Spring naar bijdragen

Newby1981

Members
 • Aantal bijdragen

  313
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Newby1981 last won the day on May 17

Newby1981 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

43 Uitstekend

Over Newby1981

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ook handig een hond die keutels eet, hoef je er minder op te vegen haha.
 2. Ik heb nu 2 konijnen en 1 kat. Sammy was mijn eerste kat en kreeg ik toen ik 15 was. Een hele lieve kat maar ook een enorme duts :-) Een jaartje later kwam Pebbles erbij. Ook een schat en stond bekend in de hele buurt want die ging overal op visite. Toen ik 22 was ging ik samenwonen en mijn man (toen nog m'n vriend uiteraard) had ook een kat Micky. Dus toen hadden we 3 katten. Wel een beetje druk maar wel leuk. Pebbles is 16 jaar geworden, Micky 15 en Sammy 19. Sammy was dus m'n eerste kat en is het langst bij ons gebleven. Een enorm verdriet en gemis. Toen we alleen Sammy nog hadden hebben we Molly uit het asiel gehaald. Sammy is een paar jaar later dus gestorven en toen hadden we alleen Molly nog. Met dat beestje had ik echt een enorme band. Zij was zo enorm lief, aanhankelijk, knuffelig. De konijntjes zijn gekomen toen we Molly hadden. Zij was zo lief dat ze zelfs naar hun niets deed. Molly is helaas afgelopen november gestorven :-( :-( Nu hebben we Dizzy, een zwart/wit katertje uit het asiel. Was gevonden langs de kant van de weg en heeft een paar maanden in quarantaine gezeten vanwege hefige niesziekte. Gelukkig is dat nu onder controle en heeft hij de tijd van z'n leven. Ik kan hem niet alleen bij de konijnen laten helaas. Nu zitten de konijnen wel buiten in de ren dus het is geen probleem maar als ze binnen zitten (ivm ziekte) kan ik hun echt niet alleen laten met Dizzy. Binky en Monky kennen Dizzy ondertussen en ze geven elkaar wel neusjes, heel schattig. Lusten jullie katten trouwens ook biks en hooi? Als Dizzy de kans krijgt jat hij biks en het hooi vindt hij ook erg lekker geloof ik.
 3. Ik heb zelf geen instagram maar wel even op die van jou gekeken. Wat een leuke mooie konijntjes zeg! Ik volg trouwens zelf wel een heleboel konijnen instagrams, kan nooit genoeg krijgen van al die konijnenfoto's en filmpjes :-)
 4. We weten niet hoe oud Molly is geworden, ze was 4,5 toen ze uit het asiel kwam volgens het asiel maar blijkbaar is haar leeftijd verkeerd geschat. Ze kan 14 geweest zijn maar het kan ook 17 zijn. Ze had een tumor in haar neus die we heel lang onder controle hebben kunnen houden met palladia maar helaas heeft ze uiteindelijk toch uitzaaiingen gekregen in haar longen en teentjes. 1 teentje hebben we vorig jaar laten amputeren maar helaas een half jaar later in haar andere teentje en dus ook longen. Ze kon op den duur bijna niet meer lopen en na 2 weken iedere dag bij de DA geweest te zijn en zelf pijnstilling gespoten te hebben ging het gewoon niet meer en hebben we met de DA besloten dat het beter was om haar te laten gaan. Een verschrikkelijke beslissing, je wilt niet dat ze lijden maar je wilt ze ook niet te vroeg laten gaan. Ik hoop dat jouw katten nog vele jaren in goede gezondheid bij jullie mogen zijn! Ik denk dat iedere huisdier eigenaar wel eens aan het moment denkt van afscheid nemen, iets wat je nooit wilt natuurlijk maar helaas onvermijdelijk is. Het zou voor mij bijna een reden zijn om niet meer aan dieren te beginnen maar ik weet dat dat onzin is want ik kan gewoon niet zonder. Bovendien is ieder dier wat je in huis neemt weer een dier wat een mooi huisje krijgt. Zeker als je weet hoeveel katten en konijnen op een huisje wachten (en andere dieren ook natuurlijk maar volgens mij springen katten en konijnen er wel uit in aantallen???) Tja, je kan niet meer doen als zoveel mogelijk van ze genieten en ze zo een mooi mogelijk leven bieden en als ze er ooit niet meer zijn is het hopelijk een troost dat ze bij jou een mooi leven hebben gehad.
 5. Ik heb een zwak voor lapjeskatten:-) Helaas is ze in november overleden. Mis dat beestje nog iedere dag, zij was echt m'n kleine vriendinnetje. Dit is onze nieuwe huisgenoot, een katertje van een jaar:
 6. Ik heb het gelijk geprobeerd :-)
 7. Leuk! Zal ook eens kijken of ik een foto kan plaatsen. (ben ik niet zo heel handig in :-) Lily Marshall. wat een schatje! Gelukkig is ze gevonden en hopelijk heeft ze (of hij?) een mooie toekomst nu. "Werk" (is niet het goede woord aangezien het vrijwillig is) jij eigenlijk bij een organisatie zoals Poezensnuitjes of Stichting Scheldekat (geen idee of je die kent)
 8. Haha, dat heb ik nou nooit maar wel andersom. Dan lig ik al een tijdje wakker en kijk uiteindelijk maar eens hoelaat het is... is het 4 uur... grrr. @ Evee, wat een mooie kat!
 9. Met een hele dag weg bedoel ik echt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, niet een een dagje werken hoor :-) Maar ik wil binnenkort graag 2 daagjes weg met m'n man en dan denk ik wel van "o jee, wat als ze net een aanval krijgt" (hoeft niet eens gas te zijn) Dus ik zie er eigenlijk wel een beetje tegen op. Ik heb Monky nu bijna 2 jaar en sinds vorig jaar mei ongeveer heeft ze iets van 6x een aanval gehad. Dus het is gelukkig niet zo dat het ierdere week raak is maar de angst dat het ieder moment kan gebeuren en dat het zo snel gaat vind ik eng. Maar ja, ze kunnen natuurlijk van alles krijgen, geld ook voor andere dieren en mensen maar het is een feit dat konijnen extreem gevoelig zijn. Monky kan niet lang in dezelfde houding zitten / liggen als ze een aanval heeft maar vaak gaat ze languit liggen met haar achterpoten juist opgetrokken, niet gestrekt. Maar dat zal voor ieder konijn anders zijn. Het is gelukkig een konijn wat ik redelijk makkelijk kan oppakken en blijft zitten als ze een buikmassage krijgt. De DA zegt dat de meeste konijnen het fijn vinden als ze een buikmassage krijgen bij gas maar ik weer natuurlijk niet of dat ook echt zo is. Zelf dacht ik dat gas alleen over kan gaan met Inflacol en buikmassage maar dat is meer mijn eigen conclusie. De DA zei trouwens ook dat er heel veel konijntjes komen die het niet redden bij een gasaanval omdat de meeste mensen te lang wachten :-( Zo zielig :-( :-( :-(
 10. Bedankt voor jullie ervaringen Rifca en Bammyflurry! Ik ben ook al nagegaan wat ik allemaal geef maar ik kan eigenlijk niets vreemds ontdekken. Geen koolsoorten of groenten waar suikers in zitten, alleen 1x per week een stukje appel. Hooguit 1x per dag een snoepje en dat zijn inderdaad niet altijd suikervrije. Ik probeer zo gezond mogelijke te geven (op basis van hooi) maar een enkele keer zo'n appelsnoepje omdat ze die zo lekker vinden. Verder krijgen ze 2 soorten verse kruiden op een dag. Als biks geef ik de graanvrije van SS. Ik zou eens kunnen overstappen op een ander merk maar omdat SS toch altijd hoog aangeschreven staat heb ik hier altijd wel een goed gevoel bij. Verder krijgen ze 1x per dag een handje gedroogde kruiden zoals weegbree, zonnebloemmix, gewone bloemenmix enz (niet allemaal tegelijk natuurlijk :-) Ik zou ook eens een "keutelonderzoek" kunnen laten doen... Kwaad kan het niet natuurlijk. Deden jullie geen buikmassages? In geval van een aanval geef ik enkel Inflacol en carprofen en buikmassages. Ik durf ook niet te veel zelf voor doktertje te spelen. Had het idee dat mijn DA niet direct voorstander is om andere dingen te geven. En ik heb met mezelf de afspraak gemaakt om eerst hooguit 2 uurtjes zelf te proberen met bovenstaande en als dat niet helpt bel ik direct de DA. Ik word er ook gewoon zo paranoia van. Als Monky nog maar even lekker ligt te relaxen denk ik al van "nee he" en begin ik obsessief met observeren. Maar normaal gesproken zie je het inderdaad wel aan hun houding en de ogen. Ik durf al geen hele dag meer weg... Ben dan zo bang dat Monky net een aanval krijgt.
 11. Nou, Monky heeft me vanmorgen toch voor de gek gehouden. Ik ben daarnet naar huis gereden en er was niets aan de hand :-)
 12. Oke bedankt! Ik ga vanmiddag even kijken waar de dichtsbijzijnde konijnkundige DA zit!
 13. Bedankt voor de info. Het is zo vervelend... vooral voor Monky natuurlijk maar het heeft mij ook al behoorlijke stress opgeleverd. Fruit geef ik eigenlijk nooit, een enkele keer een klein stukje appel. Van groenten geef ik alleen nog maar dagelijks witlof en andijvie, afgewisseld met wortelloof en knolselderij dus daar kan het ook niet aan liggen. Ze krijgen iedere dag verse kruiden die ik altijd afwissel (tijm en oregano vinden ze helaas niet zo lekker). Een snugglesafe heb ik inderdaad. Normaal gesproken haal ik Monky direct binnen en 'behandel' 1x met pijnstilling en ga dan met dat babyspul (kan niet op de naam komen) en buikmassage aan de slag en tot nu toe knapt ze dan op. Maar goed, ik ga zo naar huis en hopelijk gaat alles goed!
 14. Normaal breng ik mijn 2 konijnen naar mijn zus, daar gaan ze in een redelijk grote ren in de schuur. Komend jaar ga ik ze voor het eerst naar een konijnenpension brengen. Omdat ze allebei wat gezondheidsklachten hebben (gasgevoelig konijn en de andere mankeert ook steeds van alles...) heb ik liever dat ze ergens zitten bij mensen die verstand hebben van konijnen en direct kunnen ingrijpen als er iets is. Mijn zus heeft geen verstand van konijnen en het zit me niet lekker dat zij het misschien niet herkent als er iets aan de hand is.
 15. Newby1981

  Gasgevoelig konijn

  Zijn er hier meer mensen die een gasgevoelig konijn hebben? Hoe gaan jullie hier mee om? Mijn Monky is helaas gasgevoelig en heeft regelmatig een aanval. Weet iemand of gas binnen een paar minuten kan ontstaan? Vanmorgen leek Monky vrolijk en at hooi en z'n groenten. 10 minuten later kwam ik met de biks en leek zij opeens sip en niet lekker. Zij heeft 1 biksje aangepakt en at dit heel langzaam op. Nou weet ik natuurlijk niet zeker of zij gas heeft of dat er iets anders aan de hand is maar omdat zij gasgevoelig is ga ik hier meestal vanuit. Ik moest echt naar mijn werk dus ben vertrokken maar ik ga later op de ochtend wel even kijken hoe het gaat. (Het zit me echt niet lekker en kan me nou ook niet concentreren op m'n werk...) Hebben jullie nog tips? Bepaalde groenten / kruiden wel niet? Geen snoepjes ivm suiker? Zijn er dierenartsen die gespecialeerd zijn in gas bij konijnen of valt hier niets aan te doen behalve direct ingrijpen zodra ze een aanval heeft? Bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .