Spring naar bijdragen

mystique

Members
 • Aantal bijdragen

  6015
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  6

mystique last won the day on 30 Augustus 2018

mystique had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

326 Uitstekend

Over mystique

 • Rang
  BB verslaafde

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Vlaams-Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Lilou en Miel, ook wel Lillie en Millie genoemd :)

Recente profielbezoeken

2414 profielweergaven
 1. Handenwarmertjes. Met veel liefde zelfgemaakt. 😂
 2. @JacinthaBrehler Hier in de omgeving waren er altijd heel wat afvalbakken, maar de laatste jaren zijn ze allemaal weggehaald wegens misbruik. Mensen die er hun huisvuil dumpten en zo ... Begrijpelijk, ergens, maar niet echt handig. Dus inderdaad, ik loop vaker wél dan niet met gevulde kakzakjes rond, maar ik denk dan altijd dat er nu tenminste gevulde kakzakjes zíjn, er zal nog een moment komen dat de hondjes er niet meer zijn en ik hun kakzakjes zal missen. 😁😁
 3. Twee konijnen zijn niet meer werk dan één konijn. Uitgaande van de standaard één vierkante meter per konijn, wat sowieso nog veel te weinig is, is je hok vast groot genoeg voor twee konijnen. De wc-bak moet je hoe dan ook verschonen en het hok strooien, dus ook dat maakt geen verschil in tijd of geld. Ze eten wel dubbel zoveel voer en je hebt (sowieso wat inentingen betreft) dubbele dierenartskosten, dus daarvoor zou het handig zijn wanneer je een spaarpotje hebt zodat je dit zelf kan bekostigen, of op zijn minst deels. Ik zou, mocht ik een kind hebben, vooral overtuigd worden door praktische oplossingen en niet door emoties. Succes.
 4. Ik moet zeggen, wanneer ik 'n angstig konijn wil koppelen, dat ik wel goede ervaringen heb met niet-neutraal terrein, in die zin dat ik het angstige konijn een voorsprong geef door hem of haar eerst het 'neutrale' terrein te laten verkennen, soms zelfs een dag of langer. Zo worden ze toch net iets zelfverzekerder, weten ze toch al wat beter de weg en de veilige plekken. Elke koppeling, elk konijn is anders, soms moet je 'n beetje je eigen regels maken. Succes. 🙂
 5. Wij noemen dat drinkgeld, haha, en nee, ik geef eigenlijk nooit drinkgeld. Mijn moeder wél, aan iedereen die met een pakje komt, terwijl ik denk: "ze worden ervoor betaald, toch? 't Is hun job." Op café zal ik wel eens zeggen dat ze het wisselgeld mogen houden ("'t Is gepast." 😁), maar verder eigenlijk nooit.
 6. mystique

  Dagje strand

  Probeer het gewoon. Niemand hier op Bunnybunch heeft hier ervaring mee, maar jij kan de eerste zijn en er hier dan verslag over uitbrengen. We kunnen nooit alles weten, dus misschien steken we er nog iets van op.
 7. Nog niet zo heel veel konijnen uit de opvang, maar toch al vier intussen. 't Eerste rammetje moest bij mijn voedster passen, maar had ik eigenlijk op voorhand al uitgekozen op basis van een foto. In de opvang aangekomen heb ik me laten rondleiden langs alle mogelijke kandidaten, maar toen in hém zag, zag ik, als het ware, geen andere konijnen meer. En gelukkig bleek het de perfecte match. 't Tweede rammetje heb ik ontmoet in de opvang zelf, ik had toen niet meteen een idee wat ik wel of niet wou, behalve dat hij mijn voedstertje gelukkig moest maken, (de enige eis was: géén hangoor. En waarmee kwam ik naar huis: een hangoor.) , maar toen ik hem zag, was het hetzelfde verhaal: ik zag géén andere konijnen meer. Hij bleek een echte brokkenpiloot, maar de liefde was er niet minder om. Ik heb sinds nog vaak gedacht dat hij ergens wel geluk had bij mij terechtgekomen te zijn, bij een baasje dat op BB meeleest en dus misschien toch iets vlugger symptomen zal zien of beter geïnformeerde beslissingen kan nemen. Mocht hij in een hokje achteraan de tuin zijn terechtgekomen ... 't Eerste voedstertje dat ik uit de opvang geadopteerd heb, zou bij het makkelijkste konijn ooit komen te wonen, dus deze keer mocht ik volledig zelf kiezen. Er werden verschillende bino's (albino's) bij het rammetje gezet, en het klikte met allemaal wel, maar ik koos de langharige, omdat zij toch wel de meeste kans had anders een langzitter te worden. Om onbegrijpelijke redenen zijn rode ogen blijkbaar niet zo populair. En dan 't derde rammetje, die had ik eigenlijk ook op voorhand al op foto uitgekozen, zelfde verhaal als bij het eerste rammetje. Dus mijn antwoord is zoiets als: voornamelijk op gevoel, zolang ze maar passen bij het konijn/de konijnen die ik al heb, maar stiekem heb ik toch wel mijn voorkeuren, dus als beide gecombineerd kunnen worden, is dat voor iedereen een win.
 8. Mijn huidige nijnen zijn een albino en een wildkleurtje in 50 tinten bruin en rood en ook wel wat zwarte plukken ... eigenlijk eekhoornkleurig. 😁 Hij is trouwens ook eekhoorn-formaat. ☺️ Door de jaren heen heb ik, vermoed ik, zowat élk kleurtje wel al gehad. Begonnen met grijze Reuzen, daarna 'n Hollandertje, witte met een grijze snoet, grijze oren en grijze poten (zowel met rode ogen als gewone ogen), volledig zwart (zowel met bruine als blauwe ogen), bruin in alle mogelijke varianten, wit met bruine vlekken, zwart-wit gevlekt, ...
 9. De dierenarts gaf mij als tip om de tube een paar minuten in de handen te houden om de zalf een beetje op te warmen. Zo wordt deze vloeibaarder en kan je meer 'druppelen' dan 'knijpen'. Ik doe het altijd zo en het verschil is enorm. Voordeel is ook dat wanneer je stopt met knijpen, de zalf meteen ook stopt met vloeien. Wat betreft vasthouden, ik plaats het konijntje op een tafel of op schoot en 'knel' het dan tegen mijn lichaam aan, met m'n elleboog aan hun kont en m'n hand (van dezelfde arm) aan het kopje. Dan kan je met diezelfde hand het oogje openhouden terwijl je tegelijkertijd het kopje fixeert en met je andere hand druppelen.
 10. Ik vind 'bino's' (albino's) écht ge-wel-dig. Uiteraard gaat het over het karakter van het dier en of ze kunnen samenleven met het nijn dat je al hebt, maar wanneer je beide kan combineren ... jackpot!!! Toen ik 'n nieuw meisje voor Coquille ging uitkiezen, heb ik specifiek gevraagd naar een bino, omdat die minder populair zijn en ik eindelijk weer eens een bino wou. Ze zijn zo, zo leuk. En die ogen ... 😍😍
 11. mystique

  Corona virus

  Dit specifieke corona-virus kan 100% zeker niet worden overgedragen op (huis-) dieren. Er zijn vele soorten corona, maar voor Covid19 hoef je dus, wat betreft je dieren, niet bang te zijn.
 12. Het tweede. 🙁 Je zag niets aan hem, hij was nog helemaal gaaf. We hebben voor de zekerheid, om andere mogelijkheden zoals ziekte uit te sluiten, een autopsie laten doen, ook daar kwam niets uit, het was een gezond diertje. Enkel zijn darmen waren niet optimaal, wat inderdaad doet vermoeden dat het roofdier Luna heeft meegesleurd en dat Tuul zich heeft verstopt om daar uit angst te sterven. 🙁 Is jouw vermiste nijn al terecht?
 13. Ik had ooit een koppeltje in een volledig afgesloten ren, er was (uiteraard😉) gaas rondom, maar ook over de hele bodem gaas ingegraven én bovenop ook helemaal afgedekt met gaas. Deze ren was eerst jarenlang thuis voor Fleur en Tulli, en later voor Luna en Tulli. Op een dag zag ik hen geen van beide, wat niet écht zorgwekkend was, want ze hadden best een uitgebreid gangenstelsel, maar toch ... het voelde niet juist. Dus toen gaan zoeken in de ren en Tuul vlot gevonden in een gang, helaas dood. Luna onvindbaar. In de tuin gezocht, ondanks dat ze eigenlijk met geen mogelijkheid uit de ren konden. Niets gevonden. De hele bodem van de ren twee maal volledig omgespit, om zeker te zijn dat ze toch niet in een gang zat. Niets gevonden. Ondanks dat de ren (dacht ik) volledig roofdiervrij was, en er geen enkel spoor naar een roofdier was, bleef er dus écht maar één optie over: er was toch een roofdier in de ren geraakt. Het is dus niet uit te sluiten dat dit ook bij jou gebeurd is. 🙁
 14. Mijn verhaal is waarschijnlijk erg herkenbaar. 😁 M'n eerste konijnen kwamen uit de dierenwinkel of kreeg ik cadeau door goedbedoelde volwassenen, met wisselend succes en onder andere een oepsnestje tot gevolg. Daarna een hele tijd konijnloos, tot ik de kans kreeg enkele konijnen van iemand, die er te veel had, over te nemen. Daardoor op BB terechtgekomen en de konijnenopvang leren kennen en sinds komen al mijn konijnen uit de opvang.
 15. Ik heb ooit een groep gehad van vijf (twee ex-rammen en drie voedsters) gehad, door het samenvoegen van een bestaand koppel m-v en een bestaand groepje m-v-v. Ging prima, maar waren ook allemaal heel vlotte, zachtaardige dieren. Ik was toen ook helemaal geen 'meester-koppelaar', maar meer een konijnenliefhebber met héél erg goede bedoelingen. 😁 Het kan dus zeker wel. Succes.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .