Ga naar inhoud

EC of middenoorontsteking plus darmproblemen


Boefje

Aanbevolen berichten

Zo dan..ik heb weer een paar dagen normaal kunnen slapen en langzaam begint alles weer een beetje te worden als voorheen. Ik heb de woonkamer eens goed uitgemest. De eettafel leek wel een apotheek en overal lagen handdoekjes, dekentjes, hooi. Werd er zo ineens knettergek van.

Noellie is nog niet beter. Dat merk ik zodra ik de novacam afbouw. Ze kijkt dan wat slomer uit haar oogjes en is wat minder levendig. Maar geen terugval met gas in haar darmpjes. Net als ik is ze inmiddels strontziek van die medicatie die steeds door dr strotje geforceerd moet worden. Ze had me laatst nog in mijn buik gebeten. Grrr. Gelukkig niet doorgebeten, maar een waarschuw beet. 

Volgende week nog een keer naar de dierenarts en dan even kijken hoe het er voor staat. Hopelijk is haar oortje dan weer wat beter en haar oogjes beter of in elk geval niet verslechterd. 

Ook al zit ik alweer met koppelneigingen omdat ik geloof dat ze samen toch wat opbloeien, is dit nog niet aan de orde. Eerst moet Noellie goed opgeknapt zijn en zonder pijnstilling ook een vrolijk konijntje wezen. Dan is het nog maar de vraag of ik deze twee dames weer samen krijgen. Maar ik heb genoeg koppel ervaring en ik vind wel weer een manier. 

Alles is weer redelijk stabiel in huize Boefje en de zon zorgt bij mij voor lentekriebels. Oooh laat de winter maar snel voorbij zijn! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ken het nare gevoel van doen wat je kan voor je dier en trouw alle pillen geven zoals de dierenarts je heeft aangeraden, en dan achteraf te weten te komen dat de pijnstilling ontoereikend was.

Begrijpelijk dat jullie het beide serieus beu aan het worden zijn. Hopelijk mag het vanaf nu weer beter beginnen gaan met Noellie. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet het niet.. sinds een paar uur vroeg ik mij af of dr oogje niet wat meer hing. Net wilde mijn vriend haar aaien en stond ze op dr achterpoten en viel achterover op haar rug. Dat deed ze in het begin, maar al heel lang niet. Nu kan het gewoon toeval zijn. Ik ben wat voorzichtiger dat ze niet te veel achterover hangt, mijn vriend denkt daar niet om.

Ze heeft wel even rondgerend en ze raast echt overal heen. Ze eet goed, ze springt. Haar kopje is ook niet echt scheef meer maar haar oogje/wenkbrauw of hoe het ook heet hangt wat lager. Ze had het al wel iets van de vorige keer dat ze oorontsteking had. Nu lijkt het ietsjes meer. 

Voor ik naar boven ging voelden haar oortjes wat warm. Heeft ze wel vaker..maar nu heb ik ineens angst dat de AB toch niet aanslaat en ze misschien weer achteruit gaat. We zijn toch al wel drie weken verder. Alhoewel Noellie bij de laatste keer oorontsteking drie maanden nodig had om te herstellen. :(  misschien krijgt ze ook niet genoeg medicijn binnen. Ze worstelt zo erg dat er soms wat naast gaat. Ik weet niet of dat het is.

Ik bel maandagochtend wel naar de dierenarts om een afspraak te maken. Moet toch een keer een einde komen aan die strontziekte zodat ik weer kan genieten van vrolijke gezonde nijnen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update Noellie: De dierenarts vond het scheef kopje niet verbeterd, waarop ik haar attendeerde dat ik het wel iets beter vond maar dat haar 'wenkbrauw' wat hing. Ik dacht zelf aan een verlamming en de dierenarts gaf me gelijk. Het kan zijn dat door de oorontsteking een zenuw aangetast is. Het kan later wel weer beter worden, maar kan ook zo blijven. Het is niet extreem scheef en ik vind eigenlijk dat vandaag haar oogje beter zichtbaar was.

Ze zit nog aan de pijnstilling wat ik elke week met een kwart moet afbouwen en ik moest drie weken verder AB geven. En de DA drong er toch op aan om haar oortje elke dag te spoelen. Dit doe ik inmiddels. Ze had de eerste paar weken amper pijnstilling en zag er zo ellendig uit dat ik haar die stress niet wilde geven. Het lijkt nu ook allemaal wat makkelijker te gaan. 

Ik ben ook nog steeds met de fenbendrops bezig. Ik zal even uitrekenen wanneer ik kan afbouwen hiermee. Ik ben wel van plan om langer door te behandelen zoals bij wilhelminapark aangegeven staat. 

Tijd zal het zeggen. Gelukkig is de situatie nu stabiel en is Noellie verder vrolijk en inmiddels van de darmstimulerende middeltjes af.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas wel. :(   had haar net nog even laten lopen en ze snuffelde bij Lemon. Ik dacht juist dat Lemon haar wel te grazen zou nemen omdat Noellie ziekjes is maar mevrouw krengetje wilde Lemon door de tralies heen klauwen. Gelukkig is dit incidenteel. In principe zit er gewoon n dubbele tralie hekje tussen hun, en ze zitten niet vaak bijelkaar te klieren. Alleen als er 1tje los loopt. 8Hoopte dat ze niet zolang uitelkaar hoefden te leven, maar helaas is het anders gelopen. Ze zitten nu wel prima. Heb nu ook geen andere ruimte voor ze. Straks als ik klaar ben met een kinderkamer gaan ze daar gekoppeld worden voor ik die inricht. En dan kunnen ze weer samen beneden in hun ren. Helaas zijn t twee dame kattekopjes hihi. Maar ik heb vanuit allerlei situaties gekoppeld. Twee, drie, vier. 1 koppel met 2 nijnen, twee koppels, 1 koppel met 1 dame en 2 dames. Tot nu toe redelijk goed gegaan. Maaaaaaaar eerst Noellie opgeknapt krijgen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Noellie is stabiel. Ik moet nog 2 weken AB geven en ik ga morgen met de pijnstilling minderen. Dan pas kan ik zien hoe het daadwerkelijk met haar gaat. Haar oor is nog ontstoken. Tenminste afgelopen maandag had de dierenarts dat geconstateerd. Ik ben flink dr oortje wezen spoelen. Morgen ga ik ook minderen met de fenbendrops maar dit ga ik nog wel een tijdje geven. Zodra ze geen pijn meer aan haar oortje heeft en zonder pijnstilling een vrolijk konijntje is weet ik meer. ;)

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Weer een update: Noellie voelde zich al dusdanig beter dat ik haar weer ging her koppelen met Lemon. Dit gaat redelijk. Geen hele heftige dingen maar ze zitten nog wel steeds achter elkaar aan ondanks dat ze knuffelen en samen eten.

Ik ga deze week nog een afspraak maken voor Noellie voor een checkup. Neem denk ik Lemon mee om haar gebitje na te laten kijken. Kunnen ze mooi samen reizen :P. Ik persoonlijk begin al te vergeten om medicijnen te geven. En sjok dan weer naar boven om Noel dr medicijntjes te geven. Een uur later nadat ik op de klok kijk en mij doodschrik dat ik het weer vergeten ben.

Ik ben er echt klaar mee.. het begint zwaar te wegen. Mijn vriends dochtertje werd al verdrietig dat ik niet bij haar en papa kwam slapen.. ja de nijnen zijn nu eenmaal bij mij en bij mij logeren kan ff niet. Hopelijk is het snel klaar en is het normale leventje weer hervat. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Noellie is met Lemon in 1 reismandje naar dierenarts geweest. Nu krijgt Noellie wat chemisch schoonmaak goedje voor de oren. Haar oren zijn nog vies en enigzins verdikt. Ze heeft bij Noel uitgeprobeerd en er gebeurde niks raars, ze heeft nog op de grond rondgehupst terwijl ze Lemon na keek, dus ze gaf te weten dat er waarschijnlijk geen perforatie in haar trommelvlies zit. Daarom dus nu dit om te spoelen ipv water.

Lemon had overigens niet echt wat specifieks.. ondanks dat ze dus voor we weg wilden geen biks wilde.

Dierenarts keek gebitje na en had nog gevoeld met de vijl. Ze zei ook dat er achterin theoretisch wel haakjes kon zitten maar dat t idd onder narcose pas echt nagekeken kon worden. 

Voor zover ze kon zien was alles goed. Ook hadden we twijfels of dat het wel was want ene moment eet Lemon alles voor lange tijd. Biks hooi appelboomtak..en dan ineens niets.. maar vijf min later ging ze wassen of spelen. En dag later eet ze weer alles. Gewoon raar.. ze voelde niks raars bij haar blaas. Ze reageerde ook niet alsof ze pijn had. Dierenarts denk waarschijnlijk buikje. Ze oogt ook in de rui aan haar vacht te zien al zie ik weinig verharing. Dus misschien toch wat buikpijn. Nu overigens wast ze zich weer heeft paar biksjes gegeten en wat hooi. Dus massage en lactulose maar. 

Beide consults waren gratis. Spoelmiddel voor 8x gratis.. en mocht Noellie binnen 4 weken weer naar dierenarts moeten omdat het ineens weer slechter gaat is dat consult ook gratis. Nou dat was de deal. Ik ben er tevreden mee. 

Thuis gekomen baal ik dat ze niet naar dr oogjes had gekeken. Dat vond ik nog wel het belangrijkst maar ik heb er niet meer aan gedacht..shit.. dat was t enige waar ik nog bevestiging over wilde... nou ja.. nu zelf maar in de gaten houden en bekijken. Ik ga nog even door met de fenbendrops.. en dan is het klaar... de dierenarts gaf wel aan dat haar oorontsteking terug kon komen omdat ze er gevoelig voor is. Geen mooi vooruitzicht.. dan maar regelmatig een keer spoelen met water de rest van de leventje en hopen dat t nog heeeeel lang duurt. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Morgen ga ik met Noellie nog even naar de dierenarts om haar oogjes te controleren. Is de staarvorming verergerd of is het minder geworden ivm mogelijk behandeling tegen een eventuele EC. Kan zij beter bekijken met lampje enz. Ik was wat aan het googlen over staar bij konijnen en trof ineens dit artikel:

 tegen-staar-bij-hond-en-konijn~a4106151/amp

Iets over nivea creme dat een stofje bevat tegen staar bij honden en konijnen. Op zich best interessant maar ik heb er weinig geluiden over gehoord. Heeft iemand anders hier ooit wat over gehoord of gelezen? 

Ow wacht link niet volledig volgens mij..zal hem even weer opzoeken. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou laat die link maar zitten er is zo te zie  onwijs veel over te lezen op google.. type alleen maar nivea stofje tegen staar in. Nu ben ik te moe en heb te weinig concentratie om dat alles te lezen :P dus ik heb mij er niet echt in verdiept verder. Overigens is het rond 2015 ter sprake gekomen.. dus vroeg me af of het wel iets is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .