Spring naar bijdragen

Newby1981

Members
 • Aantal bijdragen

  617
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  5

Newby1981 last won the day on 2 Maart

Newby1981 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

181 Uitstekend

Over Newby1981

 • Rang
  Burchtenbouwer

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Binky en Monky
 • Huisdieren
  2 konijnen en 1 kat

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Vanavond krijgen ze een salade (ik snij altijd alles in kleine stukjes en meng het allemaal door elkaar :-) van witlof, andijvie, knolselderij, peterselie en munt.
 2. Newby1981

  Corona virus

  Ik vraag me wel af of er weer een hamsterperiode aankomt net als in maart. Dat zal toch wel niet? Mensen moeten toch wel gezien hebben dat dat echt geen enkel nut had. Winkels zijn niet gesloten en dat gaat ook niet gebeuren. Heb wel gezien dat m'n wc papier bijna op is dus morgen maar een pak halen :-) Die alcohol kan me gestolen worden, m'n man en ik drinken beide geen druppel. Ik zou er wel van balen als de horeca weer dicht gaat. Sowieso voor die mensen zelf natuurlijk maar om eerlijk te zijn zou ik zo graag weer eens uit eten gaan. M'n man is net aan het opknappen na 3 maanden ziek thuis dus we hebben zo'n zin om nog eens met z'n 2-en uit eten te gaan. Maar ja, we zullen het zien. Wat een ellende allemaal weer. Had zo gehoopt dat die 2e golf er niet zou komen.
 3. Newby1981

  Corona virus

  Ik kom ook bijna nergens meer behalve in de supermarkt en de sportschool. (wel op de minst drukke tijden) Op m'n werk kom ik hooguit 1 dag in de week (zit alleen op kantoor) maar ondanks dat ik bijna nergens kom en alle maatregelen in acht neem ben ik nu toch verkouden. Hoe dan vraag je je af. Heb vanmorgen maar een afspraak gemaakt om te testen aangezien ik me toch best wel slecht voel. Heb zelfs minder eetlust. (en dat is zeer uitzonderlijk voor mij, ik kan gewoon ALTIJD eten, zelfs als ik griep heb 😅) Het zal wel een zware verkoudheid zijn maar je wilt het toch zeker weten. Dacht daarnet alleen wel van o, jee, heb uitgebreid de konijnen geknuffeld en m'n hoofd in het nachthok gestoken, straks heb ik toch Corona en steek ik hun aan 😬
 4. Binky en Monky wonen buiten. Ik heb binnen geen geschikte ruimte voor ze en hoewel het me super gezellig lijkt als ze binnen zouden wonen is het gewoon niet handig. Je hebt er enorm veel troep van (haar, hooi etc), het is niet handig met de kat en het belangrijkste is dat ze buiten gelukkiger zijn (die van mij dan he) Bij temperaturen boven de 33 graden haal ik ze binnen en ik zie dan dat ze niet echt happy zijn. De ren is vrij groot maar ik zou heel graag iets anders willen. Omdat het snel snel snel moest is er niet genoeg over nagedacht en heb ik (beginners?) fouten gemaakt. Een veels te groot hok wat eigenlijk niet nodig was (liever de ren groter en dan 2 schuilhokken) Als ik nu het hok moet schoonmaken is een crime. De ren is te laag, ik kan er niet in staan. Ik kan wel de kleppen omhoog zetten zodat ik er in kan staan maar ik vind het niet optimaal. In de toekomst wil ik het hok weg doen en in plaats daarvan een houten tuinhuis waar ik ook gelijk al hun spulletjes in kan zetten. Daar aan vast een nog grotere ren met een stalen hekwerk en een waterdicht dak. Al hun spulletjes staan in de garage dus ik loop heel wat heen en weer met hooi, water, biks enzo. En als het regent ben ik echt niet blij :-( Helaas ben ik alles behalve handig en komt alles op m'n man neer. Probleem is dat de tuin nog altijd niet af is en dit wilt mijn man zelf doen. Vanwege drukte en ziekte heeft alles nog wat vertraging opgelopen ook. Maar in de toekomst komt er zeker wat anders!
 5. Binky & Monky: 2 voedsters (zusjes) van 3 jaar en 9 maanden Binky en Monky zijn in de zomer van 2017 bij mij gekomen, ze waren toen een half jaar oud. Ze kwamen eigenlijk 2 weken bij mij logeren omdat de baasjes (kennissen) op vakantie gingen. Met hok en al kwamen ze logeren, m'n man had vlug een provisorisch rennetje in de tuin gemaakt van gaas zodat ik ze los kon laten lopen als ik er bij was. In die 2 weken veel over konijnen geleerd en met name dat ze veel ruimte nodig hebben, ook zag ik hoe fantastisch ze het vonden om los te lopen, rennen, binkies maken en graven. M'n hart brak dan ook als ik er aan dacht dat ze terug moesten naar hun eigen baasjes waar ze 24/7 in een te klein hok zouden zitten en er maar een enkele keer uit mochten. Ik wist dat de vrouw van het gezin de konijnen liever kwijt dan rijk was ivm de tijd die je er aan kwijt bent. (haar man had zonder overleg 2 konijnen gekocht voor het kind...) Dus ik heb gepraat als Brugman waarom de konijnen beter bij mij konden blijven en godzijdank vond het kind van het gezin het ook goed na wat druk van de moeder. Het was al begin augustus en ik wou ze wel buitenkonijnen laten. Dus mijn man een ren gebouwd (achteraf niet goed genoeg over nagedacht en het moest allemaal snel snel snel aangezien ze begin september naar buiten moesten ivm de wintervacht) Toen mijn man de ren aan het bouwen was hebben ze een paar weken binnen geleefd en nadat ze begin september gecastreerd zijn, zijn ze half september naar buiten verhuisd waar ze hopelijk nog lang en gelukkig leven. De eerste foto van het hok waarin ze leefden :-( De tweede foto van het tijdelijke rennetje. De derde foto in hun defintieve verblijf.
 6. Newby1981

  Corona virus

  Ik heb nog niets gehoord van mijn werk over eventueel nieuwe maatregelen qua thuiswerk. Tot september was het advies "werk zoveel mogelijk thuis" indien mogelijk. (ik werk in een bedrijf waar ook operators en technische mensen rond lopen, die kunnen uiteraard niet thuis werken). Vanaf 1 september ging de regel 50-50 in. (dus de helft op kantoor en de helft thuis) Maar eigenlijk werd je hier heel vrij ingelaten tot 1 september. Wou je fulltime thuis werken was dat geen probleem, wou je fulltime naar kantoor komen, geen probleem. Ik heb de luxe dat ik m'n eigen kantoor heb (wat ik soms deel met mijn collega, zij komt 1 dag in de week naar kantoor) dus kan ik zelf bepalen wat ik doe. Ik vind op kantoor werken handiger omdat ik hier alles bij de hand heb. Thuis kan ik niet printen of scannen. Eigenlijk doe ik dus gewoon wat mij uitkomt. Heel bang voor besmetting op mijn werk ben ik niet. Er lopen hier niet veel mensen rond en er is ruimte om afstand te houden. Als ik fulltime moet thuis werken word ik gek, zeker nu je sociale contacten ook al zo beperkt zijn.
 7. Oei, de badkamer gaat sowieso niet lukken. We hebben hier lage temperatuurvloerverwarming die al aan staat, die zet je niet zomaar uit en we hebben geen raam wat open kan in de badkamer. Dan zou het een slaapkamer worden met een raam op een kier. Gaat m'n man weer leuk vinden :-) Ik zal anders eerst even kijken hoe het met Monky gaat en als ik haar toch naar buiten doe direct om half 4 en haar goed in de gaten houden. Vind het ook zo zonde als Binky lange tijd alleen zit.
 8. Ze is nu wel terug helemaal fit volgens mijn man. Ik zal het zelf zien om half 4 maar zodra de gasaanval weg is is ze ook weer direct opgeknapt en de oude. Probleem is dat ze dit weer blijven afgeven, als ze nou morgen 20 graden en droog afgaven zou ik haar een nachtje binnen houden :-)
 9. Even een vraagje aan de andere konijnenexperts (niet dat ik mezelf als expert zie, in tegendeel :-) ondanks dat ik ruim 3 jaar konijnen heb) Ik heb Monky vanmorgen binnen gehaald want ze wou niet eten en nam weer de 'gashouding' aan. Dus pijnstilling gegeven, Infacol en massage. Daarna in de woonkamer gezet met de benodigheden en ben vertrokken naar m'n werk. Op dat moment oogde ze al wat actiever maar ik wou haar wel even binnen houden zodat mijn man kon controleren of de biks op waren en ze had gekeuteld zodra hij wakker is. Hij appte daarnet dat de biks op waren en ze oogde actief en levendig en zat hooi te eten godzijdank :-) Ik wil haar dus weer naar buiten doen zodra ik thuis ben van mijn werk om kwart voor 4 maar nu ben ik bang dat dat foute boel is omdat het binnen circa 22 graden is en buiten een stuk kouder en vochtig. Zou dit kwaad kunnen? Ik kan haar toch moeilijk nu binnen houden aangezien het een buitenkonijn is en bezig is met haar wintervacht aanmaken? Pfff, zulke dingetjes vind ik zo lastig altijd.
 10. Ik moest inderdaad aan aanbellen denken maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet durf 😬 Een folder in de bus doen is wel een idee. Waarschijnlijk helpt het niks want ik kan me niet voorstellen dat je zelf niet weet dat het echt niet kan een konijn in zo’n klein hokje. Maar dan heb ik toch iets gedaan.
 11. Ik herken het wel. Heb 2 voedsters. Monky (de dominante) en Binky (de onderdanige) Hier is het altijd Monky die haar hoofd onder Binky duwt en zo een wasbeurt afdwingt. Andersom zie ik dit nooit. Binky krijgt wel eens wat likjes van Monky maar een echte wasbeurt niet. Ik heb dan altijd wat medelijden met Binky omdat zij nooit degene is die een poetsbeurt krijgt 🙃
 12. Pfff, heb vanmiddag iets gezien wat ik liever niet had gezien. Was aan het fietsen (niet in m’n eigen woonplaats) en reed voorbij een huis met een konijnenhok aan de zijkant van hun huis. Zo’n Ferplast Grand Lodge (zo te zien de kleine variant) met een groot konijn er in. Geen ren of wat er ook aan vast. Ik krijg dit nu niet uit m’n hoofd 😩 Vind het zo ontzettend zielig. Hier kun je niks tegen doen zeker? De dierenbescherming een kijkje laten nemen? M’n man zei dat ze hier toch niks tegen kunnen doen aangezien het niet verboden is maar echt m’n hart breekt als ik aan dat arme beestje denk 😭
 13. Dat zand vinden ze inderdaad geweldig, vooral Monky. Die heeft afgelopen nacht alweer een lekker koel plekje uitgegraven 😊
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .