Spring naar bijdragen

Newby1981

Members
 • Aantal bijdragen

  465
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  5

Newby1981 last won the day on 2 Maart

Newby1981 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

92 Uitstekend

Over Newby1981

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. biks: circa 13 euro per maand, ik weet niet precies hoelang ze met een zak van 1,5 kg doen. bodembedekking: 15 euro per 3 weken ongeveer. (Papierkorrels van back2nature) Stro gebruik ik zeer weinig en kost toch bijna niks. verse groenten en kruiden: circa 10 euro per week. hooi: circa 6 euro per week. inentingen: 110 per jaar voor 2 konijnen (Voor de 3 bekende inentingen) dit zijn dus eigenlijk de vaste kosten, aanschaf van konijnen en spullen heb ik niet meegeteld omdat dit eenmalig is. Als je een goede buitenren wil maken ben je zo een paar 100 euro armer. En vergeet de dierenartskosten niet. Als je een pech konijntje heb kun je honderden euro’s per jaar kwijt zijn of meer. zelf vind ik konijnen dure dieren dus vergis je er niet in!
 2. Als er meeuwen of kraaien overvliegen zijn ze inderdaad ook heel alert. Maar hoe ze nou schrokken (echt even doodsangst leek het wel) van die roofvogel die overvloog had ik nog nooit gezien. Als er een kat voorbij loopt zijn ze ook alert maar niet echt bang. Heb wel het idee dat ze Dizzy (onze kat) herkennen. Als ze hem zien bewegen zijn ze alert, dan zien ze dat het Dizzy is en gaan ze vrolijk verder waar ze mee bezig waren. Ze hebben er ook geen problemen mee om aan Dizzy te snuffelen als hij tegen de ren aan staat.
 3. Weet iemand of konijnen instinctief het geluid van een roofvogel kunnen herkennen? Ik was gisteren Binky en Monky peterselie aan het geven, ze zaten in hun nachthok en er vloog een roofvogel over die geluid maakte. Binky en Monky schrokken enorm en Binky vloog in een hoekje van het hok. Terwijl hun die vogel niet zagen, deze vloog hoog over en het geluid zelf was niet hard. Ze hebben ook geen slechte ervaringen met roofvogels. Ik schrok er gewoon zelf een beetje van. Daarom vroeg ik me dus af of dit instinctief is geweest?
 4. Newby1981

  Corona virus

  Ik dacht ook dat je met z'n 3-en over straat mocht maar niet meer. Dus je mag maar met z'n 2-en over straat? En als je nou 2 kinderen hebt? Mag je dan ook niet met z'n 4-en een wandeling maken? (pa, ma en de kids) En hoe zit het nou met bezoek? Mogen mijn zus en schoonbroer met z'n 2-en komen zodat we met z'n 4-en in de woonkamer zitten of mag dan alleen m'n zus komen zodat we met 3 zijn?
 5. Newby1981

  Corona virus

  Dat gaat er echt niet uit zien 🤣 Hij is niet heel ijdel maar zijn haar moet goed zitten. Als hij aan het klussen is en hij moet onverwachts naar de bouwmarkt gaat hij ook echt eerst z’n haar goed doen enzo
 6. Newby1981

  Corona virus

  Mijn man mag ook geen baard voor z’n werk maar ik ben zelf anti-baard haha. We vroegen ons gisteren wel af hoe moet dat met z’n haar. Naar de kapper gaat niet en als het wat langer wordt ziet dat er echt niet uit😂
 7. Newby1981

  Corona virus

  Dit zou voor mij geen enkel probleem zijn, alleen maar te begrijpen. Ben zelf nog nooit bij een opvang geweest maar ik zou sowieso naar een opvang gaan die goed bekend staat dus er alle vertrouwen in hebben dat alles goed komt met mijn konijn en de koppeling.
 8. Newby1981

  Corona virus

  Bah, bij m'n man op z'n werk zijn 2 collega's positief getest. Vind het maar niks. Eerst was ik niet echt bang voor het virus maar nu eigenlijk wel. 😒
 9. Newby1981

  Corona virus

  Dat klop ja, durf ook nergens te hoesten of m'n neus op te halen.
 10. Mooi! Lijkt op een haas 🙂
 11. Newby1981

  Corona virus

  Nou, de boodschappen bij de AH in Terneuzen viel reuze mee. Niet echt druk (ietsjes drukker dan normaal) en met lege schappen viel het ook mee. (alleen de pasta, rijst en diepvries was wat leger dan normaal) Er was zelfs wc papier 😂 (niet veel) Ik kan er weer tegen voor een week, moet dan alleen tussendoor om groenten en kruiden bij de buurtsuper voor de konijnen. Toch wel erg, moet ik geen boodschappen voor mezelf doen maar voor de konijnen! Godzijdank dat ze stil staan bij dierenvoeding want als dat schaars wordt, word ik echt bang. Ik ga zo hier nog wat bestellen in de webshop. Volgens mij wordt m'n man gek van al die bestellingen en pakketjes🤣 Heb al bij 4 webshops besteld en vanmiddag bij Bunnybunch.
 12. Ik ga uiteraard geen namen / winkel noemen maar hun assortiment is bijzonder klein, ik denk dat het assortiment van de gemiddelde supermarkt nog groter is. M'n man zei later ook dat het inderdaad hele rare mensen zijn, je zou ze gerust Tokkies mogen noemen. (normaal stuur ik hem altijd om de pakjes🙂) Die winkel gaat er ook mee stoppen, te weinig klanten en blijkbaar hebben de eigenaars met veel mensen ruzie. Wat ik niet gek vind 😂
 13. Ik had vorige week een zak kattenbrokjes van 10 kilo besteld bij Zooplus en nog gelijk wat dingetjes voor Dizzy en de konijnen. Was ik natuurlijk net niet thuis toen het pakket was dus ik er de volgende dag om bij het afleverpunt. Dat is een klein benauwd bloemenzaakje waar ze ook wat dierenbenodigdheden verkopen. (niet veel) Was die man kwaad dat ik bij Zooplus had besteld en niet bij hem had gekocht 🤣 Hij wist niet eens wat er in zat, alleen dat het pakje van Zooplus kwam. Ze staan wel bekend als rare lui hoor maar hier stond ik toch wel even van te kijken...
 14. Newby1981

  Corona virus

  Het moet niet gekker worden, ik moet zo om boodschappen en ben gewoon zenuwachtig 😂 Ik HAAT boodschappen doen en nu nog meer. Ik weet niet wat ik moet verwachten. Lege schappen, drukte? Dat wordt wel lastig als je ook nog eens 1,5 meter afstand moet houden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .