Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Items

  1.094
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Newby1981's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

 1. Ik heb het nog niet gewogen maar ik geef per konijn 2x per dag ongeveer 2 eetlepels. (4 in totaal dus) En dan 50/50 fibafirst van Supreme en graanvrije biks ook van Supreme. Onbeperkt hooi uiteraard waar ik gedroogde kruiden door doe. 1x per dag verse groenten en kruiden en soms een 2e x enkel groenten. En 1x per dag een snoepje.
 2. Monky en/of Bram hebben ook coccidiose gehad deze zomer. Ze zijn allebei aan de Baycox gegaan, volgens mij had ik ze 5 dgn gegeven, toen gestopt maar weet niet meer hoe lang en toen nog een keer 5 dagen. Ik ging kort daarna een maand op vakantie en ik had de opvang wel instructies gegeven maar toen ze terug thuis waren merkte ik toch nog dagelijks diarree op dus heb de kuur weer gedaan. Alles iedere dag goed schoongemaakt maar de ren zelf was onmogelijk want die is best groot en bestaat alleen uit grond/zand. Gelukkig zijn ze zindelijk dus moest alleen de losse keutels opruimen. Ik heb de keutels daarna niet meer laten testen maar ik zie nooit geen diarree meer dus ik denk / hoop dat het goed is. Ik had ook gelezen dat het grootste deel van de volwassen konijnen deze parasiet bij zich draagt maar dat het normaal geen probleem is zolang hun weerstand goed is. Bram kwam wel net uit de opvang en Monky van koppelvakantie met Bram dus wellicht dat het daardoor kwam dat de coccidiose de kop op stak? Veel succes iig! Het is echt een kl*te parasiet!
 3. Monky: MonkyFonky of enkel Fonky Bram: BrammySammy, Brammetje Samen: jonkies Dizzy(kat): vriendje, jongetje, meneertje, vriendje, kleine Beer Ukkepuk (kat): Ukkie, UkkiePukkie, meisje, vriendinnetje, Ukskie
 4. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb nog liever dat slechte weer dan dit😂 Ik maak me steeds zo’n zorgen over dat ze het te koud hebben. In het nachthok en in de cubes heel veel stro maar ze zitten de hele tijd op de koudste plekken. Er zit plexiglas op de oostkant van de ren maar omdat dit niet helemaal afsluit heb ik er ook nog een bouw zeil over gedaan zodat ze echt geen last hebben van die snijdende wind. En wat een gedoe met die waterbakjes. Heb er gisteravond een snuggle safe onder gezet maar het water was evengoed bevroren. In het bakje zonder snuggle safe zat wel een gat in de bevroren laag dus of ze dit nou zelf hadden gedaan? Ik zat serieus te denken om vannacht het water te gaan verversen maar ik zag het zo niet zitten en ik sta toch om half 6 op. Doe mij maar weer boven nul.
 5. Ik woon in Zeeuws Vlaanderen (Zeeland) Maar ik heb gisteren de Suprème fibafirst en konijnendroom binnen gehad en Monky lust de konijnendroom niet en Bram de suprème niet🙈 Ik geloof dat ik dus toch nog aan de gewone suprème graanvrij vast zit😬 De konijnendroom en fibafirst gebruik ik dan maar als snoepjes.
 6. Ik denk dat ik dan toch voor konijnendroom ga. Wat ik me wel afvraag; Monky eet al bijna 6 jaar graanvrij. (Hier was geen reden voor, graanvrij klonk gezonder 😬) Zou het kwaad kunnen als ik dan overstap op niet graanvrij? Uiteraard heel langzaam opbouwend. De suprème fibafirst ga ik ook bestellen en geef ik als tussendoortje (ipv snoep) Heb ik natuurlijk wel net 2 weken geleden 2 zakken SS besteld🙈 Pfff, je zou een studie kunnen doen over konijnenvoeding.
 7. Mag ik ook even inhaken op dit topic🙂 ? Ik heb nu namelijk ook een moeilijke hooi eter en overweeg ook een andere brok die meer geschikt is voor de moeilijke hooi eters. (Uiteraard blijf ik dingen uitproberen met hooi / kruiden) Die van mij krijgen nu graanvrij van supreme selective met 22% vezel. Ik zie hierboven dat Konijnendroom voorbij komt maar die heeft weer ietsjes minder vezel (21%) Of moet je niet alleen naar de vezels kijken? @Kolino, jij hebt er wel veel verstand volgens mij en je hier in verdiept? Ik zat ook aan Suprème fibafirst met 30% vezel te denken. Op internet zie ik door de bomen het bos niet meer😬 Zo veel tegenstrijdige dingen lees je daar.
 8. Joepie, het is gelukt met de pasta! Ik had een mix van witlof, wortelloof en kruiden gemaakt en de pasta er door gedaan. Hopelijk blijft dit zo werken. Nu nog maar een paar tubes op internet bestellen want dit schilt toch zo’n 4 euro per tube en aangezien ik er nog wel wat nodig heb. (had gister nog een papje van biks aangeboden maar nee hoor, Monky moest er niks van hebben. Bram had het wel netjes op)
 9. Dan ligt het toch niet alleen aan mij dat ik het smerig spul vind. Ik wist eerst niet wat je er mee bedoelde in je vorige berichtje maar nu snap ik het 😉
 10. Nou, ondertussen heb ik de pasta in huis. Nog wat gegoogeld en 2 dierenartsen gebeld. Eerst m'n eigen dierenarts maar die hadden de pasta niet in huis en raadde het niet aan vanwege de dosering maar ik dacht ik ga toch eens m'n oude dierenarts bellen en die zei dat het kon. Per konijn inderdaad 1 streepje. Ik hoop echt dat dit gaat lukken. Heb net de olvarit (zonder pasta) geprobeerd, Monky moest er niets van weten maar Bram vond het lekker. Vanavond ga ik brokjes weken en kijken of ze dat eten, wel eerst zonder pasta want als ze het niet moeten vind ik het zonde van die pasta. En anders ga ik het nog proberen met appel, blaadjes basilicum, tussen 2 dunne schijfjes wortel. Op de foto ziet het er lig niet zo veel uit Dollie. Een stuk minder dan die suspensie. Wel fijn dat jouw konijnen het zo opeten Anne! Het is net of die dieren bij mij (met de katten is dat ook altijd) alles wat afwijkend is ruiken en niet moeten. Dan ben ik toch een beetje jaloers als ik lees dat hier alles zonder problemen opgegeten wordt (wel fijn voor de diertjes en voor jullie natuurlijk 🙂 )
 11. Het is meranox 25 mg/ml suspensie (bevat 25 mg/ml fenbendazol, 20 mg benzyl alcohol en 12 ug azorubine) Het is roze van kleur. Weet niet of dit bekend is voor sommige? Ik moet 2 ml per konijn geven maar dat is best veel, dat gaat nooit lukken tussen 2 blaadjes basilicum. Ik weet niet of ik 2x per dag 1 ml mag geven? Maar dan is het vast niet voldoende om de wormen te doden. Moet je van die pasta minder geven? Ze wegen 2 kilo en 2,3 dus valt onder de kleine konijnen.
 12. Alleen vraag ik me nu opeens af, krijgen ze geen luie darmen van rodicare? (Als je dit een maand zou geven) Ik had namelijk zoiets gelezen ooit maar ik weet niet meer bij welk middel (volgens mij lijnzaadbrokjes, als je dit te lang zou geven) En als ik rodicare geef moet ik denk ik geen biks geven maar dat is misschien ook weer niet goed? Pfff, sorry voor m’n gezeur maar ik ben altijd zo’n piekeraar wat dit soort dingen betreft.
 13. Dan ga ik dat bestellen voor de zekerheid
 14. Bedoel je vliegenlarven van vliegen die ze op de keutels leggen? Dat gaat het niet zijn, er zitten geen vliegen op hun kamer 🙂 En het zijn echt van die dunne sliertjes. Ik zie ze niet in alle keutels (de meeste juist niet) dus ik had de hoop dat het mee viel. Zag namelijk daarnet wat foto’s op internet dat ik dacht van ‘jeetje, nou daar kun je niet overheen kijken.’ Ik was idd van plan om het een maand te geven aangezien panacur een veilig middel is. Ik hoop echt dat ik iets vind om het door te doen. Over 2,5 week gaan ze naar een kennis en ik weet niet of haar dit gaat lukken met een spuitje 😬
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .