Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  14.542
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  102

Berichten die geplaatst zijn door Lienappelsien

 1. 1 uur terug, Dollie zei:

  Niels

   

  Loffelohr

   

  Michigan

   

  Teddy Dwerg

   

  Noddie

   

  Teddy Dwerg

   

  Twitter

   

  Nog een Tan konijn want daar kan je nooit genoeg van hebben

   

  Captain Marvel

   

  Pooltje kom ik nog tegen


  Mooie en leuke foto’s!

   

  Die eerste is toch geen loffelohr maar een Japanner?

 2. 8 minuten geleden, Evee zei:

  Ik overweeg iemands foto lekker uit verhouding te trekken om zo een foto te hebben van een dik konijn bij de informatie overafvallen 😄 Kan ik dat maken? 🤪

  Ahhh is die persoon net zo trots dat zijn/haar konijn geshowd wordt en dan zet jij hem er vervormd op 🙈

 3. Hier kunnen ze er de laatste tijd ook wat van… Maar dan wordt het getriggerd door de voedster en de ram reageert daar op, dus dat is anders dan bij die van jou. Hier zie ik onderling geen onrust. Do heeft zich gisteren zelfs een stuk kaal geplukt 😬 omdat ze nu schijnzwanger is. De hormonen spelen deze tijd van het jaar op.

   

  Hopelijk is het binnenkort weer over.

 4. Fijn. Ze vinden het vaak fijn om dan weer terug in hun eigen verblijf te zijn hè. Voorzichtig positief dus maar wel met wat zorgen.
   

  Op zich is het niet erg dat ze ‘oude konijnengedrag’ vertoont toch? Misschien knapt ze buiten nog verder op. Bijkomen van alles en weer op haar vertrouwde stek.

 5. Wat naar! Eerst Juul, en nu gaat het slecht met Linn. 
   

  Ik heb wel meegemaakt dat het achtergebleven konijn sip was, maar zij knapte gelukkig helemaal op toen ze een nieuw maatje kreeg. Het is wel heel lief van Linn’s nieuwe maatje dat hij aardig blijft nu zij zwak is. Het is ook niet gek dat ze nog niet klef zijn, dat heeft vaak even tijd nodig. Maar je wil natuurlijk wel dat ze iets aan elkaar hebben. Ik vind het een goede tip om contact op te nemen met de opvang. Misschien kunnen zij nog meedenken en eventueel meehelpen met bijvoorbeeld proberen te koppelen aan een ander konijn waar ze misschien meer mee heeft. Maar daar moet ze dan fysiek nog wel toe in staat voor zijn…

   

  Sterkte

 6. Ik zie je topic nu pas. Het was me al opgevallen dat je al lang niet meer over haar problemen had geschreven. Daarvoor had ze steeds maar terugkomende problemen hè. Maar ja, nu dus weer wel. Al gaat het nu dus gelukkig weer de goede kant op. 
   

  Als ze weer vrij normaal eet en goed keutelt dan is ze op de goede weg. Lastig dat je nu niet kan zien of ze blij is omdat ze jou nu niet vertrouwt. Wel heel logisch natuurlijk. Kan je wel zien of ze verder gewoon haar eigen ding doet? In de zin van niet afwijkend van normaal. Meestal kan je daar op afstand wel een gevoel/idee van krijgen. Maar zelf ben je natuurlijk ook nog een beetje bang, dat is ook logisch. 
   

   

  • Bedankt 1
 7. Verdrietig! Maar jullie hebben Sammy verder lijden bespaard. Hij heeft wel een mooie leeftijd bereikt. Sterkte.

   

  Lief en fijn dat je meteen aan zijn vriendinnetje denkt. Bij goede konijnenopvangen zijn er plaatsingsvoorwaarden. 1 daarvan is dat als 1 van de konijnen dood gaat, het andere konijnen een nieuw konijnenmaatje moet krijgen of dat het konijn anders terug moet naar de konijnenopvang. Dus als jullie nu een maatje adopteren en jullie huidige konijn gaat eerder dood, dan ben je zelfs verplicht om het ‘nieuwe’ konijn terug te brengen als je hem niet gaat koppelen. 
   

  Leg de situatie gewoon uit aan de konijnenopvang. Zoals @bunnyempress al aangaf is dit eigenlijk de enige manier om met konijnen te stoppen. Goede konijnenopvangen horen dus regelmatig van baasjes die in een vergelijkbare situatie zitten.

   

  Hier vind je een lijst:

  https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

 8. Op 13-4-2024 om 20:31, Marjoleink zei:

  Hebben jullie konijnen ook ineens het voorjaar in de bol? Blackie en Tara rennen rondjes achter elkaar aan en Clarence probeert onophoudelijk op Beany te rijden, die daar helemaal niet op zit te wachten.

  Ja, Do is al een aantal dagen rams. Jerry reageerde daar nooit zo op, schrok af en toe uit zijn slaapje op van huh?! Wat doe jij nou? Hupste dan even weg en ging weer verder dutten. Maar Dobby gaat er wel op in, dus ik zie regelmatig Discovery Channel plaatjes in de ren 😅 Gelukkig geen onenigheid.

  • Haha 2
 9. Eergisteren liep Dobby weg toen hij de Panacur te sterk op de andijvie vond ruiken. Echt zo theatraal met zijn achterpoten naar achteren trappend. 🙄 Dan denk je toch oeleflapper. Na even te hebben gedut op zijn favoriete stek kwam hij wel weer terug 🥰 Bijnamen die ik inmiddels voor hem in gebruik heb zijn Dob en Dobber. “Do en Dob” klinkt wel lekker. Maar meestal is het gewoon Dobby.

  • Haha 2
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .