Ga naar inhoud

Veilige en giftige planten/groenten.


ZaZa

Aanbevolen berichten

  • 3 weken later...

Mogen konijnen eigenlijk eucalyptus? lees veel verschillende dingen, dat het giftig is, maar waarom is er dan eucalyptus hooi voor konijnen?


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
  • 1 maand later...

Ik heb overal gezocht, de een zegt dat het wel kan en de ander weer niet...Is hier iemand die mij kan helpen met mijn zoektocht??Mogen konijnen Plataan hebben? (boom, Platanus occidentalis)Want ik heb namelijk mijn plataan gesnoeid, en nu heb ik dus heel veel takken liggen...

Ik heb geen antwoord kunnen vinden en heb gegoogled maar ik kan nergena vinden of plantaan giftig is ja/nee. Ik ben al bijna 1half jaar 3 boomstammen plantaan aan het drogen in de schuur die binnenkort gaan dienen als salon tafel. Maar nu vroeg ik me af of ze giftig zijn ja/nee omdat de kans groot is dat er hier en daar een hapje van genomen gaat worden (ook al is dat niet de bedoeling ;) )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soms weet ik het gewoon even niet meer haha :) Liep er al een maand mee in mn hoofd dat ik het op moest zoeken en dacht er vanochtend aan toen ik op het forum zat. Beste manier om het niet te vergeten is door het te posten. Had al het vermoeden dat het niet mocht, wel jammer, onze voortuin zit er vol mee.


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Sinds januari hebben we weer konijnen. Naast het konijnenhok staat een abrikozenboom. Op de lijst van giftige planten stond dat de vrucht van de abrikoos voor matige ademhalingsproblemen kan zorgen.

Maar hoe zit het met het blad van de abrikoos? Want de blaadjes worden langzamerhand geel en het duurt niet lang voor ze afvallen. Ze vallen dan ook in de ren van het hok.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Hallo,


 


Ik heb een vraag ik heb sinds vandaag 10 Dracaena's ook wel bekend als Drakenbloedboom. in mijn huis staan. ze staan niet in de giftige lijst en ook niet in de veilige lijst. Wat kan er gebeuren als ze een blad gaan eten?? Ik zal het ook niet voeren ofzo maar er kan wel eens een blad vallen of dat ze voor elkaar krijgen dat ze bij de planten komen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .