Ga naar inhoud

Morgen is het zover.. Bailey's oogje wordt verwijderd. :(


Boefje

Aanbevolen berichten

Nou..ik geef die infacol niet meer..het lijkt juist veel erger te worden. Zijn darmen gaan tekeer als een gek. Ik heb net weer gemasseerd maar hij vond het op den duur niet meer prettig en met een klein bijtje in mijn hand liet hij me weten dat ik hem weer kon laten lopen. Ik word langzamerhand gek hiervan. Ik ga nu voor de zoveelste keer een slapeloze nacht tegemoet ik ben langzamerhand zombie aan het worden. Ik val gewoon al bijna in slaap tijdens de buikmassages. Dan betrap ik mijzelf erop dat ik niet eens meer aan het masseren ben. Ik geef methocloral, cisaral, lactulose, nu toch ook maar kat a lax erbij.. pijnstilling had ik eerder op de dag gegeven.. ik ben maar weer met de fenbendrops gestopt want het word teveel al die medicatie. Ik hoop dat het nu weer een beetje beter gaat. Waardeloos dit..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 211
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Nou we zijn weer een paar uur verder en hij heeft gelukkig geen gas meer gehad. Hij heeft lekker rond gerend, keutels gelaten en hooi geknabbeld. Alleen laatste paar uurtjes als ik mijn oogjes open had heb ik hem niet horen knabbelen. Ik kon echter mijn bedje niet uit..ik was doodmoe. Hij liep er vrolijk bij dus ik ging maar weer verder slapen. Ik heb hem nu een beetje waterige dwangvoer gegeven en methocloral. Straks even weer lactulose en cisaral over een paar uurtjes. Ik heb helaas geen paardebloemblaadjes meer dus mag straks weer op zoektocht. Straks verschillende soorten hooi kopen en bospeen voor de loof. Hij oogt al wel fitter.. maar helaas zegt dat weinig over de darmpjes..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jemig wat een toestand steeds. Dit is toch werkelijk waar niet te geloven. Wat een ellende en drama. Waarom kan het niet gewoon goed gaan? Waar komen die gasaanvallen steeds vandaan? Hoe krijg je hem er weer bovenop? Allemaal dingen die jij je ongetwijfeld afvraagt. Het duurt nou al zo lang dat het behoorlijk slopend is voor jou. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je doodmoe bent. Slaapgebrek put je compleet uit maar al die zorgen ook. Ik duim voor een goede afloop en het komt ook vast en zeker weer helemaal goed, voor nou is het alleen wel behoorlijk afzien voor jou. Echt balen dit. Wel fijn dat jouw buikmassages keer op keer aan slaan. Het is maar goed dat je precies weet hoe je zo'n massage moet geven. Ik hoop het zelf ook nog een keer te leren.

Heel veel sterkte en een hele dikke knuffel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welke medicijnen geef je nu precies en hoeveel en wanneer? Misschien werken die elkaar juist tegen zodat hij steeds gas krijgt?

Toen mijn konijn een enorme gas aanval en verstopping had, kreeg ze pijnstiller en om de 6 uur cisaral en om de 8 uur Primperan. Meer niet.

En heeft hij ondertussen geen haakjes gekregen op z'n kiezen? Want van weinig zelf goed kauwen kunnen ze heel snel haakjes krijgen. Is daarop gecontroleerd bij de dierenarts? Want als een konijn haakjes heeft kunnen ze niet goed kauwen en dan kunnen ze ook weer gas krijgen. En zo kan je in een vicieuze cirkel terecht komen. Daar zat mijn konijn dus in. Ze at op een gegeven moment bij de arts wel weer wat, maar eigenlijk alleen andijvie, meer wou ze niet. Toen hebben ze haar haakjes verwijderd onder narcose en dat heb ik na 2 weken weer moeten laten doen (deze keer ging dat niet onder narcose), en 2 weken daarna wel weer onder narcose. En sindsdien lijkt het weer goed, ze eet weer supergoed en d'r keutels zijn ook weer groter. Maar die haken waren echt een probleem bij haar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh.. wanneer ik weet het allemaal niet meer. Ik ga nu echt in schemermodus. Hij heeft nu 's ochtends methocloral gekregen van mij en een paar uur later lactulose. Aangezien hij wel keutels heeft met wat haartjes erin. Ik had alleen cisaral van de dierenarts meegekregen en Kat a lax maar ik had zelf maar methocloral weer gegeven aangezien het niet zo opschoot met de cisaral en over het algemeen toch vaker methocloral gegeven wordt.

Ik was eerst gestopt met die kat a lax omdat het toch op vaseline basis is, wat volgens zeggen op lange termijn schade aan de darmen kan brengen, maar ik geef dit nu ook maar weer af en toe. Ik ben gestopt met de Fenbendrops (dit gaf ik preventief om terugval EC te voorkomen na alle stress) en weer begonnen met de pijnstilling carprofen. Infacol had ik gisteren gegeven, maar dat vertrouw ik niet meer.

Hij is levendig, nieuwsgierig, eet op zich nog wel redelijk paardebloemblaadjes. Andijvie wil die niet meer eigenlijk, witlof soms. Hooi eet hij af en toe en heel soms heeft hij een bui dat hij veel hooi eet voor zijn doen. Kruiden af en toe een knabbel.

Maar dit duurt gewoon te lang allemaal. Zijn keutels zijn best van redelijk formaat, maar wel met wat haartjes erin. Bailey wast zich ook de hele dag door. Gisteren had hij best wat keutels gelegd.

Dus wat mij opvalt is wanneer hij zeg maar net een buikmassage heeft gehad dan is die ineens weer levendig en begint hij te eten. Zodra het gas weer langzaam begint te komen gaat hij weer wat rustiger liggen en eet af en toe een hapje.. Tenminste dat denk ik.

Het drama is ik heb eigenlijk al zo'n beetje alle medicatie wat ik maar nodig heb voor gas en verstopping. En hij is levendig en hij eet af en toe gewoon. Hij keutelt gewoon en plast. Dus je zou denken dat het niet zo'n dikke drama is, maar het is gewoon niet leuk meer.

Als dit nog veel langer door gaat dan valt hij alleen maar af en hou ik geen konijntje meer over. En dan maakt het niet uit hoe goed hij het nu nog doet en hoe vitaal hij er nu nog uit ziet, als hij op is dan is hij op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

doe wat je moet doen... dat is het hem nu juist.. dat werkt niet zo even bij konijnen met gas en verstopping. Je moet constant opletten en improviseren. Oh hij heeft nu extreem gas, kan beter niet dwangvoeren nu en zelf proberen te laten eten als hij er aan toe is. Oh hij zit een beetje raar met zijn achterkant omhoog, hij zal wel gas hebben, dus weer masseren. Oh hij heeft ook al een tijd niet gekeuteld, zal nu toch maar laxeermiddel geven. En ga zo maar door. Het is niet braaf op tijdstippen medicatie geven en maar afwachten... was het maar zo'n feest. Ene moment eet hij biks en eet hij als een gek en ben je blij en ander moment zit hij weer zielig in een hoekje te tandenknarsen en eet hij amper wat.

En ondertussen zit je je lijf achter je aan te slepen omdat je al helemaal gaar en kapot bent van die wekenlang

zorgen voor het beestje en de angst dat hij er niet doorheen komt. Ik viel gisteren gewoon vlak voor ik weg ging op de bank in slaap. Ik lette nog even op het gedrag van Bailey terwijl ik mijn schoenen al aan had, moest even de deur uit.. en een uur later werd ik ineens wakker.

Maar dank je voor de sterkte die je wenst. Ik kan het wel gebruiken.

aangepast door Boefje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Trouwens om nog even terug te komen op het gebit.. ik heb geen idee. Het was zogenaamd gecheckt tijdens de operatie of hij haken op kiezen had. Dat was verder wel ok. Het kan zijn dat het nu inmiddels ontstaan is. Maar wat kan ik daar dan nu verder aan doen? Hij is nog herstellend van een heftige operatie. Hij zou een tweede narcose ingreep niet overleven hoor. Ik word zo moedeloos. Hij stribbelt ook constant zo erg tegen dat ik het al zo langzamerhand opgeef..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey, wat vervelend zeg, ik snap helemaal hoe je je voelt hoor, ik loop hier ook met hoofdpijn, moe, ala zombie rond.

Wat jij zegt dat het gas elke keer komt en gaat dat is hier ook, ik snap er niets van.

Ik snap dat je het allemaal even niet meer ziet zitten omdat er geen einde aan lijkt te komen.

Jailbreaker moet ik ook dwangvoeren maar ik probeer het eerst altijd dat hij zelf gaat heten. Op het moment dat hij zelf wat eet dan wacht ik met het dwangvoeren en geef ik alleen een massage. Ik merk inderdaad dat met een massage het een uurtje soms langer weer helemaal goed gaat.

Ook hier was het flink rot om dwangtevoeren, maar ik leg hem altijd in een handdoek een klein beetje opzijn rug in mijn arm als een kindje. Met de hand waar die op mijn arm ligt, hou ik zijn hoofdje vast. En met mijn andere hand doe ik de spuit in zijn bekje. De eerste spuit gaat hier goed, maar met de tweede ben ik ook wat langer bezig.

Ik wens je heel veel sterkte

Dikke knuffel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alsof het al niet drama genoeg is vond ik Bailey net in zijn eigen plas liggend/zittend. Zijn hele kont was nat. Wat is dat nu weer!!! Is zijn EC weer terug?? Of Heeft hij ook nog een blaasonsteking erbij? Deze urine ziet er heel helder uit terwijl hij ook al plasjes heeft wat dikkig geel is en op dekentjes zie je een wit waasje. Verder voelt het niet zanderig, dus kan gewoon teveel aan calcium zijn van de witlof of de paardebloemblad. Ik heb een spoed consult om 5 uur. Weet niet wat ze voor mij kunnen betekenen, maar ik word er langzamerhand gek van.

Ik wou hem net in een dekentje wikkelen en oppakken, maar hij stribbelt tegen en begint in mijn schouder te graven zo van laat mij los. Ik laat hem maar gewoon. Weet niet meer wat ik moet doen. Moet ik tot die tijd hem gewoon zijn medicatie blijven geven? Toch maar weer fenbendrops? Dwangvoer? Waarom kon ik niet gewoon een hondje hebben genomen....

aangepast door Boefje
Link naar reactie
Delen op andere sites

nee als het een ongelukje was bleef hij er niet in zitten.... dan denk ik de EC. Als het blaasonsteking is dan kunnen ze het niet ophouden inderdaad en doen het dan ook op die plek maar blijven daar volgens mij dan ook niet in zitten. Maar hij oogt ook geen verlammingsverschijnselen te hebben. Misschien had hij zoveel pijn of niet eens gemerkt.. ik weet het niet meer.. ik ga mijn shirt maar even verschonen loop nog met die shirt rond waar die met zn natte billen tegen aan zat.

Ik moest zo nog boodschappen doen, maar ik durf hem nu helemaal niet meer alleen te laten. Ik geef het op... ik wil gewoon echt niet meer.. ik wil mijn leven terug. :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bailey blijft mij verbazen. Hij heeft weer wat keutels gelaten en begint weer te knabbelen aan wat paardebloemblaadjes en hooi.. wilde net plassen op zijn toiletje maar toen kwam de grote boze mama er weer aan om dat plekje waar zijn plas lag af te dekken met een doekje zodat hij daar niet meer op ging liggen of zitten en hij sprong de kooi weer uit.. wil niet weten waar hij het nu weer gelaten heeft. Maakte ik me nou druk om niks? Het is wel weer wijsheid fenbendrops te geven denk ik. Moet ik nog wel naar de dierenarts gaan? Misschien wel zo handig om dan gelijk te vragen wat ik met dat gas moet enz. Uiteraard verwacht ik weer een zwaar 'duh' antwoord en mag ik weer een lap geld ophoesten zeker voor iets waar ze weinig aan kunnen doen. Nou doe het toch maar wel, zal je net zien is t super laat in de nacht en dan freak ik weer out. Dan gaan ze mooi zijn kiesjes ook maar nakijken met een lampje enz. En zijn buikje luisteren en advies geven anders betaal ik niet :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik kijk het wel even aan.... als ik om half 5 zoiets heb van nee hij moet echt naar de dierenarts dan gaat hij daarheen. Ik ben alleen bang dat ze weinig voor hem kunnen doen en dat geld wat ik dan tijdens zo'n consult kwijt ben in het weekend kan ik beter besteden aan hem. Ik bedoel.. meestal als een konijn urine laat lopen en erin ligt dan is het duidelijk dat er verlammingsverschijnselen zijn of blaasonsteking of iets met de nieren.

Als het verlammingsverschijnselen zijn dan is het waarschijnlijk EC aangezien Bailey een EC konijntje is. En urine onderzoek kan ik maandag ook doen. Ze kunnen hooguit zijn blaas en nieren voelen en kijken of er wat gaande is daar. Maar zou dat niet kunnen wachten tot maandag? Ik heb hier wel AB liggen maar vind het niet zo wijs dat nu te gaan geven.

Ik heb hem net toch wel zijn Fenbendrops gegeven. Daarnaast kan het ook zijn dat hij gewoon afgeleid was door zijn gasbuikje dat hij er met een gedeelte in bleef zitten want hij zat er niet compleet in.

Ik hoor hem weer knabbelen. Hij doet weer zoals hij eerder was.. Met gas enzo kunnen ze hooguit zeggen ja masseren en die medicatie geven en hopen dat het gas met de keutels ermee uit komt. Bovendien als het alsnog niet gaat kan ik toch wel weer bellen zondag ofzo.

Mocht hij niet gek gaan doen dan laat ik het eerst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik durf er bijna niks over te zeggen, want telkens als ik zeg dat het beter gaat, gebeurd er weer wat. Hij deed het weer goed. Keutelde veel en at ontzettend veel groente. Af en toe wat hooi tussendoor. En lag lekker languit met zijn beentjes gestrekt. Maar keuteltjes werden weer wat kleiner.. en hij lag op een gegeven moment weer met zijn oogjes half dicht en slapjes. Dus ik pakte hem weer op en ja hoor die verrekte gas weer. Na een tijdje gemasseerd te hebben, hij geeft zelf aan er zat van te zijn, liet ik hem weer lopen. Ik voelde dat het gas nog niet helemaal verdwenen was, maar ja, als hij niet meer wil, dan houdt t op.

Ik heb mijn matras maar weer de woonkamer ingesleept want hij vond het geweldig om er op te liggen en 's nachts rende hij erop en er weer af terwijl ik erop lag te 'slapen'. Als hem dat wat motiveert om in beweging te blijven, dan vind ik dat dikke prima. Hij heeft net weer iets gegeten. Ik hoop dat het nu weer beter gaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je het topic gevolgd hebt weet je dat hij geen biks eet. Bij een verstopping is het helemaal niet verstandig biks te geven. Gas en verstopping gaat vaak samen. Groente eet hij juist heel graag omdat het vochtig is en beter doorsmeert door de darmen. En het hangt er vanaf welke groente je geeft. Sommige groente geven inderdaad gas. Maar dat soort groente vermijdt ik nu. Bailey is gek op broccoli maar dat ga ik hem nu echt niet geven. Hij krijgt veilige groente zoals andijvie, wortelloof, paardebloemblaadjes en af en toe witlof.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na het gedoe van gisteren had Bailey 'savonds en de hele nacht door heerlijk gegeten en zich uitgeleefd. Ik had zijn buikje 's avonds maar 1x hoeven te masseren. Hij had de hele nacht door keutels gelegd en bleef zich lekker vergrijpen aan de groente die ik elk uur neerlegde. Af en toe een pluk hooi. Ook likte hij het olvarit fruithapje appel/wortel van het schoteltje. Een enkele keer geef ik hem een spuitje waterige dwangvoer met A. Vogel spul voor de darmflora. En ben sinds gisteren begonnen elke dag een pilletje Enchinaforce te geven. 's ochtends is hij altijd wat minder levendig, maar kan ook niet anders na zo'n hele nacht keten. Overdag is het natuurlijk ook warmer. Hij ligt nu lekker te chillen. Heeft wel minder gegeten dan afgelopen nacht, maar dat geeft niet zoveel. Ik zie dat het nu op het moment goed met hem gaat.

Zometeen weer op zoektocht naar paardebloemblaadjes. Wat de mensen wel niet denken hier in de buurt :P Ik heb ook wat weegbree gezien, weet bijna zeker dat dat het is, maar durf het niet te pakken.. misschien dat ik vandaag wel ga proberen beetje. Hij vind de gedroogde kruiden heerlijk.

Ik voel me weer wat opgelucht..hopelijk blijft dit zo. De wasmachine draait volle toeren en ik voel me weer iets beter. Het is heerlijk weer, dus ik ga proberen er een beetje lekker dagje van te maken zonder een hart vol zorgen hopelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .