Ga naar inhoud

Newby1981

Members
 • Items

  1.069
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Newby1981 won de laatste dag op 11 augustus

Newby1981 had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Newby1981's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

433

Reputatie

 1. Oh, dat stelt me weer gerust, dan zou het toch kunnen kloppen. Ze wegen allebei 2 kilo (Bram een paar ons meer) Ik zat er echt mee in m’n maag. Ik ga voor de zekerheid wel de DA bellen maar dan is de kans toch groot dat het klopt. 🙏
 2. Ik baal nu wel even. Ik gaf dus iedere dag 5 dagen lang die Baycox. 0,4 ml per konijn staat er op het etiket van de DA. Nu zoek ik nog wat informatie op omdat ik met m'n instructie bezig ben voor de oppas en toch even wil kijken wat ik vaker tegenkom; na 5 dagen kuur herhalen of toch na 2 weken. Maar nu lees ik ergens 0,4 ml per kg per konijn. Dat zou dus betekenen dat ik het eerste deel van de kuur te weinig heb gegeven 🤬 Ik nog eens kijken op het etiket of ik toch niet er over heen heb gelezen maar nee het staat er echt; 0,4 ml per konijn. Morgenochtend even bellen naar de DA of ze mis zijn geweest maar ik vermoed dus van wel 😡 😡 Ik ben hier echt zo niet blij mee he en dan druk ik me nog zwak uit. Ook maar gelijk vragen of ik dan evengoed na 15 dagen moet herhalen of nu gelijk weer met 5 dagen moet beginnen. (nou ja, de oppas dan)
 3. @bunnyempress, he wat vervelend dat het opeens zo onrustig is tussen Scarlett en Lodewijk. Is er misschien iets veranderd of heb je een idee waardoor dit komt? Ik zag dit bij Binky en Monky ook heel vaak. Dan was Monky Binky aan het wassen (meestal was het andersom maar een enkele keer kreeg Binky wat likjes van Monky en opeens was het foute boel en ging Binky op Monky's hoofd rijden, Monky er weer achter aan en de relatie was weer om zeep. Ik hoop dat de reu snel wederkeert in je koppeltje!
 4. Bedankt, dit verpest wel een beetje m’n vakantie voorpret. Niet al dat werk want dat vind ik het ergste niet maar dat ik nu de konijnen moet weg brengen terwijl ze iets mankeren en ik extra bang ben dat ze ziekteverschijnselen krijgen als ze daar zitten. Ik zal het woensdag toch los moeten maken. Morgen iig een hele instructie schrijven 😬
 5. Was nog wat aan het lezen en nu kwam ik tegen dat baycox eigenlijk verdund gegeven moet worden omdat het kan branden en ik heb het bij Bram in z’n bekje gespoten onverdund 0,4 ml 😱 Ik hoop niet dat dit verder gevolgen kan hebben. Bij Monky had ik het over andijvie gedaan. Bij Bram uiteraard ook geprobeerd maar die moest er niks van hebben.
 6. Dan zal ik het zeker tegen haar zeggen. Wat een drama dit. Net zoiets als giardia bij katten. Ik zal me er morgen nog iets meer in verdiepen maar bedankt voor alle tips!
 7. Dat ga ik zeker vragen. Ik zal haar morgen al appen zodat ze op de hoogte is. Zij heeft zelf trouwens ook konijnen maar die zitten ergens anders (heel ergens anders, aan de andere kant van de stallen in de tuin). Dat zal voor haar konijnen toch wel geen risico zijn?
 8. Na je laatste berichtje Kolino ben ik een beetje doorgeslagen 😂 Ik ben meteen de ren gaan schoonmaken; tegelgedeelte schoongemaakt met water en ammoniak, overgoten met kokend water, toiletbakken verschoont, waterbakje en eetbakje overgoten met kokend water, een stukje grond waar ook vaak keutels liggen het toplaagje weggehaald en overgoten met kokend water, tunnels (die plastic dingen) uit de ren gehaald en weggegooid (die vallen niet schoon te maken), de catcubes eruit gehaald en schoon gemaakt waarvan 1 terug gezet (heb geen zin om 2 van die dingen iedere dag te doen). Ik ga dit nu 2x op een dag doen t/m dinsdag en woensdag breng ik ze naar de oppas. Ze komen daar in een soort stal te zitten maar ik kan dit echt niet van haar gaan verlangen om dit iedere dag zo te doen. Ik hoop dus dat als ze daar woensdag naar toe gaan dat ze al voor een groot deel van die besmetting af zijn na 5 dagen medicijnen en grondige schoonmaak. Dan vraag ik aan haar of ze wel iedere dag 2x de toiletbakken wilt schoonmaken / verversen en iedere dag (2x) een schoon waterbakje en eetbakje en de keutels wat wilt opvegen maar dat is daar niet makkelijk omdat de hele vloer vol ligt met stro en daaronder zit een soort stenen vloer. Ik hoop dat dit voldoende gaat zijn? Ik ben daarna zelf ook gaan douchen, alles in de was gegooid omdat ik me vies voelde en heb m'n slippers (de zool) overgoten met kokend water. Dat bedoel ik met doorgeslagen 🤣 Mijn god, moet ik dit 2x op een dag zo gaan doen, ik hoef niet meer naar de sportschool 😱
 9. Jemig ik wist niet dat het zo erg is. Ze leven buiten maar ik kan toch moeilijk iedere dag de grond weghalen, dat is onmogelijk. Woensdag gaan ze naar iemand toe maar dan kan ik dat toch niet gaan vragen. Wel dat iedere dag de wc’s, water en eetbakje verschoont maar alles volledig reinigen gaat zij niet doen 4 weken lang. Ik zie nergens % staan, wel 50 mg/ml suspensie en dan: per ml: 50 mg toltrazuril
 10. Jeetje, dat is wel verwarrend zo. Ik zal het morgen nog eens navragen bij de DA maar ik merkte wel dat hun er niet heel veel ervaring mee hadden want ze moesten het zelf ook allemaal opzoeken. Ik ga sowieso nu 5 dagen geven en dan even goed navragen of ik na 5 dagen moet herhalen of toch na 2 weken. En dus alles iedere dag goed schoonmaken begrijp ik. Gaat het dan echt om de keutels die besmettelijk zijn of ook waterbakjes (via speeksel) De keutels veeg ik sowieso een paar x per dag op en de toiletbakken verschoon ik iedere dag. Natuurlijk weer net vlak voor ik op vakantie ga😬
 11. Ik zal nog eens wat verder googelen om te kijken wat ik tegen kom en anders kan ik misschien beter 5 dagen geven voor de zekerheid.
 12. Dat is altijd schrikken als je afwijkende urine (of keutels) ziet maar best kans dat het van de wortel is? Dan ben je zeker weer extra alert! Hopelijk is het morgen weer over! Nu heeft Monky nog coccidiose ook (en Bram dan misschien ook) Omdat ze nog steeds diarree had met vlagen en het enorm stonk heb ik de keutels laten onderzoeken. Ik moet nu baycox geven, 2 tot 3 dagen en dan over 2 weken herhalen. Alleen op internet lees ik weer over 5 dagen. Zijn er hier nog mensen die baycox hebben gegeven of die ervaring hebben met coccidiose?
 13. Fijn dat Merien nu ook geadopteerd is! Dat was jouw konijntje toch? Toevallig zat ik van de week wat oude topics te lezen en las ik dat van Merien. Klopt, Binky en Jan Joris zijn aan elkaar gekoppeld. Ik denk mensen die een koppeltje zochten. Zeker lief van Happy☺️
 14. Het gaat allemaal goed met Bram en Monky! Nog steeds weet ik niet wie de baas is. Wasbeurten worden er nog niet gegeven, Monky probeert het soms wel af te dwingen maar Bram vertikt het (oké, af en toe een beetje) Bram lijkt ook iets meer op z’n gemak, is nog steeds alert als Dizzy in de buurt van de ren komt en schiet soms weg maar niet meer zoals eerst. Ik hoorde van Happy woensdag dat Binky geadopteerd is samen met Jan-Joris wat mijn 2e keus voor Monky was. Ze staat nog wel op de site zag ik (als Kita) maar ik weet niet hoe snel ze die aanpassen. Ik ben zo benieuwd hoe het met haar is en ik hooooop zo dat ze nu gelukkig is. En dat de nieuwe baasjes haar de zorg kunnen bieden die ze nodig heeft mocht ze een gasaanval bijvoorbeeld hebben.
 15. Ik woon in Zeeuws Vlaanderen (Zeeland) Maar ik heb gisteren de Suprème fibafirst en konijnendroom binnen gehad en Monky lust de konijnendroom niet en Bram de suprème niet🙈 Ik geloof dat ik dus toch nog aan de gewone suprème graanvrij vast zit😬 De konijnendroom en fibafirst gebruik ik dan maar als snoepjes.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .