Spring naar bijdragen

Newby1981

Members
 • Aantal bijdragen

  379
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Newby1981 last won the day on 17 Mei

Newby1981 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

57 Uitstekend

Over Newby1981

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wel vreemd dat de DA het niet wilt onderzoeken. Gaf hij daar ook een reden voor? Blijkbaar is meestal de reden dat ze of te veel voer krijgen of te dik zijn zodat ze er niet bij kunnen. Ik weet natuurlijk niet hoeveel voer jij aan Pluisje geeft? Dat zou de reden kunnen zijn? Of de lijnzaadolie die je geeft? (dat het meer diarree is ipv blindedarmkeutels)
 2. Bedankt Evee! Dan is er idd geen reden om meer biks te geven. Ze eten maar wat meer hooi :-) De laatste paar weken vind ik wel weer steeds trosjes blindedarmkeutels in de ren. Maar ik kan me echt niet voorstellen dat ik te veel biks geef. (nog minder en ik verhonger ze volgens mij) Ik weet ook niet van wie het is. (heb wel een vermoeden) Zit er toch een beetje mee in m'n maag. Zou ik anders ook zo'n trosje bij de DA kunnen laten onderzoeken of is dit raar?
 3. Heb je dan speciale lijnzaadolie voor konijnen? Dan kun je toch beter iedere dag een lijnzaadbrokje(s) geven? Mijn Binky of Monky (weet niet wie van de 2) kreeg diarree van de lijnzaadbrokjes. Ik gaf er iets van 5 per dag per konijn. Ze krijgen er nu 1 per dag en gelukkig geen diarree meer.
 4. Ik schrok best wel toen ik vanmorgen naar de jonkies ging. Normaal zie ik ze altijd scharrelen en komen ze aanrennen maar nu nergens beweging te zien. Pas na een paar minuten kwamen ze tevoorschijn. (ze zullen wel ergens in een doos of tunnel verstopt hebben gezeten) Het water was gelukkig niet bevroren. Even een vraagje; geven jullie meer biks in de winter of op koude nachten of is dit niet nodig?
 5. Ik doe extra stro in het nachthok ('s nachts zitten ze toch niet in het nachthok maar alleen in de ren. Het nachthok is voor hun middagdutje :-) Ik heb (nou ja, m'n man dan) plexiglas op maat besteld voor de oostkant en de noordkant van de ren zodat ze minder last van regen en wind hebben. Aan de westkant van de ren staat een schutting van klimplanten en aan de zuidkant is hun hok. Voornamelijk die oostkant zat me nooit lekker omdat die open en bloot was maar gelukkig zit hier nu dus eindelijk plexiglas voor. De waterbak wordt vaker gecontroleerd en ik leg er een heatpad onder. En het eerste wat ik doe als ik 's ochtends opsta ik gelijk bij de konijnen kijken.
 6. Ik geef momenteel Royal Canin Fit 32. Wat kattenvoer betreft zie ik door de bomen het bos niet meer. Heb me er best al veel in verdiept maar kom er niet aan uit. Aan de ene kant wil ik graanvrij gaan voeren maar daar zitten blijkbaar ook weer nadelen aan. Dizzy neigt naar overgewicht (ondanks dat hij heel actief is) dus dat wil ik in de gaten houden. Misschien toch overstappen op dieetbrokjes. Ook krijgt hij 2x per dag een beetje blikvoer (Almo Nature) maar dat is enkel omdat hij L-Lysine krijgt tegen chronische niesziekte. Drinken doet hij hoofdzakelijk uit de zwemvijver (= dus schoon water) maar uiteraard heeft hij ook bakjes water in huis maar hier zie ik hem niet veel uit drinken.
 7. Jeetje, heb net die reacties eens gelezen. Ik vind het absurd. Prima dat je vlees wilt eten maar om dan zo te reageren... Echt geen woorden voor.
 8. Newby1981

  Klaagtopic 2019

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet kan klagen over PostNL, TNT of wat dan ook. Mijn pakketjes worden altijd wel op het aangegeven tijdstip bezorgd. (o jee, ik moet het nu eigenlijk afkloppen) Vaak kies ik er ook voor om het bij de lokale supermarkt te laten bezorgen zodat ik het na m'n werk kan oppikken. Pfff, ik was zaterdag verplicht bij de dierenwinkel (ik was afgelopen week iets te laks geweest met hooi en dingetjes te bestellen voor de dieren dus ik had te weinig hooi op voorraad, dan maar even 2 zakken halen bij de dierenwinkel) Er waren 2 ouders en een klein meisje (jaar of 4) die een konijntje kochten. Ik vond het zo zielig, dat konijntje in een klein doosje, helemaal bang en ik vond dit een typisch voorbeeld van mensen die een konijn kopen in een dierenwinkel, waarschijnlijk thuis in een kooi, in z'n eentje, eerst heel veel aandacht van het meisje en daarna wordt er niet naar omgekeken. Dat gevoel had ik er bij maar laten we hopen dat ik er naast zit... Maar krijg het toch niet uit m'n hoofd. Bah, nu weet ik weer waarom ik nooit naar de dierenwinkel ga!
 9. Mijn konijn Monky likt ook echt overal aan. (de randen van het hok, het toilet, de rand van de tegels enz) Alles wat ze tegen komt geeft ze een paar likjes en dan huppelt ze weer vrolijk verder. Ik vraag me ook vaak af wat het te betekenen heeft. Mijn andere konijn likt dan weer nergens aan.
 10. Ik heb afgelopen weekend het nachthok uitgebreid schoongemaakt en volgestopt met stro ivm de koude nachten die er aan komen. Ik vraag me alleen af waarom want 's nachts zitten ze nooit in het nachthok. Ik kan het beter daghok noemen want vanaf een uur of 11 gaan ze hun nachthok in en meestal komen ze rond 5 uur weer naar beneden en gaan ze verder niet meer in het nachthok liggen. Met die koude nachten (nu nog niet maar die komen uiteraard) maak ik me toch wel zorgen over dat ze kou hebben. Ik heb een hoektoilet in het nachthok maar Monky vind het leuk om deze te verslepen en als ik pech heb om omver te gooien waardoor Binky in het stro gaat plassen en keutelen. Monky rent regelmatig heen en weer en zij plast en keutelt dan op de wc in de ren maar Binky is nogal lui, die vertikt het om naar beneden te gaan overdag.
 11. Ik haat zulke opmerkingen. Alsof het producten zijn die je even vervangt als ze kapot zijn. Ik hoop dat zulke mensen geen huisdieren hebben!
 12. Ik zou gewoon back-2-Nature bodembedekking gebruiken. Dit is speciaal voor o.a. konijnen. Die van mij eten hier niet van. Ik heb 1x strokorrels geprobeerd wat ook speciaal voor knaagdieren is maar hier aten ze van en dat vond ik geen prettig idee. Ik denk dat houtkorrels hetzelfde idee is.
 13. Ik vind het ook het grootste nadeel dat je niet meer flexibel kunt zijn in weg gaan. Een dagje weg gaat nog wel maar ik zit dan altijd een beetje in de stress of alles wel goed gaat. Of Monky niet net een gasaanval krijgt als wij net weg zijn. 2 dagen weg vind ik niks. Overlaatst zijn we een nachtje op hotel geweest en het liefst was ik 's avonds terug naar huis gegaan om te kijken of alles goed ging. De buurman heeft voor ze gezorgd maar toch... En verder de stress als er 1 wat mankeert wat helaas regelmatig gebeurd. Ze zijn zo kwetsbaar qua gezondheid.
 14. Helaas geen wekker nodig, ben altijd rond half 5 wel wakker (vaak nog eerder) en op, zomer, winter, door de weeks, weekends. Soms wel vermoeiend... Maar ja, slaap kun je niet forceren. Ben wel altijd op tijd op m'n werk haha.
 15. Newby1981

  Klaagtopic 2019

  Ik denk eigenlijk dat dat niet mogelijk is. De palen van de ren zitten in de grond maar direct tegen de ren liggen de tegels zeg maar. Ik zou niet weten hoe dat er rond moet eigenlijk. Ik zal het vanmiddag eens aan m'n man vragen maar ik weet al wat hij gaat zeggen "als ik die hond hier nog 1 keer zie bel ik de politie". Maar ik ga het er evengoed nog even met m'n man over hebben vanmiddag of we een snelle makkelijke en tijdelijke oplossing kunnen bedenken. Moet er toch niet aan denken dat je thuis komt en je hok / ren is opengebeten. Helaas een paar jaar geleden is dit gebeurd een heel eind verder in de straat. Niet door dezelfde hond hoor. Echt vreselijk :-(
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .