Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Aantal items

  857
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Newby1981 won de laatste dag op 16 oktober 2021

Newby1981 had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Newby1981's Achievements

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

304

Community reputatie

 1. Ik ga vanmiddag wel de stad in. Winkelen en als er plek is ergens wat drinken (waar je welkom bent zonder QR). Nou woon ik wel in een kleine stad waar niet heel veel te beleven is en waar ik geen enorme drukte verwacht. Anders zou ik niet gaan maar niet vanwege corona maar omdat ik geen geduld heb voor drukte en een hoog irritatie niveau heb. Ik vind het terecht dat de horeca open gaat en ze zouden gewoon open moeten blijven. Hoe zou je het zelf vinden als je zaak je brood is? Het water staat hen aan de lippen, nog even en ze hebben niks meer. Ik vind deze onzin al veels te lang duren, van mij mag alles open. Zonder mondkapjes en zonder QR. Iedereen die geprikt is is geprikt en zou beschermd moeten zijn. Degene die niet geprikt zijn hebben vast hun redenen daarvoor en sowieso ben ik van mening dat dat iedereen z'n eigen keuze is. Ik vind deze verdeeldheid in de maatschappij verschrikkelijk en gevaarlijker dan dat hele corona virus. Voor corona ben ik allang niet meer bang, zeker met de nieuwe variant niet. Als ik het krijg dan krijg ik het, ik ga niet m'n hele leven op hold zetten en in angst leven voor een virus waar ik waarschijnlijk net zo ziek van ben als een verkoudheid. (uiteraard blijf ik wel thuis bij klachten en laat ik me testen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou me verder aan de regels 😉)
 2. Newby1981

  Corona virus

  Dat klopt dat je je moet testen bij klachten als je gevaccineerd bent maar in mijn omgeving zie ik dit heel weinig gebeuren. De meeste mensen hebben er toch een beetje lak aan heb ik het idee. Op m'n werk zie ik het ook, iedereen komt superverkouden naar werk zonder te testen. Ik zeg niet dat iedereen dat doet hoor dus voel je niet aangesproken 🙂 Ondertussen komt er steeds meer naar buiten over besmettelijkheid. Vorige week nog in het nieuws dat een gevaccineerde net zo besmettelijk is als een niet gevaccineerde bij dezelfde virusload. Maar dit is nogal een gevoelig onderwerp (het hele vaccineren gebeuren bedoel ik) dus ik laat het verder rusten 🙂
 3. Newby1981

  Corona virus

  Ik vind dit veels te ver gaan. Ik geloof niet in dat hele QR gebeuren. Als niet gevaccineerde moet je je laten testen en als gevaccineerde kun je overal naar binnen al voel je je zo beroerd als wat. Ondertussen is toch wel duidelijk dat je als gevaccineerde net zo besmettelijk bent (ik heb het dan wel over dezelfde virusload) Momenteel zitten we met een behoorlijke tweedeling in Nederland (niet alleen in Nederland) en dat vind ik nog wel het ergste van allemaal. Die boosterprik komt er voor iedereen, daar ben ik van overtuigd. Mondkapjes kan ik niet mee zitten. Zelf geloof ik niet in het nut ervan maar wat moet dat moet.
 4. Die van mij staan op de logeerkamer op een plank, the Cat House is nu ook af. Die lichtjes zijn idd gezellig! Ik heb de volgende al besteld; the Cat Café. Ziet er zo leuk uit! Daarna ben ik er wel even klaar mee denk ik. Tenzij er eentje met konijnen komt 😉
 5. Ik ben voor mijn vakantie begonnen met bouwpakketten van Robotime. Heb dit balkon gemaakt en ben nu bezig met The Cat House en is bijna af. Een prutswerk is het wel, af en toe vloek ik toch wat bij elkaar en vraag ik me af waarom ik dit doe maar blijkbaar vind ik het toch leuk genoeg om door te blijven gaan.
 6. Die dierenarts (eigenlijk 3 dierenartsen in Zeeland van dezelfde organisatie) werken samen met Stichting Scheldekat. Gevangen katten worden hier "gratis" gesteriliseerd (en in sommige gevallen terug gezet) maar ook andere noodzakelijke operaties / behandelingen. Die dierenartsen hebben deze ruimte erbij en stellen die beschikbaar voor Scheldekat. Maar stel je er niet veel van voor. Het is een hele kleine ruimte met 4 hokken. Als de katten behandeld zijn worden ze dus of terug gezet of geplaatst in een pleeggezin of een 4-ever home gezin. Die ene kat staat op een wachtlijst om in een ren geplaatst te worden omdat deze niet in een huis geplaatst kan worden. Maar er is nog geen plek in die ren daarom zit hij daar al zo lang. Maar normaal gesproken is het de bedoeling dat de katten er niet te lang zitten inderdaad. Bij dat idee kan ik het nog wel verkroppen maar het idee dat die ene kat er al zo lang zit (en zal wellicht vaker gebeuren) breekt m'n hart en kan ik wel janken van verdriet en een soort onmacht. Dierenleed in wat voor vorm dan ook trek ik absoluut niet en als ik er dan zo mee geconfronteerd word kan ik dat niet loslaten. Misschien word je er harder in als je het werk een tijdje doet? Dat hoop ik toch.
 7. Ik begin deze zaterdag met vrijwilligerswerk voor een stichting die zich inzet voor zwerfkatten in de regio. Ik moet dan de opgevangen katjes verzorgen (dit zijn er maximaal 4) in een ruimte bij de dierenarts. (eten en drinken geven, kattenbakken verschonen en de hokjes schoonmaken enz) Afgelopen maandag ben ik met iemand mee geweest maar jeetje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er eigenlijk niet goed van ben. De katten zitten in van die kleine hokjes en kunnen er nooit uit 😭 Nou is het natuurlijk wel zo dat dit tijdelijk is. De meeste katten zijn bijvoorbeeld geopereerd en zitten daar tijdelijk tot ze geplaatst worden (in een pleeggezin of een huisje voorgoed) maar er zit nu 1 kat die heel bang en agressief is en die zit daar best wel al lang en kan dus ook niet makkelijk geplaatst worden. Ik begreep dat deze op een wachtlijst staat om geplaatst te worden in een kattenren voor katten die verder nergens geplaatst kunnen worden. Ik vind het zo enorm moeilijk (zeg maar gerust onmogelijk) om het van me af te zetten en zit nu alleen maar met die katten in m'n hoofd die daar 24/7 in die kleine hokjes zitten. Ben ook de hele week nogal labiel door slaapgebrek en dan komt het nog harder aan. Ik hoop maar dat als ik straks echt begonnen ben met vrijwilligerswerk ik het niet iedere dag mee naar huis neem. Er zijn hier meer mensen toch die vrijwilligerswerk doen met dieren? Hoe zetten jullie dit van je af en neem je het niet constant mee naar huis?
 8. @IreneM, je kan zelf kiezen wat je wilt. Ze heeft een studio aan huis maar komt ook bij je thuis als je wilt en dan bouwt ze daar de studio op. Ik heb inderdaad voor het laatst gekozen omdat ik niet met de konijnen (en kat) ga reizen als het niet perse nodig is. Ik ben in ieder geval super tevreden. Ik lees in de reactie van Lienappelsien dat je een konijntje bent verloren 😢 Heel veel sterkte!!!
 9. Ik heb voor mijn verjaardag een fotoshoot van de dieren gehad van mijn collega's. Super leuk cadeau waar ik zelf nooit op zou komen om zoiets te doen. Zijn het geen plaatjes?
 10. Hier eten ze voornamelijk 's ochtends, in de late avond en 's nachts hooi. Zodra er vers hooi ligt vallen ze hier op aan. Overdag eten ze dus wat minder hooi maar dat is ook omdat ze dan lekker liggen te luieren.
 11. Ik doe niets aan dierendag. (heel afgezaagd maar ook hier geld dat iedere dag dierendag is) Ik heb niets met dat soort dagen net als moederdag, vaderdag en valentijnsdag, ik doe liever spontaan iets leuks ipv dat verplichte.
 12. Ik heb er niet bewust voor gekozen. Binky en Monky kwamen 4 jaar geleden logeren omdat de eigenaar op vakantie ging en ze zijn nooit meer terug gegaan. De eigenaar had ze impulsief gekocht en ik wist dat zij ze liever kwijt dan rijk was en omdat ik het zielig vond dat ze daar in een klein hok zaten en alleen de basis verzorging kregen heb ik gevraagd of ik ze mocht houden en dat mocht gelukkig. Ik zou anders nooit aan konijnen begonnen zijn maar ik wil nu nooit meer zonder!
 13. Mijn man en ik hebben in september 3 weken vakantie. Dit jaar geen buitenland ivm Corona maar hopelijk 2 weken in Nederland op vakantie. We wachten het weer even af en bij mooi weer gaan we een weekje in een huis op de Veluwe en aansluitend een week in een huis ergens anders, waarschijnlijk Limburg. Mocht het slecht weer zijn dan maar 3 weken thuis en op droge dagen dagjes weg. Maar ik hoop echt wel weg te kunnen hoor. Als ik thuis blijf ook al heb ik 3 weken vakantie heb ik gewoon geen vakantiegevoel. Alles gaat toch door, schoonmaken, boodschappen, koken, huishouden enz enz. Maar goed, we zullen het zien.
 14. Dat heb ik eigenlijk nooit maar ben gelukkig ook nog nooit een ontsnapt of gedumpt konijn tegengekomen. Ik heb dan weer een soort obsessie met schapen die op hun rug liggen. Heb dit 1x gezien (en gelukkig was ik op tijd en kon ik het schaap ‘redden’) en sindsdien speur ik alle weilanden of dijken af als ik ergens voorbij fiets waar veel schapen staan.
 15. Klinkt als hooikoorts maar ik weet niet of je daar ook lamlendig van kan worden? (Heb zelf ook hooikoorts maar ben hier nooit ziek van) Of toch een verkoudheid? Beterschap!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .