Spring naar bijdragen

Newby1981

Members
 • Aantal bijdragen

  578
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  5

Newby1981 last won the day on 2 Maart

Newby1981 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

117 Uitstekend

Over Newby1981

 • Rang
  Burchtenbouwer

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Persoonlijk zou ik 1 keer per dag controle en verzorging te weinig vinden dus als je niet 2 keer op een dag heen kan / wilt (wat ik begrijp) en er is niemand die ook minimaal 1 keer per dag kan gaan kijken (dus jij 1 keer op een dag en nog iemand 1 keer op een dag) zou ik ze meenemen.
 2. Soms weet ik het eigenlijk zeker dat ik het dicht heb gedaan maar ik moet het 100% zeker weten anders MOET ik gaan kijken. Maakt niet uit of ik op m'n werk zit of in bed lig of wat dan ook. Probleem is dat ik iets bewust moet doen anders ga ik achteraf twijfelen maar ik vergeet altijd iets bewust te doen šŸ˜‚ @Marjoleink, dat is ook een idee maar ik ben te schijterig om dat te vragen. Onze buren zijn al wat ouder dus die wil ik niet te veel lastig vallen šŸ™‚
 3. Ik moet hooguit een kwartiertje rijden naar mijn werk. Ideaal, zeker als je zoals mij regelmatig terug naar huis moet om te kijken of ik de ren echt wel goed heb dicht gedaan of toch weer even checken of alles goed is met 1 van de 2. šŸ˜… Soms werk ik in Antwerpen maar gelukkig niet al te vaak want ik ben geen held in auto rijden. Bovendien zit ik in Antwerpen in een kantoortuin en op m'n eigen werkplek heb ik m'n eigen kantoortje die ik soms deel met 1 iemand. Thuis werken vind ik wel makkelijk maar iedere dag zou ik echt niet zien zitten.
 4. Newby1981

  Traanoog

  @Evee, het scheelt ook wel heel veel of een konijn het makkelijk toelaat (spoelen en zalven). Bij Binky gaat dat echt een ramp zijn als ik dat regelmatig zou moeten doen. Dan heeft ze zeker geen vertrouwen meer in mij en is ze alleen maar bang iedere keer als ik in haar buurt kom dat ik haar ga oppakken. @happy211, balen dat het nog niet goed gaat met Artemis haar oogje. Als je toch terug moet voor de hechtingen zou ik het zeker even aankaarten. Gaat het verder goed met haar na de castratie en narcose? Hopelijk is ze helemaal opgeknapt! De DA zei dat oog, neus en gebitsproblemen veel voorkomen bij dwergkonijnen omdat alles zo klein is en dicht op elkaar zit. šŸ™
 5. Newby1981

  Traanoog

  Jeetje, dat klinkt ook niet best met Charlie. Wat vervelend dat ze geen oorzaak kunnen vinden. Gelukkig lijkt ze er zelf niet echt last van te hebben maar fijn is het niet natuurlijk. Je wilt toch altijd graag weten waardoor iets komt zodat het hopelijk verholpen kan worden. Binky leek / lijkt er verder ook geen last van te hebben, ze niest ook niet, knijpt niet met haar oogje of wat dan ook. Maar je wilt toch weten wat het is. Dan hoop ik maar dat ze bij Binky wel een oorzaak kunnen vinden mocht het niet overgaan. Ik wacht sowieso af tot volgende week. Als het dan niet over is maak ik een afspraak voor een rƶntgenfoto. Succes met Charlie!
 6. Newby1981

  Traanoog

  Heb weer een vraagje aan de mensen die ervaring hebben met een traanoog bij konijnen. Binky had hier dus al een tijdje last van en gisteren is het bij de DA volledig doorgespoeld. Er is heel wat troep uitgekomen en ze hebben gespoeld tot het helder was. Binky's oog is nu echter nog steeds wat nat erom heen. Ik zie geen wit slijm. (dat was hiervoor ook niet de hele tijd, af en toe maar wel altijd nattig erom heen) Hoe lang duurt het voor het weer helemaal normaal is? Het was natuurlijk nog maar gisteren dus wellicht is het normaal dat het nu nog wat gevoelig / nattig is of zou het dan nu volledig genezen moeten zijn? Ze adviseerde wel om een rƶntgenfoto te laten maken mocht het terug komen. En wellicht ook een narcose om het gebit volledig na te laten kijken of kunnen ze dat op een rƶntgenfoto ook zien?
 7. Oeps, dan hoop ik niet dat ik perongeluk iets heel erg raars had getypt. Volgende keer m'n berichtjes eerst maar even lezen šŸ˜
 8. Binky is alweer terug. Heb haar om 8 uur dus gebracht. Toevallig zat er in de auto weer allemaal wit spul in haar oogje (zou het door stress verergerd worden?) Ze hebben enkel haar oogje doorgespoeld, was deze keer goed gelukt en er kwam redelijk wat troep uit. Ze zit nu te beven in haar nachthok. Hopelijk trekt ze snel weer wat bij en laat Monky haar wel wat met rust. En blijft het traanoogje weg! (Waarom staat er nu ananas in mijn eerste bericht šŸ˜‚ Weer iets niet goed gegaan met auto spell zeker?)
 9. Ik moet om 8 uur Binky bij de DA afgeven maar nu ziet het oogje er weer normaal uit šŸ˜¬ Het verschilt wel per moment maar dan vind ik het toch wel moeilijk hoor en begin ik te twijfelen om het af te zeggen. Maar dat vind ik ook zo *ananas* om om 8 uur te bellen om te zeggen dat je niet meer komt. Ik ga Binky dus maar brengen om 8 uur maar zeg er wel bij of ze toch eerst nog eens zo kunnen proberen om het door te spuiten. Zonder narcose dus.
 10. Newby1981

  Hooi

  Toen ik die zak open maakte zag ik al voor me dat ik 4 zakken moest gaan weggooien dus was al lang blij dat ze er toch goed van eten. Als het net zo gezond is maakt het mij niet uit dat het bruin is. Vroeger aten ze uitsluitend Barn-I maar daar halen ze nu hun neus voor op. Overlaatst een zak Esve geprobeerd, is ook in de toiletjes beland :-) Timothy hebben ze altijd ter beschikking maar heel veel eten ze er niet van. Momenteel moeten ze alleen Bunny Nature en Mucki. Ooit hoop ik het perfecte hooi te vinden wat ze zo lekker vinden dat het niet aan te slepen is :-)
 11. Newby1981

  Hooi

  Mag ik even inhaken? Ik las dat groen hooi beter is en toen schrok ik even. Een hele tijd geleden had ik voor het eerst Mucki bergwei-hooi besteld. Was niet duur dus ik dacht zullen ze wel niks vinden (in dat geval gebruik ik het als toiletvulling) maar tot m'n verbazing eten ze er erg goed van. Dus ik 4 zakken besteld toen de eerste zak bijna op was. Deze nieuwe zakken hooi zien er veel anders uit, is erg bruin. Ik al balen als een stekker maar toch eten ze hier ook erg goed van. Is het dan eigenlijk niet zo goed dat dit hooi zo bruin ziet? Wat wel mooi groen hooi is is Bunny Nature. Dit vinden ze ook allebei erg lekker. (het gekke is dat ze die kleine zakken lekkerder vinden dan die grote zakken, ook al is het precies hetzelfde)
 12. @Ot&Sien Het is inderdaad frustrerend. Ik probeer ze zo gezond mogelijk te houden, groot hok, grote ren, goede biks, veel verschillende soorten hooi (smijt zelfs de helft steeds weg omdat ik weet dat ze liever vers hooi eten), iedere dag groenten en verse kruiden. (ga soms letterlijk boodschappen doen voor de konijnen) en inderdaad veel aandacht. Ik ken iemand met 1 konijn, heeft te weinig ruimte, geen maatje, te weinig aandacht, krijgt van dat goedkope gemengde voer en goedkoop hooi (als ze van dat hooi goed eten is dat geen probleem natuurlijk), is zelfs niet ingeent. In al die jaren is ze 1x naar de DA geweest (konijn had mijt) Gelukkig voor dat konijn hoor, ik hoop maar dat hij gezond blijft maar het voelt soms zo oneerlijk. Ik trek dat ook heel slecht als het niet goed gaat met m'n dieren. Als in gestresst en zenuwachtig rond lopen, niet kunnen slapen en voel me dan gewoon k*t. Ik hoop dat deze kuur nu aanslaat bij Ot! Je word er op den duur zelf ook een beetje moedeloos van. Wat een akelig iets dat snot!! Voor mij is EC altijd een beetje de gevreesde ziekte maar van snot word je ook niet vrolijk. Ben nog altijd bang dat Binky en Monky ook snot hebben maar ik ben nu ook bij 2 DA geweest die allebei adviseren om geen antibiotica te geven omdat dat meer schade kan geven dan de kwaal. (omdat de kwaal zo licht is. Vaag groenig neusje maar verder geen klachten. Binky niest nooit en Monky heb ik een tijdje terug een paar keer horen niezen maar dat was echt maar een paar x. Neusje van Monky lijkt nu ook steeds schoon) Succes in ieder geval!
 13. @Ot&Sien, wat vervelend dat je zo af ziet de laatste tijd. Wordt Ot nu behandeld tegen snot? Toen ik afgelopen dinsdag bij de DA was vroeg ik het weer of ze naar het groenige neusje van Binky wou kijken. (een andere DA dan waar ik een paar weken eerder was) Ze zei ook dat het er niet zorgwekkend uitzag. Ze zag geen snot, longen klonken goed en ze niest letterlijk nooit. (ik ben er niet 24/7 bij natuurlijk maar heb het echt nooit gehoord) Ze adviseerde dus (nog) geen antibiotica. Ze vertelde dat er nu een konijn onder behandeling is met snot en die is met de 4e antibiotica kuur begonnen omdat niks aanslaat. Wat een kl*te zooi is dat zeg. Beterschap voor Ot en Sien! Ik hoop dat ze allebei snel opknappen!!
 14. Bedankt. Gelukkig werk ik de rest van de week thuis. Kan ik haar een beetje in de gaten houden. Ik laat haar minimaal een nachtje binnen zodat ze kan bijkomen zonder lastig gevallen te worden door Monky.
 15. Ik ben een beetje zenuwachtig want ik moet Binky morgen om 8 uur bij de DA afgeven. Ze gaat onder narcose en gaan dan haar traanbuis goed doorspoelen. Ook gaan ze gelijk haar gebit helemaal controleren aangezien ze toch onder narcose is. (of daar het waterige oog niet door komt) Ik was afgelopen dinsdag bij de DA geweest maar het lukte niet goed met doorspoelen. Ik zit er best overin. Narcose is toch altijd spannend en hoe komt ze eruit. Daarna helemaal van slag natuurlijk en de relatie tussen Binky en Monky ook weer om zeep. Zucht...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .