Ga naar inhoud

Indy nog steeds


Dollie

Aanbevolen berichten

  • Reacties 189
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Daar ben ik weer...... Fijn met Indy thuis.

Ze hebben hem zonder narcose of roesje op foto kunnen zetten. En geen enkele blaassteen of wat dan ook aangetroffen, helaas. Wat we nu gaan doen.. Ik weet het niet. Ze willen hem op alleen ruwvoer (hooi) hebben, dat wil natuurlijk niet, dus dan maar zoveel mogelijk groente en weinig biks. (20 tot 30 gram had ie het over.. Dat is niet weinig maar normaal? :P) Dit ook om de ontlasting weer normaal te krijgen. Hij krijgt nog eens 12 dagen AB, en pijnstilling die ook ontstekingremmend zou werken. (Baytril en Carprofen.) Het komt echt enorm op mij over als 'we weten het niet dus dan doen we dit maar' en ik weet echt niet wat ik daar mee moet. Maar ik heb wel het idee dat als ze het echt niet meer weten, ze dat ook aangeven. We hebben afgesproken dat ik volgende week weer contact op neem hoe het gaat. Als ik dan geen verbetering zie en nog steeds hetzelfde gevoel heb als nu, dan zeg ik dat ook en dan zullen ze daar wat mee moeten doen..

Verder is z'n kont gewassen, geschoren en ingesmeert met de één of andere zalf.. Hij is nu echt helemaal kaal haha. Z'n kont dan hè, verder niet gelukkig.

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kaart een bloedtest eens aan bij de DA.

Ik vind het nogal 'vreemd' dat ze AB geven als ze niet precies weten waarom. Zeker omdat hij vorig keer al reageerde met zijn darmen.

Nou dat vond ik dus ook, ligt gelukkig niet aan mij. Ik ga om een bloedtest vragen.. Gewoon om een bloedtest, of nog iets specifieks? (EC?)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pff, waarom heb ik dat eigenlijk niet gelijk gedaan, om een bloedtest vragen.. Nu vind ik het raar om weer te bellen (voor volgende week dan) maar ik dacht toen ik daar stond ook al.. Had op z'n minst willen vragen of hij nog aan nierproblemen dacht en waarom wel/niet.. Maar durf gewoon niet eens op m'n eigen kennis te vertrouwen.. Dat zou nog niet zo'n probleem zijn, alleen vertrouw ik óók niet op zíjn kennis.. Argh.

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sowieso een gewone bloedtest die ook zijn nierwaarden controleert.

EC is iets wat je zelf zal moeten beslissen... die test alleen kost namelijk 35-50 euro. En je bent pas echt 100% zeker als je voor en na de behandeling test.

Hmm.. Ik ga EC wel opnieuw aankaarten (eerst even de moed vinden) maar denk niet dat mijn ouders blij worden van een test die niet eens echt zekerheid biedt. We zijn alweer bijna €150,- verder nu..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, voor zeker twee weken. Toch maar beginnen? Ik blijf het zo lastig vinden dat ik gewoon niet 100% zeker kan zeggen dat het begin dit jaar EC was. Als dat aantoonbaar was, MOEST mijn DA daar wel wat mee doen nu. Maar het enige wat ik heb zijn klachten die niet altijd met EC geassocieert worden en Panacur die waarschijnlijk werkte.

Wou eerst zeggen dat hij niks anders gehad heeft, maar hij heeft wel AB (welke dat is kan ik wel nazoeken) gehad voor een ontstoken kies, een week lang geloof ik... Maar de verbetering kwam pas later. Ben op hetzelfde moment met zowel AB als Panacur begonnen.

En die foto, ja die komt gewoon overeen. Maar deze ook (vóór het geschoren is): http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/blaas.html

Dat zegt alleen dat hij urinebrand heeft.. Niet waarvan.. Pffff...

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd..maar de blaasontsteking was al weg toch?

Dan moeten ze toch echt verder gaan kijken naar de oorzaak.

Hmm...ik twijfel hier toch hoor..

Als de klachten wél van EC komen, moet je er natuurlijk snel bij zijn, maar je hebt natuurlijk weer geen zekerheid.

Mss de DA bellen en vragen of je mss mag proberen met panacur te starten. Wat zijn idee daarover is? En anders moet hij kunnen zeggen waarom hij zeker niet aan EC denkt...

En een gewone bloedtest is nooit een slecht idee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan moet je gewoon zeggen dat je iets wilt vragen maar dat het niet je bedoeling is bemoeizuchtig ofzo over te komen.

Maar dat je anders met je vraag/twijfel blijft zitten.

En dan leg je uit dat hij al eerder gelijkaardige symptomen heeft gehad en wat je toen hebt gedaan. En dat je het idee hebt dat het toen idd EC was en dat de behandeling geholpen heeft. En dan vraag je of het niet mogelijk EC kan zijn. En of je mss moet proberen om terug panacur te geven.

Zoiets...

Ik snap best dat het moeilijk is. Maar met die twijfel blijven zitten is dat ook...

Mss gaat hij er wel heel serieus op in en vindt hij het totaal geen probleem dat je het vraagt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gebelt.. Eerst maar gevraagd over wanneer te beginnen, vandaag dus. Daarna gevraagt waarvoor hij AB krijgt. Ongeveer letterlijk wat hij zei: 'Ja, toch vanwege die blaas' ik: 'Ja, maar daar zat toch geen ontsteking meer in?' hij: 'Ja, nou ja, ja..'

En toen heb ik gezegt dat ik er toch een beetje mee zat dat hij begin dit jaar waarschijnlijk EC heeft gehad, of dat nu dit ook niet kon zijn.. Ik weet nog steeds niet wat hij er van vindt, maar hij vond het in elk geval wel goed dat ik met Panacur begon en belt zo nog even over de dosering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hey iris

wat vervelend allemaal zeg! aan de ene kant mooi dat het geen blaas stenen zijn maar ja, wat is het dan he? ik hoop voor indy dat de AB of panacur toch snel gaan werken, lijkt me toch niet fijn als ik kijk naar zn pootjes.

top dat je de moed hebt gevonden om toch te bellen. naar welke DA ben je nu geweest?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Naar Dierenkliniek Hoogezand. (Weet niet hoe bekend je bent in Hoogezand, maar dat is die bij het spoor, voorheen was het Huisman.) Ze bevallen redelijk al betwijfel ik of ze 100% konijnkundig zijn.

Ik ben blij dat ik gebelt heb, uiteindelijk is het ook niet zo'n drama maar heb genoeg DA-en meegemaakt die gewoon minachtend gaan doen als je zelf wat in wil brengen.. Dat ze het ergens grappig vinden, okay, dat ze het niet serieus nemen.. Niet fijn.. Maar minachtend? Terwijl, als het aan hun gelegen had, dit hele topic niet bestaan had?! (En dan omdat Indy maanden geleden al dood was geweest, NIET omdat ze hem maanden geleden al genezen hadden!) Nou ja dat is gewoon.. Hmpff. Maar hij krijgt nu Panacur mét instemming van DA.

Vind het natuurlijk het belangrijkste dat IETS werkt, maar hoe ga ik zien wát precies werkt? Panacur duurt zeker ietsje langer? Kan me van de vorige keer herinneren dat het na drie weken echt stukken beter was. Bij de blaasontsteking kwam de verbetering binnen drie dagen al.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie toch geen nut in die AB, ik ben eigenlijk zelfs bang dat die alleen maar schade aan gaat richten en zijn darmpjes meer van streek gaan maken. Maar aan de andere kant ben ik er vrij zeker van dat deze DA in elk geval zijn best doet en het zou zeggen als hij het echt niet meer wist, en/of hulp zou zoeken bij een collega. Daar ben ik eigenlijk van overtuigd. Dat betekend dus dat hij hier wél echt nog wat in ziet.

Als ik over precies een week nog geen vooruitgang zie, laat ik bloed prikken. Tenzij er eerder redenen zijn om in te grijpen natuurlijk, DA heeft wel gezegt direct te bellen als de AB echt negatieve effecten op hem had of als hij op wat voor andere manier dan ook achteruit ging. Op dit moment is mijn grootste 'angst' toch wel weggenomen, namelijk dat we met EC zitten en dat we daar pas over twee weken achter komen. Of nog later, aangenomen dat we eerst kuurtje afwachten, dan bloedprikken, het dan in andere nierproblemen zoeken.. Nou ja, dan zijn we te laat.

Ik denk trouwens dat ik nog maar even diep na ga denken en Indy ook een cadeautje aan mijn ouders laat geven zaterdag.. :whistle2: alleen ik zou niet weten wat.. :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .