Spring naar bijdragen

Newby1981

Members
 • Aantal bijdragen

  345
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Newby1981 last won the day on May 17

Newby1981 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

54 Uitstekend

Over Newby1981

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt, dan ga ik dat zeker niet kopen en hou ik het gewoon bij hennepvezel.
 2. Kent iemand deze bodembedekking? (Je hebt ook nog 2 andere soorten) Ik ben zomaar benieuwd of iemand dit gebruikt en of het bevalt?
 3. Dat wordt toch ook een beetje lastig denk ik. Er zit niet echt een opvang in de buurt. Ze gaan wel in september naar K'nijn&Ko in Bavel dus ik hoop dat het dan maar goed gaat. Ik heb ze nu weer allebei opgesloten in de ren, ik hoop eigenlijk dat het nu even een kwestie van er doorkomen is zeg maar. Ik vraag me af; wat er nu gebeurt in de ren is dat dan ook rangorde bepaling? Of is dat alleen bij nieuwe konijnen? Ik ging net even kijken en ze zaten allebei op de berg, hopelijk is dat een goed teken.
 4. In ieder geval bedankt voor het meedenken hoor 😊 Ik weet ook niet of er tips zijn maar het is altijd fijn om je verhaal kwijt te kunnen want mensen die geen konijnen hebben denken 'mens waar maak je je druk om, het zijn maar konijnen'. Ik hoop dat het terug goed komt anders moet ik toch een oplossing gaan bedenken.
 5. Nou, ik heb Binky vanmorgen in de ren gezet en het deurtje dicht gedaan zodat ze het hok niet in kon... drama. Binky ging wat hooi eten en zag Monky toen (kwam nog niet eens naar haar toe) en ze schoot weg. Monky er toen op af natuurlijk en achter Binky aan rennen. Die ging er constant als een speer vandoor. Af en toe lag Monky languit en Binky zat te trillen in een hoekje, haar hartje ging helemaal tekeer, zo zielig. Een tijdje later kwam ik met de biks en toen zaten ze wel naast elkaar te eten. Weer wat later nog iets lekkers opgehangen en daar zaten ze ook samen van te smullen. Maar even later zag ik Monky weer achter haar aan rennen. Het lijkt wel of ze panisch is voor Monky. De ren is behoorlijk groot en er staan 2 grote dozen in, tunnels en nog een huisje dus ze kan zich verstoppen. Ik word er zelf een beetje radeloos van. Ik snap het ook gewoon niet, het is niet dat ze elkaar niet kennen of dat het een nieuwe koppeling is. Ik heb ze toch een uur of 4 samen in de ren gelaten maar nu ligt Binky weer in het nachthok. (wat niet vreemd is want overdag is zij vrijwel nooit in de ren te vinden) Dat wordt weer spannend vanavond, ik hoop dan zo dat Binky toch de ren in gegaan is!
 6. Ze zijn allebei gecastreerd. Het gedrag is nu weer zo sinds ik maandag met Binky naar de DA ben geweest, daarvoor ging het goed. Maar het is ook al geweest dat ze allebei binnen hadden gezeten en ik ze samen terug in de ren had gezet. Ik kan het niet echt verklaren. Soms ben ik toch bang dat ze niet bij elkaar passen maar net als nu liggen ze weer prinsheerlijk tegen elkaar en zijn het beste maatjes. Maar ik durf te wedden dat als Binky vanavond de ren in gaat dat Monky er gelijk op af vliegt. (en volgens mij echt niet eens om te vechten maar in enthousiasme / nieuwsgierigheid). Ik zou inderdaad de volgende keer Monky ook mee naar de DA kunnen nemen, eens kijken of dat dat helpt.
 7. Het gekke is dat ze goed met elkaar om gaan als ze op neutraal terrein zijn. 2 weken geleden bijvoorbeeld waren ze binnen ivm de hitte en er is geen enkel probleem. Van de winter hebben ze zelfs een paar maanden in de garage gewoont (ivm gezondheidsproblemen van Binky) in een ren die iets te klein is en ook geen probleem. Maar als ze dan terug in de grote ren gaan buiten is het weer raak. Dit duurde telkens maar een paar dagen maar Binky komt nu al de hele week het nachthok niet uit. Ik weet ook niet wat Monky wilt? Ik bedoel wat ze doet als Binky zou blijven zitten. Ze krijgt nu de kans niet omdat Binky er gelijk vandoor gaat. Pfff, vind het zo moeilijk he.
 8. Ik heb weer eens problemen met Binky en Monky. Monky is altijd de baas geweest en Binky de onderdanige zeg maar. Meestal levert dat geen problemen op maar soms gaat het toch fout. Maandag ben ik met Binky naar de DA geweest en sindsdien is het weer foute boel. Monky rent als een gek achter Binky aan en Binky gaat er als een speer vandoor omdat ze bang is. Met als resultaat dat Binky al de hele week in het nachthok zit. Meestal laat Monky haar daar met rust en 's middags liggen ze lekker tegen elkaar aan, wassen ze elkaar (Binky wast meestal Monky) Maar het lijkt wel of Binky niet meer in de ren kan komen. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Het schiet dan door m'n hoofd om er 1 "om te ruilen" (wat klinkt dat fout maar jullie weten wat ik bedoel) maar ik kan het niet over m'n hart verkrijgen. En 2 koppels houden is ook geen optie. Kan iemand het gedrag van Monky verklaren? Ziet zij de ren als haar territorium? En wat zouden jullie doen? Toch eentje "omruilen"? Ze vechten nooit, het is enkel dat Monky achter Binky aan zit en Binky dan heel bang is. En het is ook niet altijd maar met bepaalde periodes, meestal als Binky bijvoorbeeld ziek is geweest of naar de DA is geweest. Alvast bedankt
 9. Ik vind konijnen geen makkelijke huis/tuindieren. Ik steek best veel tijd in de dagelijkse schoonmaak / verzorging. (ben wel perfectionistisch moet ik eerlijk zeggen want ik veeg een paar x per dag de ren op omdat ik het niet kan verdragen als er te veel hooi of keutels liggen) Maar goed, dat doe ik met liefde hoor :-) Ik ga ook echt om boodschappen voor hun want stel je voor dat ik te weinig groenten / kruiden heb. Dan moet ik daar wel even om ook al heb ik zelf niets nodig. Veel mensen geven de restjes aan de konijnen maar hier is het andersom, ik eet de restjes van de konijnen haha. Ik vind ze vooral moeilijk omdat ze zo kwetsbaar zijn en ik maak me enorm snel druk. Als het niet goed gaat met 1 van m'n dieren (en helaas mankeren Binky of Monky best vaak wat) gaat het niet goed met mij en ben ik er obsessief mee bezig inclusief slapeloze nachten. Ook vind ik het lastig omdat je zelf ook niet meer zo flexibel bent, we kunnen niet meer zo makkelijk weg. Een dagje gaat wel maar 2 dagen wordt al lastig. Ik zit dan best in de stress of wel alles goed gaat en denk dan stel je voor als Monky net een gasaanval krijgt... Overlaatst zouden we een dagje weg gaan maar toen ik 's ochtends bij de konijnen kwam leek Monky nogal pips dus we zijn uiteindelijk niet gegaan.
 10. Het gaat helaas nog niet echt beter met Binky. Ze blijft in haar nachthok en doet raar met haar pootje. Eten doet ze wel goed. Ik ben gelukkig een halve dag vrij en als ik thuis kom kijk ik even hoe het gaat en anders toch maar naar de DA. En nu gaat Monky ook nog eens lopen klieren omdat zij blijkbaar ruikt of voelt dat Binky zwakker is waardoor Binky weer helemaal gestresst wordt :-(
 11. Oei, ik hoop toch wel dat die nagel terug groeit. Tenzij ze er totaal geen last van gaat hebben natuurlijk. Er was gelukkig geen bloed maar ik kan niet zelf kijken hoe het er nu uit ziet, dat gaat een drama worden. Volgens de DA was er geen wondje maar omdat ze nu zo moeilijk doet begin ik natuurlijk weer te twijfelen. Ik denk dat ik tot morgen afwacht en als ik dan geen verbetering zie toch maar even terug naar de DA helaas. Heb een foto van de nagel gemaakt :-) Dit is een volledige nagel toch? Aan het uiteinde kun je een beetje inkijken.
 12. Ik heb precies deze vloerkleden (heb er 2 naast elkaar omdat ik het anders te klein vind) voor als Binky en Monky (tijdelijk) binnen zijn zoals 2 weken geleden met de warmte. Of ze goed schoon te maken zijn weet ik niet maar het viel me wel op dat je ze makkelijk kunt stofzuigen en ze zijn erg stevig. Voorheen legde ik fleecekleedjes op de vloer maar dat is een drama. Valt sowieso niet te stofzuigen, hooguit buiten uitslaan maar dan nog bleef er allemaal hooi en haar in zitten. Als ik permanent binnen konijnen zou hebben zou ik denk ik ook voor zeil gaan. Wat ik me wel eens afvraag; ik zie vaak konijnen op laminaat en plavuizen lopen maar ik snap niet dat die niet uitglijden. Binky en Monky glijden alle kanten uit. Verschilt dit per konijn ofzo?
 13. Ik ben gisteren met Binky naar de DA geweest omdat het me sinds dit weekend opviel dat zij een beetje raar met haar voorpootje deed. Ze probeerde haar pootje te ontlasten maar liep er verder wel op. Dus toch maar naar de DA voor de zekerheid. Blijkbaar was het haar nagel aan de zijkant die vrij lang was en een beetje opzij zat, toevallig vloog / viel de nagel er af toen de DA haar probeerde te pakken. Ze heeft gekeken maar het zag er verder goed uit, er was ook niets van bloed, zowel niet aan de afgevallen nagel en niet aan haar pootje. Al haar nagels zijn nu ook bijgeknipt al was het niet perse nodig. Maar nu zie ik dat Binky toch echt nog wel last heeft, ze tilt haar voorpootje steeds op en legt 'm naar achter als ze ligt. Ze komt ook niet uit het nachthok (ik weet niet eens of ze het trapje wel af kan of durft) Ze eet en drinkt gelukkig wel. Ik weet niet goed of ik nou vandaag terug naar de DA moet of toch even moet afwachten. Misschien is haar pootje gewoon nog wat gevoelig? Het is namelijk zo dat Binky panisch is om opgepakt te worden, te reizen en bij de DA te zijn. Het bezorgt haar zo veel stress (met alle gevolgen van dien zoals niet willen eten) dat ik niet te snel naar de DA wil. Hebben jullie ervaring met nagelproblemen of ook eens een nagel gehad die er af viel bij jullie konijn en had jullie konijn daar ook last van of is dit toch niet normaal?
 14. Newby1981

  Kattenfoto's

  Onze kleine deugniet Dizzy
 15. Newby1981

  Kattenfoto's

  Mijn lieve Molly, helaas niet meer bij ons :-(
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .