Spring naar bijdragen

mystique

Members
 • Aantal bijdragen

  5986
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  6

mystique last won the day on August 30 2018

mystique had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

306 Uitstekend

Over mystique

 • Rang
  BB verslaafde

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Vlaams-Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Lilou en Miel, ook wel Lillie en Millie genoemd :)

Recente profielbezoeken

1989 profielweergaven
 1. Ik zoek, bij 'gebrek' aan correcte informatie over wat iets doet met konijnen, vaak op wat iets doet bij geiten, omdat ik gemerkt heb dat geiten en konijnen vaak hetzelfde wél of niét mogen hebben. Wel makkelijk, want we hebben beide, dus bij twijfel even denken: 'zou ik dit aan de konijnen geven? Nee? Dan ook niet aan de geiten.' 😁 Soit, heermoes/paardestaart is giftig voor geiten, dus ook ik zou het er niét op wagen, er is zoveel groenvoer wat ze wel mogen hebben. Bovendien hoor ik al zolang ik me kan herinneren, dat je bij het onkruid wieden, wanneer je paardestaart in handen hebt gehad, je àltijd je handen moet wassen. Nu hoor je dat sowieso te doen na het wieden, 🤭 maar da's dan meer voor 't vuil, maar bij paardestaart is het dus voor het gif.
 2. Hier ligt af en toe eens een plukje/bolletje Miel, maar hij is nog niet echt aan het verharen. Lilou verhaart niet echt uit zichzelf, of het zou heel, héél erg lang duren. Zij gaat er op een gegeven moment luizig uitzien, waarna ik haar eens goed pluk, dan is ze ook meteen in één keer door de rui heen. Maar hier is de rui nog niet bezig.
 3. Ik wou eerst 'nee' antwoorden, maar toen zag ik dat dingen als knaaghout of kruiden ook onder snoep vallen, dus is dit mijn keuze: ze krijgen snoep/snacks maar enkel gezonde, natuurlijke dingen. Eigenlijk wat ik in de tuin kan vinden: takken, kruiden, (zo lang ze te vinden zijn, dus bijna het hele jaar door) of bv eens de schil van een kiwi of meloen, maar dit is uiterst zelden.
 4. In de regen, zelfs het kleinste beetje miezerregen, zie ik mijn konijnen eigenlijk zelden/nooit. Elk ander weertype is geen probleem (sneeuw, wind, koud, warm, ... ) maar regen is een echte no-go. Hun ren is sowieso voor de helft overdekt, altijd, en wanneer er regen wordt opgegeven, leg ik de andere helft ook toe. Ik weet dat ze niet van regen houden en vind het voor mezelf een fijnere gedachte dat ze bij regen toch nog gewoon in de ren kunnen als ze willen.
 5. mystique

  Marter

  Ja, dacht al zoiets. Gelukkig zitten mijn nijnen vooraan in de tuin en de kippen van de buurman achteraan in de tuin, er liggen (ligt?) tientallen meters tussen beide, dus gelukkig hebben mijne er geen last van.
 6. mystique

  Marter

  Mijn buur heeft zo'n apparaatje dat ultrasone (of hoe heten die heel hoge tonen?) tonen uitstoot, bij hem tegen de vossen om zijn kippen te beschermen en bij hem werkt het wel, want sinds is er geen kipje meer verdwenen. Je kan die dingen naar het schijnt instellen naargelang de diersoort die je wil verjagen, dus het werkt ongetwijfeld ook tegen marters, mààr ik moet er wel bijvertellen, mijn buur is nogal een tuut-zak, (al vind hij zichzelf dus gewoon grappig), dus die wou het ding ook eens testen op mijn konijnen en ik kan je wel vertellen dat dat niet grappig was. Het werkt dus wel, zo'n apparaatje, maar toch eerst eens goed informeren of de marter-frequentie wel of niet door konijnen opgepikt kan worden.
 7. 'Nooit' is te weinig, twee maal per jaar misschien te veel. Ik koop dingen wanneer ze nodig zijn. Mààr het meeste maak ik zelf of is gewoon gratis. Bv, de nachthokken maak ik bijna altijd zelf van restjes hout, dus nachthokken koop ik niet, ik maak gewoon een nieuwe wanneer het nodig is. Veel speelgoed koop ik ook niet: hun stenen buis hadden we nog liggen van vroeger en voor de rest krijgen ze een bult takken in hun ren die ze dan mogen fijnfrutselen of kartonnen dozen of zo. Kost niets. Een eetpot of drinkpot hebben we ook vaak nog liggen, na een goede schoonmaakbeurt zijn die dingen vaak nog als nieuw. Ze hebben wel wat gekocht speelgoed, zoals deze: , zo van die kleine dingetjes. Eén nachthok heb ik wel gekocht, vooral als reserve, voor mocht er eens ruzie zijn, dat dan toch elk nijn een hok heeft en ik vond dit hok zo leuk en best wel betaalbaar:
 8. Ik kan je inderdaad niet helpen met het uitkiezen van een pension, (een paar jaar geleden heb ik even gewerkt in een 'goed' pension, maar wat ik daar zag heeft me 100% overtuigd mijn honden nooit naar eender welk pension te sturen. Ik bedoel maar, als dàt al een goed pension was: het vroor er zo hard binnen dat de drinkbakken 's ochtends één blok ijs waren; honden mochten twee maal per dag tien minuutjes buiten, de rest van de dag in het binnenhok; speciaal voer wat werd meegegeven, werd niet gevoerd, iedereen dezelfde korrel en dezelfde hoeveelheid; meegegeven mandjes en kussens werden niet gegeven, want stel je voor dat ze kapotgebeten werden, enz.), maar wil je wel succes wensen. Succes. ☺️
 9. Ik heb goede ervaringen met een vetbed. De urine gaat erdoorheen, dus het is wel nodig er nog een absorberende laag onder te leggen, ik gebruikte van die puppy-doeken om puppy's zindelijk te maken, maar het voordeel hiervan is dat de bovenkant mooi droog en warm blijft. Bovendien is het makkelijk te wassen en komt het haast droog uit de wasmachine. Ik heb altijd vetbedjes liggen, klaar voor gebruik, ik vind ze zo handig, ik wil niets anders meer.
 10. Da's net een goede oefening in zen blijven. Zonder uitdagingen is het niet moeilijk om ontspannen te blijven. 😁
 11. @Marjoleink en @Evee, jullie kijken dus ter inspiratie. Da's wel interessant eigenlijk, dan legt iemand op tv de basis en kijken jullie hoe jullie je dat gerecht eigen kunnen maken. Bij mij is het eigenlijk andersom, haha, ik voel me nooit geroepen zélf iets te maken wat ik op tv zie, ik vind het net fijn het gerecht te zien gemaakt worden. @Renske34, da's dan wel handig, dat je er niet zo graag naar kijkt maar dat het je ook niet interesseert, anders lijkt het me een moeilijke combi. Ik ben zelf 'alles-eter' dus ik kijk wel naar dingen als 'de hartige week', maar ergens is er toch ook een deel van me dat het onnodig vindt. Je kan soezen met zoveel lekkere dingen vullen (okee, dan zijn er wel andere dierlijke producten als melk of eieren nodig, of goede vervangers ervoor), waarom dan persé overal vlees of vis in proppen?
 12. Ik was gisteren aan het kijken naar Heel Holland Bakt ( ik ben fan van bakprogramma's: Great British Bake Off, Bake Off Vlaanderen en dus ook HHB.), waar het 'hartige week' was, met hamburgers en soezen gevuld met garnalen en zo. En toen vroeg ik me ineens af: kijken vegetariërs, en vooral veganisten, naar kook- of bakprogramma's? Voor mij is het pure ontspanning, vooral ook omdat ik een echt zoetebekje ben, maar anderen zien waarschijnlijk vooral de melk, de eieren of, zoals deze week, het vlees.
 13. Ik laat mijn konijnen gewoon konijn zijn, zij worden op niets getraind. Soms denk ik weleens dat het handig zou kunnen zijn om hen bv aan de reismand te laten wennen, zodat ze er zelf inspringen, maar hoeveel moeite is het om hen op te tillen en hen in het mandje te zetten? Je zou wel denken dat ze een doorgedreven zindelijkheidstraining hebben doorlopen, maar dàt hebben ze toch écht zichzelf aangeleerd, da's niet mijn verdienste. 😁
 14. Ik ben hier ook met mijn verslagje: De grote doos zat in het rode papier, de cadeautjes in het witte sterretjespapier en het kaartje: Op m'n verlanglijstje stond 'zoetigheid' ... en spulletjes om het gezellig te maken in huis ... en tot slot een tas/mok/kop, of zoals we hier zeggen 'zjat', die beide perfect verenigt: Dank je wel, Secret Santa. ☺️ Of moet ik zeggen, dank je wel @michaela23? ☺️☺️☺️
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .