Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

  1. Afgelopen uur
  2. Dat konijntje met coccidiose had overigens ook een speciaal dieet en ze gaven aan dat ze regelmatig slecht eet. Dus het was niet alleen coccidiose. Ik heb nog ongeveer 2 uurtjes om te beslissen of ik Dark ophaal of dat we het gaan proberen met deze voedster. Ik vind het nog een moeilijke keus.
  3. @happy211 afgelopen week ingeeft hij in Ridderkerk gezeten. Bedankt voor de lijst, ga ik toch nog even verder kijken. @Evee de wachtlijst is echt voor het koppelen. Ik schrok er ook van. Toen ik Dark afgelopen zaterdag weg ging brengen waren er op dat moment nog 3 baasjes die voor een koppeling kwamen. Ik begreep ook dat ze net hadden verbouwd dus dat ze daardoor ook een periode niet hebben kunnen koppelen. Het steld me wel gerust dat het vrij normaal is, meerdere pogingen. Ik kreeg een beetje de indruk dat het niet vaak de eerste keer gelijk lukte namelijk. @bunnyempress ik kan me goed voorstellen dat voldoende vrijwilligers roet in het eten kan gooien! En koppelen vraagt inderdaad om ruimte. De strijd thyis vorige keer was echt knokken tot level max... het was een grote waas van haar en ondanks het ene konijn wit was en de ander donker grijs. Dark had na afloop een hoop bijtplekjes op zn oren. Een paasdagen later ook blauwe plekken. Ik heb ze toen in 2 apparte rennen op neutraal terrein gezet, maar ze bleven elkaar door de tralies aanvallen. Ik heb toen een filmpje doorgestuurd naar het asiel en die zeiden, dit komt niet meer goed. Een hele goeie tip wat betreft het hok! Ik merkte inderdaad dat Dark gelijk naar boven rende en het nieuwe konijn volledig aan haar lot overliet. Toen hij een half uur later beneden kwam dacht hij inderdaad, weg wezen. Hoelang kan ik ze dan het beste op een andere plek laten? Ik heb ook ergens gelezen dat het niet goed is om ze veel te verplaatsen als ze nog niet volledig op elkaar zijn ingesteld. Bedankt voor de link, die ga ik even lezen. Nou moet ik eerlijk zeggen, er zitten nog 3 andere voedsters momenteel in Ridderkerk, alleen zijn 2 daarvan langharig en 1 heeft coccidiose gehad waardoor ze nog steeds plakpoep heeft. Langharig wil ik liever niet aan beginnen en ik vind het ook lastig om nu al een zielig konijntje over te nemen aangezien we het afgelopen jaar heel veel hebben gedoktert. Dus het ligt deels ook aan mijzelf omdat ik de keuzes wat beperk.
  4. Vandaag
  5. In mijn gedachten zie ik een zwembad voor me met zo'n glijpijp. Als ik naar de foto met de zandbak kijk, zie ik het konijn al ineens op het zand ploffen. Haha. Leuk gedaan.
  6. Ik heb ook veel goede ervaringen met diverse opvangen. Zelf ben ik de laatste twee keren bij Kaatje Keutel in Lelystad geweest. Karin en haar medewerkers zijn top en ze kent het karakter van elk konijn.
  7. Ik kan me wel voorstellen dat Rijswijk zo'n lange wachtlijst heeft voor koppelvakanties en een kortere voor speeddates e.d. Ik weet dat zij het enorm druk hebben @Evee. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat dit een goede konijnenopvang is met heel veel kennis en kunde en een fantastische dierenarts die ook begeleid. 😉 Helaas staat de dierenambulance er soms wel 4x per dag voor de deur. Ze hebben maar 2 plekken waar ze koppelen bij vakanties en dat kan alleen als er voldoende vrijwilligers zijn. Ja, dat is ook vaak het probleem, dat het lastig zien is wat het karakter van je konijn is, omdat ze zich ook naar een maatje voegen. In het begin van de koppeling zijn de konijnen elkaar echt aan het aftasten. Wie wordt de dominante en wie wordt de onderdanige. Dan zie je veel wisselend gedrag. En dat gaat thuis vaak ook nog door. 4 dagen vind ik ook wel erg kort voor een koppelingsvakantie. Wel is het normaal dat er eenmaal thuis, in een nieuwe omgeving, vaak toch weer een strijd ontstaat. Dat is vaak ff schrikken, en wat haren mogen ook wel vliegen, maar geen verwondingen (bloed), bolletje over grond heen rollen en/of 1 konijn dat zo afzondert dat die niet kan eten/drinken. Het is goed dat je alles hebt schoongemaakt, maar aangezien Dark een binnenkonijn is, zou ik dus ook overwegen om alles even op een andere plek te leggen/zetten. Dan lijkt het minder op zijn plek. Je vindt ook meer informatie in dit artikel: https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen Er zijn ook vakantie-opvangen die koppelingservice aanbieden. Dat weet ik toevallig omdat de onze dat aanbied. Alleen hebben ze natuurlijk niet altijd een konijn beschikbaar (gelukkig).
  8. Ik geef eigenlijk altijd alleen het blad omdat zo gauw de bladeren verschijnen ik ze pluk. Maar ze mogen de bloemen ook. De hele plant is eetbaar. Je moet erop letten dat het bijv. geen Gevlekte Scheerling is maar echt fluitenkruid: Brussels kant. Ik pluk het altijd van eigen terrein.
  9. Hier hetzelfde. Oh fluitenkruid mogen ze ook? Bloem en blad?
  10. Die wachtlijsten die je noemt, is dat voor koppelen? Want de meeste opvangen hebben wachtlijsten voor afstand doen, maar mijn ervaring is dat als je wil adopteren, voor een koppeling dus, dat je wel vrij snel terecht kan. Maar misschien hebben de opvangen die je noemt maar beperkt plek voor koppelvakanties, dat zou kunnen. Ik ben zelf juist niet echt fan van de dierenbescherming asielen, hoewel ik moet zeggen dat ik ook bij het asiel in Ridderkerk ben geweest en daar was de ervaring wel gewoon heel goed. De dierenbescherming asielen hier in de buurt missen, ondanks dat de intenties echt goed zijn, kennis, ervaring en juiste ruimtes om echt een goede konijnenopvang te zijn. Voor mij niet erg, ik heb er konijntjes vandaan, maar dat is omdat ik zelf kan koppelen. Ik zou een onervaren konijnenbaasje er niet snel naar doorverwijzen. Ik ben bij Knijn & ko in Bavel ook altijd heel goed geholpen, die hebben veel konijnen en bij hun is koppelen met een korte koppelvakantie standaard. Die staan ook op de lijst die Happy211 deelt hiervoor. Ik heb een konijn gehad die meer dan 10 koppelpogingen nodig hadden voor er een juiste match gevonden was. Maar ook konijnen waar de eerste poging de perfecte keuze bleek te zijn. Net als bij mensen, de één blijft een leven lang bij zijn of haar eerste liefde, de ander heeft meerdere relaties en dates nodig om de juiste persoon te vinden. Eigenlijk werkt het bij konijnen net zo 🙂
  11. Waar was de koppeling afgelopen weekend? In een konijnenopvang of bij een asiel? Soms moet je inderdaad meerdere opties proberen voor je de juiste match vind, dan is het fijn als de opvang/het asiel verschillende voedsters heeft zitten. Er zijn weinig konijnen die echt niet te koppelen zijn, en hij heeft al eerder met Stormy ook samengezeten, dus dat moet echt wel goedkomen, maar soms is het even zoeken. Heb je deze lijst al gevonden? De 3 opvangen die je noemt zijn zeker goede opties, maar misschien staat er hier nog een tussen in jouw buurt die je nog niet kende. https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
  12. Per 1 juli gaat het besluit huis- en hobbydierenlijst in. De zogenaamde "positieflijst" gaat dan in. Een lijst met huisdieren die in Nederland gehouden mogen worden. Staat het dier dat jij wil houden er niet op? Dan mag je het niet houden, tenzij je een vrijstelling hebt, zo een vrijstelling is er bijvoorbeeld voor dierentuinen, dierenartsen en dierenopvangen. Konijnen staan gelukkig op de positieflijst. Van de knaagdieren staan de cavia en de goudhamster er op. Ook gerbils mogen nog. Maar Russische dwerghamsters, Roborovski dwerghamsters, Campbelli dwerghamsters, chinchilla, stekelmuizen, witbuikegels bijvoorbeeld niet. Heb je al zo een dier? Dan hoef je die niet weg te doen. Je mag er echter niet meer mee fokken, je moet zorgen dat ze zich niet meer voortplanten. Dat kan door apart te huisvesten of door castratie/sterilisatie. Ook mogen deze dieren niet meer verhandeld worden, "een beperking van het vrij verkeer van goederen". Je moet kunnen aantonen dat je voor 1 juli 2024 al eigenaar geworden was van dat dier, denk bijvoorbeeld aan een chip geplaatst voor die datum, een koopovereenkomst, dierenartsrekening of iets soortgelijks. De officiële bekendmaking: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2024-13041.html
  13. Gisteren
  14. Het is erg wisselend, de ene dag was Dark dominant en de andere dag de andere voedster. Uiteindelijk kwamen er dusdanig veel ruzies dat de koppeling is stopgezet. Bij de eerste koppeling heb ik ze te snel mee naar huis gekregen. Nar 4 dagen in het asiel kreeg ik beiden buns mee naar huis, thuis ging Dark zijn territorium verdedigen ondanks de grondige schoonmaak. Toen brak de hel los en kwam dit helaas niet meer goed. Het is lastig te zeggen, soms is Dark dominant en de andere dag weer niet. Hij heeft wel een sterke eigen wil. Tot nu toe heb ik gezocht via de dierenbescherming. Ik kwam op 3 opvangcentrum uit, Hillegom, Ridderkerk en Rijswijk. Deze waren de enige 3 die koppelvakanties doen (die ik heb gevonden) het asiel was in Almere maar ik zoek liever een opvang gespecialiseerd ik knaagdieren, kreeg daar toch een beter gevoel bij. Bij Rijswijk en Ridderkerk heb ik Dark eind maart op de wachtlijst laten zetten. Hillegom heeft alleen buiten konijnen en Dark is een binnenkomen, dus did viel ook al af. Bij Rijswijk hebben ze zelfs aangegeven een wachtlijst van gemiddeld 3 maanden te hebben. Daar schrok ik wel even van.
  15. En heeft een andere opvang niet meer voedsters zitten? Ik weet toen ik liet koppelen dat er genoeg zaten.
  16. Onze diva Scarlett heeft 5 mislukte koppelingen gehad. Dus mochten wij haar adopteren. Want ze vonden het bij het asiel ook sneu dat al die koppelvakanties op niets uitliepen. Wij mochten onze top 3 uitzoeken. Lodewijk was onze nr. 1 - maar ze gingen met nummer 2 koppelen, want die zat al langer in het asiel. Ze dachten ook dat dit een betere match was. Nou ze heeft dus die 7,5kg Vlaamse reus die super blij met haar was (binkies op de eerste dag), de hoek in gedreven totdat hij ging grommen op dag 2. Dus daarna gingen ze met Lodewijk koppelen. Zij dachten dat het niets zou worden, maar die twee zijn op en top klef. Ze waren flink verbaasd. Dus ook bij professionals is het weleens lastig inschatten. Beide konijnen zijn mensgericht en dominant naar mensen toe. Naar konijnen is Scarlett super dominant en veeleisend. Ze moet en zou 300x op een dag worden gelikt en alles is van haar. Daarom liep het zo vaak mis met andere konijnen. Ze is super opdringerig (naar mensen toe ook trouwens). Lodewijk pikt dat niet alleen, hij wil ook graag bij haar zijn. Het kan dus dan konijnen echt veeleisend zijn naar een maatje. Bijkomend probleem is dat de dominant/niet-dominant per koppeling kan verschillen. Dus dan denk jij: koppel maar aan een dominante, maar dan blijkt dat geen match. Of juist neem maar een onderdanige, maar dan loopt het toch mis. Scarlett is namelijk ook weleens uit angst uit de koppelingsruimte gesprongen. Dat zou je niet verwachten van zo’n dominant konijn. Dark klinkt mensgericht en licht dominant (wel willen laten wassen - maar niet echt op zoek om echt te domineren). Een heel dominant konijn kan dan voor ruzie zorgen. Maar een heel onderdanig konijn weet zich misschien geen raad met Dark of hij met haar. Is hij in de koppeling bij het misgaan de dominante of is dat ook wisselend?
  17. Hoi allemaal, ik ben een nieuw maatje voor mijn gecastreerde ram aan het zoeken, maar dat gaat nog niet zo soepel. Eind februari is mijn lieve Stormy overleden. Een dag voor ze overleed stopte Dark met eten. We hebben dus zo snel mogelijk geprobeerd Dark te koppelen aan een nieuwe voedster. Helaas was de koppeling na 4 dagen mislukt en bleven de 2 vechten. De koppeling vond plaats in het asiel. We bedachten dat we misschien te hard van stapel waren gelopen en Dark te veel stress had gehad. We hadden ons ingeschreven bij een echte konijnenopvang en afgelopen weekend mochten we hem brengen voor de 2e koppeling. Helaas is deze koppeling ook mislukt. Ze hebben nu geen geschikte match zitten dus ik mag Dark weer ophalen. Ik vind het heel sneu voor mn maatje dat hij nu al tot 2x toe ruzie schopt met een mogelijk nieuw vriendinnetje. Ik wil hoe dan ook een maatje voor hem omdat je overal hoort dat je konijnen niet alleen moet laten. We zijn savonds veel thuis en dan komt hij ons echt opzoeken, nu meer dan ooit, dus ik heb het idee dat een vriendinnetje hem goed zal doen. Dan moet hij er wel 1 accepteren... Mijn vraag is. Is er een manier waarop je een konijn op karakter van te voren al een beetje kan koppelen? Mijn Dark houd van aandacht en aandacht geven, maar wel als het hem uitkomt. Vroeger was mijn voedster de dominante van de 2 en af en toe, vaak na verandering van omgeving moest ze dat even opnieuw bewijzen. Hier was Dark heel onderdanig in, dus het verbaast me dat dit nu zo gaat. Hij werd vaak gepoetst door Stormy, een beetje tegen het obsessieve aan zelfs en dat liet hij allemaal gebeuren, maar als hij weg liep en aangaf, ik ben er klaar mee. Liet zij hem met rust. Ik laat dark in de opvang koppelen dus ik zie niet hoe het andere konijn zich gedraagt, maar steeds als ik de beschrijving lees denk ik, nou dat is een match. Maar nee hoor.... iemand tips? Of is het normaal dat het even duurt voordat de juiste match is gevonden?
  18. Helaas hebben we Hubble gister moeten laten inslapen. Toen hij en Silke zijn ontbijt zouden krijgen, gaf hij het na een paar brokjes op. Liet zich zo oppakken. We hebben hem naar binnen gehaald en in de onderbak van hun kooi gelegd. Hij leek al zo zwak dat ik hem de rit naar de DA wilde besparen. Af en toe probeerde hij overeind te komen, wat niet lukte. EC is wel even door mijn hoofd gegaan maar omdat hij zo zwak was en de DA een paar weken terug al aangaf dat hij een onregelmatige hartslag had, besloten hem te laten gaan. Om half viijf leefde hij nog ssteeds. Was wel rustiger nadat ik hem Metacam gegeven had, hij heeft ‘s middags nog beurtelings bij mijn kinderen en mij gelegen. Toen toch de DA maar gebeld omdat ik niet wou dat hij alsnog veel pijn of angst zou krijgen. Hij is daar rustig ingeslapen. We hebben dit niet aan zien komen, hij was nog altijd vrolijk en actief ondanks zijn 10 jaar. Hij was wel afgevallen maar dat was het enige en kon met zijn leeftijd te maken hebben. We gaan hem ontzettend missen. Omdat de DA ook aan EC dacht, is het waarschijnlijk verstandig alles goed schoon te maken vanwege Silke. Zij lijkt gelukkig geen verschijnselen te hebben.
  19. Dat wordt ook wel het 'voetspoor van de Indiaan' genoemd. Dat vind je vaak op plaatsen waar gelopen wordt. Hier groeit het op het pad naar de schuur. Het is daar nergens betegeld. Ik heb wat smalle weegbree uitgestoken uit de berm en bij ons gepoot. Kan daar niet van oogsten (honden in de berm) maar allicht volgend jaar. Nu pluk ik het aan de rand van een grasland. Paardenbloemen staan bij ons genoeg. Soms haal ik ze er met wortel en al uit maar niet altijd want anders heb ik volgend jaar niets meer. Rucola eten ze hier ook niet. Eigenlijk gek want als ik sla, rucola, gras of weegbree proef. Het is voor mij één pot nat.
  20. Ik weeg nooit. Ze krijgen een volle bak met van alles en nog wat. Leuk om te zien wat ze er het eerst uittrekken. Weegbree en gedroogd druivenblad vinden ze ook lekker. Ik ben weer volop weegbree en paardenbloemen aan het drogen.
  21. Hey Panpoen, thnx!!! Het lijkt idd nu, nu bij het harde stukje zelf weg heeft gebeten, op een wondje dat aan het helen is. Met nog een verdikking eronder maar dat kan dan die klier zeker zijn.. Ben benieuwd hoe het over een paar dagen is 🙌🏻🙌🏻
  1. Laad meer activiteit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .