Spring naar bijdragen

Aniek

Members
 • Aantal bijdragen

  8379
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  11

Alles door Aniek geplaatst

 1. Het kan nog wel heel laat in de dracht, want ze zijn pas de laatste dagen echt levensvatbaar. Wij doen het dus tot drie weken in de dracht sowieso probleemloos met goed herstel voor de mams. Had er drie niet laten helpen, omdat die verder in de dracht waren, eentje heeft haar jongen door het hok gesmeten en zijn dood gegaan aan het gegooi/gebijt en onderkoeling, dat vind ik altijd zoveel erger, buitenom dat we een konijnenoverschot hebben.
 2. Gewoon steriliseren? Hebben we dinsdag nog gedaan bij drie dames, alle ellende eruit. Arme dieren, zijn ze meteen verlost van die ellende.
 3. Restschade is wanneer het zeg maar niet meer beter wordt op een bepaald punt, als er weer nieuwe symptomen opdoemen dan is of de EC weer actief als het ware of er is wat anders aan de hand. In geval van hangoor, afhangende kant en oog dicht denk ik eerder aan problemen in oor naar traanbuis etc. Echter heel moeilijk te zien zonder camera, daarom zou ik naar een dierenarts gaan die dit wel kan. Bijv. Evert-Jan in Utrecht of andere met een scoop en ervaring. EC behandeling in dit geval zou ik sowieso weer opstarten, maar ik zou zeker bij hangoren die al wat ouder worden niet uitsluiten of het een probleem is in de buizen van oor naar neus.
 4. Klinkt iets als clostridium/cocidiose iets in die trant. Teveel wisselingen geeft onrust, koppelen met volwassen konijn, overdag buiten, 's nachts binnen (ook te groot in temperatuur verschil). Ik vermoed dat de eerdere stilval met 8 weken al een aanzet is geweest voor verspreiding van verdere bacterie. Mijn advies, ga naar een opvang voor een volwassen konijntje die je meteen kan koppelen en niet hele winter hoeft binnen te houden, een konijntje van 7 weken had ook nog bij de moeder moeten zitten. Sterkte met het verlies.
 5. Weet je hoe lang het duurt om iets precies goed op te nemen vanuit de juiste hoek en met juiste tekst etcetera? Enorm lang.. En niet wat gestressed, maar konijn is mega in de stress, die ademhaling is echt mega stress. Erbij voegende dat ze vaak uren moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn etc. Ik geloof echt niet dat dit even kort was. Buitenom de wederom verkeerde voorlichting en het omgaan met dieren.
 6. Ik sluit me aan bij bovenstaande. Waarbij ik ook echt geen fan van drietallen ben, zo vaak valt vroeg of laat een konijn buiten de boot, daarom doe ik het zelfs niet eens. Wel opties houden twee koppels te maken. En inderdaad veel langer op neutraal terrein houden, scheelt enorm veel.
 7. Ik vind het wel belangrijk dat je weet dat er konijnen zijn die nooit zindelijk worden, ongeacht welke leeftijd en naar mijn mening mag het geen reden zijn om een koppel weer uit elkaar te halen. Ik zeg altijd ga er vanuit dat ze niet zindelijk worden, dan valt het in ieder geval niet tegen.
 8. Welke opvang herplaatst twee rammen uit en vervolgens ook nog eens verkeerd van geslacht.. kan geen echte opvang zijn in ieder geval, klinkt meer als een handelaar 😞 Waar je rekening mee moet houden is wanneer je ze pas gescheiden hebt toen het nest ontdekt is dat de kans enorm is dat ze een maand na het eerste nest nog een nest krijgt. Met ook nog het risico dat als je korter dan twee weken na castratie samen hebt laten lopen da deze tijd nog verlengd kan worden. Persoonlijk zou ik het of bij een koppel houden of twee koppels met wellicht mogelijkheid tot viertal, drietallen gaan zo vaak vroeg of laat mis. Of je moet er later alsnog een vierde bij kunnen nemen voor viertal of als nodig twee koppels, maar zou dan wel naar een echte opvang gaan.
 9. Wij vaccineren als opvang het hele jaar door en zien geen verschil in klachten mbt ziekte oid ongedacht de tijd van het jaar. Als het maar gebeurd voordat de vaccinatie afgelopen is, want we merken wel bij konijnen afname van bescherming naar verloop het jaar bijna om is. Lees bijvoorbeeld wel milde vormen van besmetting bij myxomatose die wel te genezen is, doordat gevaccineerd, maar wel myxomen krijgen. Ik zeg altijd liever eerder opnieuw vaccineren dan later. Filavac is geregistreerd voor 1 jaar en biedt bescherming tegen RHD-1 en RHD-2 en Eravac is geregistreerd voor 9 maanden en biedt bescherming tegen RHD-2. Vaccinatie biedt nooit 100% bescherming, af en toe pakt het op een konijn niet goed, maar wel voor een heel hoog percentage wel.
 10. Heel wisselend, ligt er aan in welk stadium. Meestal is acuut heel moeilijk, maar dan gaat het ook supersnel. Daarnaast zie ik heel vaak uitzaaiingen naar de longen vanuit diverse kanker/tumoren. Met snel ingrijpen en goede antibiotica kan een "normale" longontsteking goed herstellen.
 11. Veel konijnen hebben op oudere leeftijd wel last van spondylose en/of artrose waarbij kou niet lekker is voor de botten. Meestal zie ik het meteen aan de manier van lopen van de konijnen, ze hupsen minder soepel, kontje komt niet meer goed hoog. Voor die konijntjes is in de winter binnen wonen wel heel fijn. Beterschap met de longontsteking. Heftig, longontstekingen zijn zwaar, omdat konijnen longetjes heel klein zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .