Ga naar inhoud

NandaPanda

Members
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Namen van de konijnen:
    Elliot + Bumi
  • Huisdieren
    Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

NandaPanda's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Een tijdje terug had Bunny Empress het in een van Lodewijks en Scarletts verhalen over het risico van botontkalking bij konijnen en het geven van vitamine D. Nu zitten de konijntjes bij mij binnen en staat mijn huis op het noorden. Erg weinig zonlicht dus en dat zette mij wel aan het denken of ze zo niet te korten oplopen. Dus ik hoor graag jullie opinie: - Kan ik preventief al beginnen met het geven van vitamine D supplementen? - Wat is een goede dosering? - Welke vitamine druppels kan ik het beste nemen? Niet met een smaakje iig 😉. Maar is het bijvoorbeeld beter om druppels op olie- of waterbasis te doen? Is er een bepaald product dat iemand me kan adviseren? En weten jullie verder nog van dingen om rekening mee te houden indien de konijnen binnen zitten? Bijvoorbeeld (en misschien wel een heel maf idee hoor) wanneer mensen zonlicht te kort komen kan dit vaak leiden tot depressies. Zou te weinig daglicht ook invloed hebben op de stemming van konijnen? Hebben mensen ideeën om dat te tackelen?
  2. Ik haal biologische mandarijnen zodat ik ze een stukje schil kan geven en de rest kan drogen. Vinden ze zalig en las ergens dat het gezonder is dan het vruchtvlees: meer vitaminen en vezels, minder suiker. Evee, jij had het er over dat je ze juist beter niet de schil kan geven vanwege de gifstoffen. Bedoel je als in pesti- en herbiciden? Of zit er ook nog van nature iets in wat niet goed voor ze is? Zo niet, kan ik biologische mandarijnschillen zeker aanraden!
  3. Al is het tijden geleden dat ik wat gepost heb, vond ik het altijd heel fijn om het forum door te spitten voor informatie. Begrijpelijke keuze, maar ga het wel echt missen! Had zojuist een maf idee; mogelijk kan je de hele site wel downloaden en op usb stickies zetten en verkopen in de webshop? Beetje ver gezocht misschien, maar ik zou in ieder geval geïnteresseerd zijn!
  4. Wauw dank jullie wel voor al jullie reacties! Doet me ook goed om te horen dat ik niet de enige ben die een konijn niet aan het hooi kan krijgen. Begin echt aan mezelf te twijfelen… Ik wil even goed reageren op al jullie berichtjes en het is nu best laat, dus doe dat morgen even;).
  5. Elliot is dus een gigantisch moeilijke hooi eter. Pfoe we hebben echt alles geprobeerd. Nu na heel veel pijn en moeite eet hij elke dag wat vers gras. En echt véél moeite. Ik moet de grassprietjes sorteren op degene die hij het lekkerst vind, want als er teveel tussen zit dat hij niet lust is hij al niet meer geïnteresseerd. Nog erger is, dat het lijkt te vergeten dat gras voedsel is. Ik ben hem dus elke dag wel een half uur tot uur lang sprietje voor sprietje gras in de mond aan het proppen. Dan nog is het maar hopen of hij het aanneemt, al gaat dat steeds beter. Soms begrijpt hij het dan heel even en gaat hij het gesorteerde gras dat voor hem ligt eten. Vaak genoeg ook niet. Hij heeft daarnaast ook altijd nog een grasmat tot zijn beschikking zodat het helemaal vers is. Is het gras namelijk ouder dan een uurtje dan trekt hij zijn neus er voor op. Ik voer hem (hij is 1,5kg) elke dag 28 gram science selective en verse groente en kruiden. Ik heb wel gepoogd minder ander voer te geven, alleen begrijpt hij dat blijkbaar gewoon echt niet. Hij laat de grasmat, het vers geplukte gras, gedroogde gras, weide/kruiden/Timothy hooi en hooi brokken liggen, maar raakt wel volledig in paniek. Ik hoopte dat ik hem in ieder geval enthousiast kon krijgen voor vers gras en dan misschien uiteindelijk over kon stappen op hooi, maar hij lijkt zich zelf liever te verhongeren. Ik moet zeggen, ik ben inmiddels echt licht wanhopig. Voor wie doe ik dit nog? Ik weet hoe belangrijk hooi is voor konijnen, maar die stress kan ook niet goed zijn. Misschien zit de verwaarlozing die hij in de eerste jaren van zijn leven had hem wel zo in de weg dat hij dit gewoon niet meer begrijpt en kan leren? Ik heb besloten toch maar weer wat meer groente en kruiden naast het gras te geven. In plaats daarvan wil ik mijn heil maar in een betere brok zoeken. Wat ik vond zijn er eigenlijk drie brokken het meest geschikt voor moeilijke hooi eters: - supreme selective fibafirst - beaphar nature - bunny nature (konijnendroom) Ik vind het alleen moeilijk om een beeld te krijgen welke het beste is. Ook ben ik ergens bang dat als het hem te vreemd is, hij zijn neus er weer voor ophaalt. Immers eet hij ook de hooi brokjes niet. Een brokje dat dus enerzijds zoveel mogelijk de juiste verhouding van nutriënten en vezels heeft, maar ook niet te veel op hooibrokken lijkt. Science selective eet hij overigens wel gewoon. Hebben mensen tips? Welke van deze lijkt jullie het beste of zie ik nog een goeie over het hoofd? Ps: ben ook al bij de dierenarts Wilhelmina in Utrecht geweest, omdat zij expertise hebben in het konijnengebit. Zijn gebit lijkt echter niet het probleem te zijn. De dierenarts had het idee dat ik het maar moest opgeven met hooi, omdat sommige konijnen gewoon moeilijk zijn. Ik wilde toen nog niet opgeven, maar voel me inmiddels immens schuldig dat ik dit alles nog zoveel langer heb later duren zonder succes😞. Pps: Jep het hooi heeft ook al boven, naast en in zijn toilet gelegen.
  6. Het fijne is dat konijnen zo houden van veel dingen die wij als onkruid bestempelen. Als je dus wat paardenbloemen ziet pluizen kun je die pluizen meenemen en in de bak strooien, dan hebt je al een mooie basis. En onkruid vergaat niet 😉. Verder groeien andijvie en sla best makkelijk. Als je voor losbladige sla gaat kan je van onderaf plukken en het hele jaar door oogsten.
  7. Oh ik snap dit dilemma zo goed! Afgelopen woensdag weer naar de DA geweest, nadat ik er ook al in mei was voor de vaccinaties en checkup en begin juni omdat ik toch nog mijn zorgen had. Nu dus alweer, ergens schaam ik me dood. Maar ach ze verdienen er ook aan denk ik dan maar😅. Dit keer gegaan voor iets soortgelijks. Opeens begon Elliot overal weer kleine plasjes achter te laten terwijl die volledig zindelijk was, en dronk en plaste hij ook veel meer. Ik meteen natuurlijk in de rats over EC of anders blaasontsteking oid. Nu staat er op de site van onze DA dat je bij twijfel altijd kan bellen dus dat maar gedaan. Wat ze vervolgens hebben gedaan is hem langs laten komen om wat urine op te vangen en dat volledig onderzocht. De resultaten werden me vervolgens telefonisch doorgegeven (vals alarm, waarschijnlijk gewoon stress over nagelsknippen). Voelde voor mij als een goede middenweg, niet een volledig consult, maar wel even laten checken. Zou zoiets met jou da misschien kunnen?
  8. Misschien een heel raar idee, maar kan het misschien met de hitte te maken hebben? Ik moet wel met iets heel erg lekkers komen om Elliot overdag te verleiden om wat te eten, maar zodra de temperaturen dan weer wat dalen eet hij alles wat los en vast zit;) al verklaart dat natuurlijk niet de onregelmatige keutel grote 🤔
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .