Ga naar inhoud

Olifantstanden


Sascha

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

Ik kom er vanmiddag achter dat Moby olifantstanden heeft. Hij is 5 jaar oud en dit komt echt uit het niets. Hij mist 1 ondertand, en zijn boventanden groeien over elkaar heen. Ben net al met een spoedje naar de DA gegaan en die heeft zijn tandjes geslepen. Hij zei wel dat waarschijnlijk trekken beter zou zijn... Maar ik schrok eigenlijk heel erg van de prijs die hij noemde. Namelijk 275 euro (incl. medicatie etc.) .

Natuurlijk ben ik bereid om het beste te doen voor Moby, maar vind deze prijs wel heel erg absurd.. Weet iemand nog een KK DA in Noord-Holland die dezelfde procedure uitvoerd voor een goedkopere prijs?

Groetjes Sascha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja inderdaad misschien gewoon even rondmailen met jou verhaal. Heb ik ook gedaan voor entingkosten (heb ook 6 nijnen) en bij een DA die 10km verder zit dan mijn huidige DA was het een 10tje per konijn goedkoper. (al heb ik neit van alle da'en een mail terug gekregen, beetje slecht :/). Dan zou je misschien ook nog een 2nd opinion kunnen krijgen of het inderdaad nu al beter is om te trekken, of eerst even zien hoe het zich ontwikkelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben inmiddels wel gewend dat de dierenartsen hier duur zijn hoor hihi. Was alleen al voor het tanden slijpen 65 euro kwijt. Ik heb heel toevallig al een poos terug een hele ronde dierenartsen hier gebelt maar bij de helft was het antwoord dat ze alleen tanden knippen (hoezo fout?!) en andere helft trok geen tanden.

Denk toch dat ik er een belletje aan waag naar die dierenarts waar ik ook ga voor de entingen (ook nog vrij prijzig, maar zeer kundig en netjes).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is echt heel veel geld! Ik zit in Groningen en was laatst voor tanden slijpen incl het roesje 45,- kwijt. Ook Pippin's tanden moeten waarschijnlijk uiteindelijk getrokken worden. Mijn da had het over een bedrag van 80,-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou als ik dat bedrag dan hoor.. Schrik ik toch wel erg van het bedrag dat ik te horen heb gekregen. De DA waar ik heen was zei er nog wel duidelijk bij dat het een moeilijke ingreep is (wat het ook is, dat snap ik) maar om dan 275 euro te vragen. Komt bij mij een beetje over als uitbuiterij. Je moet wel naar de DA met een dier want er bestaat niks anders, maar daar maken ze bij deze praktijk wel erg goed gebruik van qua prijzen.

Iniedergeval eet meneer prima (waardoor ik die vreselijke tanden ook niet eerder had opgemerkt) en heeft geen haken op zijn kiezen. Ik zal nog even goed gaan rondkijken naar de eventuele andere opties qua dierenartsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry voor de bump, maar ik las dat je iets zei over tanden knippen? Dit is niet goed? Het is altijd beter als het geslepen wordt? Heb op dit moment één voedster zitten waar ik vermoed dat haar tanden de slechte kant uitgaat. Wil altijd goed voorbereid naar de DA gaan XD.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ooooh gossie.. Tanden zijn weer een drama. Heb al meteen een mailtje gestuurd naar een dierenarts die tot 19:00 open is en ook op zaterdag open is.

Zal voor deze week kijken of ik daar terecht kan (dat is een ander dan waar ik normaal heenga) en zal ook kijken hoe ze hem behandelen en wat het evt. zal kosten om zijn tanden te laten verwijderen. Vind het wel erg zielig als ik elke 4 weken met hem naar de dierenarts moet.

Het meest rare is dan meneer wel gewoon blijft eten.. Maf beest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet hoe ver je wil reizen? In Heemskerk zit ook een goede dierenarts, maar ik weet even niet wat het kost om de tanden te laten verwijderen, en in Driebergen zit een specialist die het zeker weten doet. Alleen weet ik daar de prijs ook niet van. Dat is een kwestie van een telefoontje plegen. Alleen weet ik niet zeker of je doorgestuurd moet worden naar de specialist, of dat je ook zo heen kan. Dat moet je dan even navragen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm, je zou WHG in Alkmaar kunnen bellen maar ik vrees dat de konijnkundige dierenarts net met zwangerschapsverlof is. Haar backup is ook zeker goed en zal ook als hij het niet kan het zeker ook niet doen.

En mocht je dierenarts morgen niet open zijn, Any Animal in Heiloo is iedere dag gewoon open. Ben er nu 1x geweest met Nijn in het weekend voor zn kiesjes en ben goed te spreken over de dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou inderdaad eventjes rondbellen. Ik weet niet meer precies wat ik voor het tanden trekken van Luci kwijt was, ik heb dat gelijk met de castratie laten doen. Heb er overigens geen spijt van dat ik dat heb laten doen, scheelt echt veel dat je niet meer elke paar weken naar de dierenarts moet! En ze eet nog alles! Ik snij het groenvoer iets fijner, maar met hooi heeft ze geen probleem.

Ik denk dat ik rond de 300 euro kwijt was voor 2 castraties (van vlaamse reus voedsters + tanden trekken van één van hun) Dat tanden trekken lukte niet volledig in 1x, het ging allemaal te lang duren. voor de ondertanden ben ik toen nog een keertje later teruggekomen (zat wel bij prijs in, heb toen geloof ik nog een klein bedragje medicijnen betaald)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Okey!

Nou, het zit dus een beetje gek hier. Want vorig jaar was ik van plan een konijntje op te vangen vanuit de dierenwinkel die ook enorme olifantstanden had. Had toen al rondgebeld naar allerlei dierenartsen hier maar allemaal voerden ze die ingreep niet uit.

Kwam dus 4 weken terug met Moby bij 1 van die dierenartsen en toen kwam hij met de prijs van 275 euro.

Maargoed, hij wordt deze week sowieso aan zijn te lange tanden geholpen d.m.v. het afslijpen ervan, en dan maak ik wel een afspraak voor het trekken. Komt voor mij fijner uit als dit in de meivakantie gaat gebeuren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet waarom je het in de meivakantie wilt laten doen? Hij moet voor slijpen denk ik ook onder narcose? Dan zou ik het gewoon in 1 keer laten doen. Het is echt een ingreep van niks, dus weinig nazorg. Ik heb 2 tandeloze mannen en 1 van hen is zelfs meerdere malen geweest, omdat er 1 tand terug groeide. In totaal 4 keer de ingreep. Na alle keren werd er direct weer gegeten en konden ze de volgende dag weer terug in de groep.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij dus wel en ook alle dieren die ik in de opvang mee heb gemaakt hebben er maar weinig last van. Ik zou er zelf voor gaan het gewoon z.s.m. definitief op te lossen i.p.v. eerst met een tijdelijke oplossing te werken. Maar goed, het scheelt al als slijpen niet onder narcose hoeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben vandaag bij een andere dierenarts geweest. Zij vertelde mij dat hij ook lange kiesjes heeft. Ze heeft me doorverwezen naar Wilhelminapark te Utrecht. Heb hier al vele positieve verhalen gelezen over wilhelminapark dus zal daar ook heengaan met Moby om zijn tandjes te laten trekken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gaat helemaal goed komen dan! Reken na het tanden trekken op een paar dagen extra zorg, je zal medicatie moeten geven en goed op moeten letten wat en of ze kan eten. Ik heb de eerste twee dagen ook gedwangvoerd om te zorgen dat ze genoeg binnenkreeg. Gelukkig at Luci eigenlijk heel snel zelf alweer!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .