Ga naar inhoud

EC of middenoorontsteking plus darmproblemen


Boefje

Aanbevolen berichten

He bah.. nou ga ik om 6 uur kijken ijskoude oortjes. Ik had haar even bij me gehouden op de bank onder een dekentje tot haar oortjes weer warm werden. Buikje gemasseerd. Daarna wat cisaral gegeven. Ineens begon ze rare geluidjes te maken. Van die kroepgeluidjes waarvan je niet weet of ze nu extreem hard tandenknarst of wat aan het mopperen is. Ik had haar maar heel dun dwangvoer (bijna water) gegeven een klein beetje. Daarvoor een beetje gewone dwangvoer. Misschien had ik de cisaral verkeerd gespoten in haar bekje. Ik legde haar maar snel in haar slaaprennetje en daar ligt ze nu als een slap dingetje nadat ze zich even gewassen had. Ik zal haar even met rust laten nu. Ze heeft wel iets in haar buikje nu. Straks maar even kijken of ze weer wat opleeft. Ik leg wel even wat andijvie kruiden een warmwaterflesje en vers hooi bij haar. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na hele ochtend mijn Noellieboellie zielig te hebben gezien zit ze eindelijk weer aan de hooi. Ik heb haar vaak bij mij gehad. Veel buikje gemasseerd. Cisaral gegeven. Ze werd maar steeds weer koud. :( 

Nou was het geen straf om haar lekker in een dekentje bij me te houden en te knuffelen maar ik zie mijn schattie liever gezond en krijg ook gelijk een dikke smile als ik haar weer zie knabbelen en haar keuteltjes zie liggen. 

Maar afwachten hoe ze straks weer de nacht door komt.. ik wil niet weten hoe hoog mijn stookkosten inmiddels zijn. Maar dat is voor latere zorg. Eerst Noellie maar beter. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee. Ik ben twee keer geweest en dat is wel best. Het kan gewoon lang duren. Ik moet de nieuwe AB ook 10 dagen tot 4 weken geven. Ze gaat ook niet achteruit met haar oorontsteking. Ze heeft gewoon gedoe met haar darmen steeds.

Mijn theorie is: ze heeft een ontsteking, haar temperatuur schommelt, ze heeft nog steeds wat pijn omdanks de pijnstilling wat volgens dierenarts logisch is. Het is een oorontsteking.

Plus ik was aan het "afbouwen" met cisaral door er wat langer tijd tussen te laten.

Darmpjes kunnen misschien wat lui zijn geworden. Het kan van alles zijn waarom die darmen ineens weer vervelend doen. 

Het is gewoon maar afwachten. Ik heb alle medicatie die ik nodig heb en nu is het gewoon veel geduld, liefde en goede zorgen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het viel me op dat ze meestal in de loop van de dag opknapt en in de nacht weer terugvalt. Dus vannacht weer om de paar uren mijn bed uit. :(  ik heb zojuist een snugglesafe heatpad besteld en krijg hem hopelijk vrijdag binnen. 

Ze krijgt ook geen stukje wortel of biks meer voorlopig. Ik ga met cisaral afbouwen met een 0.1 ml. En dan morgen weer 0.1 minder wanneer ze een beetje stabiel is. Haar darmpjes moeten nu ook weer beetje zelf moeite gaan doen. Hooi  en andijvie wordt gelukkig nog wel zo nu en dan gegeten. Ik wacht het maar weer af. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk heeft ze toch EC want ik zie ineens witte dingetjes in haar oog. Denk dan dat samen met oorontsteking en nu haar darmen ook nog erbij. Ik voel me nou een partijtje waardeloos...ik heb al over de 200 uitgegeven en ik zit nu zonder werk dus dat geld had ik al niet en nu heb ik nog meer gedonder. Ik ga nu alles uit de kast halen om haar beter te krijgen en ik zal de behandelplan van wilhelminapark wel ff voorleggen. Zo maar even weer afspraak maken.

Als Noellie het niet gaat redden dan breng ik Lemon weer terug naar de opvang zodat ze een ander thuisje kan krijgen met een vriendje. Ik hou van ze en ben gek op dieren maar ik trek het gewoon niet meer. Ik heb al veel te vaak gedonder gehad en kan het niet meer opbrengen om weer die zorg te geven.

Ik had toen Noellie zo wankel liep gezegd: ik kan dit niet meer! En nu ben ik al weer bijna 2 weken verder met het lijkt wel een zieker konijn. Er komt geen einde aan en ik heb mijn nachtrust ook nodig. De moed zakt mij in de schoenen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, wat spijtig dat Noellie, en jij, blijven sukkelen. Ik ken de stress van wekenlang alles proberen wat je kan en uiteindelijk wil je je dier nog steeds de beste zorg geven, maar stilaan word je helemaal oververmoeid van de stress en het zorgen maken. Je wil je maatje zo graag helpen, en je kan niet meer doen dan je al doet, maar toch wordt ze niet beter. Ik ken de frustratie. Maar als het er al bij al op aan komt, als baasje zet je door zolang je dier ook doorzet. Zolang je dier wil, wil jij ook, zo gaat dat. 

Lemon terugbrengen naar de opvang is een keuze die jij alleen kan maken, kan je alleen aanraden deze beslissing niet te maken wanneer je verdrietig bent, maar, mocht het zover komen, er eerst een paar weken te laten overheen gaan, zodat je er later geen spijt van krijgt. Maar ik snap je keuze. Helemaal. 

Je hebt ergens zo'n smiley waarbij een smiley een andere sippe smiley over de bol aait om hem te troosten. Hij staat er hier niet tussen, maar mocht hij ertussen staan, plaatste ik hem hier. Sterkte voor jullie beide. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

ach jeetje wat heftig allemaal! Mijn konijntje is afgelopen maandag overleden aan EC :(

heel veel sterkte, succes en geluk met alles!

hopelijk komt het toch nog goed!

ik snap hoe je je voelt en hopelijk geef jij en je konijn het nog niet op!

ik kan begrijpen dat het erg zwaar is allemaal...

ik wens jou en je konijntje echt het beste toe!

nogmaals heel veel sterkte, succes en geluk!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Noellie is bij dierenarts geweest. Er is goed naar haar oogjes gekeken en het zijn geen wolkjes. Wel staarvorming wat ook door de leeftijd te komt en dat vlekje waar ik van freakte was volgens haar littekenweefsel. Het zou allemaal door de EC kunnen komen maaaaar dex oogdruppels zou hiervoor niet helpen en dan moet het genezen door de fenbendrops en de AB. Ik moet het wel in de gaten houden mocht er dus wel rare dingen in het oogje gebeuren. 

Verder had de dierenarts haar oor flink gespoeld. Noellie was kliedernat en uit angst sprong ze in mijn armen. Yaaay! Ik ook nat.. er kwam veel rommel uit maar niet genoeg om te kijken of trommelvlies in tact was. Oor was nog ontstoken en verdikte gehoorgang en ik moest voorlopig maar eerst verder met de AB want zalfje kon ze nog niet geven. 

Haar kopje lijkt wel iets schever nu.. maar dat was al een onzichtbaar tikkeltje zo van de vorige oorontsteking. Misschien door al dat gespoel en stress. 

Ik ga dubbele dosis fenbendrops geven en verder met de novacam en AB.

Hoe het verder met Noellie is: ze is levendig en nieuwsgierig. Reageert ook als ik kom en gaat op haar achterpootjes zitten en kijkt gestrekt omhoog. Zodra ik wat brokjes groente of hooi neerleg eet ze het gelijk. Afgelopen nacht zat Lemon in haar ren rondjes te rennen als een gekkie en zag ik Noellie er naar kijken over de rand van haar bakje  met haar pootjes op de rand. Was echt grappig om te zien. 

Ze had wel weer even een gasbuikje vanochtend..dan is ze meteen min. Ik hoop dat het vanaf nu gewoon goed gaat en het in een stijgende lijn beter wordt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vannacht was ik weer twee keer bij Noellie wezen kijken. Telkens gaf ik hooi of wat groenvoer en gelukkig at ze het meteen op. Net gaf ik wat biks en ze at het direct. Gelukkig maar. Uiteraard is haar oor nog steeds ontstoken en heeft ze mogelijk EC dus daar krijgt ze gewoon medicijnen voor, maar het zou heel wat beter vol te houden zijn als ze gewoon normaal zou eten zonder de gasbuikjes. Als het vandaag goed gaat met eten enz dan ga ik vannacht weer een poging doen om 6 uur te slapen. Dat heb ik zoooo nodig. Over een week moet ik weer voor een checkup komen ivm haar oor. Tja....... was alweer 72 euro lichter voor consult en twee flessen nieuwe cisaral en methocloral die ik uiteindelijk misschien niet eens nodig heb..maak het dan ook pas open tot het echt nodig is. Anders bewaar ik het gewoon.. en die snugglesafe heatpad die ik binnen heb gekregen gisteren kijkt ze niet naar om. Ga je voor oogdruppels heen kom je met andere prut thuis... ik denk dat ik wel de opper geld verknoeier aller tijden ben. Vorige zomer besloten ze buiten te doen had ik een hok besteld wat super mini uitviel..dus helemaal verbouwd met een ren eraan. Hout en gaas gehaald.. uiteindelijk bleek het al te laat en zou ik ze na de winter buiten doen en toen had ik besloten ze toch maar binnen te houden haha...typisch..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm het valt me op dat sinds vannacht ze veel water drinkt. Ik probeer te bedenken wat de reden kan zijn. 

Heeft de EC de niertjes aangetast? 

Is het omdat ze af en toe door de ontsteking verhoging heeft? Ik durf zelf niet te temperaturen. Maar haar oortjes voelen zo nu en dan erg warm. 

Komt het door de medicijnen? 

Heeft ze het gewoon warm omdat ik altijd stook om het huis warm te houden voor haar? Ze ligt vlakbij de verwarming. 

Het kan van alles zijn.. ik denk zelf warmte/koortsig. Ik geef nu toch alle medicatie wat ik kan geven voor nu. Ik moet over een week ook weer terug. Mocht het nog zo zijn dan vraag ik het wel even. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanochtend was ik zeer verontwaardigd en boos.. uitleg: eerste consult liet de dierenarts zien hoeveel novacam ik in het spuitje moest doen. Het kwam op 0.05 ml uit. Ik vond het weinig maar dierenarts was heel duidelijk en zei het lijkt weinig maar dit is de hoeveelheid. 

Ik heb dyscalculie (rekenblind) en ik raak snel in de war met cijfers en getallen daarom had ik dit ook gevraagd en liet ze het zien. 

Nu kwam ik er vanochtend per ongeluk achter door een verkeerd spuitje voor medicijn te gebruiken dat ik al die tijd veel te weinig had gegeven, ik had overigens wel steeds 0.5 in mijn hoofd. Maar dacht er verder niet over na omdat de dierenarts mij het had laten zien. Ik keek op het doosje en op de sticker stond 0.5. 

Nu snap ik waarom het zo moeizaam ging. Ik had nog bij een tweede consult gezegd dat ik er niks van begreep. Noellie had dus al die weken pijn gehad en dus last van haar darmen daardoor. Ik heb nog geen fatsoenlijke nachtrust gehad en lig nu ook met koppijn op de bank verrot te voelen. Ik heb medicatie, voer, kruiden en heatpad aangeschaft ter ondersteuning van haar darmen, om haar weer aan het eten te krijgen. Ik heb nachtenlang 20 graden gestookt om haar warm te houden omdat ik haar sochtends vaak onderkoeld aantrof. 

Alles zo moeizaam en ellendig en dat omdat ze te weinig pijnstilling kreeg. 

Gelukkig heb ik het kunnen bespreken met de dierenarts en ze wil mij tegemoet komen. Het is verder een lieve goede konijnkundige dierenarts en ik besef dat fouten gemaakt worden.. maar als ik Noel niet door die gasaanvallen enz had kunnen krijgen kon het ook zo maar fataal geweest zijn. 

Ik zie haar nu opknappen. Gevaar is wel dat ze zich nu supernijn voelt en ze sprong al in de tralies van het hek omdat ik met eten kwam...het is wel een verademing om haar zo te zien. En ja misschien ook dom van mij geweest om niet dubbel te checken, maar zoals ik zei.. voor mij ist sowieso al erg verwarrend en ik vertrouwde de dierenarts die het mij letterlijk liet zien met een spuitje.. in vervolg check ik alles dubbel. Dit had allemaal niet gehoeven. Ik denk dat ik vanavond voor het eerst weer met een gerust hart een nachtje kan doorslapen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanochtend werd ik enigzins met schuldgevoel wakker dat ik 7 uurtjes geslapen had zonder bij Noellie te kijken. Helaas nog hoofdpijn, maar Noellie zat gewoon heerlijk alert te zijn en at ook meteen de brokjes op die ik gaf. Pff wat een opluchting. Ik heb zelfs de verwarming alleen op 18 gehad. Gaat vanavond mooi een graadje lager. Even afbouwen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .