Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  13.825
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  94

Alles dat geplaatst werd door Lienappelsien

 1. Een bank of stoel is voor een konijn niet hoog om op te springen hoor 😁
 2. Fijn dat hij vooruit gaat! Lief dat jullie hem hebben opgenomen, maar ook sneu voor het vorige baasje dat het niet kunnen betalen van de dierenartskosten de reden was voor het afstaan. Hij krijgt nu toch een kans. Maar hij had toch vast al een naam? Zet ‘m op!
 3. Bij het grotere formaat zouden ze iets verder bij de uitgangen vandaan kunnen zitten waardoor het meer uit de tocht is. In het kleinere formaat zullen ze ook passen, maar dan zou ik er wel voor zorgen dat het hok goed beschut staat in de winter. Wat handig dat ze het luikje er in de winkel in willen maken (natuurlijk wel tegen meerprijs).
 4. Klopt! En uiteindelijk ook leuker voor jou, want het is zo leuk om te zien hoe ze met elkaar omgaan.
 5. Zijn ego was daarvoor ook niet klein
 6. Als het een longontsteking is zal ze inderdaad weer zo snel mogelijk aan de antibiotica moeten. Ik heb ook een konijn gehad die een longontsteking kreeg, maar ik weet niet meer welk antibioticum zij kreeg. Maakt ook niet uit, een dierenarts met veel kennis van konijnen zal weten welk antibioticum voor te schrijven. Helaas is het niet altijd makkelijk, of helemaal niet, te genezen. Een langere kuur kan inderdaad nodig zijn. (Hard) knarsetanden waar je eerder over schreef is trouwens een teken van pijn. Konijnen zijn prooidieren en laten daardoor erg laat zien dat ze iets mankeren. Ze zullen het zo lang mogelijk verbergen. Dat is erg lastig bij het houden van konijnen.
 7. Tip: kies een hondenhok waarvan het dak omhoog kan voor het schoonmaken. Zo’n hondenhok is inderdaad vaak veel praktischer dan een konijnenhok. En als het hondenhok een plat dak heeft (schuin aflopend, maar niet met een punt in het midden) dan zullen ze er ook graag bovenop gaan zitten! Dat vinden de meeste konijnen geweldig.
 8. Een hondenhok kan prima als hok. 75 bij 55 cm is niet zo groot, maar kan op zich wel. Staat het dan een beetje beschut in de ren? Of je er een tweede uitgang in moet maken verschilt per konijnen. Sommige konijnen vinden het geen probleem als er maar 1 uitgang in het hok is, maar veel andere voelen zich dan niet veilig en gebruiken het daarom niet als slaapplek. Op zich kan je er vrij makkelijk een extra uitgang in maken, maar je moet dan wel oppassen dat ze dan niet in de tocht zitten. Een kattenluikje zou daar goed tegen kunnen helpen.
 9. Fijn dat de castratie gepland staat. Nog even, en dan kan Puk een lief vriendinnetje uitkiezen!
 10. Wat een leuk stel! Leuke foto’s en schattige konijnen.
 11. Daarom organiseerde hij vervolgens een mooie-wimpers-festijn.
 12. Eens met Okki. Ik zou de hoeveelheid gras en eventueel ander groenvoer wel opbouwen. Als je ze opeens veel gras geeft kunnen ze diarree of een gasbuik krijgen. Zeker met jonge konijnen zou ik daar mee oppassen.
 13. Welkom! Leuk dat je je hebt aangemeld.
 14. Oei, nee dat is geen goede plek om een konijn van te halen. Arme konijnen… Top dat jullie voor Puk naar een konijnenopvang gaan! En dat is voor je vriendin ook zeker aan te raden. Zoals Eefje schreef heeft dat heel veel voordelen. Er zitten echt heel leuke konijnen in de konijnenopvangen. Jong, oud, groot, klein. Echt van alles. En als je graag een tam konijn wilt dan kunnen ze bij de konijnenopvang precies aangeven welk konijn het fijn vindt om geaaid te worden (uiteraard met 4 pootjes op de grond). Dat vinden namelijk lang niet alle konijnen fijn. Als je een konijn bij een fokker aanschaft weet je van te voren niet of het een tam of een schuw konijn wordt. Hier vind je een lijst met goede konijnenopvangen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
 15. Ah nee! Wat verdrietig. Bizar dat het zo snel groeide. Hij heeft niet hoeven lijden, maar het zal een flinke schok zijn. Sterkte. Je schreef altijd zo liefdevol over Bennie en Vlinder.
 16. Ik wilde het niet zeggen, maar ik dacht ook aan in laten slapen.
 17. Wat naar! En lastig dat er al meerdere behandelingen en onderzoeken zijn geweest zonder echt resultaat. Als ze met de kop omhoog zit en de neusgaten wijd open en aan het hijgen is dan heeft ze het énorm benauwd. Ik heb dat ook eerder bij konijnen meegemaakt en vond dat er heftig uit zien! Ik zou, ondanks dat het nu weekend is, direct de dierenarts bellen. Als er niets gebeurt overleeft ze het misschien niet. Als je de dierenarts in het weekend belt krijg je meestal een bandje waarop het telefoonnummer te horen is van de dierenarts met weekend-/spoeddienst. En dit valt onder spoed. Sterkte
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .