Ga naar inhoud

EC of iets anders?


Miekmoek

Aanbevolen berichten

Thanks allen 😊 

 

Toch nog een kort vraagje, tot hoe lang zouden jullie de Meranox sowieso nog blijven geven? Ze heeft nu 2 weken dubbele dosis en halve week enkele dosis achter de rug. We hebben al nieuw flesje bij de dierenarts opgehaald, dus we kunnen nog even door. Maar voor hoe lang? Nog een maand of nog langer?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Zit in dubio, de vaccinaties van de konijnen lopen deze week af, maar durf nu nog niet te vaccineren ivm de EC van Saar. Heb zojuist een afspraak gemaakt voor 10 november, deze kan ik natuurlijk nog verplaatsen in overleg.

 

Het leek mij een veilige marge voor zowel het eindigen van de vaccinatie (gelukkig zitten ze binnen) als dat de gezondheid van Saar weer helemaal goed is. De 6 weken lage dosis Meranox medicatie zit er ook net een paar dagen op, maar dat zouden we dan eventueel iets langer kunnen doorgeven tot paar dagen na de vaccinatie voor de zekerheid.

 

Wat vinden jullie? Of moet ik dit even met de dierenarts bespreken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou dit met de dierenarts bespreken inderdaad. Wanneer stop je met de meranox volgens schema? Misschien kun je juist de vaccinatie in de laatste week plannen en nog een weekje langer doorgeven om een terugval door de vaccinatie op te vangen. Ik heb geen verstand van, maar dat zou mij een fijner gevoel geven dan net na het stoppen met behandelen te vaccineren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou langer door geven, je kunt tot 3 maanden zonder problemen geven. Je hebt nu voor het 2 maanden schema gekozen. Dus ik zou tot 2 weken na de vaccinatie doorgaan, zodat je zorgt dat de verlaging van de weerstand opgevangen wordt tot je zeker weet dat je een eventuele cyclus na de dip ook hebt afgevangen. De cyclus van de parasiet is 2 weken, vandaar, de opmerking.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .