Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
 • Items

  3.254
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  23

Alles dat geplaatst werd door To van de Veluwe

 1. Bedoel je pepernoten die gemaakt zijn van een soort taai taai, soort ontbijtkoek of bedoel je kruidnoten? Het valt mij op dat veel mensen alles maar pepernoten noemen terwijl ze kruidnoten bedoelen. Ik vind ze beide lekker.
 2. Vandaag heb ik gewogen hoeveel ze krijgen. Bij de laatste vaccinatie waren ze 1.93 kg en 1.69 kg = ruim 3,5 kg samen. Ik geef 25 gram brokjes per dag voor twee konijnen. Ik zou dus 35 gram kunnen geven maar ik laat het hierbij. Ze doen het er goed op.
 3. Ach, ik denk maar zo het is al vele jaren goed gegaan. Ik zit meer over het gras in. Afgelopen voorjaar kreeg Rosie een gasbuik en het kan met het eiwit in het gras te maken hebben gehad. Het gras begint nu al langer te worden. Maar de hele winter heb ik ze bij de groentenbak ook een handvol gras gegeven. Zou dat voldoende zijn om het eiwit op te bouwen? Ik weet nog wel dat onze Haflinger indertijd ook hoefbevangen werd van te veel gras eten.
 4. Dat wordt wel lastig als je buitenaf woont. Hazen lopen hier en zie ik wel eens wegschieten. Ook dat landbouwgif is een punt. Bij de buren hebben ze ook het land doodgespoten maar er is weer gras gaan groeien en aan de randen is niet gespoten. Daar groeit het onkruid weer goed. Lastig want waar moet ik dan de paardenbloemen vandaan halen? Hazen en konijnen lopen overal. Ik heb een stuk grond waar gaas omheen staat en ik wil daar al weegbree etc. neerzetten. Maar ja om helemaal zelfvoorzienend te worden moet je wel veel van dat spul hebben staan. Ik ga denk ik maar voor het afspoelen van de paardenbloemen.
 5. Wij hebben jaaaaaaaaaaren konijnen gehad in een grote, niet overdekte ren. Het hok stond op poten en via een plankier liepen ze het hok in. Ze hadden een heel holenstelsel gemaakt waar ze vaak in zaten maar meestal zaten ze als het regende onder dat plankier. Als het zonnetje scheen gingen ze vaak in de opening van het hok zitten. Maar ze bleven ook wel in de regen zitten. Nu ik een overdekte ren heb, vind ik regen veel naarder dan toen. Dat zal komen omdat ze toen in een hol konden schieten en schuilen. Dat was een natuurlijk iets. Maar regen schijnt ze - zoals Evee zegt - niet te deren.
 6. Het is wel zo dat konijnen 's nachts op zijn actiefst zijn! En dan hebben ze minder ruimte.
 7. Altijd leuk als je iets terug hoort of een bedankje krijgt.
 8. Hier net zo hoor. Klef stel maar ze rusten ook wel eens apart. Op dit moment zie ik ze samen op de catcube rusten maar het kan zomaar zijn dat er één op de grond gaat zitten of hooi gaat eten. Het valt me wel op nu het zand droog is ze nauwelijks graven. Omdat de ren overdekt is, moet ik er soms bewust water ingooien. Nu met dit koude weer doe ik dat maar even niet omdat soms de vloer van de ren ook nat wordt door verdampen van water. Gelukkig is de vloer nu weer een tijdje droog.
 9. Zou dit dan ook met beweging te maken kunnen hebben? Want mijn twee dwergen krijgen samen een hand voer. En 's avonds een volle hondenbak groenten en kruiden. Soms als ik tussendoor even ga kijken een snack. Ze blijven perfect op gewicht. Maar hebben een grote ren. Je zou zeggen hoe komt dat toch dat ze door wat SS brokjes dik zouden worden? Ik strooi ze altijd wel rond: overal op en in dus ze moeten wel bewegen om hun portie binnen te krijgen. Tegen de tijd dat ze weer voor de vaccinatie moeten, voer ik ze even in het hok. Want dan kan ik ze snel opsluiten en meenemen.
 10. Ik kwam vanmorgen de ren in en zei: ha, kleine komijntjes. Ik bedacht me ineens dat ik dat ook vaak zeg. Onze dochter zei toen ze heel klein was altijd komijntje tegen een konijn. Dat is er toen ingebleven.
 11. Nooit problemen op lange ritten gehad. Ik vervoerde gewoon twee dwergen in zo'n kattenbak. Onder het rijden babbelde ik tegen ze. Nooit stress gemerkt.
 12. Klopt. Het heeft niets met wind te maken. Het heeft met de temperatuur te maken. Veel regen en hoge temperaturen. De garage, ren en alle plastic bussen waren nat. Zelfs mijn fiets in een andere schuur was helemaal nat. De temperatuur is ineens gaan stijgen. Die warmte zorgt voor meer verdamping van water of vocht in de grond (en dat was er meer dan genoeg!). Op deze manier komt er meer waterdamp in de lucht. Ook in huis heb je dan meer condens. Zoals ik in de fietsenschuur het ook had.
 13. Ik meen dat ze hooguit 10 dagen binnen mogen blijven i.v.m. de wintervacht.
 14. Ook al weet je dat een roofdier niet in de ren kan komen dan ben je nog bang voor stress voor de konijnen. Ik wel. Na anderhalf jaar slaan ze nog steeds aan op onze kat. En die kat heeft totaal geen interesse voor ze. De vorige konijnen reageerden niet eens op hem als hij langs het gaas marcheerde. Hoewel stress vaak meevalt. Mijn man was vandaag wat bezig met vegen en de containers en het ging er lawaaierig aan toen en dan zie je ze heel nieuwsgierig komen kijken. Even afwisseling in het konijnenbestaan. Zo'n beest kan inderdaad een rat zijn of misschien een poes, hermelijn, marter of wat dan ook. Hier zag ik van de week een haas wegsprinten. Ook dat vind ik niet leuk i.v.m. ziektes.
 15. Ja en het enorme zelfverwijt. Waarom kon ik nu wel een ren laten maken en jaren geleden niet? Dat zelfverwijt is het ergste. En echt: elke dag als ik die ren binnenstap denk ik nog aan die twee lieve konijnen. En jaren geleden, zat er ineens een vos achter ons huis. Inderdaad de duinen vormen ook een gevaar.
 16. O dat is niet erg. Ik heb een konijn en de opvang zei: groentjes eet ze niet. Maar ze heeft het hier geleerd. Ik zet 's avonds een volle groentenbak neer en daarin zitten dingen die ik haar ook zie eten. Witlof, weegbree, stukje appelschil, aardbeienblad, druivenblad. Dus misschien komt dat nog wel. Bij gebrek aan wat anders moet je misschien wel. Hooi is de hele dag voorradig maar brokjes niet. En zien eten, stimuleert misschien ook wel doen eten.
 17. Eerder hadden wij de konijnen ook los lopen in een stuk tuin waar ze niet weg konden lopen. Maar wel een prooi konden worden van roofdieren. Het is vele jaren goed gegaan tot ze ineens verdwenen waren. Ik probeerde ze elke nacht in het hok te krijgen. Ik weet dat het niet goed is, maar voor mijn eigen gemoedsrust was dat beter. Maar een roofdier heeft al in het begin van de avond toegeslagen. Op dit moment zie je hier geen dieren meer buiten lopen. Nandoes, schapen, geiten zitten 's nachts allemaal binnen. Op nog geen km van ons huis heeft afgelopen week een wolf huis gehouden. Ik ben blij dat mijn konijnen nu in een ren zitten. Dus probeer voor een ren te gaan waar geen roofdieren bij kunnen komen.
 18. Hier staat altijd een bak water maar soms kan ik amper zien of ze gedronken hebben. Ik hoef het geen paar keer per dag bij te vullen zelfs. Het beste is om groenvoer te geven dat minimaal uit drie soorten bestaat. Geef je wel eens gedroogde weegbree (verse is er nu nog niet)? Dat is erg goed voor konijnen. Elke dag wortel is ook niet echt geweldig. Te veel suiker. Geef je wel eens munt? basilicum? etc.
 19. Kun je bijv. ook niet bij ze zitten en een boek lezen of de krant? Ik zit er ook niet vaak bij hoor. Ze hebben elkaar en dat is belangrijker. Jij kan geen konijn vervangen.
 20. Mooi nieuws voor de konijnen en ook voor jou maar ook iets weemoedigs voor je. Maar je hebt het beste met ze voor. Je zoektocht is beloond en het spreekwoord is uitgekomen!
 21. Kippen lijken mij wat socialer. Wij hadden hier vroeger kippen en een haan los lopen en als er wat te eten viel, kraaide de haan en liet de hennen eten. Alle hanen die we ooit hadden, waren zorgzaam. Bij konijnen lijkt het altijd: struggle for life. Een ram pikt als het kan alles weg voor de voedster.
 22. Doet me aan Secret Santa denken. Ik ken het spel wel. Best hilarisch.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .