Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  14.515
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  102

Alles dat geplaatst werd door Lienappelsien

 1. Haha een heus avontuur! Dus op een gegeven moment zat jij opgesloten in de ren en liep er een konijn in de tuin 🤣 Leuke foto’s! Wie is Knabbel en wie is Knaag? Van Satje is het duidelijk door de neus-foto hihi
 2. Ja, Do is al een aantal dagen rams. Jerry reageerde daar nooit zo op, schrok af en toe uit zijn slaapje op van huh?! Wat doe jij nou? Hupste dan even weg en ging weer verder dutten. Maar Dobby gaat er wel op in, dus ik zie regelmatig Discovery Channel plaatjes in de ren 😅 Gelukkig geen onenigheid.
 3. Eergisteren liep Dobby weg toen hij de Panacur te sterk op de andijvie vond ruiken. Echt zo theatraal met zijn achterpoten naar achteren trappend. 🙄 Dan denk je toch oeleflapper. Na even te hebben gedut op zijn favoriete stek kwam hij wel weer terug 🥰 Bijnamen die ik inmiddels voor hem in gebruik heb zijn Dob en Dobber. “Do en Dob” klinkt wel lekker. Maar meestal is het gewoon Dobby.
 4. Fijn dat het zo goed lukt om het te geven! Waarom ben je bang dat je je met de pasta zou vergissen? Omdat het een draaipen is? Bij mij werkt dat goed, al moet je er inderdaad wel een handigheidje in krijgen bij het afmeten van de dosering. Ik vind het ook een heel stuk fijner dan de Panacur suspensie. Daar moet je inderdaad zo’n grote hoeveelheid van geven, dat is helemaal niet handig. En doordat het zo dun is loopt het ook nog van de groente af als je het daar op smeert. Ik smeer het graag op groente zodat ze het vrijwillig opeten (als het meezit haha). Bij veel konijnen is dat veel fijner dan dat je het langdurig elke dag in de bek moet spuiten. Van de pasta is de hoeveelheid veel minder en het blijft als pasta ook meer plakken. Krijg jij je konijn zover om het vrijwillig op te eten als je het ergens op smeert? En waar smeer jij het dan meestal op? Of moet je het toch onder dwang doen, maar gaat het met de puppysuspensie makkelijker? De pasta is trouwens ook voor honden en katten.
 5. Momenteel ‘kweek’ ik voor de konijnen alleen paardenbloemen. Maar ze hebben er nog maar een paar keer een klein beetje van gehad. Ik ben nog erg voorzichtig voor nieuwkomer Dobby met dat soort dingen. Resultaat is dat ik er nu heel veel van heb staan 🙄 En ik heb gewoon gras, maar behalve de paar sprietjes die door het gaas de ren in groeien hebben ze daar nog niet van gehad. Er staan ook herfstframbozen, dus daar zouden ze later ook wat blaadjes of takjes van mogen hebben. Ik heb pas een paar takken wilg gekregen en die staan nu in een emmer water om te wortelen. Dat is wel speciaal voor de konijnen.
 6. Leuke poll! Ik ben benieuwd. Ik heb de optie ‘Nee, ze worden liever niet geaaid’ aangevinkt, maar ‘Nee, ze willen ABSOLUUT niet aangeraakt worden (blijf van me af!)’ zou beter passen 😉 Ik heb een paar konijnen gehad die het heerlijk vonden om geaaid te worden, en een paar die er zo heel af en toe lekker voor gingen zitten, en verder konijnen die het echt afschuwelijk vonden om aangeraakt te worden. Do valt in die laatste categorie, ze is erg nieuwsgierig en is echt niet bang voor me, maar wil gewoon echt niet aangeraakt worden. De andere konijnen die ik had in die categorie waren wel te bang om aangeraakt te worden. Ook prima, ik aai ze alleen als ze dat zelf ook willen. Het is al leuk als ze dan een brokje uit je hand durven te pakken. Dobby valt ook in de laatste categorie, maar wie weet mag ik hem op den duur af en toe een aaitje geven tijdens het eten. Hij vindt me nu nog spannend, maar is al een stuk minder bang dan in het begin.
 7. Het is natuurlijk beter als ze het niet binnenkrijgen, maar ik zou niet weten hoe ik moet voorkomen dat ze dat niet doen. Bij niet-handtamme konijnen is het ook geen succes om ze na het sprayen nog een kwartier vast te blijven houden. Als ze van aaien houden kan je natuurlijk proberen of je ze na het sprayen nog even mag blijven aaien, of zoals ik al zei ze met eten proberen af te leiden. Het staat op de verpakking hoe vaak je het mag doen. Je mag het niet binnen 4 weken herhalen, dan krijgen ze teveel van het middel. Uit mijn hoofd gezegd kan je het na 2 maanden weer doen, maar lees even wat er op de verpakking staat. Ik doe het meestal 1 of 2 keer op een jaar, in de zomerperiode. Maar het hangt erg af van de konijnen. Bij gewoon gezonde, kortharige konijnen die zich goed schoonhouden heb ik het ook jaren niet gedaan. Nu wil ik het wel weer gaan doen omdat Dobby veel blindedarmkeutels laat liggen en dat vliegen aan trekt.
 8. Ik spray het altijd in het gebied tussen de achterpoten en de staart. Ze gaan zich daarna wel wassen, maar dat is helaas meestal niet te voorkomen. Mijn konijnen zijn na dat soort acties tenminste niet te foppen door als afleiding eten te geven. Die denken op zo’n moment, eet het maar lekker zelf op 😆
 9. Nog niks, maar ik was naar ze onderweg met Panacur op andijvie gesmeerd en hoopte dat ze het op gingen eten en er niet hun neusjes voor op zouden halen.
 10. Ik had vandaag ook spontaan een nieuwe: oeleflappers 😆
 11. De kuur duurt 3 weken… Gelukkig accepteren ze het tot nu toe als ik het op andijviebladeren uitsmeer. Ze hebben heus wel door dat er iets op zit, eten er in eerste instantie omheen, maar tot nu toe hebben ze het nog opgegeten. Ondertussen doe ik dan een soort Twister. Ik hou de blaadjes vast zodat ik er meer grip op heb dat ze de juiste dosering binnenkrijgen. Maar ze wisselen natuurlijk wel eens van kant of willen overstappen naar de blaadjes van de ander. En ik kan het wel naar binnen kijken, want ik ben elke keer bang dat ze er mee stoppen (bij Dobby kijk ik er juist vooral maar niet teveel naar). Het is wel goed voor onze band om het zo uit de hand te geven, dus misschien hou ik dat er wel in.
 12. Ok, dat is positief. Maar ik bedoel dat je ze in de ren dan wel apart zet doordat je er een paneel tussen zet, en ze dan wel weer los in de woonkamer laat. Dat geeft onrust bij konijnen. Al begrijp ik dat het lastig is wat te doen hoor.
 13. Ik zou ze nu niet af en toe apart en dan weer samen laten, wat ik nu lees. Dat werkt bij konijnen niet. Dus óf samen laten als dat kan, óf een aantal weken uit elkaar houden zonder dat ze elkaar kunnen zien en ruiken.
 14. Gisteravond toch even schrikken: Dobby kwam niet eten. Ik dacht eerst nog dat hij gewoon diep lag te slapen en dat hij me niet hoorde. Dat gebeurt namelijk vaker 🙈 Diep slapen in combinatie met hangoren, dan mis je wel eens wat 😉 Maar nee, hij was duidelijk niet lekker. Het was al tegen middernacht, dus ik heb hem medicijnen gegeven en ben zelf gaan slapen… Zijn buik voelde soepel. Do vond het maar raar dat hij niet kwam eten. Ik heb vannacht op de camera teruggekeken en zag dat hij nog 2 uur flink last had. Sneu om te zien. Daarna leek hij weer op te knappen. ‘s Morgens vroeg was hij weer lekker hooi aan het eten en toen ik ze vanmorgen brokjes gaf kwam hij enthousiast aan. Ik hou hem nog wel goed in de gaten. Ze hebben wormen, daar zou het mee te maken kunnen hebben. Maar hij heeft dat al minimaal 3 maanden (toen hij hier kwam). Ik behandel ze met Panacur, wellicht heeft het daar mee te maken? Of het was gewoon toeval.
 15. Dat ziet er goed uit @Lio en Leia! En lekker samen met zijn vriendinnetje 🙂 Leuke hooitas trouwens met zelfs hun namen er op!
 16. Ik heb net je topic gelezen. Superfijn dat Aya is opgeknapt! Je was er heel snel bij en hebt goed gehandeld. Nu kan je weer lekker van ze genieten. Het is logisch dat Aya nu wat schuw is, maar ze merkt het vanzelf dat je haar nu niet meer hoeft te pakken en dan zal ze je weer meer gaan vertrouwen. Het kan een poos duren, maar dat komt wel weer goed.
 17. Wat heftig! Het is zo moeilijk om dan te beslissen of/wanneer je hem moet laten inslapen. 😞 Je dierenarts zou inderdaad nog met Dierenkliniek Wilhelminapark https://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl kunnen overleggen of met het universitair ziekenhuis van universiteit Utrecht https://diergeneeskunde.nl/klinieken/gezelschapsdieren/vogels_bijz_dieren/ (konijnen vallen in de categorie bijzondere dieren). Dat wordt vaker gedaan, dat dierenartsen met hen overleggen. Sterkte
 18. Boerenkool is precies een groente waar veel calcium in zit. Ik zou dus eerder voor een andere groente kiezen. Hier een indicatie van de hoeveelheid calcium per groentesoort die konijnen mogen eten: https://www.bunnybunch.nl/informatie/calcium-konijnenvoer#:~:text=Andijvie%2C witlof en komkommer kun,fruit en kruiden voor konijnen. Maar het is inderdaad wel een goed idee om brokken te minderen en meer groenten te geven. Dat is ook wat mijn dierenarts adviseerde toen ik vorig jaar een konijn met blaasgruis had.
 19. Ja, ik kan me voorstellen dat het leuk is om het bij te houden. En het geeft vast een extra goed gevoel als het konijn dan uiteindelijk is geplaatst. Je leert inderdaad een hoop van het verzorgen van zieke konijnen.
 20. Dat zijn er al een hoop @happy211! Superfijn dat je deze konijnen een tijdelijke plek kon bieden voor ze naar hun definitieve huis met partner konden. In wat voor soort situaties komen ze het vaakst bij jou in de pleeg? Vast als ze in afwachting van/na castratie denk ik? En verder? Surprise dus om af te vallen. Leuk dat hij nu echt beschikbaar is voor adoptie en hij hopelijk snel een lieve konijnendame en baasje vindt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .