Ga naar inhoud

SPOED Urinebrand. Maandag op vakantie


Aanbevolen berichten

Er is al een topic over EC, deze namelijk: http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?53621-EC-fabels-en-waarheden&highlight=feiten+en+fabels

Ik heb je topic mee zitten lezen, al kon ik weinig advies geven. Begin dit jaar heb ik ook een konijn met Urinebrand gehad maar die bleek erg ziek te zijn en is later ook overleden. Maar ik gok en hoop dat dat niet het geval is bij jou konijnen.

Hopelijk valt het mee en is het iets "simpels" wat eenvoudig op te lossen is. Ik zal voor je duimen! Succes!!

Bedankt voor de link, maar ik wil er nog even niet vanuit gaan dat het EC is.

Morgen maar eens afwachten wat de dierenarts zegt. Ik denk zelf toch eerder aan blaasontsteking of zo.

Geen idee waarom eigenlijk. Ze zijn zo fit!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 117
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

''Morgenvroeg ga ik bellen. Ik heb al een lijstje met telefoonnummer liggen.

Op internet heb ik een dierenarts hier in de stad gevonden die een arts heeft die extra kundig is met konijnen. Op de website staat dat er voor spoedgevallen altijd tijd word gemaakt. Ik hoop dat ze begrijpen dat ik morgenvroeg toch echt langs wil komen. ''

spoed?? wat een giller... jij laat je konijnen het weekend over en nu denk je dat de dierenarts daarin trapt??

Link naar reactie
Delen op andere sites

''Morgenvroeg ga ik bellen. Ik heb al een lijstje met telefoonnummer liggen.

Op internet heb ik een dierenarts hier in de stad gevonden die een arts heeft die extra kundig is met konijnen. Op de website staat dat er voor spoedgevallen altijd tijd word gemaakt. Ik hoop dat ze begrijpen dat ik morgenvroeg toch echt langs wil komen. ''

spoed?? wat een giller... jij laat je konijnen het weekend over en nu denk je dat de dierenarts daarin trapt??

Soms is het verstandig eerst tot tien te tellen voor je een reactie plaatst :$

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja jeetje zo'n agressieve reactie is toch ook niet nodig.. de TS heeft al aangegeven waarom ze op maandag ging en ik denk dat de situatie voor haar al stressvol genoeg is opdat je dan zo reageert. je kan het er niet mee eens zijn maar dan toch op een andere manier formuleren :yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal!

Allereerst: op de reactie van Tash ga ik niet reageren. Dat is het me niet waard.

Tash: wil jij jou woorden hier niet meer neerzetten als je toch vind dat ik alles fout doe? Dank je!

Zo, nu voor de rest:

Vanmorgen om 08.00 had ik de dierenarts aan de telefoon. Ik kon er om 10.00 terecht.

Hij denkt dat ze beide EC hebben. Hij vind Leste te klein voor haar leeftijd en Floortje aan de magere kant.

Ze hebben een volledige chech-up gehad. De urine leek zo op het eerste gezicht goed. Maar ja, ze hebben wel urinebrand. Floortje vond hij ook een wat stijvere achterhand hebben dan normaal, maar dat was moeilijk te zeggen op een tegelvloer. Dat is ze niet gewend.

Om een lang verhaal kort te maken: hij denkt dus aan EC en ze hebben behoorlijk wat zorg nodig.

De urinebrand plekken moeten 2 maal daags gedept worden met betadine of worden ingesmeerd met sudocreme.

2 maal daags moeten ze Panacur krijgen. Ze moeten 4 x per dag kleine hoeveelheden voer hebben (een dieet voer, weet zo niet welke, verpakking ligt thuis). Ze mogen niet op de stenen zitten vanwege beginnende sore-hocks. De bodembedekking moet zacht zijn en zo vaak mogelijk de natte plekken er uit worden gehaald. Zo nodig mogen de pootjes met lauw water worden gewassen en drooggemaakt met een zachte handdoek.

Tot zo ver de dierenarts.

Mijn vader vind dit allemaal nogal spannend. Hij is nou eenmaal niet zo handig met konijnen en Leste uit het hok pakken is een compleet drama. Hij zag het niet echt zitten om dit allemaal zelf te doen. Niet omdat hij niet zou willen, maar omdat zijn rug het hem gewoon niet toestaat. Mijn vriendin liet het afweten. Ze heeft zelf konijnen en wilde niet het risico lopen dat ze iets zou over brengen. Of dat een kans is of niet weet ik niet eens eigenlijk, maar de tijd begon te dringen.

Ik heb contact opgenomen met de dierenarts en overlegd wat ik nu het beste kon doen. Er zullen nu mensen zijn die zeggen: 'goed gedaan'. En er zullen mensen zijn die zeggen: 'Hoe kon je zo stom zijn'. Feit is dat de konijnen nu medische zorg nodig hebben, dat is niet thuis ben en dat de situatie hoe dan ook niet ideaal is.

Ik heb gedaan wat de arts adviseerde: de konijnen zitten hier nu bij mij in het vakantiehuisje.

Joep en Jopper zijn thuis. Dat betekend dus dat ik mijn koppels gescheiden heb en daar baal ik van. Maar ja, dat is een probleem voor als ik weer thuis kom. Voor nu is het vooral belangrijk dat alle konijnen de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Pa zorgt voor Joep en Jopper. Als ik thuis kom ga ik starten met Panacur. Tenzij ze symptomen gaan vertonen, dan gaat pa ermee beginnen.

Leste en Floortje zitten nu dus bij mij. Ze doen het goed.

Ik heb 2 hondenbenches en ze lopen veel los. Het zijn geen binnenkonijnen dus we houden de temperatuur in het huisje laag.

Het is er lekker licht en ze wennen al goed aan de gladde vloer. Ze krijgen alles wat de dierenarts heeft gezegd.

Hebben jullie verder nog tips en adviezen voor mij?

En kan er iemand mij uitleggen wat dit betekend voor de toekomst? Blijven het nu urine-brand patiënten? Gaan ze hier aan dood of kunnen ze nog gewoon een fijn leven hebben?

Na de vakantie moet ik met ze op controle.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk niet dat het aan ons is om te oordelen of je ze nu beter had thuis gelaten of niet, wat telt is dat ze verzorgt worden en dat is uiteindelijk wel het belangrijkste ;).

wat betreft de konijnen die thuis zijn, ik zou ze persoonlijk nu al op panacur hebben gezet voor de zekerheid, blijkbaar hebben de 2dames het en zijn de symptomen toch niet meteen duidelijk op te merken in jouw geval. ik weet niet wat de dosissen zijn of hoe vaak dat per dag moet gebeuren en begrijp dat het voor je vader ook niet zo makkelijk is blijkbaar maar misschien is er wel een lid van BB die je hiermee kan helpen?

in principe als de urinebrand veroorzaakt wordt door de EC zou het toch moeten zijn dat als ze genezen van de EC de urinebrand verdwijnt? ik heb wel gelezen dat EC bij lage weerstand weer terugkeert dus dan zou ik wel blijven checken regelmatig op urinebrad, maar dat zijn nu zorgen voor later ;).

nog veel succes in ieder geval en probeer nog wat van je vakantie te genieten he!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Prima geregeld zo! Niet ideaal natuurlijk, maar ik denk de beste optie uit allemaal lastige keuzes. T.a.v. de toekomst kan ik je niet echt helpen. Heb zelf 1 urinebrand-patient, die ik 1 keer heb behandeld met panacur. Hij heeft het eigenlijk altijd in wisselende mate gehad, alleen eerder wist ik niet wat het was en het ging altijd vanzelf weer over. Sam heeft er gelukkig over het algemeen weinig last van.

Mijn tip voor nu: probeer vooral ook een beetje van de vakantie te genieten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja ik vond dat ook al wel raar, om nog een week met die andere 2 te wachten. Ik heb een flesje Panacur thuisgelaten voor de zekerheid, en de tip die ik eerder kreeg om het in een perenprutje te doen werkt top. Toch maar al vast laten starten dan?

Op urinebrand kan ik inderdaad gewoon standaard gaan checken. Dat moet wel te doen zijn.

Misschien dat je ze zelfs met clickertraining of zo iets kan leren zodat je ze niet steeds op hoeft te pakken en op de rug hoeft te houden. Dat vind met name Leste echt afschuwelijk.

Ik geloof dat ik nu kan gaan genieten. Ze zitten apart en dat is niet ideaal maar ze met z'n 2e opsluiten in een hok was ook geen optie geweest denk ik. Ik kan ze nu in ieder geval fijn zelf verzorgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed besluit heb je gemaakt. Ik denk dat jou gemoedstoestand, het fijne van vakantie hebben, ook al een klein verschil kan maken.

Mijn konijnen voelen het altijd goed aan als ik gespannen ben; dan blijven ze wat meer uit mijn buurt. Wanneer ik me fijn voel en ontspannen ben komen ze altijd lekker bij me zitten. Dus ik denk alleen daarom al dat het een goede beslissing is :)

Ik zou wel de thuis konijntjes op medicijnen zetten, je wilt niet dat ze symptonen gaan krijgen en een week is dan nog best lang.

Succes daar, beterschap en geniet lekker van je vakantie! Ik hoop dat het weer wat mee gaat werken voor je!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .