Ga naar inhoud

Kcs, oogproblemen...


Valcan

Aanbevolen berichten

Dat is nu net wat we denken, die test is inderdaad wel uitgevoerd, en  toonde inderdaad droge ogen aan, maar nu twijfelen we ( vooral ik) of die entropion een gevolg is van die droge ogen of nog eens een apart probleem  ;begrijp je?  

Daarbij komt nu nog eens dat onze man veel , heel veel eet, maar niet meer bijkomt.... dus weer probleempje erbij, We moeten alles overwegen nu of het hem wel alemaal nog goed doet, want in tegenstelling van wat je zou verwachten blijft hij vrolijk rondhuppelen, blijft lief, hij is gewoon een vrollijk konijn die speelt en de poezen zelfs uitdaagt... Maar de problemen blijven wel , hoewel de ogen al stukken verbeterd zijn. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn laat ook heel laat alles zien. Ik heb het topic zo een beetje mee/doorgelezen en als ik in jouw schoenen zou staan zou ik me afvragen of dit jonge beestje dit allemaal wel zo gaat trekken, of dat hij uberhaupt oud gaat worden gezien alles eromheen.


 


Maar dat ben ik, de keuze is aan jou natuurlijk. Ik emmer nooit lang door met dieren, enkel als het echt zin heeft en enige zekerheid dat iets te genezen valt. Het is nu wel veel bij elkaar voor zo'n klein mannetje, snap je wat ik bedoel?


Link naar reactie
Delen op andere sites

En daarbij komt nog dat Beerie zo naar doet naar ons... We wilden hem koppelen aan onze flappy, maar die wil absoluut van geen liefde weten en Beerie is nu  1 brok hormonen op dit moment... Maandag wordt dei gecastreerd... Hopelijk wordt het dan beter... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mij zus heeft weeskonijntjes zitten, die zijn zonder mama gevallen toen ze 14 dagen oud waren en mijn zus heeft ze verder opgevoed met de hand. Heel mooie vlinderkonijnen, als we willen mogen we eentje van hun want eentje zoekt nog een goeie thuis. We twijfelen wel , maar voor onze Beerie zou het ook beter zijn ( ging die koppelen aan onze Flappy, maar na 3 weken proberen, blijft het een haat/haat verhouding). Maandag wordt die gecastreerd en dan zou hij perfect bij dat konijntje kunnen binnen een weekje of 2... intussen zouden ze aan elkaar kunnen wennen, ... twijfel twijfel...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Huilt veel , zij niet alleen... Maar we moeten erdoor natuurlijk... Ruby ziet dat konijntje ook wel goed zitten omdat ze toen ze dar was regelmatig heeft geholpen met eten geven, oa melk bijgeven enzo.. Ze ware zo piepklein, had nooit gedacht dat ze het gingen halen, maar toch 4 van de 6 hebben het overleefd en zijn prachtige nijnen geworden..

Denk dat ik sowiso eerst ga praten met mijn man ook... want natuurlijk zitten we dan nog steeds met het Falppy probleem, die zit ook alleen, hoewel ze het niet erg lijkt te vinden, ... maar je weet nooit ..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst sterkte.


 


Ik snap iets even niet zo goed.. Je probeert een ongeholpen ram aan een ongeholpen voedster te koppelen, want hij moet nog geholpen worden? Ik vind het niet gek dat dat niet klikt..


Ik zou als ik jou was inderdaad naar een opvang gaan, stuk makkelijker en wie weet kun je beide dieren dan wel koppelen, Flappy een maatje en Beerie een maatje. Of Flappy en Beerie opnieuw proberen te koppelen, 2 weken na castratie. Geef jezelf ook even de tijd om het te verwerken


Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt, maar logisch (en dat is ook gezegd) dat Beerie eerst gecastreerd moet zijn. Of je zit te wachten op een nestje...


 


Laat hem eerst eens castreren, na 2 weken proberen te koppelen. Vraag hier desnoods hulp bij. Anders zit je straks met 3 konijnen die allemaal niet bij elkaar kunnen en ben je verder van huis.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Beerie was nog niet geslachtsrijp hoor( nu mss wel maar we laten ze neit zomaar samen ook). Hij is nu pas 3 maand oud. Rijden op haar deed hij ook niet, hij wilde vooral bij haar zijn zij wil gewoon haar plek voor haar. En met haar plek bedoel ik gewoon alles... overal waar hij komt is niet goed voor haar... alles is haar domein en niet van hem./ 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het voor het zeggen had zou ik het opnieuw proberen (met hulp bijv van een opvang) als Beerie geholpen is, en op neutraal terrein natuurlijk. Heb je dat wel gedaan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je wel op neutrale ruimte gekoppeld? En hij is nu wel degelijk geslachtsrijp waarschijnlijk. Rammen zijn vanaf 12 weken vruchtbaar. Voor de zekerheid moet je een ram vanaf 10 weken niet meer bij de voedster laten. Hij is nu dus ergens tussen de 12 en 16 weken. Absoluut niet meer bij elkaar laten, ook niet als je erbij bent. Het is hopen dat hij er laat bij is en dat er nog geen ongelukjes zijn gebeurd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beerie was toen natuurlijk nog heel jong. Hij snapte het koppelen waarschijnlijk nog niet. Flappy maakte daar gebruik van. Ik zou ook een paar weken na de castratie van Beerie wachten. 2 weken na de castratie is hij niet meer vruchtbaar. Je zou nog iets langer kunnen wachten omdat de hormonen nog wel een week of 6 in zijn lijf blijven. Maar als Flappy zich zo zeker voelt is dat waarschijnlijk ook niet nodig (die 2 weken natuurlijk wel!). Zet ze wel op een neutrale plek waar beide konijnen nog nooit zijn geweest. Je kan eventueel Beerie daar een kwartiertje eerder neerzetten zodat hij zich iets sterker voelt, maar als hij wat ouder is is dat misschien niet meer nodig.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .