Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 22-06-20 in all areas

 1. 4 points
  Handenwarmertjes. Met veel liefde zelfgemaakt. 😂
 2. 4 points
  Op het moment zit Artemis bij de dierenarts voor castratie, maar Apollo lijkt haar nog niet te missen. Kon nu wel een mooie foto maken van zijn relaxte houding 😅
 3. 3 points
  Ik vind het knap dat een dierenarts dat zo door een telefoon kan zeggen, zonder het diertje gezien te hebben? Ik vind dit allemaal maar raar. En tja. Wat als het 300 euro kost? Ik heb voor mijn eigen konijn 700 of misschien wel meer betaald voor alleen een oogje. Maar dat is ze waard. En het feit " het is maar een konijn" maakt me eigenlijk heel kwaad
 4. 3 points
  @JacinthaBrehler, altijd fijn een veldje zonder prullenbak 😕 En dan nog eens dat gezeik van zo'n broekie over je heen, blegh! Ik hoop dat je er niet te veel van aangetrokken hebt. Ik heb net zelf voor politieagent kunnen spelen, want t was vechten in de bak hier met de nieuwe schildpad 😐 Die van m'n schoonzus was gewoon aan het rond kijken, heeft van z'n leven nog nooit een andere schildpad gezien (hij is 15 trouwens), en die van mij gedroeg zich alsof ze net uit de oorlog kwam en van zich af moest bijten. Vervolgens was het bonken en bijten van beide kanten. En het leukere eraan, ik weet niet of dit 'gestoord gedrag' is of gewoon het paringsritueel, want er zit amper verschil in...
 5. 3 points
  Hier hebben ze ook net de toiletbakken 90 graden gedraaid, zodat ze tussen de bakken en de hooiruif kunnen zitten. En dat valt nog mee, want ze hebben ze ook weleens op elkaar gestapeld. Allemaal een hoekje en tillen maar...
 6. 2 points
  Meerdere jippies: Mijn moeder gooit nooit iets weg, mijn ouders hebben dus een heel vol huis. Toen ik op mijzelf ging (studentenkamer) heb ik veel jeugd-spullen laten staan. Ongeveer 1.5 jaar geleden vroeg ik of ik het een keer op kon halen, maar alles stond vol met spullen er voor (mijn oude kamer was volledig vol gebouwd). Vorige week belde mijn moeder dat ik er bij kon! Ik heb dus gisteren al mijn oude spulletjes opgehaald. Van flippo & postzegel verzamelingen, liefdesbrieven, dagboeken, tot mijn complete levensloop in fotoalbums. Super leuk om alles weer eens vast te hebben! Niet dat ik alles bewaar, maar fijn om het uit te kunnen zoeken. Ik ben echt het tegenovergestelde van mijn moeder daar in. Maar ik ben wel ook veel foto's aan het scannen. Van mijn moeder heb ik ook haar jeugd fotoalbum mee gekregen om digitaal te maken. Echt leuk om de oude foto's van mijn (overgroot)opa's en oma's en moeder te zien! En we hebben vandaag akkoord gegeven voor een tuin offerte. De verwachting is dat ze in januari onze tuin gaan doen! Nieuwe schutting, ophogen, bestraten enz. Heel fijn!
 7. 2 points
  Als mensen hier nog verder geinteresseerd in zijn qua (hopelijk) afloop; Ik ben vanmiddag naar mijn DA gegaan om te overleggsn, die zei (alweer) dat ze geen plek hadden en ik gewoon maar lekker door moest gaan met infacol (wat voor geen meter hielp 🤕) dus ben ik met mijn koppigheid maar een andere DA hier dichtbij gaan bellen en die vonden dit belachelijk! Dat onze spoedlijn niet ppnam en ze mij infacol en gepureerde ananas toeschreven. Ze gaf mij dus idd direct een brief mee met dieet advies ovef dat ik beter kon stoppen met mix voeding en hem idd brokken of biks kon geven, ook groenvoer van mensen zoals wortels etc kan ik beter niet gaan geven maar paardenvlad wel veel. Ze gaf mij direct cisarel drops mee aangezien hij nu wel eet en drinkt hoefde hij niet direct heen namelijk. Ik heb hem net zijn eerste medicatie "shotje" 😉 gegeven, kijken hoe dit afloopt. In ieder geval beter dan mijn eigen DA want ze vroegen mij hier direct vragen en ookal hadden ze geen plek wouden ze mij wel graag ontvangen voor medicatie en tips!
 8. 2 points
  De castratie van Artemis is gelukkig doorgegaan, ze hoefden niets aan haar gebit te doen. Is ook goed gelukt, en goed dat we het gedaan hebben, wat er waren al een aantal tumoren te zien. Dus ik ben behoorlijk opgelucht, dat we er op tijd bij waren en dat het ergste nu (hopelijk) achter de rug is en dat ik haar nu alleen nog maar lekker hoef te verwennen als ze weer thuis is.
 9. 2 points
  Mijn kleine kolenbranders zijn vandaag 1 jaartje geworden 😄 (Officieel de 21e en 25e, maar dat boeit niet haha). Eentje kampt wel met een groei achterstand waar niks tegen te doen is, maar dat maakt haar natuurlijk t lievelingetje. Morgen is manlief jarig en krijgt dan z'n cadeau binnen, wat hij niet weet is dat deel 2 op donderdag komt en hij die veel beter gaat waarderen dan het eerste pakketje, haha.
 10. 2 points
  Ik word echt zo verdrietig van sommige (of eigenlijk best veel) topics op dit forum! Maar dit is wel weer heel erg. Waarom “een verwaarloosd konijn ophalen”, als je toch niet van plan bent iets voor het beestje te betekenen?! Het beest is er niks mee opgeschoten, behalve dat 1 of andere kwakzalver zonder verdoving zinloze sneetjes in het konijn gezet heeft! Bah!
 11. 2 points
  Ik stoor me ontzettend aan mensen die hondenpoep niet opruimen. Ik wandel veel en kies de leuke buitenpaden waar ook veel mensen met honden lopen. Daar staan ook geen bordjes, gelukkig wordt het meeste wel opgeruimd. Het gaat echt ontzettend stinken met warm weer als je het laat liggen. En nu wil je met een boog om elkaar heen lopen waardoor je best weleens in de berm terecht komt, vet krulspinazie als je dan in een drol stapt. Ik vind het je verantwoordelijkheid als hondenbezitter dat anderen er geen last van hebben. Het is de omgekeerde wereld als de gemeente op elke plek waar een hond zou kunnen lopen een bak neer zou moeten zetten.
 12. 2 points
  Tsja je bent toch echt verplicht om hondenpoep op te ruimen, dus ik geef die agent groot gelijk. Ik zou eens een aanvraag doen bij de gemeente voor meer afvalbakken daarvoor.
 13. 1 point
  @Mira11, netjes uitgedrukt: het is van de bezetenen om iets levends zo te behandelen... Eigenlijk zou ik zelfs nog zeggen dat de DA kosten voor de kinderboerderij zijn, plus een melding van de dierenbescherming erachteraan.
 14. 1 point
  Klopt, weet ik 🤗 maar het was juist de tijd, waarin ze normaal altijd hun dolle uurtje hebben, zo werkt dat bij onze konijnen😂 ze zijn soms wel 2 uur buiten aan het spoken😅
 15. 1 point
  Konijnen zijn schermerdieren. Ze zijn vooral in de vroege ochtend en in de avond actief. Midden in de nacht rusten ze, en midden op de dag rusten ze. Overdag slapen is dus heel normaal voor konijnen. Zeker als het warm weer is.
 16. 1 point
  Wat betreft de snugglesafe, ik denk dat ze hem niet nodig heeft. Ze ziet er helemaal niet pips uit en eet alweer. En het is warm, dus dat zal wel goed zitten. Die bovenste verdieping zou ik idd even afsluiten, gekke sprongen moet je nu even niet hebben. Of en wanneer ze bij elkaar kunnen kan jij eigenlijk alleen zelf inschatten. Bij de castratie van mijn eerste voedster was mijn ram strontvervelend. Zij was de baas en hij probeerde even misbruik te maken van de situatie. Die heb ik dus een paar dagen uit elkaar gehouden tot ze weer genoeg praatjes had. Toen ik mijn huidige voedster liet helpen zijn ze gewoon samen gebleven, zij was onderdanig en hij was lief voor haar. Het verschilt dus per situatie, per koppel, per konijn.. ze moeten rustig kunnen herstellen zonder gedoe, een maatje wat lief is komt het herstel ten goede, een etterbakkie niet. Met nietjes heb ik geen ervaring, ze zijn hier allebei van binnenuit gehecht, was bijna geen draadje te zien.
 17. 1 point
  Konijnen slapen idd overdag. In de natuur slapen ze in hun holen onder de grond. Mijn konijnen rusten/slapen vaak de hele middag en begin avond.
 18. 1 point
  Wat ze eten heeft er ook nog mee te maken. Mijn ram eet bijvoorbeeld geen groente, en krijgt daardoor ook iets minder vocht binnen dan mijn voedster. Zijn keutels zijn ook kleiner, steviger en donkerder.
 19. 1 point
  Lijkt me normaal. Groot konijn, grote darmen, grote keutels. Klein konijn, kleine darmen, kleine keutels.
 20. 1 point
  Wat ik merkte was dat Holly (dwerg) inderdaad altijd kleinere keutels legde dan Vladimir (Vlaamse reus). Zover ik weet kan het wel afhankelijk zijn van de grootte van het konijn.
 21. 1 point
  We zijn net thuis, ze heeft al wat gedronken en geknabbeld aan een klein stukje appel, dus ik ben heel tevreden 🙂
 22. 1 point
  Moeilijke beslissing, hè? Je wilt geen tweede konijn erbij, maar in zijn eentje is hij niet gelukkig en dat wil je ook niet. Wat je ook zou kunnen doen, is hem een vriendinnetje bij de opvang uit laten zoeken en als hij er na een hopelijk lang en gelukkig leven samen niet meer is dat vriendinnetje naar de opvang brengen. Maar ja, dan zit je ook weer met een vriendinnetje waar je waarschijnlijk aan gehecht bent geraakt. Zucht, sterkte met de knoop doorhakken, zal niet meevallen.
 23. 1 point
  Net bericht gehad van de dierenarts dat de traanbuis van Artemis is gespoeld, en dat het gebit er heel goed uitzag. Dus twee vliegen in 1 klap, nu kon ze meteen gecastreerd worden en hoeft zij (en ik) niet nog een keer in de stress te zitten.
 24. 1 point
  Mede dankzij @Deeskuh88 is ook t derde kastje gevuld en de 4e ook bijna af. Ik mis nu nog maar 12 cdhoesjes! Nogmaals bedankt voor de hoesjes!!!
 25. 1 point
  Wat zielig voor jullie rammetje dat hij nu alleen is. Wanneer je niet van plan bent om een nieuw maatje te halen voor je konijn kun je hem beter naar een konijnenopvang brengen waar ze hem opnieuw kunnen plaatsen samen met een lief vrouwtje. Een konijn alleen is geen konijn... Je kunt je konijn nog zo veel aandacht en aaitjes geven, jij zult nooit een konijnenmaatje kunnen vervangen. Konijnen hebben elkaar nodig om gelukkig te zijn (ze wassen elkaar, liggen bij elkaar, houden afwisselend de wacht waardoor de ander kan relaxen etc). Het zal vast een moeilijke beslissing zijn maar hem houden zonder nieuwe partner te regelen is echt heel zielig.
 26. 1 point
  Doet hij dit elke dag? Ik kan helaas niet erg goed advies geven. Mijn konijn Ot niest ook. Die is laatst door de dierenarts op Metacam gezet voor 8 dagen (ontstekingsremmende pijnstiller). Ik had het gevoel dat het toen iets beter ging, maar het niezen is op dit moment erger dan daarvoor. Mijn dierenarts staan aangeschreven als konijnkundig en geeft aan dat hij liever geen antibiotica geeft omdat dit de darmflora kan verstoren. Volgens hem hoort het niezen bij óf een allergie óf is het stressgerelateerd. Ik zou echter niet weten waar mijn konijn (afgezien van dierenartsbezoek op 15 mei, 26 mei en 5 juni) stress van zou moeten hebben. Eigenlijk zit het me niet lekker dat hij nog steeds zo niest (mijn vrouwtje niestte ook maar doet dat sinds de Metacam kuur helemaal niet meer), maar om er wéér een consult aan te wagen (waarbij ik wéér te horen krijg dat het waarschijnlijk een allergie is of dat hij gevoelige luchtwegen heeft en dat het vanzelf beter zal gaan als hij genoeg rust krijgt) vind ik ook wel dubbel. Als er blijkbaar toch niks aan gedaan kan worden... Wat zou jij doen @Eefje?
 27. 1 point
  Het laatste arbo gesprek gehad als het goed is en het laatste stukje opbouw besproken, dan ben ik na de vakantie weer volledig aan het werk 🎉
 28. 1 point
  Je kunt je andere konijntje ook meenemen naar de dierenarts, ik doe dat altijd. Dan hebben ze steun aan elkaar en is er eigenlijk nooit gedoe bij thuiskomst. Wat betreft het oogje, ik heb zelf altijd oogdruppels van oculoheel in huis, die mag je bij konijnen gebruiken. Hier is het tot nu toe altijd na een dag of vier en wat druppels over gegaan. Je kunt ook druppelen met afgekookt en afgekoeld water. Zelf ga ik pas na de dierenarts als het dan niet overgaat binnen een week. Omdat hij er al een week mee zit lijkt het me wel verstandig om er even naar te laten kijken.
 29. 1 point
  Ik heb toch maar een afspraak voor morgen 4 uur gemaakt, met wat passen en meten ging dit net. Ik ging namelijk ook nog even googelen en toen schrok ik toch wel een beetje. Ik vermoed dat haar traanbuisje doorgespoeld moet worden. Ik hoop niet dat Binky iets aan haar gebit heeft. Succes met Artemis, hopelijk ligt het niet aan het gebit en kan de geplande castratie doorgaan en is ze dan ook direct van het tranende oogje af!
 30. 1 point
  Ja precies, ze willen graag zelf hun verblijf inrichten!
 31. 1 point
  Dat is het ingewikkelde ervan: iedereen kent wel een Krasse Knar van 98 jaar die zijn hele leven zware shag gerookt en jenever gedronken heeft en nu nog met de kleinkinderen voetbalt. De statistieken vertellen dat dit de uitzonderingen zijn die de regel bevestigen. Dat je vanuit je vorige ervaring dacht dat het een goed idee was weer twee rammen te nemen, is begrijpelijk, maar niet verstandig en de opvang had dat moeten weten en je vertellen dat het spelen met vuur was. Nu heb je hopelijk een koppeltje van een voedster en ex-ram die straks bij elkaar en met elkaar gelukkig zijn.
 32. 1 point
  Sterkte @MichelleloveElmo. Was hij ziek? Mijn laatste gedachte: zo fijn om weer bewoners buiten te zien wandelen... De afgelopen 3 maanden mochten de bewoners van de 2 verpleeghuizen waar ik werk geen bezoek ontvangen en niet naar buiten i.v.m. de corona maatregelen. Inmiddels zijn de regels wat versoepeld en kom ik weer bewoners tegen die een ommetje maken. Zo heerlijk!
 33. 1 point
  Inderdaad! Hij vindt het heel leuk om te verbouwen. En alles te verplaatsen. Je ziet hem dan echt zo denken van: hmmm, dat touwtje moet toch wel echt doorgeknaagd worden. Ik zal die klus even rap klaren. Maar die tunnel zou best op een ander plekje liggen, links in de hoek is prima! Ik zal daar even voor zorgen. Enzoverder natuurlijk!😂😅🤣
 34. 1 point
  Vooral dat laatste! Als het een sport zou zijn, hij zou zo kampioen zijn! Hij zou er niet eens voor moeten oefenen😂🤣😅
 35. 1 point
  Vandaag een geheimpje met de kinderen voor Vaderdag: McDonald's! M'n man heeft het altijd over chili chickens als we voorbij rijden, maar we gaan echt nooit naar de Mac. Dus ze vonden dit wel een goed idee. Dat hun dan een happymeal krijgen is bijzaak 😂 Ik vind het vooral heel bijzonder dat ze hun geheimpje nog niet verklapt hebben aan hun vader 😆
 36. 1 point
  Ik ben de kassa gepasseerd zonder sigaretten! Maar met Rolo, tony kaneelbiscuit en Celebrations. Beetje overdreven misschien. Voor mij stond zo'n oudere doorgerookte vrouw met zo'n huid en zo'n stem. Die kwam een bus shag en van die filterhulzen halen. Meteen zo'n realitycheck. Ooh ja, dit is de toekomst als je rookt. En dat is alleen het zichtbare. Nu weer blij dat ik het niet meer doe. Ik loop wel mijn rolos op te vreten onderweg naar huis 😂
 37. 1 point
  Altijd in een grote afsluitbare bak van de action. Dan kan ik het er ook beter uit plukken, plus ik krijg het gevoel alsof ik een bal aan het grabbelen ben bij Lingo 😛
 38. 1 point
  Wat is haar reactie? Als het erg is meteen naar de dierenarts! Als het niet zo erg is blijven opletten. En als het dan ernstig word naar de dierenarts!
 39. 1 point
  5:05 - mama moet plassen (heel leuk, goed aangegeven, maar je bent nog niet eens overdag zindelijk, waarom in #*@?/&! om deze tijd?!)
 40. 1 point
  Meneer de druktemaker, Lewis, had vanochtend besloten dat het wel weer eens tijd werd voor een renovatie in de ren. Hij was zelf alvast begonnen met het verslepen van de toiletbak en had 'm keurig op de waterbak gezet. De slippers die ik aan had stonden hem blijkbaar ook niet aan, want daar heeft hij een hap uit genomen toen ik aan het vegen was. Lewis, bedankt! 👍🏻🤦🏻‍♀️
 41. 1 point
 42. 1 point
  Fluffy is weer thuis. Hij is gelijk op z'n favoriete plekje naast de bank gaan zitten ❤ Voor de eerste 3 dagen heb ik Metacam meegekregen, vanavond moet ik hem de eerste dosis geven. Bij de dierenarts had hij al wat hooi en gedroogde kruiden gegeten en net thuis 2 blaadjes witlof en wat water. Blij dat mijn huppel 🐇 weer thuis is.
 43. 1 point
  De onrust in mijn koppel door Gijs zn puberteit is flink afgenomen en OMG ZE ZIJN ZO CUUUTEEE!! Ze zoeken elkaar steeds op, liggen de hele dag tegen elkaar aan, Gijs doet bunnyflopjes tegen betsy aan 💕💕💕. En Gijs is veel tammer, hij laat zich goed aanraken, blijft dan ook rustig liggen. Af en toe is er nog wel wat onrust, maar dat vind ik nu niet erg meer.
 44. 1 point
  Als klassen ouder van groep 1 had ik de taak om iets voor de juffen te bedenken/regelen voor het einde van het schooljaar. Nu heb ik het vandaag in elkaar gezet en ik vind het best wel erg leuk geworden 😁 Merci met een gekleurde papiertjes erom en een bedankt voor zinnetje (je geduld/het luisteren/troosten/spelen etc) Cadeau pakketje per juf van de lokale aardbeien kweker en elk kind heeft een hartje gekleurd en deze heb ik in een lijst gedaan.
 45. 0 points
  Het bleek een heeele mega grote abces en tumor van de eierstokken te zijn. We hebben haar in laten slapen anders zou ze echt te veel lijden ook werd ze langzaam aan blind. 1 oog kon ze al bijna niks meer zien. Erg jammer van de kinderboerderij maar reken er op dat daar wat gaat veranderen.
 46. 0 points
  https://m.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/tientallen-puppy-s-gestikt-nadat-ze-in-vliegtuig-opeengepakt-zaten-in-kooien~a24c1837/?referer=android-app%3A%2F%2Fcom.google.android.googlequicksearchbox%2Fhttps%2Fwww.google.com Arme beestjes...
 47. 0 points
  Zo sneu om een konijn trillend van angst bij de dierenarts te moeten achterlaten. Ik weet dat ze goed voor Artemis zullen zorgen, maar mijn hart brak wel een beetje.
 48. 0 points
  Nou ja.... ik kreeg vanmorgen een waarschuwing van een agent omdat ik de poep van Skittles en Yoda niet opruimde. Nu is het: - Een officiële uitlaatplaats voor honden waar nergens een prullenbak te bekennen is; - Wat dan betekend dat ik heel m’n ronde met 2 poepzakken moet rondlopen; - De Gemeente Almere eerst maar eens iets moet gaan doen aan het afval-probleem door meer bakken te plaatsen, dan ruim ik met liefde die drol op (voor de duidelijkheid: ze poepen niet in de buurt van een speeltuin of school of zo, gewoon net buiten de wijk langs een fietspad en sportveld). Meneer Agent vond het niet zo fijn dat ik vroeg of hij wel met zijn auto op het fietspad mocht rijden terwijl dat vrij druk was met (brom)fietsers op dat moment. Of ze niet beter bikers of motoren op het pad konden inzetten. Ging die helemaal van op z’n ene net behaalde streepje staan. Dat ze zelf wel bepalen waar ze rijden en ze hebben ontheffing en weet ik veel wat nog meer voor geneuzel... Broekie moet het duidelijk nog leren. En die waarschuwing? Die slaat nergens op. Er is geen bord te bekennen dat ik verplicht ben om op te ruimen. Dus ze waarschuwen maar een eind weg...
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .