Ga naar inhoud

Aniek

Members
 • Aantal items

  8382
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Alles dat geplaatst werd door Aniek

 1. Ik zou hem houden en een voedster houden. Een drietal werkt toch vaak niet, gaat regelmatig vroeg of laat mis, dan kan je twee koppels houden. Ik zou niet een opvang er zomaar mee opzadelen, tenzij je zelf de kosten voor tanden trekken betaald. Je had ook kunnen kiezen om de voedster te laten steriliseren voor deze ellende. Sowieso wel verstandig om te laten doen, ook ter voorkoming van baarmoederkanker. Verder inderdaad alles checken, maar dit soort erfelijke afwijkingen komen ook regelmatig nog later pas weer naar boven als schedeltje groeit en het dan alsnog mis is bij ook andere konijntjes.
 2. Oei dat klinkt niet heel goed. Wel heel goed dat je toch binnen gehaald hebt, met ondertemperatuur altijd naar binnen, daar weegt de stress niet tegenop. Verder belangrijk toch apart zetten, om goed te kunnen zien of er keutels komen. Als die er niet komen en ik denk niet dat het geval is, dan niet dwangvoeren. Wat het punt is als de boel verstopt zit en er komen geen keutels en je gaat dwangvoeren ga je de maag overladen, dan is het probleem nog veel groter. Belangrijk is dat de massa eerst op gang komt. Gas is heel vaak secundair aan andere klachten en regelmatig niet de oorzaak, bij nu geen gas kan er dus goed iets van verstopping/blokkade zijn. Heb je ook novacam mee gekregen voor thuis? Zo ja welke dosering? Heel vaak wordt een te lage dosering aangehouden. Verder zijn de Cisaral drops erg belangrijk te geven en als geen keutels zou ik persoonlijk ook iets van laxatract toevoegen. Het verliggen is duidelijke buikpijn. Beweging is daarnaast ook goed en biedt groenvoer aan, paardenbloemblad, andijvie, loof van wortel etc.
 3. Dat de dosering anders is klopt in Meranox zit 25 mg/ml en Fenbendrops zat 20mg/ml. Dus qua dosering komt weer overeen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .