geven. Ik heb een lange kant van 6 meter tegen de garage aangebouwd. En de andere lange kant is voorzien van perspex platen boven (6) en 3 onder. Een van de korte kanten is open en de andere korte kant is helemaal dicht. Toch komt er nog regen in de ren. Erg vinden ze dat niet maar ik wel. Ik verplaats de catcubes wel eens waar ze in slapen. Ze vinden het ook heerlijk om erboven op te zitten in het zonnetje en ze dutten dan weg strak tegen elkaar aan. Ze liggen ook wel eens gewoon ergens op de tegels. Ze zoeken wel wat op.
  7. Het is bekend dat twee vrouwtjes samen weinig kans van slagen heeft. Als ze jong zijn gaat het goed. Soms met zusjes ook maar als ze in de puberteit komen, gaat het heel vaak mis. De beste kans van slagen is een gecastreerde ram en een (gecastreerd) vrouwtje. Je zult er rekening mee moeten houden dat dit niet goed komt. Maar misschien zijn het geen twee vrouwtjes. Ook dierenwinkels en soms zelfs een asiel kunnen fouten maken bij de geslachtsbepaling. Mocht je er ooit weer eens voor staan: ga dan naar een konijnenopvang. Daar koppelen ze en wil je later stoppen dan mag je ze altijd teruggeven. Bij een konijnenopvang zullen ze je echt geen twee vrouwtjes aanraden!
  8. Is het ook een idee om over de verschillende medicijnen wat te vermelden? Ik lees over pasta en suspensie etc bij EC. Het zou fijn zijn als dit alles bij elkaar staat en we geen fora door hoeven te spitten.
  9. Ik wil je allereerst mijn complimenten geven voor je goede aanpak maar ook voor je correcte manier van schrijven! En dat is helemaal verbazingwekkend voor een eerste klasser. Stel gerust je vragen hier. Er valt hier veel te leren. Probeer ook wat kruiden te kweken: bijv. basilicum en peterselie en munt etc. Dat is leuk om te doen en de konijnen vinden dat heel erg lekker. Weegbree kun je ook plukken maar ook gedroogd kopen. Dat is goed voor ze. Van de zomer heb ik zonnehoed in de tuin gezet en de blaadjes voerde ik ook aan de konijnen.
  10. Gewoon doen wat Evee en ook anderen zeggen: na 15 mei. Doe wat stro in de schuilhokken zodat ze er 's nachts eventueel in kunnen gaan zitten. Bij mij is 15 mei ook belangrijk voor de dahlia's. Ook die ga ik dan pas in de tuinpoten. Boontjes moeten er eigenlijk voor 30 april in. Dus voor konijnen is 15 mei ook belangrijk.
  11. Het gaat hier nog steeds goed. Ik ben aan de laatste zak bezig. Houtkorrels bevallen me tot nu toe het beste. Ideaal spul.
  12. Mee eens. Ik las juist zaterdag ergens in het nieuws dat een dierenarts zei dat mensen over het algemeen te lang doorgaan met behandelen. Ik ben het volledig met hem eens. Mijn grens zou ik allang getrokken hebben. Een konijn moet konijn kunnen zijn en een ontspannen konijnenleven kunnen leiden en dan leiden met een korte ei en niet met een lange ij. Maar zo redeneer ik misschien omdat we al veel dieren gehad hebben en die ook in hebben moeten laten slapen. Daarna namen we weer andere dieren maar je vergeet je oude maatjes niet en dat hoeft ook niet. Ik heb hier een link. Het is niet het artikel dat ik bedoelde maar er staat hetzelfde in: https://scientias.nl/bizar-veel-europeanen-vinden-dat-hun-huisdier-dezelfde-gezondheidszorg-moet-krijgen-als-mensen/
  13. De laatste dagen zag ik ook wat kleine keutels tussen de grote liggen. Er werd ook minder hooi gegeten. Gisteravond weigerde Rosie lijnzaadbrokjes. Dan schiet ik gelijk in de stress. Maar ja, ze liep nog rond. Dus eerst vanmorgen maar afwachten. Ze nam haar brokjes aan en ging ze toch zoeken. Vanmiddag wel even een andere zak hooi gehaald. Kijken of ze hier weer van gaan eten. Rosie is een echte hooieter.
  14. En probeer elke dag minimaal drie soorten kruiden te geven. Langzaam opbouwen. Dus niet de ene dag peterselie en de andere dag gras en de andere dag andijvie/witlof. Etc.
  15. Ik bedoelde ook icepods. En inderdaad ook een handdoek erop. Acht, ze zaten heel genoeglijk met zijn tweeën naast elkaar. Zachtjes de radiio aan en ik praatte veel tegen ze in de auto. B
  16. Het is door de oortjes maar anders zou het ook een kattenkussen kunnen zijn.
  17. Ik heb mijn konijnen opgehaald toen het vreselijk warm was. Toen had de konijnenopvang me al gevraagd of ik koelelementen had. Die had ik en heb ik meegenomen voor onderweg. Eten en drinken nam ik niet mee. Spray gebruik ik niet. Vaak konijnen vervoerd maar nooit iets van stress gemerkt.
  18. Dus toch wat aan de hand! Mooi dat het goed af lijkt te lopen. Ik weet niet hoe oud je bent maar kun je misschien typen met punten en hoofdletters? Zinnen zijn beter leesbaar voor ons.
  19. Krijgen ze wel eens lijnzaadsnoepjes/lijnzaadbrokjes bijv. 2 per konijn per dag? Laat haar eten wat ze lekker vindt. Lust ze kruiden zoals weegbree etc?
  20. Het is hier andersom. Haha, als ik in de ren ben, komt Flo me vaak aan mijn benen likken. Dus met mooi weer bijv. Als ik hem wil aaien speert hij weg. Nee, bang is hij niet. Voor niemand. Hij benadert iedereen maar aaien, nee. Rosie ook niet echt. Soms even achter haar oor als ze aan het eten is maar ze zijn meer van het: blijf van mijn lijf.
  21. Ik heb weer takjes basilicum in het water staan om te wortelen. Verder heb ik munt in potten staan. Buiten is genoeg gras, fluitenkruid, paardenbloemen en wat vinden ze de bloemen lekker! aardbeienplanten, wilgenbomen geplant, weegbree, muur, berkenblad. O ja en druiven hebben we ook. Ik lees net: dovenetel. Nooit geweten dat ze dat ook mogen. Dat staat hier ook genoeg. En herderstasje.
  22. Ik denk dat je agriwebshop bedoelt? Hooi zie ik daar niet. Als ik zoek op weidehooi, krijg ik weidepompen te zien.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .