Ga naar inhoud

Jailbreaker voelt zich denk ik niet goed!!!


Vala

Aanbevolen berichten

Ik snap hoe je je voelt, is helemaal naar dat je helemaal alleen bent, ik heb zelf mijn rug en me reuma die het me erg moeilijk maken.

Maar gelukkig is er dan me vriend die even boodschappen doet o.i.d maar de volledige zorg voor de dieren ligt toch eigenlijk wel bij mij.

En ja voor jou is het helemaal zwaar want je bent echt al daagen bezig met hem, en het verlies van je ander konijntje maakt het er niet makkelijker op.

Vooral omdat ik merk dat Jailbreaker zelf nog zo graag wil geeft me dat ook wel een beetje extra kracht om hem zo goed en vaak te verzorgen. Op het moment dat ik eigenlijk niet kan en hij me na een massage ook even kusjes geeft weet je weer waar je het voor doet.

Maar echt ik had nooit gedacht dat konijntjes zo veel zorg konden geven. Ik dacht altijd dat het een makkelijk huisdier is maar dat is het dus helemaal niet. Het is dat je zo veel van ze gaat houden en dat je dus alles voor ze doet, maar ik begin het steeds beter te begrijpen dat sommige mensen het niet kunnen want het is echt heel zwaar allemaal.

Het gaat mij er om dat hij zich snel weer helemaal goed voelt en niet elke zo veel uur weer een gasaanval heeft, want ik denk niet dat het voor het zo leuk is. Net heeft hij weer heerlijk een stukje appel gegeten, en dan blijft meneer bedelen om mee :P nee nu moet hij eerst netjes aan het hooi ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 209
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik bergijp jullie helemaal... Ik zit hier ook ineens met een nijn met een iets hardere buik dus ik denk gelijk weer gas aanval. Maar mevrouw eet gewoon vollop en huppelt vrolijk rond. Ga dalijk wel mooi der buikje zachtjes masseren...

Jullie allebei sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

dankjewel...gelukkig gaat het hier nu wel goed. Jailbreaker wil zelf wel weer eten maar het gaat erg langzaam. Dinsdag met hem naar de dierenarts en dan krijg ik ook te horen wat er met zijn tandjes is en als er wat is hoeveel het me gaat kosten en hoe ernstig het is. Ook Lady word dan helemaal nagekeken. Ik maak me wel zorgen dat het dadelijk erger is dan ik me nu kan voorstellen, want ik heb dit nog nooit eerder mee gemaakt.

Merkte ook dat ze vandaag flink last hadden van de warmte dus maar even wat flessen water koud gelegd. Ze hebben er op warme dagen eerder nog nooit wat mee gedaan maar ik wil dat ze de optie hebben. Maar waar ik dan bang voor ben is dat als Jailbreaker weer een aanval krijgt hij tegen die fles (als die dat al gaat doen) aan blijfft liggen en te erg afkoelt. Of zal dat wel mee vallen?

Ik zal het maar gewoon allemaal goed in de gaten houden ik denk dat dat het verstandigste is ;)

Zo maar gaan slapen is al best wel laat maar ik zit nu zo te genieten op mijn balkon dat het zo is afgekoeld haha :P

Ach heb morgen toch niet zo veel te doen dus kan lekker uitslapen :whistle2:

Dus ik ga nog even lekker genieten haha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou gelukkig eet hij weer wat. Mijn twee nijnen lagen ook amper tegen flesjes aan. Maar je kan ook een handdoek nat maken en uitwringen en op de grond leggen. Ik was er eerst bang voor vanwege natte vacht enz. Maar ze zitten binnen en volgens mij komt het water alleen op de buitenkant. Ze liggen er in elk geval heel graag op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

oke nou ik kijk het gewoon even aan vadaag of ze wat met die flessen gaan doen, doen ze er niets mee dan leg ik er wel een handdoek bij. Ik snap echt dat ze het mega warm hebben met die bontjes...het is momenteel 28 graden bij mij is huis :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat naar allemaal!!!

Heb wat informatie gevonden voor je

Hier van de site gehaald voor je hopenlijk heb je er wat aan! http://www.bunnybunch.nl/konijnen/konijnen-en-alternatieve-geneeskunde.html

: Kamille; dit is een niet giftige ontwormer. Het werkt niet zo snel als andere natuurlijke ontwormingsmiddelen. Het heeft een versterkende werking op spieren (inclusief het hart, de blaas en ook de baarmoeder) in het lichaam. Verder heeft het ook verschillende andere werkingen zoals: zorgen dat het konijn trek krijgt, het is goed voor de spijsvertering, verlicht bij gas, het kalmeert, het heeft uitwerking op de zenuwen, en kan slaap bevorderen. Kamille kan dus gebruikt worden als het konijn last heeft van gas, koorts, pijn en slapeloosheid. Het kan ook gebruikt worden bij huidirritaties van insectenbeten en allergieƫn. Ook word het wel gebruikt om ogen schoon te maken. Het is wel mogelijk dat jouw huisdier allergisch is voor kamille, dus probeer het eerst voorzichtig uit op een klein stukje huid voor je het voert aan je konijn. Kamille mag je nooit gebruiken als je konijn (mogelijk) zwanger is. De bloemen kun je gebruiken, maar ook de verse kruiden, oplossingen en zalfjes van kamille.

Acupunctuur en acupressuur bij konijnen

Acupunctuur kan een oplossing zijn als je konijn last heeft van artritis, evenwichtsziekte, gas en darmproblemen, hart, lever en nierfalen.

Deze behandelingen moeten niet gezien worden als de enige oplossing, maar kunnen in samenwerking met traditionele geneeskunde gebruikt worden om een konijn weer wat beter te laten worden. Beide behandelmethodes gaan uit van energielijnen in het lichaam, en door deze lijnen de blokkeren, activeren of motiveren op een bepaalde manier kan dat verlichting bieden voor het konijn.

Bij acupunctuur word gebruik gemaakt van metalen naalden die op bepaalde punten in het lichaam worden gezet, en daar ongeveer 15 minuten blijven. Tijdens deze tijd stimuleren ze de energiestroom in het lichaam door deze punten. Hoewel er naalden worden gebruikt bij acupunctuur, is het toch vrij pijnloos. Het kan zijn dat je na 1 behandeling al verbetering ziet, maar meestal zijn er 3 tot 8 behandelingen nodig voor er verbetering zichtbaar word., het is dus het beste, dat je, als je er aan begint, het toch in ieder geval 3 of 4 behandelingen geeft voor je het opgeeft.

Acupressuur is gebaseerd op ongeveer dezelfde principes als acupunctuur, en word vaak omschreven als acupunctuur zonder naalden. Er word bij acupressuur gebruik gemaakt van druk door de vingers. Je kunt ook zelf leren hoe je acupressuur toe kunt passen op je eigen konijn.

Het is verstandig om als je acupunctuur, acupressuur of andere alternatieve behandelingen wil proberen met je konijn om wel naar een specialist te gaan die verstand heeft van konijnen en hoe hun lichaam in elkaar zit.

Venkel is goed voor de functies van de nieren en lever. Het helpt een beetje tegen gas, en helpt om de eetlust wat op te wekken. Het aftreksel van de bladeren kan gebruikt worden als een natuurlijk anti-vlooienmiddel. Pas wel op bij het gebruik; bij sommige konijnen kan venkel overgevoeligheid voor licht veroorzaken. Je kunt bladeren, zaden en wortels gebruiken. De bladeren kunnen zowel gedroogd als vers gegeven worden

Pepermunt: Kan gebruikt worden bij gas, diarree en spijsverteringsproblemen. Het bevordert de aanmaak van gal en zorgt voor een goede werking van de lever en galblaas. Het werkt ook rustgevend. Pepermunt moet niet gegeven worden in combinatie met andere homeopathische geneesmiddelen, omdat dit kan zorgen voor een tegengestelde werking! De delen die je kunt gebruiken zijn bladen, zaden en wortels. Alleen vers geven, of verwerkt in een homeopathisch middel geschikt voor konijnen.

Tijm werkt tegen gas, helpt tegen parasieten die zich in het lijf bevinden en verminderd koorts, hoofdpijn en slijm. Het kan helpen bij leveraandoeningen en ademhalingsproblemen. Het kan ook gebruikt worden als antiseptisch middel voor de mond en keel. Je kunt de bladeren, steeltjes en bloemen gebruiken.

Massage

Massage kan ontspannend werken voor konijnen, het kan zorgen dat de pijn verlicht word en dat de bloedsomloop gestimuleerd word. Massage bij konijnen word vooral toegepast om pijn te verlichten als een konijn last heeft van gas, maar het kan ook gebruikt worden bij konijnen die evenwichtsziekte hebben, om de spieren te stimuleren. Je kunt ook leren om zelf je konijn te masseren.

Wat betreft kruidenthee mag een konijn ongeveer 100 milliliter hebben op een dag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou vandaag meerdere gasaanvallen gehad. Op een gegeven moment Lag Lady lekker lang uit maar Jailbreaker zat weer in een hoekje te knarsentanden. Had tie weer gas. Ik ben de hele dag al bezig met masseren en doet maar het gas wil niet echt weggaan. Ik merk wel dat hij nog wil eten, het ene moment gaat het goed en dan weer wat minder. Maar nu het buiten donker is en het flink is afgekoeld gaat het een stuk beter met hem. Nu al een paar uur geen gas meer gevoeld en ook wil hij weer goed eten, keutelen gaat ook gewoon goed.

Weet iemand of hitte extra gas kan veroorzaken ofzo?

Dankje Djohn voor je tips, die had ik al eerder gelezen en onthouden maar wel heel fijn dat je de moeite en tijd heb genomen om het optezoeken voor me.

Ik merk wel dat hij nu ook goed hooi is gaan eten, dus dat stelt me wel gerust.

Naja dinsdag naar de dierenarts en dan kijken wat er uit komt.

Ik loop me best wel te stressen hoor :s zie allemaal enge foto's op internet van konijnen met haakjes op de tanden en hoe de tong er dan aan toe is. Dan hoop ik zo voor me ventje dat het niet zo erg is, maar als ik hem vrolijk zie huppelen en doen dan stelt het me wel weer gerust maar als tie weer zo'n gasaanval heeft dan is het zo zielig :(

Maar nu gaat het weer goed dus daar geniet ik weer even lekker van :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Djohn bedankt voor de tips, maar ik kon ze al, gebruik de meeste kruiden zelf ook als ik zelf buikpijn enz heb;)

Weet iemand of hitte extra gas kan veroorzaken ofzo?

Ik zou het bijna zeggen van wel... Zaterdag avond laat leek het weer goed te gaan en kwamen er weer normale keutels uit. Zondag ochtend echter was het weer mis. Geen harde buik dit keer maar gewoon normaal. Amper eten en drinken (wat ze de nacht op zaterdag en zondag ook niet echt had gedaan) Dan maar brokjes weg gehaald en alleen maar groentes. Toch ook maar appel gegeven omdat ik toch aan verstopping begon te denken. T Heeft wat uurtjes gekost en wat lichte massages, warmhouden en toch dwingen te eten later kwamen er 3 hele kleine keutels uit. Een half uur later 3 middelgrote en een uur later jawel hoor verstopping: er kwamen een paar aan elkaar verbonden keutels uit die om een paar katoenen draadjes zaten geplakt. Madam heeft dus gewoon weer mn plaid van de bank lopen opvreten! toch maar een andere plaid gaan uitzoeken die ze niet kan opeten.

Pfff soms he... dan ben je der boos om omdat je je zo zorgen om ze maakt! Maar ze blijven je kindjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad het blijven je kindjes, hebben ze zo veel om aan te knagen moeten ze je plinten hebben die natuurlijk geverfd zijn dus helemaal niet goed voor konijntje. Gelukkig dat kunnen beschermen.

En wat je zei over die hitte...gister en de hele nacht lekker spelen overal keutelstjes (denk maar niet dat ze allemaal op de bak gaan, de plasjes gaan op de bak de keutels waar ze dr zin in hebben) en dan kijk ik nu weer naar Jailbreaker en dan zie ik weer een zielig konijntje zitten. Morgen naar de dierenarts dan weet ik meer, maar ik hoop echt dat hij snel weer de oude is en niet meer van die aanvallen krijgt want het is echt zielig.

Door het zorgen voor jailbreaker is het huishouden er ook weer flink ingeschoten maar echt het is te warm om flink te gaan poetsen en doen. Ik ga echt niet stofzuigen met dit weer dat doe ik vanavond wel als het flink is afgekoeld.

En inderdaad Femmeke ze blijven je kindjes :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

precies en dat maakt het ook zo ontzettend rot!

Ik hoop ook voor jou dat na morgen alles afgelopen is!

Hier staat voor vrijdag een afspraak bij de DA (2 weken terug al gemaakt), om te kijken of ze gezond en fit genoeg is voor de castratie, mocht het nu hierbij blijven dan vraag ik er vrijdag even na en anders wordt het toch weer een spoed bezoekje. Maar ik hou der goed in de gaten (en mijn lieve moeder gaat overdag altijd ff bij der kijken:love:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou vandaag heb ik ze meegenomen naar benden en daar de panelen ren opgezet dat ze lekker in de schaduw konden zitten en gras konden eten. Nou ze waren me wat blij, de binkies vlogen me om de oren :love:

Ik heb dus lekker een paar uur met ze buiten gezeten en ze leken het heerlijk te vinden. Momenteel zitten ze even samen op het balkon met de katten en me vriend houd toezicht zodat ik de keuken lekker kan dweilen. En ook op het balkon vliegen de binkies ons weer om de oren. Ben zo blij dat het vandaag de hele dag al goed gaat :)

Ik ben ook heel benieuwd wat de dierenarts gaat zeggen over ze :)

Ik hoop voor je dat het geen spoedbezoekje word femmeke ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het goed gaat bij jou Vala! Hier lijkt het ook aan de betere hand, hormonen waren weer over the top vanmorgen en mijn benen mochten het weer ontgelden, dus ze zal zich vast weer goed voelen:P

*fingers crossed* tot nu toe nog geen spoedbezoekje maar ik kaart het vrijdag wel even aan.

Succes vandaag bij de dierenarts!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou Jailbreaker is maar al te happy vanmorgen loopt binkies te maken als een gek :love: zo maar even hun reismandje klaar maken.

IS het handig om er een vochtige handdoek in te leggen o.i.d zodat ze het niet al te warm krijgen (de dierenarts is 45 min rijden en de auto heeft geen airco) zijn er nog tips om ze hier goed door heen te helpen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik dus niet ik krijg een lift van een vriend maar die heeft echt een oud autotje...ik mag niet klagen anders had ik helemaal niet bij de dierenarts gekomen maar moet het ze wel zo goed mogelijk zien te maken.

Naja dan maak ik wel een handdoek nat, ik wil er geen fles in leggen want dan kunnen ze er niet echt vanaf gaan liggen als ze het koud hebben in zoĀ“n reismandje

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja Lady die gaat ook op controle en het is ook omdat Jailbreaker het veel fijner vindt als ze mee is en Lady maakt het allemaal niets uit zolang ze maar bij Jailbreaker is :P dus dat is wel lekker makkelijk. Ik begin nu wel steeds nerveuser te worden over wat de dierenarts zou kunnen zeggen, ben best wel bang dat ik te horen krijg dat ik het lang heb gewacht ofzo :erf:

Naja over n kwartiertje de deur uit en dan om kwart voor 2 bij de dierenarts zijn, ik laat jullie weten hoe het is gegaan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .