Ga naar inhoud

DaniëlleV

Members
 • Aantal items

  566
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door DaniëlleV

 1. DaniëlleV

  Rijgedrag om eten

  Mijn voedster reserveert soms het eten voor zichzelf door erop te gaan liggen en steeds iets verder terug te schuiven zodat ze er telkens net een paar kan pakken 🙄😂
 2. Het is een cleverdog camera geworden. Niet zo’n hele dure hoor, maar toch scherp beeld overdag en scherp infrarood s’nachts. Je kan er ook door praten maar dat heb ik nog niet gedaan, ik denk dat ze zich dan het apenzuur schrikken als ik dat zou doen 🙈
 3. Haha, dat heb ik nog niet gehad gelukkig ☺️
 4. DaniëlleV

  Rijgedrag om eten

  Ik herken het, alleen is het bij mij de gecastreerde ram die dit doet. Het is vooral bij brokjes eten en als ze iets lekkers krijgen, niet bij hooi en water. Ik zie het als dominantie, het eerste willen krijgen.
 5. Ik heb ook een ehbo-doos met de volgende inhoud: - metacam - novacam - novadox - carprofen - cisaral - methocloral - infacol - panacur - critical care - potje olvarit wortelhapje - dermiel wondzalf - berkenteerzalf - terracortril zalf - oogzalf - otoact oorreiniger - stronghold - konijnen shampoo - antivilt droogshampoo - allerlei maten spuitjes - vlooienkam - nagelknipper met lampje - ice pods - snugglesafe Ik heb vast nog meer staan maar dit is het belangrijkste wel. Ik heb ook standaard peterselie in huis trouwens. Ik heb vorige week nog de medicijnen nagekeken op houdbaarheid en toen moest er wel het een en ander weggegooid worden, maar ja dat is nu eenmaal zo. Ik vind een ehbo-doos voor konijnen wel belangrijk.
 6. Precies ja, dat doe ik ook, geeft gewoon een gerust gevoel. En ook dat je een keer zeker weet wie wat gesloopt heeft 😆 want meestal kijken ze allebei naar mij zo van: ja, wij vinden het ook een rotzooi, maar wij weten echt niet hoe het zo gekomen is 🙈
 7. DaniëlleV

  Bunnycam

  Ha bb’ers, Nadat Bennie begin deze maand een gasbuik had en ik merkte dat “mijn steeds gaan kijken of het nog wel met hem gaat” averechts ging werken omdat hij daar juist extra gestresst van werd, heb ik ook een bunnycam aangeschaft. En ik kan jullie niet vertellen hoeveel meer rust me dat geeft! Ik kan ze nu rustig observeren of ze wel genoeg eten, of ze ander gedrag vertonen dan normaal enzovoort, zonder dat ze mijn aanwezigheid bemerken. Ik had dit veel eerder moeten doen! 😃 Ik was sowieso altijd al benieuwd naar wat ze s’nachts allemaal deden. Dat weet ik nu dus inmiddels; af en toe dutten, eten en op het toilet zitten 😅ongeveer hetzelfde als overdag dus. Gelukkig is Bennie weer helemaal de oude en ik hoop dat ik niet gauw weer met een ziek konijn zit maar ik ben nu in elk geval blij dat ik een camera heb, zodat ik ook s’nachts af en toe even kan kijken en s’morgens bij het opendoen van de schuur niet voor verrassingen kom te staan. En als ik een dag weg moet dan geeft het me ook gewoon zoveel rust dat ik af en toe even kan kijken hoe het met ze gaat. Ik wilde dit graag even met jullie delen. Ik kan iedereen de rust van een bunnycam aanraden! 😃
 8. Is de kies trouwens onder narcose geslepen? Zo’n behandeling zorgt ook voor veel stress, zeker zonder narcose. Van stress stoppen ze vaak ook met eten. Als hij wel onder narcose is geweest kan hij nog duf zijn, dat heb ik bij mijn ram ook gehad, hij ging de volgende dag pas weer zelf eten na een haakjes behandeling. Het is wel positief dat hij keutelt en het is belangrijk dat hij telkens maar iets eet, al is het maar een takje peterselie.
 9. Peterselie lusten ze bij mij altijd graag ook als ze ziek zijn en het wekt de eetlust ook op. Heb je dat in huis?
 10. Wellicht heeft hij of zij nog pijn en als een konijn pijn heeft eet hij niet. Pijnstiller is erg belangrijk is mijn ervaring om ook weer een beetje levensmoed te krijgen.
 11. Bennie eet gelukkig weer wat meer maar hij heeft de neiging om alleen te eten als ik niet kijk. Als ik eten neerleg dan wil hij eigenlijk komen maar kijkt eerst naar mij en dan is het net of hij doet alsof hij geen interesse heeft maar zodra ik de deur uit ben en nog even voor het raam kijk, zie ik hem gauw naar het voer gaan. Ik heb de afgelopen dagen natuurlijk extra op hem gelet en hem steeds wat eten aangeboden, en nu is het net of hij expres niet eet als ik er ben. 🙈 Misschien is hij me wat gaan wantrouwen. Ik heb dus geen camera hangen maar als ik vanuit huis vanaf boven naar buiten kijk, kan ik zo de schuur in kijken dus ik ga nu wat minder naar ze toe maar kan zo toch af en toe checken wat hij doet als ik er niet ben… Maar ik hoop wel dat het overgaat met de tijd hoor.. 🙄
 12. Oke, weet je ook het type?
 13. 😂 ik moet lachen om die slaapliedjes 😂 denk ook niet dat ze dat waarderen. Kunnen ze ook in een onverwarmde schuur? Een stopcontact heb ik daar maar het is er wel wat vochtig en het vriest er ook als het buiten vriest. Hoe is het beeld in het donker?
 14. Gisteravond lag hij met een borrelbuik in de toiletbak maar ik zei: vrouwtje gaat slapen (ze krijgen dan altijd wat lekkers) toen sprong hij meteen uit de bak, vlogen de droge kleine keutels overal heen en ging hij rondjes rennen zoals anders vanwege het lekkers. Vanmorgen was hij ook enthousiast toen ik het eten pakte. Weer rondjes rennen. Toch bleef het bij een paar biksjes en wat kruiden. Daarna heeft hij weer een poosje liggen borrelen in de toiletbak. Hij is verder wel levendig en wast zn vriendinnetje ook. Overigens ligt hij nu te dutten maar dat doen ze smiddags altijd. Ik wil er niet steeds naartoe gaan want het is een stresskip en dat doet er vast ook geen goed aan. Ik heb vanmorgen wel het ergste plakpoep van zn kontje gehaald. Dat moest echt even. Hij is nog niet helemaal schoon maar dat komt tzt wel weer als hij wat tot rust gekomen is. Ik denk zolang hij kleine beetjes eet (de andijvie ging er gretig in) dat hij niet in levensgevaar is.
 15. Nog even een vraagje: hoelang is het gewoon om na een gasbuik nog plakpoep te hebben? Bij Bennie komt er namelijk nog veel plakpoep uit sinds gisteren. Er zitten ook wel droge keutels tussen of aan vastgeplakt. Begrijp me goed, ik ben allang blij dat er weer wat uitkomt maar dacht ik vraag toch even jullie ervaringen. De poep die er vandaag uitkomt is het resultaat van gisteren toch? Ik vind dat hij nog maar weinig eet. Wel kleine beetjes kruiden en wat groenvoer en vanmorgen twee of drie biksjes. Ook zie ik hem regelmatig stro eten. Gisteravond ook best wat hooi. Het is wel al meer dan dat het in het weekend was. Hij lust ook af en toe een meadow loop. Is de plakpoep van nu nog het resultaat van gisteren en zou het dus vanavond logischerwijs wat minder moeten worden als gevolg van iets meer vezels gisteravond en vanmorgen? Hij is verder wel levendig al borrelt zijn buikje nog wel.
 16. Dank voor het lieve kaartje bij de bestelling @Evee! Erg leuk! Ik heb het aan Bennie doorgegeven.. 😉
 17. Bennie is de nacht goed doorgekomen, al lagen overal klodders poep in de ren en borrelt zijn buik nog steeds. Maar gewone keutels zijn er gelukkig ook. En hij kwam wel vrolijk en enthousiast op me af rennen en hij is weer de baas over Vlinder. Hij wordt dus weer zichzelf 😊 Alleen lijkt Vlinder nu wat van slag. Ze eet niet als anders. Heeft denk ik van alles ook wat stress gekregen. Gisteren ging haar vriendje natuurlijk opeens weg. Ik hou haar maar even in de gaten vandaag. Ik heb gelukkig vakantie dus alle tijd daarvoor.
 18. hij is helaas niet van de papjes en zachte dingen. zolang je er niet op kunt knabbelen vindt hij het maar niks. En ik mag op het moment niet veel van hem, als ik alleen maar naar hem wijs dan eet hij al niet meer, dus iets aan zn bekje smeren kan ik denk ik beter niet doen. ik wil hem niet meer stress geven. Ik heb hem zojuist een beetje andijvie aangeboden en een paar takjes tijm. Dat ging er makkelijk in. Hij is tijm gewend te eten en het wekt de eetlust wat op schijnt, want daarna ging er meteen wat hooi mee naar binnen. Ik zal hem over een uurtje nog iets anders aanbieden voor ik naar bed ga en dan denk ik dat hij de nacht wel doorkomt. Hij is er immers beter aan toe dan afgelopen nacht. @Kolino dank voor de tip van weegbree, ik zal straks eens kijken of hij dat nog wat lust.
 19. Biks eten ze meestal als laatste weer he? biks is natuurlijk ook het belangrijkste niet..
 20. Dank voor jullie tips! Ik zal eens rondkijken op internet. Ik wil inderdaad niet een hele dure. Maar het moet wel een beetje kwaliteit zijn. nu nog wat anders: bennie eet wel wat kruiden, (weegbree, aardbeiblad, goudsbloem) hij knabbelt wat van hooi cookies, pakt zomaar twee biksjes, heeft 2 blaadjes witlof op en twee takjes peterselie en tijm. Ik denk zelf dat ik niet ga dwangvoeren want hij pakt dus regelmatig kleine beetjes en de eerste keutels (wel kleine) zijn er inmiddels ook gekomen. zouden jullie in dit geval gaan dwangvoeren? Ik denk zelf dat dat alleen maar stress geeft en dat is wat hij nu juist niet kan gebruiken denk ik.
 21. Zo’n camera staat ook op mijn wensen lijstje. Ik heb er al eens naar gekeken op internet, maar er zijn veel verschillende en welke is goed? Hij hangt wel droog in mn schuur maar moet toch tegen vocht en vrieskou kunnen bijvoorbeeld. Welke camera heb jij?
 22. Ja dat herken ik ook wel @Evee , het was inmiddels ook twee jaar geleden dat Bennie ec had. En Vlinder heeft nog niet eerder wat gehad. Vlinder is ook wat meer stressbestendig heb ik het idee, volgens mij verschilt dat ook per konijn. Maar ik zei vorige week nog tegen mijn man dat ik zo blij was dat het al zo lange tijd goed ging… Ik was er dus stiekem zelf verbaasd over. En ik was eerlijk gezegd daarom ook een beetje bang met dat vuurwerk dat het mis zou gaan. En dan gaat het ook mis.. 🙈 Ik denk ook dat ze mijn stress aanvoelen. Ik ben gisteren ook wat vaker bij ze gaan kijken. Denk dat dat ook niet altijd goed is om te doen want zo denken ze volgens mij juist dat er iets mis is met hun. Ze weten bijvoorbeeld ook van tevoren al als ik ze een keer stronghold wil geven. Ze hebben het op de een of andere manier door dat ik iets van plan ben en houden me constant in de gaten. Het zijn heel gevoelige en oplettende dieren, altijd in de starthouding om te vluchten. Ik heb er wel goede moed op dat het goedkomt, hij zit er al veel relaxter bij dan vanmorgen en zit niet meer in de schuilhuisjes. Ik laat ze nu ook zoveel mogelijk met rust. Ik ga af en toe even kijken maar dan doe ik net of ik niet op Bennie let anders krijgt hij weer argwaan 🙈
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .