Ga naar inhoud

Och Moby... Een enorm abces


Sascha

Aanbevolen berichten

  • Reacties 62
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Wilde nog even reageren op jullie berichtjes :)

Met Moby zelf gaat het goed. Met het abces weet ik het niet zo. We hebben elke dag gespoeld en ook een aantal keer een soort knakje gehoord en daarna kunnen voelen dat het allemaal wat zachter was vanbinnen. Pus is er geen enkele keer bij meegekomen met het spoelen en ook het uitdrukken lukt niet. Ik moet ook wel zeggen dat het gaatje echt super klein was (inmiddels is hij namelijk weer dicht gegroeid...) en er net een injectiespuitmondje op paste. Ik heb nog gekeken naar iets om het abces zelf uit te kunnen lepelen maar alles wat ik kon bedenken was niet steriel. En zoals ik al schreef, het gaatje is/was daar te klein voor.

Morgen gaan we weer naar de dierenarts en zeggen dat het gaatje groter moet worden. Heb namelijk al van een bevriende caviafokker gehoord dat het gaatje echt veel te klein is om er pus door uit te krijgen.

Ook zal ik het wel even hebben over die antibiotica injecties. Vind het lastig hoor... Heb niet het idee dat dit veel zoden aan de dijk zet zo..

Ook nog even een foto om te laten zien hoe klein het gaatje is. De foto vertekend de bult wel een beetje, ik vind hem in RL nog steeds vrij groot:

http://nl.tinypic.com/r/2q067vt/5

Die foto is gisteravond genomen en gistermiddag hebben we nog gespoeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook een konijn gehad met een abces. Bij haar was het op haar hoofdje. Het abces is meermaals teruggekomen en ging ook altijd veel te snel dicht waardoor spoelen amper ging. Een gespecialiseerde dierenarts heeft het eens volledig opengedaan. Het was een echt enorm gat en zag er niet mooi uit. De doorbraak bij mij kwam toen mijn dierenarts mij dat "lepeltje" meegaf. Wat ik toen deed was 2 keer per dag spoelen en 2 keer per dag curetteren. Ik gaf ook steeds een uur voor het spoelen en curetteren pijnstiller om het draagbaar te maken.

Ik ben weken aan een stuk bezig geweest om Noortje erbovenop te helpen en ik heb me vaak afgevraagd of ik er niet te ver in ging. Ze heeft pijn gehad en het was bijzonder stressvol. Maar als ik haar nu zie heb ik er eigenlijk geen spijt van denk ik, ze heeft veel plezier in het leven en vertrouwt ons weer (moeten we wel veel tijd in steken).

Ik ben echter niet de persoon die gaat roepen van: nee joh zeker niet inslapen. De voornaamste reden waarom wij er zo lang mee door zijn gegaan was omdat Noortje toen ook fijne momenten had en ze zeer goed bleef eten. Zelf tijdens het spoelen, deden we met tussenpauzes knabbelde ze op wat. Indien ze gestopt zou zijn met eten tijdens die weken van behandeling zou het een ander verhaal zijn geweest maar ze leek zo graag te willen leven.

Ik zie zojuist de foto: dat abces zou echt helemaal open moeten een klein gaatje heeft geen zin.

aangepast door manon24
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

We zijn inmiddels een poosje verder maar wilde jullie toch nog even een update geven. Afgelopen vrijdag zijn we weer naar de dierenarts geweest (ook nog een of twee keer daarvoor hoor) en dit keer is er echt heel veel pus uitgekomen. Die keer dat we ervoor er heen waren geweest heeft hij het gaatje al een stuk groter gemaakt. Maar afgelopen vrijdag is er dus echt veel prut uit gekomen. Waarschijnlijk ook nog uit een andere gang om het zo maar te zeggen.

We spoelen nog steeds elke dag en het abces is steeds kleiner aan het worden!! Ook heeft meneer inmiddels 2 duplo injecties gehad dus ik denk dat dit allemaal de goede kant wel op gaat.

Ik zal het nog even laten weten als er weer veranderingen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ter aanvulling, je kunt zelf metaal redelijk steriel maken door het in vuur te houden.

Liefst gas-kooktoetstel (blauwe vlam). Houd de achterkant van je lepeltje in het vuur (bescherm je handen)

daarna even goed(!) laten afkoelen, en het metaal zo min mogelijk onnodig rond te bewegen. Helemaal ideaal is het natuurlijk niet. Maar zo kom je wel het dichtst bij steriel.

afspoelen met sterke alcohol kan uiteraard ook (min 40%) maar resten kunnen gaan prikken in de wond, dus ik zou absoluut de voorkeur geven aan heet (=blauw) vuur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat abcessen betreft ben ik misschien een zwartkijker hoor...

Maar afgelopen vrijdag is er dus echt veel prut uit gekomen. Waarschijnlijk ook nog uit een andere gang om het zo maar te zeggen.

Dat kan ook betekenen dat het zich naar binnen toe juist aan het uitbreiden is ?

Dat het abces kleiner geworden is, lijkt goed nieuws..en hoop van harte dat dat ook van binnen zo is.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met Moby gaat het goed! We zijn 6 december weer naar de dierenarts geweest en het was inderdaad een stuk geslonken. We zijn blijven spoelen tot afgelopen maandag. Het gaatje was weer dicht gegroeid en zou echt open gewroet moeten worden om hem open te krijgen. Heb Moby vanmiddag wel weer gecontroleerd en het enige wat ik als leek nog kan voelen is overtollig huid wat eerst over de bult gespannen was. Helemaal top dus!

Vrijdag weer een afspraak bij de dierenarts en heb het vage vermoeden dat dit wel de laatste afspraak zal zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .