Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Items

  963
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Newby1981 won de laatste dag op 3 mei

Newby1981 had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Newby1981's prestaties

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

350

Reputatie

 1. Op de buiten is voor mij in de polder of een gehucht met een paar huizen. Een dorp met 1000 inwonders is voor mij niet op de buiten. Ik woon aan de rand van een gehucht, het op 1 na laatste huis van de "straat". De paar huizen in de buurt staan ver weg en schuin achter ons huis beginnen de weilanden. Ik ben ook voor het verplicht castreren en chippen. Ik snap sowieso niet waarom je je kat niet zou laten castreren (ongeacht of ze buiten komen of niet) Zelfs fokkers mogen ze van mij aan banden leggen en ik heb ook geen begrip voor mensen die een kat bij een fokker halen. De asiels en opvangen puilen uit, er is een groot overschot aan katten, waarom dan die fokkers in stand houden? Omdat je een bepaald ras wilt of omdat je een kitten wilt? Is een huis-tuin en keukenkat dan niet goed genoeg en kittens worden ook groot. Ik kan me daar zo boos om maken!!!
 2. Ik vind dat ik wel genoeg doe voor het milieu maar het kan altijd beter hoor. Wij sorteren uiteraard afval, ik gooi niks weg wat nog gebruikt kan worden (alles gaat dan naar de Kringloop), ik koop niet veel spullen (maar dat is omdat ik een hekel aan prullaria en veel spullen heb), we hebben een regenton van 8 kub waar we de toiletten mee spoelen en de buitenkranen zijn hierop aangesloten. We hebben zonnepanelen (hoewel die zelf wel heel belastend voor het milieu zijn natuurlijk), we rijden voor het grootste deel electrisch (maar die accu's zijn ook weer heel slecht). Ik eet geen vlees (man wel maar dat is zijn keuze) en we hebben geen kinderen. Vliegen doen we wel ieder jaar, douchen bezuinig ik ook nog niet op en de verwarming gaat nog niet lager. Dat is voor mij echt een luxe die ik behou zolang we het kunnen betalen. Met verpakkingen vind ik soms wel dat ik kan minderen maar helaas ben ik soms nogal gemakzuchtig. Zo doet iedereen wel wat.
 3. Ik heb 2 meningen over het loslopen van katten. In een woonwijk zou ik zeggen nee maar op de buiten ja. Mijn 2 katten komen wel buiten. Hoewel je Ukkie niet kan meetellen want die is heel bang en blijft uitsluitend in de tuin. Dizzy zit hoofdzakelijk in de tuin maar loopt ook wel de weilanden achter ons huis in en komt soms bij de buren maar die vinden het leuk (zeggen ze toch) Poepen doet hij binnen want die komt braaf naar binnen, gaat naar de kattenbak en gaat daarna weer naar buiten. 's nachts zou ik ze nooit buiten laten. Als wij nu zouden verhuizen naar een woonwijk zou ik wel een probleem hebben. Ukkie kan ik binnen houden maar Dizzy niet. Een kat die al jaren buiten komt kun je niet in 1x binnen houden. Je kan een ren maken maar dat is toch niet te vergelijken voor een kat met vrij in de weilanden spelen / speuren. Helaas komt hij soms wel met een muis thuis 😞 Vogels gelukkig niet. (een belletje krijgt hij niet want ik ben doodsbang dat hij ergens achter blijft hangen) Ik zou iig nooit willen dat een ander last heeft van mijn kat, dan zou ik toch een oplossing moeten verzinnen. (een megagrote ren in de tuin??) Maar gelukkig sta ik niet voor dat dilemma en hopelijk blijft dat zo.
 4. Ik heb een zwak voor dit soort konijntjes, zowel wat kleur betreft als de rest. Verder ben ik weg van de typische Hollander in het blauw / wit.
 5. Ik zou dan eerder voor de kunststof puntjes gaan. Als ze in echt prikkeldraad springen kunnen ze zich lelijk verwonden (en dat zal dan inderdaad maar 1 keer zijn want de 2e keer laten ze het wel). Schrikdraad zou ook een optie zijn. Het lijkt mij inderdaad ook echt niet fijn als je in een woonwijk woont en een buitenkat hebt. Ik heb ook 2 katten waarvan 1 binnenkat en 1 buitenkat maar wij wonen gelukkig tegen de rand van de polder dus Dizzy vermaakt zich wel. Maar als 1 van de buren zou komen klagen over Dizzy zou ik echt in een lastig parket zitten want je wilt niet dat jouw kat voor overlast zorgt maar een kat die al jaren buiten komt kun je echt niet zo maar binnen houden. Maar goed, is gelukkig niet aan de orde.
 6. Jeetje, wat een vreselijk verhaal. Krijg er zelf tranen van in m'n ogen. Heel veel sterkte!! ❤️
 7. Newby1981

  Milly en Gijs

  Haha, dat kopje ook wat opeens uit die mand omhoog komt 😅
 8. Dit vind ik wel erg dieronvriendelijk hoor. Ik snap eerlijk gezegd wel dat dit voor beide kanten een heel lastige situatie is. Maar katten mogen nou eenmaal vrij buiten lopen hoe krom of oneerlijk dit misschien is. Je begint hier echt niks tegen. Ik zou wel echt de ren overdekt maken. Niet alleen vanwege de buurkat maar er kunnen ook andere katten bij komen of marters en roofvogels? Succes!
 9. Oh, wat een schatje ❤️ Heel veel plezier met Ollie! Ik vind het ook een leuke naam, juist omdat het niet zo'n typische hondennaam is.
 10. Ik doe helemaal niets aan dierendag. Heel afgezaagd maar in principe is het hier ierdere dag dierendag. Sowieso heb ik niets met die commerciele dagen zoals dierendag, vader/moederdag, Valentijnsdag etc. Vlees eet ik nooit 🙂
 11. Ik heb nog nooit een rammetje gehad 🙂 Maar ik denk dat ik geen voorkeur ga hebben en zoals hierboven al gezegd werd; je 'hebt' niks te kiezen want normaal gesproken heb je een voedster en een ram. (oke, ik ben nu een uitzondering met 2 voedsters 🙂 )
 12. Ik heb sinds vorig jaar iemand gevonden waar ik mijn konijnen naar toe breng en ben hier super blij mee. Zij heeft een honden-en kattenpension, konijnen doet ze niet maar voor Binky en Monky maakt ze een uitzondering (ik moet er wel bij zeggen dat mijn man en haar man collega's zijn) Ze heeft een leegstaande stal waar Binky en Monky mogen logeren. Die ruimte is iets van 4 bij 4 en uiteraard hermetisch afgesloten. Ook is het er superkoel dus op hete dagen hoef ik me geen zorgen te maken. En ze heeft zelf ook konijnen dus dat is wel super fijn (en geruststellend) Ik moet er niet aan denken om de konijnen een paar weken in een standaard hok te laten. Vroeger gingen ze naar mijn zus waar ze in een ren in de garage bleven maar aangezien ze zijn verhuisd gaat dit niet meer maar sowieso zat ik er nooit gerust op want mijn zus heeft geen enkele ervaring met konijnen.
 13. Hier zijn Binky en Monky daarnet weer naar buiten gegaan. Heb vannacht het raam wagenwijd open gezet op hun kamer zodat ze al wat konden wennen aan eventueel temperatuurverschil. Het is hier momenteel 21 graden en het zou max 23 graden worden vandaag. Morgen zelfs maar 17 graden zag ik. Hopelijk blijft alles goed gaan, ze zien er in ieder geval een stuk vrolijker uit buiten!
 14. Ik heb Binky en Monky vanmorgen om 9 uur naar binnen gehaald. Ze zitten nu in de studeerkamer waar het tussen de 24 en 25 graden is. Ik verwacht niet dat het daar veel warmer wordt omdat die kamer aan de noordkant van het huis is. Naast de voordeur hebben we 2 ramen en die heb ik afgeplakt met aluminiumfolie zodat de warmte via daar niet naar de studeerkamer gaat. In de ren is het denk ik wel 40 graden nu. Toch wel een nadeel in de zomer een tuin op het zuiden en dan geen bomen in de tuin. Ik denk serieus dat ze het niet zouden overleven nu buiten. (aangezien ze het van de week al zo zwaar hadden)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .